Potrebujem sa pohnúť a neviem ako
Taha sa to od leta min roka ale extrem to dosiahlo v januari, sefka ma neznasa, permanentne sleduje co pokazim a vzdy to vytiahne, nedokaze upozornit normalbe ale musi okolo toho urobit teatralne divadlo, ano robim chyby ale som v praci druhy rok a stale sa stretavam s vecami ktore su nove a ktore sa za cely cas neobjavili, schytavam to za kolegynu ktora nerobi nic a ked nestiha vyhovara sa na to ze to nestiha lebo pomaha mne, uz par mesiacov od nej pritom nic nechcem…bola mi prislubena pomoc s tymto problemom a zmena pozicie len do toho zasiahli okolnosti a cakam uz mesiac…ubija ma to, stres, frustracia, kazde otvorenie dveri ma strasie ci zas s niecom sefks ide, ovplyvnuje ma to v kazdej oblasti a odist nie je riesenie, je to dobra a dobre platena praca ale sikana a bossing ma ubijaju
vztahy, tiez to nie je nic moc, spoznali sme sa pred 5 rokmi, travili sme spolu mesiace a potom sa kontakt na necele 2 roky obmedzil na to ze sme sa jeden druhemu ozvali vo sviatok. po 2 rokoch vyhladal on mna a zacali sme sa znova intenzivnejsie stretavat, vedela som ze nie som jeho typ ani on moj ale rozumeli sme si, rozhodol sa odist zit do zahranicia samozrejme som ho podporila, kontakt ostal dost intenzivny, od januara to nabralo iny spad, zacal sa viac otvarat a viac ukazovat emocie, viem kde je problem preco je sam atd atd, volame si denne 2-3 hodiny. pochopila som ze nie vsetko co o sebe odprezentoval je pravda (nepodlahuhe emociam atdd…), aj viem aj si neviem predstavit s nim cosi viac, pri vela veciach mi vybehne red fleg ale…nikdy sme sa nebavili kto ako vnima toho druheho, obcas nieco vo vyhrotenej situacii prezradil (ano chyba mi sebavedomie a ked mne roxprava o niekom pochybujem ze aj o mne tak rozprava), ale ubija ma aj toto ci mu o nieco ide alebo som len skvela kamoska, naco udrziava kontakt ak je v zahranici, ak sa vracia len parkrat do roka a nechce tu nikdy zit, cakam a ani neviem naco a ci vobec to chcem, mam v zivote extremny chaos a neviem ako sa pohnut, som tak zufala ze pochybujem o tom ze budem niekedy stastna…
p.s. mozno len potrebujem pocut ze nie som vynimocna a toto sa deje kazdemu
p.s. ak nemas co napisat nepis ze mam najst psychologa…
Myslím, že obe tieto veci máš vo svojich rukách - zmena práce ani prerušenie kontaktu s ním nie sú veci, ktoré by si nevedela ovplyvniť... Len asi by najskôr trebalo pomenovať čo ti bráni to spraviť... A to, že je to dobrá a dobre platená práca neznamená, že je jediná na svete a aj keby si mala zase začať na o niečo horšej pozícii, za psychickú pohodu to stojí..
nepohnes sa, kym sa budes presviedcat, ze pohnut sa nie je riesenie, lebo to, co mas, je dobre, len to treba trochu vylestit
@dadis nie je, nemam kam, nie takto platenej, len musim pockat kym sa zmeni situacia v zamestnani (personalne zmeny na zaklade ktorych sa budem moct presunut pod inu veducu)
@reanda pohnut sa je jedine riesenie len neviem ako, co sa tyka prace okrem cakania nemam na vyber len neviem kolko to este potrva…
mas na vyber.. vzdy mas na vyber.. ty si si vybrala cakat.. tak budes cakat.. tak teda cakaj..
neodchadzaj z prace, ked ti pomozu s tym problemom, tak si skoro vyhrala!! vies ty vobec, ake mas stastie ze sa tym niekto zaobera a riesi ta?
Ok, mas stres a ten treba riesit, ale ma ho dnes kazdy. Pokoj bude az v hrobe 😀
Tu su tri sposoby, ako stres odburat: sport, pisanie (napri dennik) a knihy. Inak vela, velmi vela ludi chodi cvicit napriklad jogu, kde odburavaju toxicku energiu nabratu na pracovisku, lebo zial toxiske prostredie je uplne vsade, na kazdom pracovisku je daco. Ja osobne som nezazila robotu kde by nebol bosing, harasment a ine...
Ku vztahu, nema to buducnost, je to take zufale chytanie sa nejakej slamky, za to ze je, tak sa jej chytim a nepustim a roky bezia... trochu sa ber draho, bud draha, nedavaj svoj cas a mysel za lacno. Maj naroky a stastie pride.
ten vztah na dialku ktory nema perspektivu ukonci, zabijas len cas, ver tomu, ze ked by to s tebou myslel vazne neodide do zahranicia a netaha ta za nos, zamilovany chlap dokaze aj nemozne pre zenu o ktoru ma realny zaujem, ta praca aj ked je dobre platena nestoji za ten stres a taku sefku, dokedy chces cakat? zmenu dosiahnes len ak nieco sama podniknes….
@barborachors ano bolo mi povedane ze sa to da len prv museli uskutocnit ine zmeny ale to mesacne cakanie je uz pre mna na slucku, tusim ze sa uz ukonci lebo zmena ktora sa mala udiat sa udiala od 1.6, lem to cakanie a pochybovanie…
Ok ak nechceš púšťať dobre platenú robotu a chceš čakať na prisľúbenú zmenu k lepšiemu tak zatni zuby a počkaj ešte, ale asi by som nebola ticho a priebežne to šéfke pripomínala, aby na to náhodou “nezabudla” alebo aby si nemyslela, že ťa to až tak netrápi.
S tým chlapom to zrejme nemá žiadnu perspektívu, keď on neplánuje prísť zo zahraničia a ty neplánuješ ísť tam. Možno ťa má len ako takú bútľavú vrbu, ktorej sa môže vykecať. Čiže s ním by som to úplne stopla, zamerala sa na seba a prácu a časom ti niekto príde do života.
To o tom bossingu akoby som o sebe citala, jedine co pomohlo bolo odist. Sef si doslova uzival, ked niekto spravil malu chybicku v nazve dokumentu a pod., zvolal si nas vsetkych do miestnosti s premietackou a poucal nas aki sme nedosledni. Ako deti v skolke sme sa citili 🤦🏽♀️ Isty kolega, ktory tam bol po znamosti bol neustale zvyhodnovany oproti ostatnym, nikdy za nic nemohol, ale realne 90% s*aciek sposobil on a vzdy si nasiel niekoho, na koho to s oblubou hodil. Sef mu vsetko zhltol aj s navijakom. Najdi si nieco lepsie, nema zmysel pracovat s takymi ludmi.
niekedy a často aj zmena myslenia spraví divy 🙂 začni všetko vnímať inak, začni s vďačnosťou a hľadaj to dobré na každom dni a zakáž si dokola v hlave prehrávať to zlé. Aj o šéfke skús sem tam porozmýšľať ako o človeku ktorý robí chyby, každý deň na nej nájdi aspoň jednu peknú vec.. zmeníš vnútorný postoj ku nej možno sa všetko zmení. Odporúčam prečítať the secret, aj keď 80 % zle ale má to niečo do seba stačí jedna myšlienka odtiaľ a môže ti to zmeniť život aj v práci aj vo vzťahu / nevzťahu. držím palce
@athena27 secret som citala par rokov dozadu, viem ze to funguje, len neviem pohnut sama so sebou, nechapem preco maju ludia potrebu skodit, vid sefka a neviem pochopit co ma cela tato situacia ma naucit, neoponujem jej aj ked mi klame do oci a nepostavim sa sama za seba, nenastavila som jej hranice pri prvom konflikte, bolo mi od kamosa naznacene ze za tym je nesebavedomie...
@hankab ja sa drzim kvoli platu a kvoli firme, nie kvoli nej a bolo mi povedane ze sa s tym bude dat nieco robit, preto cakam len to cakanie v tejto situacii je strasne umorne...spominala som to uz vyssie
@54tinka54 ja nemam problem ist do zahranicia, to som tusim nikde nespominala, aj to jeho ze sa neplanuje vratit, clovek ked sa zamiluje urobi vela veci o ktorych povedal ze neurobi, neviem ci by som sa fixovala zahranicim aj ked ja som bola ta co to v uvode podotkla....ano snazim sa riesit pracu ale bolo potrebne spomenut oboje aby bolo moje zufalstvo jasnejsie.
vsetci rpacujeme kvoli peniazom vsetci mame iste vydavky a ja nechcem opustat firmu kde mi je dobre len jedna zena nevie co so sebou...
Keby ste sa mali do seba zamilovať tak sa tak už dávno stane.. vy sa poznáte roky a romantický vzťah z toho doteraz nebol, to sa už nezmení len tak zrazu.. a čo sa týka toho zahraničia, vychádza mi z toho ze máš problem tam ísť, lebo keď chceš ostať v súčasnej práci🤷♀️
dala bz som vzpoved a ako dovod vzpovede bz som udala bossing - musia to presetrit a aspon si tvoja sefka uvedomi, ye nie sme v totalite, kde si moye robit co chce.
S priatelom by som hodila rec o co mu ide, ci ta chce len ako priatelku, ci chce viac. Ale predtym si to uprac sama v sbe, ci by si chcela , aby si bola pre neho viac, alebo ci on je ten partner, o ktoreho by stala ty.
Ale ako ti pisali - je to o tebe, ci to zmenit chces, alebo nie.
@jennky13 ja vypoved dam nechcem, moznosti mam viacero ale odmietam moznost ist do horsieho len preto ze to chce moja sefka, to je na dlho ale jej spravanie si najde idu obet ked ja odidem...to je v nej nie uplne vo mne
@dadis kvoli comu inemu ludia chodia do prace?
mala som podobnu skusenost - jedna moja znama mala problem s veducim a dala vypoved s dovodu bossingu- museli to presetrit a on musel odist. Ona sice odisla ale neskor na svoju poziciu vratila.
Ty musis vediet, co ti je prednejsie, ci menej penazi, ale v prijemnej atmosfere alebo viac penazi so sikanou. ☹
Ohladom tej práce: čapni po šéfke a opýtaj sa jej, ci caká kedy a uz odídes prec z práce alebo ci sa to zlepsí alebo ci sa dohodnete na okamzitej výpovedi. Uvidis, ako sa tvári, co povie a mozno ti dá odpoved - nikoho nedrzím, mozes ísť hned. A pojdes. Ohladom toho chlapa sa vyjadrovat vobec nebudem, to snáď nechceš, si jedna dospelá žena a uprac si sama svoje vzťahy.
@kassandra25 sefka bola tento tyzden uplne v pohode s nicim neprotestovala vsetko mi odsuhlasila az som z toho vo stvrtok ochorela…

Odist z prace veru je riesenie. Aj toho chala bloknut. Obe nemaju perspektivu