Odmietla som platiť za chatu pre sestru a jej priateľa. Som tá zlá?
Ahojte baby... u nás v rodine máme vždy zvyk, že po novom roku spolu ideme niekam na chatu, moji rodičia, sestra, niekedy tety a sesternice s bratrancami. Robíme to tak už dlho, za posledné 3r vždy platím chatu za sestru ja. Posledné roky ma to vyšlo od 100-300e spolu so vstupmi do wellness a podobne. Ja mám 27r a sestra má 30r, je slobodná mamička a naša dohoda vždy bola, že odo mňa nedostane darček na vianoce, ale zaplatím jej synovi a jej práve toto. Chápem jej zlú situáciu a nechcela som, aby vynechala čas strávený s rodinou. Pracujem v zahraničí a tie peniaze pre mňa zasa neboli problém. Ibaže tento rok si našla priateĺa, sú spolu možno 8-9 mesiacov a vyslovene očakávala, že chatu a pobyt zaplatím aj jemu. Neurobila som to, nakoľko sa mi to zdalo už trochu ako zdieračstvo. Prečo by som ja mala platiť za cudzieho chlapa? Namiesto toho som jej dala darček a malému tiež. Na Vianoce preto stropila strašnú scénu. Na chatu nakoniec samozrejme nešla ani ona a ani malý. Odvtedy sa urazila tak, že mi neodpovie ani telefón... pomaly sa budem musieť vrátiť za hranice. Nechcem odísť takto rozhádaná, myslíte, že je chyba na mojej strane?
@anonym_autor tiež by som neplatila za jej priateľa. Nechápem ako to môže niekto očakávať :D
tiež nechapem prečo by si mala platit za jej chlapa
on ako nezaraba, to mu ako nie je sprosté ?
si ta trocha myli s osobnou bankou , prípadne jej to tu daj prečitat nech sa zobudi
bolo od teba super gesto doteraz, trochu ako vdaky ?
ale to tak pri surodencoch byva , že maju pocit že všetko znesu a ešte rodičia a rodina ved ste surodenci a ty len pozeraš ,?? však ano , ale aj tu su nejake pravidla a hranice
To ako si sa rozhodla je spravne. Oznamila si jej to ale dopredu? Porozpravali ste sa o tom, ze to tento rok zmenis a namiesto zaplatenia chaty im das darceky? Lebo ak ostala pri stromceku šokovaná tak to moc prijemne nebolo. Mozno aj ona sama ratala, ze ty zapaltis jej a dietatu a jej partner si zaplati sam. Mali ste to vydiskutovane?
Mali sme niečo podobné,nekomunikujeme už dva roky, žiaľ aj také veci sa stávajú,je mi to trocha ľúto,ale súrodencov si nevyberáš
Nie.
@anonym_autor vypočítavosť
ja tomu hovorím syndróm slobodných matiek. Proste si myslia, že môžu všetko a oni vedia všetko najlepšie a tu ma máte, tak sa starajte. Pozorujem takéto správanie aj v okolí čo sa týka slobodných mamičiek. A teda k veci. Jednoducho si na to zvykla, že platíš, tak kde je problém, keď zaplatíš o osobu viac? Však ty na to máš, ona je tá chuderka slobodná matka.
Normálne by som jej napísala cez whatsapp, že namiesto urážania sa, by mala poďakovať, že vďaka tebe mohli roky chodiť na chatu s vami
To ako si sa rozhodla je spravne. Oznamila si jej to ale dopredu? Porozpravali ste sa o tom, ze to tento rok zmenis a namiesto zaplatenia chaty im das darceky? Lebo ak ostala pri stromceku šokovaná tak to moc prijemne nebolo. Mozno aj ona sama ratala, ze ty zapaltis jej a dietatu a jej partner si zaplati sam. Mali ste to vydiskutovane?
@kikush182329 nie ona im dala darčeky + zaplatila sestre a synovcovi pobyt
odmietla zaplatit za jej noveho priatela za pobyt
@anonym_autor Pridávam sa, dobre si urobila. Tvoja sestra veľmi vypočítava
Povedala som jej to dopredu, samozrejme, že teda nech sa nehnevá, ale dve osoby naozaj platiť nebudem. Nepovedala som jej to osobne, ale len do telefónu, pretože som prišla tesne pred štedrým dňom a už nebol čas. V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna.
@anonym_autor sestra je rozmaznana kravicka a ty si si konecne stanovila hranice
Tlieskam ti
Ozvi sa jej, ze odchadzas a chces si zachovat dobre vztahy ak bude nadalej trucovat kasli na nu
@anonym_autor dobre si urobila, ale otazne je ako si to interpretovala.
V ziadnom pripade sa neospravedlnuj za toto, kazda by spravila asi to iste. Tiez by som neplatila vsetkym, predsa jeden dospeli chlap sa vie o seba postarat, este aj priatelke by mal zaplatit 🙃
@anonym_autor Uvažujete veľmi správne.Nemate dôvod platiť aj za ,pre Vás,cudzieho človeka.Pokial si sestra myslí opak,je to len jej subjektívny názor.Ja byť na mieste vašich rodičov,by som určite vstúpila do celého sporu a veľmi pekne a slušne vysvetlila Vašej sestre, že sa nemá dôvod hnevať na Vás .V podstate ste voči členom rodiny štedrá, nevidím dôvod, prečo by to malo byť tak aj voči cudzím
Povedala som jej to dopredu, samozrejme, že teda nech sa nehnevá, ale dve osoby naozaj platiť nebudem. Nepovedala som jej to osobne, ale len do telefónu, pretože som prišla tesne pred štedrým dňom a už nebol čas. V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna.
@anonym_autor to vážne si chlapec rozbalí darček pod stromčekom a matka mu ho od nervov hodí do koša?
@anonym_autor ona má aké pravo určovat komu za aku hodnotu máš dávat darčeky
o tom su darčeky ?
mala by byt rada že si niečo pekne kupila mamine, v podstate by bolo fér aby ti ona na ne prispela ked už
skutočne nechapem prečo by si mala jej priatelovi platit pobyt ..... ano vyzerala ako .... asi ho pozvala a čakala že to tiež zatiahneš .za neho ...
a rodičia sa ako zachovali ???
Sestra je nevďačná a rozmaznaná. Absolútne by som sa jej neozvala, tobôž nie, keď sa k darčeku pre jej dieťa zachovala tak, ako píšeš. Ja som rodičom dala darcek - tiež pobyt za xy sto eur a mojmu bratovi len obyčajnú drogérii za pár eur.
@anonym_autor pre mna uz je trosku bizar to, ze si tri roky platila sestre dovolenku “lebo ona je slobodna mamicka”. To je akoze nejaky handicap, ktory jej brani pracovat, zarabat, platit si ucty?? Preco ty mas byt zodpovedna za jej situaciu? Takze mala suchat nohami a byt vdacna, ze si tri roky robila co si nemusela a nie ze este teraz ta chce zdierat aby si jej kolikovi platila dovolenku. To on mal zavolat tebe a povedat, ze tento rok vymysli iny darcek, lebo on zaplati za seba, tvoju sestru a jej dieta.
Na tvojom mieste sa ani len nesnazim liezt sestre do zadku s nejakym vysvetlovanim, nedajboze ospravedlnovanim sa.
@anonym_autor a je už aj dosť smutné, že je v zlej finančnej situácii a ešte si na hlavu vzala chlapa, čo mu asi nie je hanba ísť niekde, kde to za neho zaplatia druhí. Skôr by ma toto trápilo, ako to, že sestra mi nezaplatila chatu.
@anonym_autor ja nechápem, prečo to za všetkých troch nezaplatil ten jej priateľ. To čo za chlapa? 🫣
@anonym_autor Myslím, že si Vaša sestra nezaslúži žiadny dar, keďže sa doslova dožaduje,vynucuje si nákladné dary.V podstate sa neštíti ublížiť ani vlastnému dieťaťu,lebo predpokladám, že malý určite plakal a nebol šťastný z výstupu svojej matky.O rok malému skúste niečo vymyslieť, čo mu mama nehodí do koša a sestričke len zazelajte šťastné a veselé
@kikush182329 nie ona im dala darčeky + zaplatila sestre a synovcovi pobyt
odmietla zaplatit za jej noveho priatela za pobyt
@sara07 ďakujem za objasnenie.
@anonym_autor tym padom si neurobila naozaj nic zle. Sestra je podla tvojich slov dost labilna.
No malý plakal, moja mama ho itešovala a vzala ho bokom. Tatino potom večer povedal sestre, že to čo urobila bolo nepekné, takže hneď ráno odišla, nahnevaná aj na rodičov. Ona je taká prchká, takže naši sa s ňou bavia opatrne, lebo ona im kedykoľvek uprie malého a keďže je to ich jediné vnúča... je to bohužiaľ také všelijaké.
Ďakujem pekne mat taku matku, chuda dieta.
Vydiera teba, tvojich rodičov ale ona je chúďatko slobodna mamicka.
No malý plakal, moja mama ho itešovala a vzala ho bokom. Tatino potom večer povedal sestre, že to čo urobila bolo nepekné, takže hneď ráno odišla, nahnevaná aj na rodičov. Ona je taká prchká, takže naši sa s ňou bavia opatrne, lebo ona im kedykoľvek uprie malého a keďže je to ich jediné vnúča... je to bohužiaľ také všelijaké.
@anonym_autor to je smutne. Ale je jasne, ze nebudes platit pobyt cudziemu muzovi, ktory o rok mozno ani nebude s nou.
Teraz citam ze zahodila darcek malemu ? Chudak 🥺.
A ona Tebe tiez dava hodnotne dary ked si dovoli diktovat v akej hodnote jej mas kupit nieco ? Vrchol...
@anonym_autor vôbec sa nedivím, že je slobodnou matkou.
A ked si navrhla, ze im dvom zaplatis a on nech di zaplati sam sa teda nahnevala? On na tie rodinne Vianoce teda nebol?
Strasne citanie

Urcite nie je chyba na tvojej strane. Ja byt na tvojom mieste,ani sa jej neozvem😀