icon

Pomôžte mi porozumieť otcovej psychóze a správaniu

18. dec 2024

Ahojte, otec ma diagnostikovanu psychózu a už asi cez leto prestal chodiť k psychiatričke.
Nežijem s ním ale určite viem že neužíva lieky ( alebo ich neužíva tak ako má) kamarát mu dáva Lexaurin a kľudne si dokáže dať aj 3 tabletky naraz. Viem že fajčí trávu, ale nemyslela som si že by to bolo aj niečo viac až do dnes. Ale neviem ako sa správa človek po tráve viem že má červené oči a je taký skôr uvoľnený. No dnes prišiel rozprávali sme sa potom bol červený na tvári ( na to sa opýtal že či je červený neviem prečo). A potom začal byť úplne “naspeedovaný" a začal tu všetko upratovať popritom si samozrejme začal hovoriť svoje veci ( čo počuje hlasy ) samozrejme som nechcela aby tu upratoval pretože si chcem sama odpratať niektoré veci a nechcela som aby mi to tu poprehadzoval. "Urazila" som sa a prestala som sa s ním baviť pretože som mu asi tak 100krat už povedala nech to nechá tak. On sa potom chcel rozlúčiť povedala som tak otrávene že „mh ahoj” a na to odišiel naštvaný preč.
Mohli ten stav spôsobiť nejaké lieky alebo drogy? Raz bol na psychiatrii ani sa nevyjadrujem čo tam dorobil ale potom prišiel ako vymenený bolo to pred rokom takto na Vianoce. Vieme všetci že by tam mal ísť určite ešte raz ale on si myslí že mu chceme zle. Poradíte mi prosím lebo mám pocit že k tej psychiatričke zachvilu pôjdem ja nie on.

lujza123
18. dec 2024

Ťažko povedať, psychóza ma velmi veľa príznakov, vrátanie mánio-depresívnych stavov. Človek ktorý ma silnú mániu pôsobí ako sfetovaný

Ak človek užil drogy ktoré spôsobujú zrýchlenie väčšinou ma rozšírené zreničky a ak užil kokaín či pervitín tak stále posmrkáva alebo sa dotýka nosa - hlavne teda pravidelnejší užívatelia

autor
19. dec 2024

@lujza123 ďakujem viem že určite niečo berie má v telefóne samých dealerov z mesta samozrejme sú to jeho kamoši