Odpustenie nevery
Ahojte. Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s odpustením nevery ak sú v manželstve malé deti? Odpustiť aby deti neprišli o rodinu? A či v prípade ak manžel ani vôbec neľutuje, ale skôr sa ešte hnevá, že manželka bola taká drzá a dovolila si neveru netolerovať a ešte na ňu aj prísť? Láska sa z manželstva týmto vytratila zrejme z oboch strán. Aké sú vaše skúsenosti, zostať "kvôli deťom"?
Je tu milion diskusii na tuto temu.
Vztah,manzelstvo, bez ucty a respektu,jeden k druhemu,je skôr, ci neskôr odsudene na zanik.
Pokial ty budes chciet, nieco zachranovat a druha strana nie,tak je lepsie ist a najst svoje stastie a pokoj,niekde inde...
@anonym_autor nikdy by som deťom nechcela dat do života to, ze byt v nešťastnom vzťahu je v poriadku. Keď tam nie je láska, tak na čo niečo odpúšťať? Hlavne ak to druhu stranu vôbec nemrzi? Deťom je lepšie pri šťastných rodičoch, nez v kompletnej nešťastnej rodine.
Nie,nie a nie...
Koli detom????
Prosiiiim ta.....
Aka je to rodina,kde nefunguje najzakladnejsia vec-laska?respekt.dovera...
Koli detom....a kde je tvoj zivot?
Kde je tvoja sebaucta,dovera...hodnota????
Deti vyrastu a odidu....
A tebe zivot ujde medzi prsty s niekym,kto ta ma za handru-ano,tak to vidim ja...
Odpustit mozem.ale zit dalej akoby sa nic nestalo,to by som nedokazala.
Nemohol by sa ma dotknut,citila by som sa spinava...
Nepoznam ziadny ospravedlnitelny dovod na neveru.
Vsetko su vyhovorky..
A ked pises,ze nakoniec je este aj on urazeny ...
No to teda nie...
Nie,nie a nie...
Koli detom????
Prosiiiim ta.....
Aka je to rodina,kde nefunguje najzakladnejsia vec-laska?respekt.dovera...
Koli detom....a kde je tvoj zivot?
Kde je tvoja sebaucta,dovera...hodnota????
Deti vyrastu a odidu....
A tebe zivot ujde medzi prsty s niekym,kto ta ma za handru-ano,tak to vidim ja...
Odpustit mozem.ale zit dalej akoby sa nic nestalo,to by som nedokazala.
Nemohol by sa ma dotknut,citila by som sa spinava...
Nepoznam ziadny ospravedlnitelny dovod na neveru.
Vsetko su vyhovorky..
A ked pises,ze nakoniec je este aj on urazeny ...
No to teda nie...
@osky presne tak, žiadny chlap zato nestojí .
Práve kvôli deťom by som odišla. Ak máš kde. Oni budú vyrastať v tomto divadielku, v tom hneve a budú cítiť, že sa skutočne neľúbite . Budú hádky, bude aj upodozrievanie , aj nenávisť skôr či neskôr. Čím budú väčší, tým to bude pre nich horšie. Lebo netreba mať ružové okuliare. Podvedie zas a znova. Sú chlapi, ktorí si sypú popol na hlavu a sľubujú hory , doly po prevalení nevery. Aj tú to skúsia znova, ale tvoj si ťa zjavne ani natoľko neváži, aby naoko hral kajúcnika a ešte je nasratý. Bála by som sa, ako zareaguje nabudúce, keď mu na to prídeš. To nabudúce príde tak či tak.
Kvoli detom... To je len vyhovorka, ospravedlnujes sama pred sebou, ze si zbabela od neho odist. Stat sa moze asi kadeco, asi aj nevera sa da prekonat, ak si to obaja zelaju (ja by som to nezvladla). Ale ak on je este nasraty, nema zaujem a ani z jeho strany nie su city, tak co chces zachranovat? O co chces bojovat? Najhorsi priklad, aky mozes dat detom, ked otec si mamu nevazi, navzajom medzi nimi nie je laska a dovera. Ak si na neho funancne odkazana, tak sa zariad, aby si nebola. Niet inej rady. Taketo manzelatvo je peklo pre vsetkych zucastnenych a najma pre deti.
Iné by bolo, ak by partner neveru oľutoval a bojoval o záchranu manželstva. Ak jeho jediná emócia je hnev, že žena na neveru prišla, vzťah to nenapraví, nestmelí, neopraví. Vzťah musia budovať dvaja a tu minimálne jeden (momentálne) nechce a po prevalení nevery sa navyše správa ako malé trucovité decko. Je natoľko milujúci, pozorný otec, ktorý sa naplno venuje svojim deťom, že zvažuješ, že s ním ostaneš napriek tomu, že on si Ťa neváži, podvádza Ťa a podľa všetkého s tým ani neplánuje prestať? "Kvôli deťom" je niekedy len "zástierka" za "Čo povedia druhý?", "Kam pôjdem, veď ja nič nemám?", "Ako to celé sama zvládnem?". V skutočnosti by si sa mala spýtať, či chceš ostať vo vzťahu s mužom, ktorý Ťa podviedol, a keď si na to prišla, nemal odvahu postaviť sa k tomu čelom, priznať sa a navrhnúť riešenie: a) Nebude sa to opakovať, skúsme to ešte spolu, pokúsme sa nájsť stratenú dôveru atď. Alebo b) Ideme od seba.
@anonym_autor zostat kvoli detom? a byt nestastna? fuu...ja som neveru neprekusla, uz som stale len podozrievala. nastastie sme nemali deti. ale chapem, ze s detmi je rozhodnutie narocnejsie.
Neveru by som neodpustila nikdy. Niektorí k*revnici sa spoliehajú na to že žena nemá kam ísť, tak si chodia kade tade obtierat vtáka o cudzie ženy.
Asi keď nie je muž zbavený svojprávnosti tak vie kam jeho vtak patrí. Nie?
@anonym_autor zostať kvôli deťom je najväčší nezmysel. Aj keď sú malé, vnímajú atmosféru, ktorá v rodine panuje, vidia, že otec nemá mamu za nič. Ako chceš ďalej žiť s takým chrapúňom? Jemu je to jedno, ako dlho bude trvať, kým zase zasunie do inej? Veď o otca deti neprídu, môže sa im venovať do zbláznenia.
@anonym_autor tie 2 roky v manželstve po nevere nikdy viac , bola som kosť a koža, deti malé, čakala som kedy dcéra do školky a ja do práce. Dnes sú väčšie, myslím že som pre ne vytvorila lepší domov ako , keby sme zostali, aj keď som na všetko sama.
@anonym_autor V tomto prípade vôbec nieje podstatná otázka činnosťami kvôli deťom. Podstatný je fakt, že manzel svoj skutok neľutuje. Lebo keď neľutuje, jemu je jedno, že zradil rodinu, že zranil manželku. A urobí to znova.
Kvôli deťom? To je aký alibizmus 🤦🏻♀️
Nie neodpustila. Mam svoju hrdosť, sebaúctu. Ten tvoj to ani len neľutuje a to hovorí za všetko
To najlepšie, čo by som mohla urobiť pre deti a pre seba a koniec koncov aj pre manžela je odísť. On by mal slobodu, ja svoju seba úctu a neskôr aj svoje šťastie a deti by vyrastali so šťastnou mamou a šťastným otcom. Lebo ak by sme ostali spolu, bolo by to toxické prostredie pre všetkých.
Haloooo. Tieto kecy okolo. Daj základné info, či máš kde ísť a z čoho žiť.
No to musi byt super pre tie deti, divat sa roky, ako sa rodicia doma obchadzaju a sem-tam precedia pomedzi zuby cosi medzi sebou...wow. Sice v tomto pripade to asi nehrozi, ked manzel ma v pazi a nevyzera, ze by vobec ostat chcel. Takze dilemu mat asi nemusis.
@anonym_autor otázne je či ten chlap chce ešte manželstvo zachrániť….lebo z toho príspevku si myslím, že on o to nestojí
On tvoje odpustenie nepotrebuje. A kôli deťom? Dajme tomu že ty sa teraz obetuješ. Prežiješ xy rokov s chlapom čo ťa bude podvádzať, deti dospejú, odídu do zahaničia alebo sa niekde ďaleko odsťahujú. Budú mať svoje rodiny, svoj život a ty im budeš dávať za vinu že si sa kôli nim obetovala, prežila na nič manželstvo aby mali rodinu a oni si dospejú a žijú svoje životy a ty si ostala stará a sama.
Nie. Kôli deťom to nerob. Deti o otca neprídu, ty ho predsa nejdeš zabiť pri rozvode
@anonym_autor určite ti tu radia všetky hrdinky Sovietskeho zväzu, čo pri prvom náznaku neúcty a nesúladu odišli od muža. Zarábali strašne veľa, a našetrili pred manželstvom na byty a domy a hneď tam aj s deťmi išli, boli strašne šťastné , preštastné, že sú samy na deti. V tomto štáte si všetko zariadili v prospech detí a fungovalo im to stokrát lepšie ako keď vychovávali deti s mužom a mali podelené starosti s mužom. Samozrejme všetko stíhali so šťastným úsmevom na tvári, boli spokojné a vyrovnané, žiadne depresie z rozpadu rodiny nemali a nezabudli sa o cenné rady podeliť na MK. Riadili sa heslom šťastná mama šťastné deti. 🤣🤣🤣🤣🤣
Ak nie si dostatočne zabezpečená, je to naozaj veľmi ťažké . Peniaze dávajú veľkú slobodu a rozhodnutia sú jednoduché.
Napriek hrdinkam na mk veľa žien ostáva kvôli deťom. Kým nie je doma násilie, da sa. Ak už je násilie a každodenné hádky, odíď čo najskôr.
@anonym_autor kvôli deťom?? keby sa konečne prestanete vyhovárať na deti?? Vy máte za tie deti zodpovednosť a nie že ich používate ako ochranný štít a výhovorku pre svoje vlastné pohodlie.
Deti potrebujú v prvom rade bezpečie a stabilitu - to im ako chceš dať v domácnosti, kde ťa má manžel za handru a nemá k tebe štipku úcty? to je príklad, ktorý chceš dať svojim deťom, že treba tolerovať všetko len aby niekto zaplatil strechu nad hlavou a priniesol chlieb na stôl? čo poradíš svojej dcére, keď ti o 20 rokov príde s plačom domov, že ju muž podvádza a chová sa k nej zle? joj dcérka moja, tak to má byť, tak je to správne, len vydrž a tráp sa ?
Možno sa ti nedá odísť / vypratať muža zo dňa na deň, ale tak zariaď si prácu, príjem, porozmýšľaj, na čo budeš mať nárok v prípade rozvodu (či máte nehnuteľnosť spoločnú alebo je len jedného z vás, nejaké úspory atď.) a zariaď sa. No a ak je to mimo tvojej komfortnej zóny, tak proste trp.
@anonym_autor určite ti tu radia všetky hrdinky Sovietskeho zväzu, čo pri prvom náznaku neúcty a nesúladu odišli od muža. Zarábali strašne veľa, a našetrili pred manželstvom na byty a domy a hneď tam aj s deťmi išli, boli strašne šťastné , preštastné, že sú samy na deti. V tomto štáte si všetko zariadili v prospech detí a fungovalo im to stokrát lepšie ako keď vychovávali deti s mužom a mali podelené starosti s mužom. Samozrejme všetko stíhali so šťastným úsmevom na tvári, boli spokojné a vyrovnané, žiadne depresie z rozpadu rodiny nemali a nezabudli sa o cenné rady podeliť na MK. Riadili sa heslom šťastná mama šťastné deti. 🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_5ee07a a ty si v tom tvojom krásnom rozvitom príspevku poradila čo?
@anonym_5ee07a a ty si v tom tvojom krásnom rozvitom príspevku poradila čo?
@anonym_d1a8b6 Ze ma ostat s manzelom, ktory ju ma na haku a nechce ju a ma suchat nohami a trpiet.
Vzhľadom na postoj manžela, v žiadnom prípade...pretože to zrejme nebola.prva a ani posledná nevera.
@anonym_5ee07a a co teda navrhujes ty?
Lebo tak nejak to fungovalo mozo za toho sovietskeho zväuu-drzat hubu suchat nohami.
Chlap nech si chodi na vytrty a zena zavreta doma s detmi caka,kym sa gigolo vrati domov...
To urcite.
Napokon-preco by mala odist?
Bech odide on-koli detom!
Aby ich nepripravil o domov.
Lenze,povedzme si pravdu-na to taky zaletnik gule nema...
A vies,preco je nastvany,ze ho odhalila?
Lebo on vy dovrovolne manzelstvo nerusil.
Vsak doma ma jednu sprostu truvu,co mu navari,opere,o deti sa postara....
A on si fik sem,fik tam....kade tade..
kam by chodil?
Blbe je,ze zena nedrzi hubu ....
Ci mu ma k tomu este aj zaspievat????
Sme v 21.stiroci..
Toto ozaj nemusi nikto trpiet...
Ak nie si dostatočne zabezpečená, je to naozaj veľmi ťažké . Peniaze dávajú veľkú slobodu a rozhodnutia sú jednoduché.
Napriek hrdinkam na mk veľa žien ostáva kvôli deťom. Kým nie je doma násilie, da sa. Ak už je násilie a každodenné hádky, odíď čo najskôr.
@fadama hm...zvöastny nazor.
Cize kym jej jednu nestruhne v podstate je vsetko v poriasku.
Ze ju mohol napr aj nejakou pliagou nakazit,to je ok.
Nech si uziva,vsak ked ju nebije....v pohodke..
Boze!!!!
Aj zeny bez prostriedkov mozu zacat rozmyslat a konat ako svopravne!
Na zaciatok moze ist k rodicom,na podnajom....nejaka garsonecka sa snad najde
A alo som pisala,hlavne odist by mal on!
Je uplne jedno co ti tu napiseme. Aj tak s nim zostanes ako 90% zien, ktore su podvadzane.
Žienky ďakujem veľmi pekne za názory. Ja nemám kam odísť, žijeme v mojej nehnuteľnosti, odísť musí on, ale on z nejakého zvláštneho dôvodu nechce. Neľutuje, vyzerá, že ma miestami až nenávidí, ale odísť nechce ani za svet aj keď som mu niekoľkokrát povedala, že takto žiť nechcem a nebudem. Je to akoby čakal, že časom sklapnem a prispôsobím sa situácii a nebude mi vadiť, že má milenky. Ale on sa tou milenkou ani ktovieako netajil. Dotiahol ju až k nám domov na návštevu, vraj je to "kamoška" až časom som zistila, že spolu spávajú.
Žienky ďakujem veľmi pekne za názory. Ja nemám kam odísť, žijeme v mojej nehnuteľnosti, odísť musí on, ale on z nejakého zvláštneho dôvodu nechce. Neľutuje, vyzerá, že ma miestami až nenávidí, ale odísť nechce ani za svet aj keď som mu niekoľkokrát povedala, že takto žiť nechcem a nebudem. Je to akoby čakal, že časom sklapnem a prispôsobím sa situácii a nebude mi vadiť, že má milenky. Ale on sa tou milenkou ani ktovieako netajil. Dotiahol ju až k nám domov na návštevu, vraj je to "kamoška" až časom som zistila, že spolu spávajú.
@anonym_autor ak je nehnutelnost iba tvoja-napisana na teba,mozes ho sudnou cestou vypoklonkovat...urcite sa to da.pozistuj si ako

Ak mas fin. prostriedky, bývanie a si sebestačná, tak sa zbaľ, aj deti a choďte. Ak ti niečo z toho chýba, šúchaj doma nohami a šetri čo najviac. Raz sa vyslobodíš.