icon

Odchod od manžela narcisa: Osobná skúsenosť a rady

29. dec 2024

Ahojte 🙂
Je to uz skoro mesiac co som odisla od muza s narcistickou poruchou. Pred odchodom som mala velky strach ako to zvladnem, ci mi nebude este horsie, ci sa dokazem postarat sama o deti...no s podporou dobreho terapeuta, blizkych priatelov a svojej rodiny som to zvladla 🙂 nutkanie vratit sa je cim dalej zriedkavejsie a postupne sa zacinam uzdravovat

Aj ja aj deti sme ovela spokojnejsi a stastnejsi
Velmi mi pomohli videa od Jana Dvoraka a hlavne jedna cast v ktorej poradil, ze je uzitocne spisat si tie najhorsie veci co nam narcis kedy spravil a precitat si ich kedykolvek pride love bombing alebo vycitky z odchodu.

Zacala som veci vidiet jasnejsie, venovat sa sebe, zmene pracovneho zamerania po materskej a hlavne som sa zacala znovu usmievat 🙂
Chcem len dodat zenam co su/boli v podobnej situacii odvahu a povedat ze sa nemusia bat samoty lebo ta je v nasom pripade skor oslobodzujuca ❤️
Zelam vsetkym pekny start do noveho roka 🙂

vanilkovazmrzka
29. dec 2024

Gratulujem 🩵

autor
29. dec 2024

@vanilkovazmrzka dakujem krasne ❤️
V poslednej dobe tu citam dievcata co su tiez zaslepene ako ja kedysi a nevedia odist z toxickeho vztahu, tak som chcela napisat svoju skusenost a ze sa to naozaj oplati 🙂

Inak moj pribeh bol tento:
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/vztahov...

Trvalo mi to dlhsie ale ked som si uvedomila ze je tam ta typicka manipulacia, gaslighting, love bombing, tak som si uvedomila ze to dalej nepojde, snazila sa zariadit si veci, sice neskoro ale lepsie ako nikdy 🙂

miriamzba
29. dec 2024

Mám radosť už len keď to citam, posobis uvolnene, spokojne, zrejme si sa oslobodila spod riadneho jarma. Teším sa, prajem Tebe aj rodinke všetko najlepšie a velmi oceňujem, že dodavas odvahu aj inym ženám, ktoré možno práve toto potrebuju.

huxy
29. dec 2024

Držím palce. Ale hlavne prajem pevné odhodlanie, ešte je to len mesiac, možno to ešte len príde. Myslím "ataky" z jeho strany.

mirinda8357
29. dec 2024

Naozaj úprimná vrela vďaka ľuďom za pozitívne slová. Myslím že veľa žien v tejto nelichotivej situácii to potrebuje. Ja sa niekoľko mesiacov neviem spamätať a dostať do štandardu... žila som príliš dlho v iluzii a zaslepena. Ešte stále pátram po odpovediach ktoré asi ani neexistujú. A navyše je tam aj strach z jeho návratu. Mal na do mnou veľkú moc a viem že sa stretnutiu nevyhnem. Ostalo to veľmi otvorené. Stále mám kľúče od jeho domu a v ňom kopu vecí o ktorých vie že sú pre mňa dôležité. Aj keď ani neviem či ich chcem. Teraz je tri týždne ticho. Bol to čas strávený na moje štúdium a terapiu. Bude to beh na dlhé trate. Ešte stále mám pochybností či som neni tá vadna ja. Som nesmierne vďačná za takéto príspevky dodávajú mne a isto aj mnohym ďalším nádej na záchranu a zotavenie sa. ❤️

huxy
29. dec 2024

@mirinda8357 vadná ty určite nie si. Presne o to,aby si sa tak cítila a myslela si si to o sebe, takýmto ľudom ide. Všetko potrebuje čas, potom všetko uvidíš ešte inak. A nebude mať nad tebou už viac žiadnu moc. Držím palce

sidicek
29. dec 2024

Držím palce ,treba sa pripraviť ,ze ti bude robiť zle cez deti a pod. Kamoška takto po odchode od narcisa zažívala neskutočne veci,no zvládla to a aj ty to zvládneš.

autor
29. dec 2024

@miriamzba dakujem za krasne slova ❤️ je to naozaj skvely pocit ze zrazu clovek nemusi chodit doma po spickach a ze konecne kazda vecera uz nie je "prilis slana/prilis sladka/ prilis mastna/prilis sucha/prilis stiplava/malo stiplava a neviem co vsetko este" :D

autor
29. dec 2024

@huxy
@sidicek ja som na to pevne verim pripravena 🙂 u mna bolo asi najdolezitejsie uvedomit si ze vsetci sme hodni lasky, ktora je chapava a trpezliva, napriek svojim chybam/zlozvykom 🙂 - vratane mna 🙂
A tiez ze clovek ktory ma naozaj lubi by ma nechcel vidiet trapit sa a ani nenechaval na pochybach o tom ci ma ma rad ci nie

miriamzba
31. dec 2024

Joooj des, nech varí on, hrdina. Teraz nech si robi všetko sám, bude to mať konečne dokonale. 🙈 Velmi Ti držím palce!!