icon

Oklamaná snaha o rodičovstvo vo veku 40 rokov

Dnes o 10:09

Ahojte žienky.
Ja 40, priateľ,nie manžel 50. Sme spolu 5rokov. Ja deti nemám,doteraz sa nedarilo,už teraz ani nechcem,partner 50,deti nemá a zrazu chce. Pritom to v začiatkoch bolo opačne,on nechcel a ja som chcela,že čakať treba na vhodné podmienky (som sa zasmiala). Kedy sú vhodné podmienky? Teraz sa už necítim,v 40tke rodiť a vychovať,on sa necítil keď som sa ja cítila a teraz toto rieši,v 50tke. Išli by ste v 40tke do rodičovstva? Citim sa oklamaná a on cíti,že potrebuje mať zrazu "opatrovanie",aj keď je zdravý,vytálny.
Ďakujem.

Strana
z4
ivik4
Dnes o 10:12

Takze on chce dieta len aby sa mal on kto neskor starat ? Teda ked pises slovo opatrovanie. Ci ja to zle chapem?
Ja by som v 40dieta nechcela len skrz partnera ( ty sama nechces) a on ma uz naozaj na prve dieta vela rokov. Ale to som ja 💁🏻‍♀️

pribinak
Dnes o 10:13

Nedáš mu dieťa ty, vymení Tá za inú.

Poznám pár, teda už nie sú pár, ona najskôr aj chcela, ale on nechcel dieťa, tak žili dlhšie roky spolu, potom sa on jednoducho zobudil, že pre koho on robí, čo tu po sebe zanechá, komu dá svoje vedomosti, …..hold pre u bolo už neskoro, našiel si inú. Má s ňou 2 deti

Neviem, zas mat dieťa, ktoré nechcem ….

viestta
Dnes o 10:14

Mat dieta aby ma mal kto opatrit na starobu nie je spravny dovod na to aby ich niekto mal

autor
Dnes o 10:15
@ivik4

Takze on chce dieta len aby sa mal on kto neskor starat ? Teda ked pises slovo opatrovanie. Ci ja to zle chapem?
Ja by som v 40dieta nechcela len skrz partnera ( ty sama nechces) a on ma uz naozaj na prve dieta vela rokov. Ale to som ja 💁🏻‍♀️

@ivik4 chápeš to dobre,toto mi povedal.

anonym_f377f4
Dnes o 10:17

No to teda nie a taký chlap by u mňa klesol na plnej čiare
Nech si zarobí na opatrovateľku
Bohvie čo život prinesie a toto je velmi zlá motivácia

enmery
Dnes o 10:26

Nerob si dieťaťa, aby sa o tvojho partnera mal kto starať na stare kolená. Ak sa s ním rozhodneš mať dieťa, všetku starostlivosť si odserieš ty. Tomu ver.

anonym_ed8421
Dnes o 10:29
@anonym_autor

@anonym_autor myslel opatrovanie v zmysle zdravotnickych ukonov, ved nevie, ci to bude potrebovat, kedze je "vytalny", suseda tiez nevedela, co ju postretne a chodia jej menit nefrostomiu, mozno on bude ok do 90. a mozno bude do 90.opatrovat to dieta, ked ho mieni plodit v 50.tke, tam uz je riziko mutacii dost velke⬇️ty uz mas tiez 15.min po 12.tej. Mozno myslel obstarat nakupy, lieky, "technologicku" pomoc, uz dnes starsi mentalne nestihaju a hadzu miliony z balkonov.. Risk je zisk, alebo strasny maler. Ked si to rozmyslis, zacni hned, mozno v oktobri bude zdrave babco. Nadej... 🍀

biba_18
Dnes o 10:34

pokiaľ dieťa mať nebudete, rozídete sa. nebude brať ohľad že ty si predtým dieťa chcela a kvôli nemu nemala. on nechcel bolo po jeho. teraz chce a zas bude po jeho. poznám také prípady bohužiaľ…

marci9
Dnes o 10:46

Starý cap 50-ročný chce malé decko? Nech si dá studenú sprchu. Neboj sa, neopustí ťa. Chcela by som vidieť ženu, ktorá by dobrovoľne súhlasila s tým, že bude rodiť deti takému starému chlapovi. Povedz mu, že ak sa TY rozhodneš mať dieťa, tak jedine s mladším, lebo on je už na to starý.

7miriam77
Dnes o 10:54

Nešla by som do toho, ani nie kvôli veku, ale kvôli jeho dôvodu mať dieťa. A tiež zvláštne,že 5 rokov to neriešil a zrazu taký nápad? Určite sa rozhodni podľa seba...dieťa je záväzok na celý život

eva8
Dnes o 10:57

@anonym_autor nemyslel to opatrovanie zartom? Zisti, ako to s tym rodicovstvom priatel mysli. Vsak v takom veku hrozi aj nie zdrave dietatko.
Pises, ze doteraz sa nedarilo mat deti. Co to znamena? Uzivali ste antikoncepciu, pretoze ste nechceli dieta, alebo ste si uzivali a dieta sa nepodarilo (to si odporuje s tym, ze ste nechceli) Pretoze v tomto pripade je mozne, ze ste nekompatibilni, alebo jeden z vas je neplodny prirodzenou cestou

natalka13
Dnes o 10:57

Nie. Nemala by som po 40tke dieta.

hopatko
Dnes o 11:01

dolezite rozhodnutia v zivote, aj to ci mat dieta, treba robit z tych sparvnych dovodov a umyslov, inak vysledok nikdy nie je dobry spravny a ucinny. Deti sa nerobia kvoli tomu aby niekto opatroval tvojho chlapa, nikto nezaruci ze to dieta bude zdrave alebo schopne sa o muza postarat. Ja by som si s nim ani psa nekupila.

autor
Dnes o 11:06
@biba_18

pokiaľ dieťa mať nebudete, rozídete sa. nebude brať ohľad že ty si predtým dieťa chcela a kvôli nemu nemala. on nechcel bolo po jeho. teraz chce a zas bude po jeho. poznám také prípady bohužiaľ…

Tteraz už nechcem. Čakala som do 39. Gynekológ mi vraví (mladý človek),že načo čakám,ak chcem mať deti,že nie je problém
z fyzickej strany žiadny. Menzes pravidelný, ovulácia tiež, žiadne mykózy,nikdy som "od spodku" problémy nemala. No,že som si vybrala nesprávneho partnera už problém je,on nechcel,kým som ja chcela a teraz mi povie,keď už mám 40,že by bol aj rád. Nepovedal mi to pred týždňom,ani pred mesiacom,cítim sa nahnevaná,hlavne na seba,keď som si nedupala viac. Ja sa už na bábo necítim,hlavne sa bojím. Pôjdeme od seba.

anonym_e489a3
Dnes o 11:08

Prosím pozrite sa na to z pohľadu dieťaťa, to nie je fér. Vo veľmi mladom veku príde o rodičov. Vnúčatá neuvidíte. Hovorím to ako dieťa rodičov, kde mama bola po 40tke a otec okolo 50. A to obaja rodičia boli do 70tky fit.

jaskolka
Dnes o 11:09

@anonym_autor úprimne,on nemá asi všetkých "5 "pokope,lebo keď ste boli mladší, nechcel a zrazu ho osvietilo,lebo sa boji ,že sa nebude o neho mať kto starať? To je čo za dôvod na dieťa? A ráta aj s možnosťou,že dieťa môže mať nejaké postihnutie a bude sa opačne treba starať o neho celý život?
Ako ja by som do toho nešla,len preto,že on odrazu chce a chce a chce. Nic v zlom,ale na prvé dieťa je už starý.
Akurát je tam možnosť,že sa rozidete kvôli tomu,tak aj s tým musíš rátať.

biba_18
Dnes o 11:12

@marci9 mám kamošku ktorá sa presne pre toto s mužom rozišla - resp. on s ňou. mali cez 50. teraz majú obaja 55, on má dieťa s mladšou. už dokonca 2 neviem či nemajú. a kolegyňa tiež tak, ona bola mladšia, muž bol tiež 50-nik, dlhé roky boli bezdetní (možno aj 20 rokov)

biba_18
Dnes o 11:13

@jaskolka si píš že s týmto neráta. a autorka ostane na dieťa sama. minulý týždeň tu tak perlil jeden, že to ženy nechápu 🤦‍♀️

anonym_3882a7
Dnes o 11:23
@marci9

Starý cap 50-ročný chce malé decko? Nech si dá studenú sprchu. Neboj sa, neopustí ťa. Chcela by som vidieť ženu, ktorá by dobrovoľne súhlasila s tým, že bude rodiť deti takému starému chlapovi. Povedz mu, že ak sa TY rozhodneš mať dieťa, tak jedine s mladším, lebo on je už na to starý.

@marci9 nejaká rozvedená a dieťaťom, vek 35-38 ktorá nechce byt sama, tak kľudne sa dá a ním dokopy

anonym_2e4438
Dnes o 11:27

ak jeho jedina motivacia na dieta je , aby ho niekto opatroval... tak na to nech si najde niekoho, kto to vidi rovnako. ty to nie si... v 40 tke ak by som bola dovtedy presvedcena, ze dieta nechcem, by som rozhodne uz do dietata nesla

anonym_b98956
Dnes o 11:31

Uz ste stari na dieta. A kto bude chciet stareho capa na plodenie deti?

luccys
Dnes o 11:33

Nejaky si je isty, ze by sa to dieta o neho staralo. Len aby nebol prekvapeny, ak by sa nasiel v domove dochodcov. To co je za blba, mat dieta kvoli opatrovaniu?

biba_18
Dnes o 11:33

@anonym_b98956 ale áno, sú aj také

anonym_dafad9
Dnes o 11:46

Mala som to podobne, 10 rokov som tú tému nadhadzovala a on že deti nechce-nikdy.
Ja dieťa mám, tak som netlačila.
Po 10 rokoch zrazu všetci jeho kamaráti majú deti a už chcel aj on, ja 40r.
Hrozne tlačil, že kludne aj odoptovať, ešte 3 roky sme potiahli s tým, že dobre tak nie, potom zasa že áno, rozišli sme sa.
Po roku je stále bezdetný, chce sa vrátiť, lebo že ženy deti nechcú, no nechcú ani jeho pravdepodobne😀
Ja taký kus už nechcem tiež.

pribinak
Dnes o 11:48
@marci9

@marci9 srandujes že? 50tnik bez decka, ale so slušným kontom v banke (však za tie roky niečo odložil) dobre postavenie v práci je pre nejakú rozvedenu babu taký úlovok že dovi dopo

Píšem úplne reálnu skúsenosť, kolega 48 ročný, čerstvo rozvedený, bez dieťaťa, má obyčajný 2izbak v Petržalke + auto, baby sa o neho biju, nestíha na zoznamke odpisovať, stazistky ho idu zožrať

Povedal že vôbec by mu nevadilo, keby jejo partnerka bola rozvedená, či mala dieťa. To jeho bývala partnerka nechcela

Je to úplne normálne vyzerajúci muž, chce rodinu, ale nie s debilnym názorom, že ba cho mal k v starobe opatrovať

sova7
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@anonym_autor nech si začne šetriť na domov dôchodcov alebo opatrovatelku. Pán je asi zvyknutý ísť len podľa seba a kedy a čo on chce. Nie je to dobrý dovod mať dieťa. Vtedy keď si chcela nechcel teraz už nechceš ty ma smolu

laskonkaa1
Dnes o 12:06

Nemala by som dieta po 40tke a uz vôbec by som si ho nerobila nato, aby sa mal o mna kto starať.
Moja stara mam je od 60r nevládna, a to bola do 55 vitálna zena. Neviem si ani predtsvjt, ze by mala 10r dieta.
Tvoj priateľ je sebec.

anonym_d2142e
Dnes o 12:17

@anonym_autor s tým sa dalo rátať, že to takto dopadne.Je to aj tvoja chyba, že si mu nedala najavo, že dieťa chces, keď si ho chcela.Tie jeho slová sú asi vytrhnuté z kontextu, lebo decko mu môže v 18 odísť študovať na druhý koniec sveta.
Ak chces dieťa mala by som ho, ale nie kvôli mužovi, ale kvôli sebe.Ak nebude odíde ten biologicky pud neoklames.40 r je posledný rok, dva na dieťa.

anna777115
Dnes o 12:17

Však male dieťa ho nebude opatrovat. Kym sa dieta postavy na vlastne nohy, potrva 20 až 30 tokov. Dovtedy ho budu opatrovat rodičia a nie dieta rodicov. V takomto zivotnom obdobi sa trreba zamerať na cas ktory možem venovať samej sebe este v relativne dobrom zdravi, lebo rokmi sa to bude len zhorsovat. To su take typy chlapov, ktory cely zivot ziju lrn pre seba a potom v 50- tke im docvakne, ze by bolo dobre zanechat po sebe nejakú geneticku stopu, tak šup, šup oplodnit nejaku 30- tnicku alrbo 40-tničku, ktora je eštr fyzicky schopna tehotenstva a potom si nadalej žiť svojim starodavnym sposobom života, ale s dobrym pocitom, ze som sa postaral o potomka, ktoreho starostlivost najblizších 20 rokov bude vyhradne ns žene ktorá sa dobrovolne obetovala.

zuzana76
Dnes o 12:21
@marci9

@marci9 moj muz ma 50 a je to stramak 🙂 nie su vsetci stari dedovia

Strana
z4