icon

Otec nemá záujem o dieťa. Ako mu to vysvetliť?

kikush1811
13. feb 2015

Ahoj baby. Je nas tu isto viac takych, co ostali s drobcekmi bez otca. Ten nas videl malu ked mala tyzden a odvtedy nema o nas absolutne zaujem. Este je malicka ale ako jej to vysvetlit jemne a aby to pochopila ak sa jedneho dna zacne pytat? Mate pripadne aj skusenost?
Dakujem

kaktusik007
13. feb 2015

@kikush1811 za prve - tvoje dieta ma 2 mesiace... cize tak skoro sa pytat nebude 🙂

za druhe - iny model rodiny, ako ty a ona, poznat nebude, pre nu to bude normalne takto ako to je.

za tretie - neries problemy ktore nie su -- toto by asi malo byt ako bod NULA, pretoze je to uplne to TOP -- riesis problem ktory nastane (ak nastane) o niekolko ROKOV --- fakt je hlupost riesit co sa stane ak....

za stvrte -- dieta je male, ale nie je sproste -- cize tu plati jedine -- pravdu, nic ine nez pravdu a opat pravdu. V medziach rozumoveho chapania dietata, ktoremu je ta pravda hovorena.

cize --- ak odisiel, odstahoval sa on --- tak normalne takto natvrdo -- tatino sa odstahoval, nechcel s nami byvat, rozhodol sa ze s nami zit nebude a bude byvat inde. Na otazku preco??? treba odpovedat pravdivo --- ak nevies, tak povies neviem, prsote to urobil milacik.... rozhodol sa odist a my jeho rozhodnutie musime akceptovat.

ak si odisla ty -- rovnako, prestahovali sme sa tam a tam pretoze s tatinom sme uz nemohli byvat, lebo to a to... alebo proste akykolvek iny dovod, ale PRAVDIVY.

a preco sa o nu nezaujima???

vies na to odpvoed? nevies.... tak jej musis povedat ze to nevies, preco sa on o nu nezaujima, ze zial je to tak, ze niektori otcovia sa o svoje deti nezaujimaju.... ale ze ma teba a (babku, dedka, tetu, krsnu) a vy vsetci ju velmi lubite.

krute???

mozno ano, ale deti su uzasne. .. vedia spracovat aj taketo informacie, vedia sa s tym naucit zit a bude to pre ne prirodzene.....
len hovorim - nesmies KLAMAT. a nesmies kydat na jej otca... lebo pride puberta a moze sa ti to kruto vypomstit.

takze hlavu hore a koncim opat s radou cislo nula --- neries problem ktory este nie je.

pribinak
13. feb 2015

Pozri, dcerka je velmi malicka, kym dosiahne vek, kedy toto zacne riesit, mozno uz budes tvorit rodinu s niekym inym, kto jej otca nahradi
Ak sa bojis, ze to nebudes dcere vediet dostatocne citlivo a zrozumitelne poradit, mozes si pytat radu napr od detskeho psychologa - to je ich praca
Okrem toho, vela zavisi napr aj od toho ci ma napr dedka, ktory zastupi aspon ciastocne vzor muza v rodine

svetluska82
14. feb 2015

@kikush1811 este je zavcasu riesit taketo veci. Dcerka je malinka, a mozno si najdes aj noveho partnera. Takze to by som si hlavu nelamala teraz nad tym. Moj ma 13 rokov, otca vidi raz za par rokov a zatial sa nepytal, preco spolu nezijeme.

zabudnuta
14. feb 2015

@kikush1811 ja som riesila kedysi toto iste a strasne som sa bala dcerka mala vtedy tri mesiace 🙂 k vyrastla ma teraz 6 rokov a pred Vianocami sme jej to uz s novym ockom povedali. Ani to neriesila ;) neboj sa vsetko pride v pravy cas a uvidis aka bude situácia 🙂

romanovic
14. feb 2015

@kikush1811 Takze takto to dopadlo?! Ale lepsie Ti bude samej, nez s mamkinym maznacikom. A raz pride ten "pravy". Mas poriesene vyzivne, atd.?