Pocit viny po strate blízkeho
minuly rok som slubila Bohu ze sa zmenim. aj som sa trocha ale iste veci som na sebe nezmenila. akoze dalej som pachala hriechy ruhala sa, ale akoze ziadna vrazda ani kradez nic podobne.
teraz ma napada ze to bolo akurat v obdobi ked moj blizky clovek zacal sa citit zle.
je mozne ze to sa na mna tam hore hneva a ze mi zobral cloveka ktoreho som velmi lubila a teraz mam na tomto svete trpiet za to ze soms a nezmenila?
smrt zle prezivam ale teraz este aj tie vycitky svedomia, je mozne ze som daco privolala? pritom je jasne ze som nechcela nikomu smrt.
mozno je to trest pre mna. asi ano a velmi mi chyba. co som to spravila.
mal niekto niekedy take pocity ked mu dakto umrel ? je to normalne?
Tak, ked tak rozpravas o Bohu, teda si veriaca a ak rimokatolicka, alebo grekokatol.tak spoved, a ulavi sa ti, a ak
by si nechcela knaza tak pomoze aj psycholog
@vorkola som veriaca ale svpojim stylom, niesom pokrstena nechodim do skotola no modlim sa.
Smrť je normálna súčasť života, ako sme sa všetci raz narodili, raz umrieme. Nič si neprivolala, máš to v hlave celkom pomiešané. Takže sa choď porozprávať či už s kňazom alebo psychológom.
Je to normálne. Keď človek stratí niekoho blízkeho, bolesť si hľadá vysvetlenie a často ho nájde práve v sebe. Je prirodzené, že v zúfalstve hľadáš zmysel v chaose, vinníka v sebe, trest odniekiaľ zhora. Ale takto to nefunguje. Boh netrestá stratou. Ani nezabíja, aby nás poučil. To, že si nezvládla všetko, čo si si predsavzala, ťa nerobí zlou. A ľudia robia chyby, aj keď majú dobré úmysly. Dovoľ si cítiť smútok, ale netráp sa domnienkami o vine. Nie si vinná, si zranená. A časom sa tá rana zacelí, nie tak, že by si zabudla, ale tak, že ťa to prestane ničiť. Ak cítiš, že ťa to ťahá ku dnu, porozprávaj sa s niekým, terapeut, kňaz, niekto, kto unesie tvoju bolesť s tebou. Nemusíš v tom byť sama.
chcem ta ubezpecit, ze smrt tvojho blizkeho si neprivolala, ani to nie je tvoj "trest". Teraz si prirodzene rozcitena, smutis, myslienky idu jedna cez druhu. Tvojho blizkeho cas sa naplnil. S tym ty nic nemas.
to ze Boh tresta, si vymysleli ludia, aby mali ostatnych pod kontrolou. So smrtou blizkeho urcite nemas nic spolocne. Treba zit tak, aby si inym neublizovala a sama hladala v sebe svoje lepsie ja. Ucime sa cely zivot.
chcem ta ubezpecit, ze smrt tvojho blizkeho si neprivolala, ani to nie je tvoj "trest". Teraz si prirodzene rozcitena, smutis, myslienky idu jedna cez druhu. Tvojho blizkeho cas sa naplnil. S tym ty nic nemas.
@billy_jean dakujem , chcem ist na sedenie ku psychologovi velmi rozumne si to napisala
@lija22
@lija22 dakujem vsetky za podporu a slova
Prečo by si mala privolať smrť blizkemu nezmysel.Každemu komu zomrie blizky tak niekto na neho smrť vyvolal.Najväčšia hlúposť.Musiš chcieť sama sa zmeniť a nikomu nesľubiť bohu nič.Píšeš že si veriaca svojim spôsobom.Nie si pokrstene nechodiš do kostola.U mňe je len bud veriaci alebo neveriaci človek.A nič medzi tým.
čo znamená rúhať sa v tvojom ponímaní, lebo podla mna to je dosť velky hriech a ty si to napísala, jak keby sa nechumelilo
čo znamená rúhať sa v tvojom ponímaní, lebo podla mna to je dosť velky hriech a ty si to napísala, jak keby sa nechumelilo
@karolinakr akoze napr v tom zmysle ze nebudem uz nadavat na debiliny, napr na susedu co skoro rano ma potrebu vysavat. akoze take ruhanie. myslim.
akoze nic hrozne ale chcela som proste menej nadavat. priklad. bud kludnejsia nez pozdrazdena.
aha, akože nádavky
aha, akože nádavky
@karolinakr hej ake ine ruhanie si mala na mysli
ja nepoznam katechizmus, neviem co pobozny myslai o ruhani sa.
ze sa dam dokoy so zenatym ci niekoho zabijem?
@billy_jean nechapem
@anonym_autor prepac, to patrilo do inej diskusie
@anonym_autor prepac, to patrilo do inej diskusie
@billy_jean nic sa nestalo.

Tak, ked tak rozpravas o Bohu, teda si veriaca a ak rimokatolicka, alebo grekokatol.tak spoved, a ulavi sa ti, a ak
by si nechcela knaza tak pomoze aj psycholog