icon

Pracujem s mamou

27. máj 2020

Ahojte
Na začiatok... Pred dvoma týždňami mi mama vybavila fajn miesto v jednej firme. Pracujem pod ňou, v práci sme spolu, zaúča ma. Bolo by to všetko veľmi fajn, keby nie je taká povaha, aká je 🙈 Keď jej niekto niečo sprieči alebo nie je po jej, je urazená a nedá sa s ňou baviť. Napríklad dnes som už trochu vybehla, lebo posledné dva týždne nepočúvam nič iné iba podaj, dones, choď doniesť, choď pozrieť, urob.... A ona sedí a číta napríklad noviny, pozerá do mobilu alebo proste len čaká kým prídem. Akože fajn veď mám sa všetko naučiť robiť sama, ja viem aj tomu rozumiem, ale niekedy by z nej fakt neubudlo keby sa postaví a prejde sama. Už bola urazená a nerozprávala sa so mnou.... Na toto miesto mala prísť iná žena ktorá s nami pracuje ale kvôli dieťaťu nemôže pracovať na celý deň alebo ranné smeny, je tot trochu komplikovanejšie tak dosadila mňa s tým, že buď ticho, vezmi to miesto, ja ťa všetko naučím. Dobre, ale ona moc trpezlivosť nemá a skôr si myslím, že viac chcela mňa preto, aby ma mohla dirigovať. Poraďte prosím, čo s tým

amelia000
27. máj 2020

Vydrz dokial si nenajdes inu pracu a potom odid. Alebo sa doma s mamou ohladom toho porozpravaj.

autor
27. máj 2020

@amelia000 Som len ako "záskok" kým sa nevráti kolegyňa z maródky. A to môže byť aj rok 😔 Som šťastná že mám v tejto situácii prácu, ale toto... Nemôžem odísť len tak. Museli by hľadať náhradu, mama by vyzerala ako hlupaňa pred vedením a musela by prebehnúť inventúra ktorú pripravujeme aj tri dni

daganov
27. máj 2020

chvíľu ešte vydrž, ak sa to nezmení, tak rozhovor s mamou a rovno jej oznám, že si hľadáš iné miesto. Ak ona nechce vyzerať ako hlupaňa pred vedením, tak nech sa k tebe správa ako k úplne cudzej osobe, ktorú by zaúčala. Je normálne robiť niečo nad rámec svojich povinností, keď je to tvoja mama, ale toto mi už príde cez.

autor
27. máj 2020

@daganov Ja dúfam, že ju toto prejde, lebo naozaj si neviem predstaviť s ňou fungovať keď som úplný začiatočník a na veľa vecí sa ešte pýtam. Raz zo srandy prehlásila, že ona si ma vybrala naschvál, lebo cudziemu by nemohla tak znadávať, ako mne. Uznávam, aj pre mňa je lepšie keď si mnou robí osoba, ktorú poznám a v práci mi nezavarí, ale ak to má byť takto celý čas.... Ostáva mi len čo najskôr sa všetko naučiť a potom môžeme robiť každá samostatne. Najhoršie na tom je, že potom takúto náladu si donesie aj domov...

zooeynka
27. máj 2020

Ono, hubovat by ti v praci mohol aj cudzi sef, bud rada ze je to mama, ktoru mozes poslat dofrasa ked to prehana. Iny sef by ta rovno vyhodil. Ak si rada ze mas pracu(aj ked docasnu), tak nehubuj mame ale urob co chce.

autor
27. máj 2020

@zooeynka Úprimne, keby ma vyhodil, bolo by to jednoduchšie 🙂 Ja robím, čo chce. Ale niekedy to už preháňa tým, že niečo robím a pošle ma do inej miestnosti po tovar alebo jej mám podať papiere, ktoré sú meter od nej.

zooeynka
27. máj 2020

Chapem ze ta serie, ale ved nechce po tebe nic nezvycajne, vynimocne...nekaze ti hajzle umyvat

autor
27. máj 2020

@zooeynka Nie veď samozrejme, ale už to človeka hnevá keď musí päťkrát odbehnúť od roboty na ktorú sa potrebujem sústrediť len preto, že sa jej nechce postaviť na nohy a ísť si po to sama... A keď náhodou sa jej niečo znepáči, už je urazená.

missdiva
27. máj 2020

Podla mna mozes byt rada, ze ti ma aspon kto co ukazat. Ja ked som nastupila do prace tak mi nikdy nikto neukazal co mam robit ani ma nezaskolil ani po mne nic nekontroloval. Prisla som do prace a musela som sa naucit fungovat sama a zistit sama co vlastne moja pozicia obnasa, bolo mi povedane, ze som to studovala tak si mam poradit...

zooeynka
27. máj 2020

Problem povedat jej ze sa sustredis na robotu a najblizsiu polhodinu/hodinu nech ta nerusi? Neviem si predstavit ako to fungujete, neviete si normalne povedat co je vo veci?

autor
27. máj 2020

@missdiva Ja som toto neštudovala, nikdy s tým nerobila a bol by celkom prúser, keby niečo domrvím, takže bolo celkom zodpovedné zaučiť niekoho nového.
@zooeynka Jej argument na toto je, že zvykaj si. 🙂

zooeynka
27. máj 2020

Najdi si lepsiu robotu. Len aby si aj v tej nenarazila na obdobneho nadriadeneho....

autor
27. máj 2020

@zooeynka Ako som povedala vyššie, nie je to také jednoduché. Ona je fajn, kým je všetko ako má....

missdiva
27. máj 2020

No ja pracujem v oblasti legislativy, tiez velmi zodpovedna praca, ktora sa neda opravit ked sa raz domrvi ale v realnom zivote toto maloktoreho zamestnavatela zaujima. Vacsina ti povie najdi si postup a nastuduj si to.
Je mi jasne, ze pracovat s rodinou je tazke ale myslim, ze ked budes pracovat s cudzim sefom este na toto budes spominat v dobrom... Moj nazor.

autor
27. máj 2020

@missdiva Ja som rada, že ma zaúča ona, naozaj. Veď vie najlepšie, aká som niekedy blbá. 🤭 Len ma hnevá toto jej trucovanie... Keby sa jej vtieram, tak to nepomôže. Musí ju to prejsť samu.

lucyluv
27. máj 2020

Je tvoja nadriadena, ma narok na to od teba vyzadovat aktivitu, aku uzna za vhodne, zrejme aj k tej kolegyni sa tak spravala, tak preco by sa mala k tebe inak spravat. Ja mam opacnu situaciu, moja mama robi pre mna. A fuu, prvy rok to bolo narocne. Hlavne ked som musela povedat, co si nezelam aby robila a ako co ma robit, vsetko brala ako kritiku a urazala sa, niekolkokrat sa nastvala, ze dava vypoved, ale nakoniec som sa aj ja naucila jednat s nou viac s respektom, teda uz viem, aky styl ju popudi a aj ona zistila, ze nie vsetko co vytykam, ze myslim v zlom, proste musi prijat styl ako to potrebujem, kedze jej ulohou je pomahat mne, ze nemoze vsetko podla seba, ja mam dovody, preco urcite veci chcem tak ako chcem. Teraz uz super vychadzame spolu, dokonca lepsie ako predtym, nakoniec nas to velmi zblizilo. Mozno tvoja mama caka od teba aj trosku vdacnosti a nedostava sa jej to. Postupne sa naucite spolu fungovat, ak budete mat obidve na tom zaujem a motivaciu

autor
27. máj 2020

@lucyluv Nesprávala. Mama dostala miesto kolegyne (mala vyššiu funkciu) , ja som dostala mamine miesto (nižšiu funkciu). Povedala som jej veľakrát, že som rada, že mám robotu. U nás nie je zvykom vyjadrovať nejakú extra vďačnosť, napríklad si bozkávať nohy a pod😀 Taká bežná, raz vyjadrená, úprimná.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
27. máj 2020

buď rada že máš nejakú prácu, lebo o chvíľu nebude ani taká...😉

zooeynka
27. máj 2020

Citala som. Len teda neviem ci sa chces len vykecat alebo naco je dobra tato debata...lebo iny uhol pohladu neberies, zmenu urobit nechces, len frfles aka je mama otravna. My tvojej mame nemame ako dohovorit, tvoje realne pracovne vykony posudit nevieme, o tvojej mame vieme len to co v nasere o nej pises. Ona by nam asi povedala ine veci. Odist z prace neodides lebo "sa neda" a s mamou sa tiez neda. Takze je to neriesitelne, tak si zvykni ;)

autor
28. máj 2020

@miriam11 Myslím, že každý má právo raz za čas frflať, je to úplne normálne 🤷

@deti95060810 Prečo by nemala? 🙈

@zooeynka Tieto vyhlásenia, že na čo je dobrá táto debata na koňovi odoznieva akosi často. Len potom neviem, na čo celý koník funguje? Veď denno denne sú tu otázky ktoré sa stále opakujú, problém so svokrou, so stolicou, s príkrmami 😀 Možno bola dobrá na to vypustiť ventil a na to, aby ste mi poradili ako sa zachovať a či je to naozaj také horúce, ako sa mi zdá? Ja som nepovedala, že s ňou sa nedá stále. Iba vtedy, keď nie je po jej. Ani nie som nejaká extra nahnevaná, skôr mám obavy, ako budeme spolu fungovať keď sa zase nahnevá. 🙂

deti95060810
28. máj 2020

lebo kríza a následná nezamestnanosť...😉

autor
28. máj 2020

@deti95060810 V našom odbore bude práca stále.