Pozvanie na dovolenku
Ahojte dievcata, situacia: ste v 7r vztahu, 2deti, nie partnerove, riesite dostatocne dopredu letnu dovolenku. Vzdy pri otazke o financiach dostanete odpoved: financie neries, pozyvam Vas. Tato otazka padla z mojej strany min 5x. Neries v mojom ponimani samozrejme znamenalo, ze pocas dovolenky budem aj ja financovat spolocne zazitky, stravu, atd..
Je necely mesiac pred dovolenkou a zrazu sa ma partner s vaznostou opyta,aky mam budget na dovolenku, lebo nebude jak ... vsetko platit sam.. podotykam, chcel vediet presnu sumu.. tu samozrejme vycislenu nemam, kedze min 5x som na otazku ohladom financii dostala odpoved, ze pozyva..
Samozrejme, zla som ja..
...možno sa mu zmenila finančná situácia.
A ty keď si rátala s tým, že sa teda budeš spolupodielať na financovaní výletov atď, tak hádam máš odložené peniaze.
no, blbe. Ako fungujete doma bezne?
rozmyslam, ze ak by sa toto stalo mne - asi by som pri zajednavani dovolenky zajednala iba taku, aby som mala na nu v ramci svojho rozpoctu pre nas troch....
to doteraz ste nic za dovolenku neplatili, ziadne zalohy?
Toto je podľa mňa nedostatočná komunikácia. Riešili ste okrem toho presnejšie teda kto čo platí? My počas dovolenky máme všetko rozpísané, ceny aspoň odhadovo, rozložené financie aby každý z nás vedel približne s akou sumou má počítať
ale teda ak by mi chlap 5x odpovedal - financie neries, pozyvam vas --- ocakavala by som ze hradi vsetko on a ze ja ho pozvem max na veceru, zaplatim nejaky vylet....
Predpokladam, ze ked uz spolu tolko rokov fungujete, mate bezne vydavky nejako medzi sebou nastavene.
Tak mu normalne s kludom povedz, ze povedal, ze pozyva, takze cestu a ubytovanie si sa nechystala zafinancovat, a bezne vydaje na jedlo, drinky, atrakcie, budes platit tak ako v beznom zivote. A to tiez nezvyknes mat na mesiac vopred rozplanovane, takze ani teraz nevies, kolko ta to bude stat.
@maca1984 - samozrejme, ze na to, aby som sa spolupodielala na financovani stravy, vyletov, peniaze mam. Este pred tym, nez sa zacala riesit cela dovolenka, som jasne povedala, ze zahranicie si dovolit nemozem. To bolo no problem, pozyvam (dostal velku zakazku a velmi sa hrdil ake bude mat za to peniaze). To, ze vzdy ked nieco treba platit, ja to zachranujem, o tom ani nehovorim. Vratit vzdy vrati sice, ale toto je so zeleznou pravidelnostou
@emma2782 nie neriesili a vies preco? Lebo vzdy ked som to chcela riesit, dostala som odpoved, financie neries,pozyvam vas. A popritom nonstop vyzvanajuce hovory z prace, lebo bez neho sa nepohnu.
Aha, tam je "pes zakopaný"..
Silácke reči.. už sa videl ako rozhadzuje peniaze, hrá granta a asi to nevyšlo ako čakal.
Ubytovanie máte zaplatené ?
@maca1984 do 20 teho ma byt uhradena zaloha za ubytovanie a prislo toto, samozrejme.
Nepotrebujem ziadnu dovolenku v zahranici, to som vravela od zaciatku, ale aby zo mna niekto robil "charakter", fakt som dozrata kvalitne.
Nikam by som s ním nešla....Povedala si mu vôbec, že ti vravel, nech neriešiš?
chod na dovcu s detmi kludne lowcost
Sadni si s ním a vydebatujte si čo je vo veci.
Myslím, že nemá ani na tú zálohu, nie ešte výlety.
Blíži sa termín zálohy-začalo mu horieť pod riťou.
A do budúcna by som ti odporučila-absolútne sa na neho nespoliehať.
Hlavne keď píšeš, že keď treba niečo platiť-zachraňuješ to ty.
Takže toto nie je prvý raz, ale opakujúca sa situácia.
Ja by som si dofču poriešila len deťmi a on nech si robí čo chce.
Ja som si s partnerom, neboli sme zobrati, hradila svoju cast dovolenky a aj vylety tam. On zarabal viac ako ja, na cene sme sa dohodli vopred. Vzdy to bol kompromis. Podla toho na co som mala peniaze. On chodil na dovolenky aj separatne s kamaratmi za ovela viac. Ale boli to jeho peniaze, takze si financoval co uznal za vhodne.
Ja som kedysi zazila pozvanie na welnes a myslela som, ze kto pozyva plati. Par dni pred pobytom mi bolo oznamene, ze mam poslat svoju cast na uhradu pobytu. A to bola konecna. Lebo za mna kto pozyva ten aj plati.
@maca1984 pravaze sa absolutne nespolieham, ani som neratala s tym, ze niekam realne pojdeme, ale ked mi druha strana povie, ze teraz sa ukaze aky som charakter, uplne ma to nastartovalo uz a prvykrat za tie roky, co som tu, som zalozila anonymnu diskusiu, nech si precitam (nielen ja) nazory vas ostatnych
@mandarinka555 samozrejme, ze povedala. Este som sa ho opytala, ze nech mi odpovie, co mi povedal, ked som min 5x chcela riesit financie a dovolenku 😊
Že "teraz sa ukáže aký som charakter"..
No kopla by som ho bezcharakterne do rici.
zijes s nim sedem rokov vies ze je bajkar a nie je na neho v oblasti financii spolahnutie
chod na dovolenku na aku mas a len s detmi premysli si co dalej spis si pozitiva a negativa co ti dava vas vztah a rozhodni sa
Nechápem. Čiže on vybral a rezervoval dovolenku? A zálohu zaplatil? A vybral more či niečo na Slovensku? A máš na to, aby si to pre vás troch zaplatila?
Nie nie. Nie tvoj charakter ale jeho.
Ak je taky … odmietla by som celu dovolenku nech ide sam. A ty pojdes na taku dovolenku/vylet na aky mas….
Ten 7 rocny vztah mas s kym?
uff tak vies aky je a spolahnes sa na neries 🥴 no nikam by som s nim nesla a uprimne len sa cudujem, kde na taketo typy chodite
No tak to je jasne. On je ten typ, ze vsetky peniaze, co ma rozbije. To vysvetluje, preco si casto poziciva od teba. Cize, ked ste riesili dovolenku, tak mal peniaze, tak bavil frajera. Teraz ich nema, lebo vsetky rozbil a tym, ze "sa ukaze charakter" ta chce vyhecovat, aby si to skratka zaplatila ty (ako vzdy).
Vies aky je a… stale s nim si? 🫣 vysrala by som sa mu na hlavu s celou jeho dovolenkou a JEHO charakterom… hrozny clovek, pokial ste este nic neplatili, tak to rovno zrus a vyries si to po svojom.
@elviku11 mesiace dozadu sme riesili co v lete. Narovinu som povedala, ze na zahranicnu dovolenku nemam ( vacsinu min roka som bola z vaznych zdrav problemov pn). Dostal velku zakazku, skoro cely jun bol mimo, mam to vydrzat a strpiet, konecne nam dopraje poriadnu dovolenku. A pozeral len zahranicie. Spolu sme teda vybrali co (viackrat som povedala, ze na zahranicie nemam), bookli ubytovanie, do 20teho to ma byt vyplatene. Peniaze stale nema a dnes prisiel s tymto.
@babulkomale vztah nemusis komentovat, viem o tom, preto som nikdy tu nepytala nazory (toto nemyslim vobec v zlom).
Hm, takže je to ako som napísala..
Nemá ani na tú zálohu.
Porozmýšľaj či ti tá dovolenka stojí za to.
Ja by som to neťahala (neplatila)ani keby som mala na celú dovolenku vrátane výletov atď.
Už len z princípu a teda "charakteru".
A nesiahala by som ani na úspory.

On asi pod pojmom pozyva myslel iba ze zajedna hotel. A to je vsetko 🙈