Nevhodné správanie švagrinej
Ahojte,
Zaujímal by ma vás názor. Mam deti s partnerom, ktoreho staršia sestra nemôže mať deti a tak sa prehnane fixuje na tie moje a mne to dosť vadí. Hneď ako sme s ňou ma potrebu si ich fotiť, natáčať, maznat furt za nami dolieza...zároveň ma ohovára pred partnerom a bohvieaký aká som hrozná matka al osoba ale s mojimi deťmi tráviť čas chce mne to príde totálne psycho ale neviem kde je ta hranica ze na ňu kašlať a povedať si ze je postihnutá a kedy sa uz ozvať, zatiaľ som ticho len kvôli partnerovi ten jej chce pomáhať keďže je to jeho sestra aj ked o mne hovorí srsacky
Chyba, že si neriešila skôr to, že si robíš deti s niekým, pre koho nie si na prvom mieste. Tak si to vyrieš s ním teraz. Keby na mňa niekto hovoril sračky, muž by to veľmi rýchlo vyriešil. Nedovolil by niečo také a už vôbec nie z rodiny. Takže tvoj primárny problém je chlap, ktorý za tebou nestojí.
Teba nemusí mať rada, ale môže mať rada svoje netere a synovcov. Viac sa k tomu vyjadriť neviem, keďže z toho čo píšeš mám pocit, že lístok sa bez vetra nepohol.
Ved jej to normalne povedz ze preco chce byt s Vami ked Ta na druhu stranu ohovara
Ak je taká bezdôvodne bez tvojho zapríčinenia, konfrontuj ich priamo.
Pre ňu: Zdena, nepáči sa mi ako ma za chrbtom ohováraš. Ak chceš byť súčasťou života našich detí, rešpektuj ma ako matku.
Pre neho: Igor, necítim sa s tvojou sestrou príjemne, buď zmení správanie, alebo s nami nebude tráviť čas.
Ak to nepomôže.
Pre ňu: Ak sa mieniš správať ako megera, zabudni na návštevy.
Pre neho: Buď chlap a konečne si ma zastaň ako svoju ženu.
@zoe_2 v prvom rade bez ohladu na vztah s detmi , porozpravat sa s nou o tom, co o tebe hovori... a v druhom rade ju trochu stoponut s detmi
@zoe_2 Ahoj, a nepovedala si jej ty niekedy nieco co ju ranilo? To,ze ma rada drobcov je ozaj pekne, ze sa zaujima...tebe, ak sa nepaci, ze ich nataca, tak jej to v ramci slusnosti povedz. Teda takto, ak ich dava aj na soc.siete videa a fotky, tak to s nou odkomunikuj, ze si neprajes pokial ti toto vadi. Ak si ich nataca tak,ze len chce mat v mobile sama pre seba, tak toto by mne nevadilo, nevidela by som dovod preco by malo. Neverim tomu, ze za to, ze ona nemoze mat deti ta zacala bezdovodne ohovarat ci ako cloveka alebo ako matku deti. Skor by som za tym videla nieco ine, ze si jej nieco povedala, co jej mohlo aj ublizit, alebo jednoducho citi z teba tu nevrazivost voci nej, aj ked si sa zatial kvoli muzovi neozvala. Neuviedla si, ako casto ste spolu...ci to prekracuje hranicu alebo nie.
Nemusí to byť vina autorky. Tiež som mala niečo podobné v rodine, riešila aká som zlá matka a ona by bola lepšia, každý prd čo sa dozvedela o dieťati všade hovorila, fotila, natáčala dieťa, všade ukazovala.. skúsili sme dohovor, do krvi sa urazila a už máme pokoj..
Stanov hranice. Nepustaj ju k sebe domov a nedovol jej aby kontaktovala tvoje deti. Áno, je psycho a divná.
Ak je taká bezdôvodne bez tvojho zapríčinenia, konfrontuj ich priamo.
Pre ňu: Zdena, nepáči sa mi ako ma za chrbtom ohováraš. Ak chceš byť súčasťou života našich detí, rešpektuj ma ako matku.
Pre neho: Igor, necítim sa s tvojou sestrou príjemne, buď zmení správanie, alebo s nami nebude tráviť čas.
Ak to nepomôže.
Pre ňu: Ak sa mieniš správať ako megera, zabudni na návštevy.
Pre neho: Buď chlap a konečne si ma zastaň ako svoju ženu.
@tatiana288 Alebo ako som to urobila ja: povedz sestre nech neposiela fotky nasich deti Tvojej ex a nech jej o nas nevravi. Mne dokonca prisla gratulacia od jeho ex, kde napisala prve meno aj druhe meno ktore sme chceli dat, asi 3 dni po porode. To je psycho obidve! Ale jeho sestra sa branila, ze to ta ex nema od nej! Ha. A to este pokracuje, ako sa vtiera. Ale ja som ju odstrihla, aj nas pes na nu vrci a startuje po nej 😀
Ja to mam rovnako, az na to, ze svagrinin brat je moj manzel 😁. Ja som si k nej napr. nikdy nenasla nejaku extra cestu, mame dost rozlicne nazory. Tiez je bezdetna a strasne xhcela deti, len nemala s kym, tak po narodeni nasho syna sa doslova nastavila na to, akoby ona bola jeho matka, proste furt nam liezla doslova do zaludka. Ja lutujem, ze vtedy som razne nezakrocila, ale nechala si to. Mna doteraz ohovara, ale za totalne blbosti a samozrejme, riesi to so svojim bratom, mojim manzelom. On to stale uhra tak nijako, neutralne, nikdy ju razne nestopne, ved to je jeho najuzasnejsia sestra, priam panenka maria, co vsetko vie, vsade bola, vsetko videla. Ja som sa od nej odstrihla, lebo taka osoba mne do zivota nic nedava. Samozrejme, podla manzela ja som voci nej zaujata. Podotykam, nikdy som nahlas nevyslovila, co si o nej skutocne myslim, ani pred manzelom, ale nevadi. Vadna som podla neho ja. Jej trvalo vyse roka, kym pochopila, kde je jej miesto. Stiahla sa a teraz vychadzame neutralne. Ja nemam potrebu s nou viest diskusie, takze ked sa stretneme, max small talk a idem dalej. S mojim synom ma ako teta fajn vztah, odkedy sa ako-tak unormalnila, ale pre mna ako osoba skoncila.

Nebuď ticho, slušne nastav hranice, jej aj frajerovi.