icon

Nový život - hľadanie si ubytovania

beeiam
12. apr 2023

Dobrý deň, som aktuálne študentkou posledného ročníka VŠ. Po ukončení mam v plane presťahovať sa do Prahy. Prosím Vás, ak plánujem začať pracovať v mesiaci júl, kedy je najvhodnejší čas začať zháňať ubytovanie. Samozrejme, ze byty pozerám denne, no momentálne sú zväčša s okamžitým termínom na sťahovania pripadne od mája. Plus vy, co žijete v Prahe, ako hodnotíte bývanie tam odmysliac si tie sumy za najmy? Vedeli by ste mi tiež možno dať nejaké tipy ohľadom hľadania ubytovania? Ďakujem krásne 🙂

moongirl
12. apr 2023

@beeiam toto by aj mna zaujimalo👍😁
Mozem vediet aku pracu tam budes robit? Tiez rozmyslam, ze by som tam sla, uz v lete.

beeiam
autor
Autor odpoveď zmazal
janagontkovic
13. apr 2023

Ahoj, mám s Prahou skusenosti. Tiez som tam sla pred rokmi po strednej skole. Zacala som byvat v spolubydleni. to je najlepsia startovna cesta si myslim, ak nemas este pracu alebo nasetrene peniaze dopredu tak sa ti neoplati byvat sama v drahom byte. ak teda mas partnera s ktorym by si platila na polovicu tak je to ine. na start si skus najst len izbu niekde s niekym kto uz tam byva. je plno stranok na nete a aj skupin na fecebooku “Pronajem Praha” atd. ak teda ti nevadi ze by si byvala s niekym cudzim. vascinou si to zeny, studentky, pracujuci ludia ktory su malo doma a nemaju cas a nechcu minat peniaze mesacne za byt.

Ja som takto byvala v spolubydleni dlhsie. mala som vyhodu lebo som byvala s ludmi ktorych som poznala. potom som sa prestahovala do zahranicia na par mesiacov. a teraz sa do Prahy uz s mojim terajsim priatelom budem stahovat zasa, tak riesim ten isty proces zo zahranicia. Volam agenturam, ale ozaj tie ceny najmu su momentalne sialene.. co sa da robit taka je doba.

Btw.: v spolubydleni si cca s dvomi ludmi. kazdy by mal mat svoju neprechodnu izbu ze mas sukromie a platis len za izbu za nic viac. aspon ja som to tak mala. niekde je kaucia a niekde nie. Hladaj cim skor, pretoze prichadza leto a brigady. Praha bude plna studentov. Hladaj uz teraz, pripadne rezervuj a taktiez chcu osobnu prehliadku a mozno ta chcu vidiet a spoznat predtym nez sa nastahujes.

prajem vela stastia. ❤️