Podozrivé okolnosti - otvorené dvere a tajomný príchod domov
Ahojte, čo by ste robili v našom pripade ? Dnes doobeda s deťmi som bola vonku na polhodku , viem že som zabuchla riadne dvere a prídeme domov dvere pootvorené. Nič nám nezmizlo ani náznak toho žeby boli vypáčené dvere. Extrém prišiel až doma, vždy zamykám zvnútra dvere na 2x ,máme deti a doma psa. Sedím si v obývačke na obed a začal štekať pes na dvere, pozrela som cez kukátko a nič som nevidela len čierne. Vždy vidím cez kukátko aj ked je na chodbe tma vždy tam vidím dvere oproti alebo niečo , teraz nič. S tým kukátkom sa mi to nestalo prvý krát ale neriešila som. Zavolala som policajtov a opísala situáciu , žial nevedeli pomoct lebo neboli dvere poskodene ani zámok. Odporucili len vymeniť zámok, najhoršie je na tom to že ked som sa išla opäť pozrieť už som videla cez kukátko , otvorila som dvere a zrazu som nemala ani zamknuté len som počula niekoho že išiel preč. Netuším kto to je ak to neni nejaký sused…
Treba dať kamery. Mne chodia upozornenia na pohyb v určitom čase a tie inteligentné vedia rozlíšiť aj človeka od zvieraťa, aby zbytočne neplašili. Budeš mať tak najlepšiu istotu a vedomie o tom čo sa u vás deje, v prípade potreby aj záznam pre políciu.
S tou tmou za kukatkom - myslíš, že tam niekto stál?
Ja by som vymenila zámok a skontrolovala tesnenie dverí. Nám sa nejako zosušilo alebo čo a trochu máme teraz problém s poriadnym zatvorením dverí, občas si to ani nevšimneme a dvere nedovreté.
Keď si išla von s deťmi, tak si len zabuchla a nezamkla?
@jazula ano vždy zabuchnem , ked ideme na dlhsie aj zamknem.. nikdy sa mi toto nestalo ešte a davam si pozor na to že zabuchnem. A za kukatkom som vudéa len tmu cierne proste, nikoho som tam nevidela ale pes štekal po celý čas takze niekto tam bol.
@jazula ano vždy zabuchnem , ked ideme na dlhsie aj zamknem.. nikdy sa mi toto nestalo ešte a davam si pozor na to že zabuchnem. A za kukatkom som vudéa len tmu cierne proste, nikoho som tam nevidela ale pes štekal po celý čas takze niekto tam bol.
@niky_55 keď idete na dlhšie, aj zamkneš? Pripomienka mimo tvojej otázky - ak by si musela riešiť poistnú udalosť v rámci poistenia bytu, či už krádež, vandalizmus, poisťovňa ti nezaplatí nič, ak nebolo zamknuté. A je nepodstatné, že si išla preč len na pól hodiny.
Ak si nevidela cez kukátko, niekto ho zakryl. Hneď vymeniť zámku a dať diditálne kukátko s kamerou, nasníma ešte pred zakrytím.
preklep - digitálne
Vždy zamykaj. Otvoriť si zabuchnute dvere je pre skúsenejšieho človeka otázka 5 sekúnd. Raz som sa zabuchla, volala som zámočníka, ktory mi otvoril za sekundu. Použil na to nejakú vec, už presne neviem jak to vyzeralo ale pre mňa ako lajka to bol len taky obyčajný pliešok 😅 od tej doby zamykam vždy.
Kľudne si tam mohol niekto ísť omrknúť terén.
neprelepil ti niekto kukátko? aby si nevidela. hádamaj dvere by som dala pevnejšie s nejakými extra zámkami
@niky_55 ako máte riešený vstup do chodby v bytovke? Máte otvorené dvere, alebo otvoria hocikomu kto zazvoní?
@niky_55 Ahoj, vazne nerozumiem, ze ako mozes s plnym vedomim dvere len zabuchnut🤦♀️ a len ked ides na dlhsie zamknut. Zamykat dvere treba, aj ked ides na 5min prec. Teba clanky o castom vykradani bytov obchadzaju? V dnesnej dobe vedia lupici aj niektore slabsie bezpecnostne zamky otvorit a zabuchnute dvere-to sa len zasmeju a same sa im otvoria.Ved to je cista nezodpovednost, este ked je doba taka zla, nizke tresty atd. Taktiez by si dostala hole nic cez poistovnu, keby im to nahlasis🤦♀️Hned nechaj vymemit zamky...uplne idealne ak nemas bezpecnostne dvere, tak aj tie daj nejake lepsie, kludne aj nejaku kameru ako ti radia baby...vzdy lepsie investovat do toho, ako raz prist a zistit,ze ti chyba polka bytu. A zamykaj, aj ked si len odskocis!
Vždy, keď odchádzam z bytu zamykám dvere. Na noc zamykam a dávam retiazku. Kopec susedov zamyká aj keď sú doma cez deň. Komečne máme kamerový systém v paneláku. Takže keby nieco vieme vďaka kamere poriešiť kto vošiel do bytovky v čase, kým sme neboli preč a niečo sa nedajbože stalo.
Vždy, keď odchádzam z bytu zamykám dvere. Na noc zamykam a dávam retiazku. Kopec susedov zamyká aj keď sú doma cez deň. Komečne máme kamerový systém v paneláku. Takže keby nieco vieme vďaka kamere poriešiť kto vošiel do bytovky v čase, kým sme neboli preč a niečo sa nedajbože stalo.
@anonym_3a2400 u nas v bytovke mame kamery, xy krat nas vykradli - chodby pivnice a spoločne priestory. Polícia nemohla robit nic s kamerovým známom kvoli gdpr.
Ale dobre vediet tiez budem zamykat.
daj si kameru do chodby a na zvonček

S tou tmou za kukatkom - myslíš, že tam niekto stál?
Ja by som vymenila zámok a skontrolovala tesnenie dverí. Nám sa nejako zosušilo alebo čo a trochu máme teraz problém s poriadnym zatvorením dverí, občas si to ani nevšimneme a dvere nedovreté.
Keď si išla von s deťmi, tak si len zabuchla a nezamkla?