Nič ma neteší a z ničoho nemám radosť
Len prezivam, do prace a domov, narocnu pracu mam, studujem dialkovo, teraz mam prazdniny. Ale isla som na doraz minuly rok, tym ze pracujem 12ky kratky/dlhy tyzden, nemala som takmer ziadne volno, ked k tomu este priratam skolu.
Neviem ci toto ma tak unavilo, ze to na mna teraz dolahlo alebo je to suhra viacerych veci, ale som strasne unavena. Psychicky aj fyzicky. Nic ma netesi, z nicoho nemam radost, nikam ani nechodim, lebo sa mi nechce. Aj obycajna prechadzka s manzelom je pre mna narocna. V praci zazivam vyhorenie, toxicky tim, nie najlepsia veduca a kolegovia, vsetko jedna velka pretvarka. Mna uz nic nebavi.
Chcela by som byt aktivnejsia, ale je pre mna velmi tazke urobit krok. Tak napriklad by som chcela zacat soferovat, vodicak mam od roku 2011, ale ja sa neviem prinutit. To iste s hladanim novej prace, za prve sa mi nechce ani urobit cv a motivacny a za druhe mam strach, ze zas budem dostavat odpovede typu "dakujeme za zaujem, ale rozhodli sme sa pre ineho uchazdaca..". Neviem ci som v stave este zniest zamietave ziadosti.
Citim sa uplne na konci so silami.
Z toho čo píšeš som unavená len to čítam. Nemôžeš si dať pauzu? Dovolenka, PN, prerušiť školu?
@januska12323 Skolu urcite prerusit nechcem, dovolenku som nemala 3/4 roka, setrim si ju na jesen/zimu ked budem mat skolu, aby som to lepsie zvladala. Nie ako minuly rok. PN mi manzel stale hovori nech si vezmem, ze som pracovne vyhoreta a mam si oddychnut. Lenze mame blby teambuilding a ked tam nebudem, tak to bude vypadat divne, ze zrovna "nahodou" ochoriem.
@anonym_autor ja na sebe ani nemam nalozene tolko co ty ale v tazkej praci s polo- psycho kolektivom som dostala po vyse 3 a pol roku vyhorenie. Zacala som navstevovat psychologicku, ktora mi odporucila psychiatricke vysetrenie. Dala som vypoved, zacala brat AD, som na PN a pomalicky sa davama dokopy... Je mi lepsie, mozem sa konecne aspon vyspat, nie som na smrt unavena, nemam busenie srdca, krce a hnacky.
@anonym_autor chce to zmenu, zvolniť hlavne režim, nepreťažovať sa. Keď je človek 12 hodin v práci a popritom študuje, v dlhšom časovom horizonte to začne byť vyčerpávajúce. Záleží aj koľko zostáva do konca školy. Každopádne by som zmenila prácu na kľudnejšiu, menej vyčerpávajúcu aby si mala voľný čas a mohla sa sebarealizovať aj inak ako povinnosťami. Nemáš tam žiadnu psychohygienu. Takto budeš cítiť väčší a väčší tlak na seba, stres, treba to riešiť než budeš mať z toho zdravotný problém.
Mala som volno piatok/sobota/nedela, bola som len doma, odpocivala som, ale aj tak som strasne unavena. Teraz pisem z prace, som tu od 7:00 a koncim o 19tej a uz zaspavam. Snazim sa vela pit, zdravo jest, beriem vyzivove doplnky, ale nic nepomaha. Je mi aj smutno, nic ma nebavi.
Navyse stale jem, stale len jem, cokolvek, aj ked nie som hladna tak jem.
Keď som chodila dialkovo na VŠ tak som sa budila so stresom kam dnes vlastne idem či do práce či do školy..treba si uvedomiť že to je len prechodne obdobie...ale pre istotu daj si vyšetrit krv železo...ja se čo nemam radosť z cvičenia a som ako zombie a mam anemiu. Každopadne práca nie je všetko je normalne si počas naročneho obdobia vziat PN...je to predsa len záťaž tiež som z toho bola na nervy. Teraz ani neviem ako som to vsetko zvladla ten stres okolo VŠ.
@anonym_autor zacni hladanim novej prace, ak ti napisu, ze nemaju zaujem, tak pracu mas, cize sa nic nedeje, len hladat a hladat.
@anonym_autor nie je nic horsie ako ked mas v praci zly kolektiv..praca moze byt akokolvek narocna ale ked mas okolo seba ludi ze sa aj zasmejete aj si poradite a pomozete tak ide robota od ruky. Pracujes na sebe karierne, osobnostne ze sa vzdelavas ale je cas mysliet na svoje psychicke zdravie.
A ze teambuilding a ze tam musis byt??? Ze to bude vyzerat blbo??snad nechces v takej praci zostat..takze ti moze byt jedno ako to bude vyzerat. Smer personalne a vypoved.
Od niečoho si daj pauzu a postupne začni sa venovať niečomu čomu chceš. Ale všetko v malom a s mierou. Potrebuješ vypnúť, lebo toto je cesta do pekla.
🌞 Vieš kedy treba brať dovolenku? Teraz, keď si na dne fyzických a psychických síl. Nie o týždeň, dva... Hneď. Radí ti to aj manžel, ktorý s tebou žije, pozná tvoj momentálny stav. Uvidíš, keď si oddýchneš, celý mechanizmus naskočí späť do optima a budeš zase zvládať všetko s prehľadom. Mala by si vymeniť prácu - energetickí upíri vedia vysať z človeka akúkoľvek energiu, ty ich tam máš dosť okolo seba. Ak neberieš, pridaj si Magnézium - poraď sa v lekárni koľko, aby plnilo úlohu. Naordinuj si - veľa spánku, zdravý stravovací režim, optimálny pitný režim, hlboké dýchanie, každodenné prechádzky, pozeraj komédie, prečítaj ľahkú literatúru..., rob to, čo sa telu najviac žiada, aj keby to malo byť len povaľovanie v posteli pár dní ... Všetko sa na dobré obráti. Držím prsty. 🙂
Dakujem, ale toto vsetko robim - zdrava strava, pitny rezim, doplnky vyzivy, citam knihy, co je moj konicek, hudba, komedie, ale nic nepomaha od unavy. K nejakej aktivite sa neviem prinutit, nic sa mi nechce, nechce sa mi ani na tu prechadzku, nemam vobec ziadnu energiu.
@anonym_autor Určite si dajte pauzu od všetkého/dovolenka,ci PN/a robte niečo,co Vás teší, napĺňa, ale kvôli povinnostiam nemáte na to bezne čas/niekoho poteší dobrá kniha, iného prechádzka v prírode,pestovanie kvetov, ručné práce, návšteva rodičov, starých rodičov,/súrodencov, priateľov.Prospiet by Vám mohol aj predĺžený víkend s manželom, kde bude o vás postarané a len od vášho rozhodnutia bude závisieť,ze ci budete lenosit, či sa vyhecujete na pár kilometrovú túru,ci oboje... Podstatné je,aby ste na chvíľu vystúpili z vlaku zvaneho stereotyp

Z toho čo píšeš som unavená len to čítam. Nemôžeš si dať pauzu? Dovolenka, PN, prerušiť školu?