Odlúčenie od detičiek, keď idú k bývalému
Prosím vás , ako zvládate , keď idú vaše deti ku ex ? Moje chodia každý druhý víkend , nejdú na silu , rady tam chodia , ale ja som bez nich ako stratená 😔nechcem pred nimi byť smutná, pretože viem , že otca majú rady a chcú tam chodiť. Ale keď prídem domov , to ticho , mne je hrozne ,neviem si nič začať ,tak mi chýbajú 😢čo robievate , a ako to zvládate vy ?
súhlasím s prvým príspevkom. urob to, čo nestíhaš pri deťoch - ujde ti čas. venuj čas sama sebe, rozmaznaj sa, prečítaj si nejakú knihu, pozri film, seriál, odpočívaj... a buď rada, že ex je taký /predpokladám/, že sa o deti vie bez problémov postarať. ja som sa dnes pýtala toho môjho ex, že kedy konečne si nájde čas celý víkend, aby si vzal dcéru? (nemal ju na víkend už asi 2 roky - akože on sám, aby trávil čas s ňou len on). dcéra má takmer 13 rokov. tak ochkal, hmkal, premýšľal..... že niekedy si bude musieť vyčleniť víkend pre ňu..... podotýkam, nemá známosť (teda nie vážnu, čo by s ňou žil, a či vôbec nejakú, pochybujem)... jednoducho chudáčik, nemá čas. tak si váž to, že tvoj ex ten čas má a deťom ho venovať CHCE. potom máš takých mumľov, ako som mala ja a potom ešte takých debilov, čo ani deti nevezmú, ani neplatia výživné....
Musíš sa naučiť si vyplniť ten čas.
Chápem, že je to proste zvyk byť stále s nimi...ale verím tomu, že vedome sa to proste vieš naučiť.
Naplánovať si proste program...niečo konkrétne, napr.v piatok večer pôjdem s kamoškami do kina, do baru ...
V sobotu ráno idem na túru, navštíviť niekoho mimo mesta, vymaľujem byt, upracem hľbkovo...
Určite sa to dá časom preklenúť a zvyknúť si.
Len sa neľutuj. Víkend rýchlo ubehne a deti sa ti vrátia, skús ten čas proste aktívne využiť a brat ten víkend ako čas pre seba.
A možno aj budeš prekvapená, že čo všetko zrazu môžeš a máš na to zrazu čas 😉.
Viem,ze je to tazke. No su to iba 4 dni v mesiaci. Kedze pises kazdy druhy vikend. Zvysok mesiaca si s nimi, o nic dolezite neprichadzas. otcovi musia chybat ovela viac a tiez sa s tym musi vyrovnať. Prijmi tuto skutocnost, ze takto to bude este x rokov, inak sa zbytocne utrapis.
Zozaciatku to bolo zvláštne, ale rýchlo som si zvykla. Mne to maximálne vyhovuje mat 2 x mesacne cely víkend iba pre seba.
Je toľko veci co sa nedajú robiť s deťmi. Môžeš ísť večer von, na celodennú turistiku, na bicykel, plavaren. Ísť na wellness, alebo si ho spraviť doma, vaňa, maska na pleť, vlasy,...
Môžeš si privirobit niekde. Pripadne porobiť všetky domáce povinnosti dopredu a potom sa viac venovať deckam.
Ved to je super takto si oddýchnuť, tak to využi.
zacni si robit svoj program - vikendovy pobyt s kamoskou, vylety...... moj ex ked zistil, ze vdaka tomu ze si brava deti ja mam volno na seba a vyuzivam to, ze som rada ze som bez deti -- tak s tym okamzite prestal. A po desiatich rokoch si ich berie na letne prazdniny a.... a doteraz este aj zimne, ale tento rok uz im ich odriekol.
ano, zo zaciatku to ticho je divne, pripustam. Ale isto sa im nic nestane. Hlavu hore, zvyknes si
Začni konečne žiť. To, že sme matky neznamená, že nemáme mať aj svoje aktivity, že náš život sú iba deti. Raz ti odídu z domu nielen na víkend, ale navždy, potom čo budeš robiť. Vychutnaj si ten čas, kedy sú u otca, venuj sa sebe, choď von, na kozmetiku, s kamoškou na výlet, alebo si len doma vylož nohy a čítaj. Nebudeš zlá mama, keď si ten čas bez detí užiješ.
@melanta
@kaktusik007
@lujza123
@timing
@cajomila
@panelacikova ďakujem vám žienky ♥️máte pravdu, za týždeň mám toho vyše hlavy ,určite ako mnohé z vás ,treba aj vypnúť a trošku myslieť na seba 🥰a veru mi treba aj masku na tvár ,aj nechty aj pedikúru spraviť 😁🍷
autorka - presne tak, venuj sa sebe. Dorob veci, ktoré nestíhaš a potom už len čas pre seba, príp. ak máš nejaké kámošky tak šup s nimi von na kávu alebo do prírody. Časom si zvykneš , len sa treba niečím zamestnať
budem úprimná...začni žiť! ..aleluja, že si ich berie ved ty máš konečne čas na seba...vlasy, nechty, fitko, kamošky, rodina, koníčky...čokolvek a ked už nič z tohto nemáš tak máš čo robiť to dohnať. Veď deti nebudeš mať naveky pri sebe...odídu do školy, vydajú sa oženia atd...to je úplne na hlavu aby ti nič iné neprinášalo radosť do života.

co by som ja za to dala 😀 😀 ale kedze je vikend a poznam sa -zacala by som upratovat nakupila ..namocuila sa do vane spravila nechty etc a bolo po vikende .. pripadne do mesta na kavu alebo ak ani jeno z toho mozno neaka vikendova vecerna skola..hobby pozriet co je u vas -nekae sikovne kruzky sa zidu ..