icon

Počas návštevy sa všetci starajú do spánku môjho dieťatka

20. júl 2023

Zdravicko, povedzte mi, či ja som nenormalna, alebo čo, ale je normálne, keď sme na návšteve - rodinnej, tak všetci mi do dcery - 2m babru keď spinka. Naco je dobre dieťa spredu dopredu kocikovat keď spi? Naco je dobre dieťa zľava doprava doslova hegat v kociku? - to mi skoro dekel odstrelilo a ozvala som sa, som proti hojdaniu dieťaťa a kde ešte to heganie. Potom ho mali na rukach a všetci hlavicku nozky hladkať - pripomínam že znova spal. Chaoem, nová členka rodiny, ale sak odtiaľ potiaľ, ani im by nebolo prijemne keby spia a dakto ich neustále rusi dotykmi … ale to heganie, no nejde mi do hlavy…

Strana
z2
kitycat
20. júl 2023

Doba je ina...

Tiez som mame povedala, ze zbytocne hega, ze to nema mala rada, manzelova mama tiez dopredu-dozadu aj ked mala uz hotova po dvoch suchnutiach...

A kntomu dalsiemu, daj male do postielky, zavri dvere a povedz ze spi takze nerusit

veronikaszabova
20. júl 2023

No neviem. Mame 3 mesacny prirastok a nikto mi ju neochmatkava 🙂 ani nehengla v kociku 🙂
Ked niekto pride na navstevu a mala spi, nechaju ju tak. Ak sa zobudi a je najedena, spytaju sa, ci si ju mozu vziat. Nestava sa mi, ze by ju niekto chytal, ked ju mam ja na rukach. A po pravde, tiez by mi to vadilo, keby ju stale niekto chytal. Ved aj nam, ako dospelym ludom, by sa nepacilo, keby nas stale niekto chytal.
Skus byt v tom raznejsia a uvidis, ci prestanu.

jaskolka
20. júl 2023

Pretože väčšina detí ma hojdanie rado, keď si predstavís, tak kedysi boli tie kociky vyslovene "hengacie" tetaz už minimálne také sa vyrábajú. Ja osobne som mala problém zohnať hojdaci. A takisto veľa detí sa zobudí, keď sa kočík prestane hýbať (mnoho ľudí dokonca si obstará tie hojdacie raketky na kočík).
Čiže možno preto ti hovoria o tom "hengani". Ak to tvoje dieťa nemá rado, normálne otvor ústa a povedz im to.
Druhá vec je to chytanie a rušenie pri spánku. Mne osobne sa to nikdy nestalo, keď deti spali, tak nikomu ani nenapadlo ich brat a dvíhať ci niečo také. Takisto ich upozorni a hotovo.

lucia13022023
20. júl 2023

Mne by chytenie tiež vadilo, ale čo sa týka hengania kočíka tak mne dieťa inak nezaspi, a keď už spí, musí sa hengat... Minule som čakala v rade pri pokladni a mykala som košík 🙈🤣
Ale tiež som to nemala rada, lebo si myslím ze si na to zvykol práve týmto. Keď bol menší, odstavila som kocik a spal, potom ho hengali ale tak hovorím si noaco, a teraz je do sekundy hore ak kocik prestane hengat. Takže možno urobia viac škody ako úžitku tým henganim

belllinka
20. júl 2023

No lebo to heganie väčšinu detí uspáva, tak preto. Myslím, že si trochu precitlivelá a všetko prehnane vnímaš. Hlavne sa s nimi nepohádaj, za pár mesiacov budeš rada, ak si tvoje dieťa niekto všimne a ty si aspoň trochu oddýchneš.

jj298
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
20. júl 2023

To je divné, ja keď som mala malé deti, pred 20-timi rokmi, tak som skôr počúvala opačné veci. Prečo to stále nosím na rukách, mám to hodiť do postele, nech to spí. Načo sa mu toľko venujem, bude rozmaznaný. A načo kojím, pokazím si postavu.
Čiže ľudia sa budú vyjadrovať vždy, ale neboj, keď dieťa bude v puberte, už to do výchovy nikto kecať nebude, každý bude rád, že nemusí riešiť pubertu.

vkatush
20. júl 2023

Malý mal mesiac, dosť blbý deň, málo spal, konečne zaspal, keď akurát prišli svokrovci na návštevu.
Svokor doňho štuchal, chytal mu nohy, proste sa ho snažil zobudiť, lebo on sa chce hrať.
Upozornila som prvýkrát, upozornila som druhýkrát a na tretí som mu takú trepla po rukách, nech ho nechá na pokoji. Odvtedy ma rešpektujú a to, čo poviem (manžel sa smeje, že len sa ma boja) 😂 musíš byť rázna jednoducho, lebo neskôr to bude horšie
Btw, vzťahy máme dobré 😊

mamamasama
20. júl 2023

Mňa sa asi rodina bojí, lebo nikdy nič také nerobili. Buď asertívnejšia.

kristinapetronela
20. júl 2023

To je nič ... Mne robila svokra horšie veci a sme tu ... Ale vždy len raz skúsila .ja si viem povedať

nevenka
20. júl 2023

Tak u nas heganie teda bolo, aj hojdanie, inak katastrofa, lenze na kieho certa, ked spi, tomu nerozumiem absolutne. Spiace dieta mi len prve kolovalo na krste z ruk do ruk, len sa jemne posielalo a kazdy si ho popozeral, ved to bola rodina, nie cudzi. Druhe dieta vrieskalo vsade, takze mi ho nikto nechcel 🤣. Tretie mi videli len svokrovci, aj to z daleka a s respikom, narodil sa v decembri 2020 a ked mal pol roka, tak ho videla sirsia rodina. A stvrte zase podobne ako prve, ked mala dva mesiace, krstili sme a na krstinach 2 rocny chytil covid. Nastastie nikto dalsi, ani mala. Ja som si povedala, po tych 3 rokoch covidu, ze uz n3budem taka uzkostliva, lebo mi prepne. Cely rok 2022 sme boli v kuse dako chori...cez covid, crevne chripky, sople, kasle...
No teraz, ako mama 4 deti uz to neberiem tak uzkostlivo. Minule sa ma teta manzelova spytala pekne, ci si ju moze zobral na ruky (uz velmi tuzi po vlastnom vnucati), tak ze jasne. Tak ju pekne mojkala. Uz sa nejdem z toho poskladat, ako pri prvom. Ked sa zacala pucit, ze dost, ihned mi ju vratila.
Len to vozenie hore dolu a heganie, ked spi, tak pridem a poviem, ze spi, ze ho tym zobudi, poviem, ze nie. Co Ti povedia? Ze no a co? Vsak sa ozvi normalne, ze teraz nie, nema to rado babo a vybavene.

nevenka
20. júl 2023

@jj298 to vazne nastvani boli? Neviem si predstavit takychto ludi. Ale zase...nam 3. a 4. dieta vedelo spat aj pri hluku, lebo vsak zvyknuti, od surodencov.
Ale ja som dovolila nazriet do kocila, ak spali tam alebo do postielky, pekne po jednom z dialky kukli a isli do obyvacky. A nikto normalny sa nepohorsuje nad tym, ze babo spi a chce ho budit. To len nenormalny, fakt.

simca06022011
20. júl 2023

lebo je to zvyk, hegat tie deti v kocikoch, vyzivaju sa v tom hlavne starsie generacie. Nas kocik sa ani nedal nejak extra natriasat tak ho normlane nahynali cely, kym som to nezrusila, porste som povedala, nech ju nenatriasaju, rovnako neskor "nehadzu" s dietatom a pod (vid videa co to robi napr s detskym mozgom) a proste nerobili to. To bolo teda vonku. Vnutri mi dieta spavalo vylucne v postielke a spala=nikoho som k nej nepustala. Proste spi. Sorry.
Podla mna to natriasanie je ako ked hyperaktivne babky maju potrebuj stale nieco robit behat.. tak tu sa ukazuju ze vedia natriasat kocik obetavo hodiny :DD

nevenka
20. júl 2023

Teraz sme 2 tyzdne u nasich, mam tu hojdaci stary kocik, malu uhojdam horko tazko...pridem domov a drb do noveho kocika a to decko asi ani spat nebude 🙈😅...Ma pol roka. Mozno, ked bude starsi, to hojdanie by sa Ti aj hodilo. Ten spanok sa meni kazdu chvilu.
My mame kolikove deti, tak o zaspavani viem toho mrte vela uz, od 4 mesiacov im spi zuby, tak koliky plus zuby...zazitok...
Ale.ako vravim, ked pokojne spi, tak zakaz priblizenia, mas vybavene ✌️

cookie29
20. júl 2023

tak vies, mamicky nahanaju hojdacky, elektricke hojdacie kresielka a podobne... mne to deti tiez neznasali, obe tazky reflux. Ale kedysi cim viac si udrncal tym lepsie... v kazdom pripade toto by som dala tazke veto. Spanok sa RESPEKTUJE

autor
20. júl 2023

@belllinka ja dieťa na heganie neucim, aký to ma už vôbec vyznam keď spi? Moja vie zaspat aj bez hegania…

simca06022011
20. júl 2023

autorka, spravne, nema to vyznam.. potom si na to deti zvyknu a rodic sa zmeni na pobehujucu natriasajucu matohu..

simona92101
20. júl 2023

@nevenka lenze je rozdiel ak niekto vylozene rusi spiace dieta,lebo az ruky svrbia aby mohol omakat.toto ja nikdy nepochopim.a tiez je ine,ak matka povie ze kludne mozu hladkat,ze dieta ma taky tuhy spanok ze mu je vsetko jedno.
Ja mam napriklad take babo,ze ked spi,tak spievam v hlave ódy a chodime po spickach,lebo je tak uplakana,ze ked ju niekto zobudi,vrazdim pohladom😃 a to tiez niektori clenovia rodiny nevedia pochopit,ze nevie spat vonku v kociku,ze jej vadi hluk,ze nieje ticho a nesedi jak 5 penazi tam kde ju polozim.a ze ked ma naruseny denny spanok,lebo niekto sa na navsteve nevie kontrolovat,tak si to potom odserem v noci ja,lebo som 100x hore.

autor
20. júl 2023

@cookie29 však toto presne … vies na návšteve tak jasne že bude v kociku… a to henganie zľava doprava noooo skoro mi mozog vyskocil

simona92101
20. júl 2023

A to natriasanie,to ma tiez islo rozdrapit,dcera ma reflux,boli sme radi ze sa najedla a mlieko v sebe udrzala,jednoducho po najedeni nechytat,nenatriasat,aspon 20 min nechat vo vyvysenej polohe a potichu dychat 😃😃 a pride babka,slahne do kocika a div pánty na kociku isla odvalit co tak natriasala.potom dostala taku sablu od malej a odomna vynadane,este aj kocik musela cistit..lebo jednoducho nedala si povedat,ona tak 3 deti odchovala a my si vymyslame...

natasha1988
20. júl 2023

No to by som si tiez nenechala a vadilo by mi to. Nastastie mne by si nikto nedovolil kafrat do toho čo robim okolo deti, lebo som si nastavila hranice u rodiny hned odzačiatku. Nosila som deti, dojčila do samoodstavu, uspavala som ich, spali pri mne - takže moje postupy dost proti zauživanym postupom starej generacie..Takže dost na mna pozerali cez prsty, nastastie ich vidim tak raz za rok. Maminy vždy si robte po svojom a nestarajte sa čo si myslia ostatni. Kto sa stara nonstop o dieta? Kto s nim je ked je chore? Vaša svokra?suseda? 🤔

zuzana9393
20. júl 2023

U nás takéto vôbec nebolo. Skôr mi išli na nervy reči, keď sme prišli z pôrodnice, asi prvú/druhú noc malý nespal. Tak samozrejme sme sa ho snažili uspať a keď to muž spomenul pred svokrou, tak akože ,, áno len si ho naučte v noci na cicikanie a uspávanie na rukách ...." Akoze neviem, či som ho mala nechať rucat v postieľke a ďalej si pohodlne spat, alebo som ho mala zaniesť do pivnice, aby nás netušil a zvykal si na tvrdý život 🤣

mariska1989
20. júl 2023

Buď som blbá alebo som to nepochopila ak áno tak to budem už total blbá 😆🤣. Otázka ty si heglala z boku do boku a dopredu a dozadu keď mala spala alebo si nič nerobila keď spala v kočíku ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
20. júl 2023

@mariska1989 nie ja, navsteva hegala… my sme boli na návšteve … to zmenili názov príspevku🤦🏼‍♀️

mariska1989
20. júl 2023

No akože keby som bola na návšteve a mám dieťa spiace v kočíku a niekto mi s ním hýbe lebo ma nejaké týk v ruke že treba dieťa počas spánku hýbať tak rázne zakročim a poviem nechcem aby sa mi dieťa naučilo na bývanie počas spánku v kočíku a dám kočík pekné bokom troška do tieňa a hlavne upozorňovať . Ak nechcem aby mi ho niekto vláčik na rukách tak poviem áno keď sa zobudí troška pomojkať a tam pekne nazad kde má byť . Nech si počkajú keď začne byť dieťa aktívne a treba behať za zadkom mu a basta . Proste treba si určiť hranice a basta

nevenka
20. júl 2023

@jj298 fuj, to je sila hento 🙄

nevenka
20. júl 2023

@simona92101 ale ja tomu rozumiem. Preto som aj napisala, ze sa ma maminka ozvat a ak ani tak nepochopia, tak nabuduce tam neist. My mame chvala Bohu normalnu rodinu, co chapu, nasilu mi nikto kocik nehega. A ked dieta spi, budit ho, to je neskutocny hriech. Fuj to.
My sme mali a mame so spanim problem, to najhorsie ma aj s najmladsou asi len caka, ako vzdy okolo roka az roka a pol, to aj 3-4 hodiny v noci hore, kvoli poslednym stolickam...

anavixy
20. júl 2023

Podla mna to je taky vseobecny stereotyp ze dieta treba v kociku hojdat a hegat, preto to ludia (neznali) automaticky robia. Kazde dieta je ine, to ze tvoje dieta nepotrebuje heganie neznamena, ze nikoho dieta to nepotrebuje a naopak. Ja som aj kocikala aj hegala, ked mala koliku a to jedine zaberalo a bola som maximalne rada ze mam retro kocik v ktorom sa to robit da, a ked som niekde kde je rusno tak stale som radsej ked je v pohybe, ked potrebujem aby spala.. mam kamaratku ktora tiez vravela, ze ona neznasala ked jej deti kocikali aj ked spali, ze nech sa na to nenaucia.
Asi by som to nebrala az tak tragicky ze co si to dovoluju, ved treba povedat nech to nerobia, ze tvoje dieta to nepotrebuje a ty to nechces a hotovo. Pokial to niekto robi opakovane, tak treba zopakovat, alebo proste dieta zobrat z dosahu a cau. Nepride mi na tom nic take sokujuce, ze ci si to dovoluju. Proste nevedia.
Budit spiace dieta je na facku, o tom netreba diskutovat, ale zasa to ze ho niekto pohladka, obzvlast ked je to par tyzdnove dieta ktore spi aj keby traktory idu okolo, tak to ma asi tiez nejak extra neirituje. Keby to dietatu vadilo, tak sa mrvi, budi… vtedy to urcite ok nie je.
A nie je to ok ani ked to tebe ako matke vadi, takze proste bud im to dieta nedavaj ked nechces aby ho hladkali alebo im povedz ake su pravidla.

domkakvet
20. júl 2023

Ako casto mas tu navstevu, ked ti to tak vadi?

Strana
z2