icon

Ploštica v dome: Zvládanie stresu a deratizácia

14. jan 2025

Hlavu mám v smútku, strach, úzkosť, nespavosť, nejem úplne stresujúci stav.
Mali sme návštevu, na zemi bola knižka upratujem zodvihne knižku a tam ploštica.
Je od toho 2t, nikto sme není dostipany, pozrela celú obývačku všetko.. hneď ako som ju videla som ju zabila, nebola ani nacucana kravou, nedalo mi to spávať, v piatok prídu deratizeri na monitoring , som zrelá na psychiatriu naozaj.

marianarem
14. jan 2025

A z coho na psychiatriu? Ved to sa bezne stava a je to normalne riesitelny problem.

zanka777
14. jan 2025

Ono aj v staršej knihe keď je trošku vlhké prostredie môžu byť ploštice... Tak snáď to bola len tá jedna ✊

nikpa
14. jan 2025

Ako vieš, že to bola na isto plostica a ze ju doniesla práve návšteva? Môžeš si ju priniesť domov od hocikial, na odeve z autobusu, z lavičky, v nábytku, v doplnkoch ktoré si prinesieš domov z obchodu, prelezie k vám od susedov, z vchodu, zo stúpačky... To neovplyvnís. Zytočná panika.

macatt
14. jan 2025

Ja som si dala striekať preventívne, lebo je toho strašne veľa..
Treba upratať rohy, lišty, pod posteľou, sedačkou od prachu(aby sa postrek dobre dostal do špár a 1 mesiac sa to upratovať nebude) a urobia postrek okolo postele, sedačky, aj vo vnútri rošty a po celom obvode miestností, prahov..
Nič neprenášať z miestností, nevyhadzovať nič..
Nič sa k vám nedostane, držím palce🫶

rozculena
14. jan 2025

@marianarem
@nikpa
mám 60 rokov a v živote som plošticu nevidela,to kde žijete,ak je ploštica pre vás úplne bežna vec

marianarem
14. jan 2025

My sme konkretne nemali, ale kamoska napr. mala a netusi odkial. My sme mali zase blchy, naskakali pravdepodobne na muza a na syna na dvore, ked hrabali listie (spatne si to tak vysvetlujem, lebo syn odtial prisiel viackrat dostipany a v listi byvaju jezkovia, boli to zvieracie blchy). Kazdopadne bezne to je, kedze existuje kopa deratizerskych firiem, v obchodoch mas rozne pripavky, v kazdej drogerii...Keby to ludia bezne nemali, tak sa tieto vyrobky a sluzby tak bezne neponukaju. Vela ludi ma doma zvierata, mozes si to doniest z hotela, z obchodu, moze to prist v baliku z nejakeho skladu alebo aj len z dvora.

mamamasama
15. jan 2025

Len aby si ju návšteva nepriniesla prave od vas 😳

autor
15. jan 2025

@mamamasama ak by sme ich mali , boli by sme dostipany nie?

mamamasama
15. jan 2025

Vyššie ti písali, ze možno este neboli premnožené,že bola len tá v knihe. Ploštice sa môžu dosť dobre skrývať. Na tvojom mieste by som sa bála, aby ich od vás nedoniesla návšteva domov a nie naopak. Pokojne ste si ju mohli doniesť aj vy. Dokonca aj z knižnice.

fantaghiro21
15. jan 2025

@rozculena ploštice,blchy ,úplne "bežne živočíchy" napríklad pre také nemocnice ...
Môj otec (robil v nemocnici) sám videl ako mu ploštica prebehla .
Mama si kedysi v kabáte zo šatne v nemocnici vzala nájomníkov -blchy....

autor
15. jan 2025

@mamamasama vieš čo, mám strach že zrovna on, nejdem nikoho obviňovať. Cestuje MHD , býva na ubytovni, takže mi to tak vychádza preto , uvidíme

mamamasama
15. jan 2025

Z celého tohto mi bolo od začiatku jasné, že problém je návšteva, nie ploštica. 😉 A náhoda je potvora. On môže žiť na ubytovni, cestovať MHD a stále mohla byť tá ploštica vaša ✌🏻

autor
15. jan 2025

@mamamasama jasné, veď neobvinujem, uvidíme

macatt
Odpoveď bola odstránená
macatt
15. jan 2025

@rozculena treba byť v pozore naozaj, je toho veľmi veľa.. ľudia vyhodia napadnuté veci do spoločného kontajnera a ono si to počká, kým si to niekto zasa vezme domov, vie to hybernovať aj roky a cíti svoju potravu a vie za ňou vycestovať snáď aj kilometer( nikto nevie), nevadia jej mínusové teploty, vadí jej len teplota nad 60stupňov a v domácnosti nemá nepriateľov a množí sa neuveriteľne rýchlo..
A je to dôsledok tiež kupovania vecí z druhej ruky, kde stačí pár vajíčok a problém je doma🥲

nikpa
15. jan 2025

@rozculena veľa vecí si asi ešte nevidela. To ze mas 60 rokov neznamená, že vies všetko a všetko si už videla.

autor
15. jan 2025

@nikpa
@macatt
@mamamasama
@marianarem
@zanka777
@marianarem
@fantaghiro21 holky, dnes u nás bol deratizer čo majú vycvičených psov , nenašli nič, ani náznak, sám povedal že nechce obviňovať nikoho ale je veľká pravdepodobnosť že nám ju priniesla návšteva

rozculena
15. jan 2025

@fantaghiro21 otec bol 2x v nemocnici cez covid,nič nedoniesol.....ja som bola kedysi pred 35 rokmi v BA a tam behali šváby,skoro ma tam vystrelo,keď som to videla

priscilla07
16. jan 2025

Tak ja by som si nedala vystriekať obydlie tou chémiou. Väčšinou su to organofosfaty typu pyretroidov. Nič čo by som chcela dýchať. Pre mačky a rybky vysoko toxické, pre nas tiež nič moc.