icon

Prečo dcéra túži po pozornosti?

5. okt 2025

(Dám ti súkromne, lebo nepíšem z vlastného profilu).
Dcéra má 19 rokov, je to dospelá osoba, ale správaním mi pripomína skôr malé dieťa, ktoré zúfalo túži po pozornosti.
Ide o to, že to nie sú maličkosti. Klame, aby sme si ju všímali. Naposledy si vymyslela, že má halucinácie, ale nikdy nemala žiadne psychické problémy. Verili sme jej, zobrali sme ju na hospitalizáciu, kde sa doktorom priznala, že si to vymyslela. Ďalšia vec bola, keď nám povedala, že má priateľa. Navarila som a čakali sme na jeho príchod. Nakoniec povedala, že sa s ňou rozišiel. Večer sa priznala, že vlastne žiadny nikdy ani neexistoval. Posledná kvapka bola, keď zahrala odpadnutie. S manželom sme v koncoch a rozmýšľame, že to celé prediskutujeme so psychiatrom.

januska12323
5. okt 2025

Nič lepšie sa ti poradiť nedá.

movohi
5. okt 2025

skúsili ste facku? v par tem dozadu to zrejme fungovalo, psychiater nepomože možno iba verejna hanba, rozmaznané decko sa takto správa

123kika1234
5. okt 2025
@movohi

skúsili ste facku? v par tem dozadu to zrejme fungovalo, psychiater nepomože možno iba verejna hanba, rozmaznané decko sa takto správa

@movohi myslím, že v 19 je to už psychická choroba, než rozmaznanosť...a fackať 19r dospelú osobu je trošku cez čiaru

autor
5. okt 2025
@123kika1234

@movohi myslím, že v 19 je to už psychická choroba, než rozmaznanosť...a fackať 19r dospelú osobu je trošku cez čiaru

@123kika1234 existuje taká psychická choroba?

movohi
5. okt 2025
@123kika1234

@123kika1234 vek je len čislo, ak je rozmaznana tak nedospeje ani v 25

anonym_567b4d
5. okt 2025

Doktori na to vtedy nič? Nenapadlo vám to rovno riešiť? Možno totižto nemá halucinácie, ale iný problém zjavne áno, zdravý dospelý človek sa nenechá len tak z rozmaru kvôli pozornosti hospitalizovať. Aj podľa mňa je to porucha, ktorú treba riešiť s odborníkom.

patka06
5. okt 2025
@anonym_autor

začala by som psychologom
@anonym_autor

123kika1234
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja osobne neviem, ale určite jej správanie nie je normálne..

billy_jean
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno, hraničná porucha osobnosti

klementinka58
5. okt 2025

tiez mi to pripada ako hranicna porucha osobnosti

denkabemommy
5. okt 2025

Faktitívna porucha sa volá to, keď človek predstiera choroby za cieľom súcitu okolia 🙂.

anonym_0f3b7c
5. okt 2025

V 19 to nie je normalne. Tipujem - jedinacik? Cely zivot doma, obskakovana?Mala niekedy aj nejake ine povinnosti ako skolu? Mala kamaratky? Partiu? Ako saznasala s rovesnikmi? Co sa stalo, ze zrazu nedostava pozornost, na ktoru bola zvyknuta? Odisla na intrak? Rozviedli ste sa? Nedaj boh ma mladsieho surodenca?

anonym_6a5ea4
5. okt 2025
@anonym_0f3b7c

V 19 to nie je normalne. Tipujem - jedinacik? Cely zivot doma, obskakovana?Mala niekedy aj nejake ine povinnosti ako skolu? Mala kamaratky? Partiu? Ako saznasala s rovesnikmi? Co sa stalo, ze zrazu nedostava pozornost, na ktoru bola zvyknuta? Odisla na intrak? Rozviedli ste sa? Nedaj boh ma mladsieho surodenca?

@anonym_0f3b7c toto teda nebude rozmaznanost,ale psychicka choroba...

anonym_397e64
5. okt 2025

@anonym_autor je to porucha. Ide o to aka. buď je to porucha osobnosti ( hraničná, emocionálne nestabilná) alebo je to psychopata. Áno aj psychopatia sa takto môže prejavovať, klamanie, aj keď nemusí, sústavne aj o nepodstatných veciach, nedostatok empatie, vlastne nulová empatia, pozícia obete ( túto pozíciu obete vlastne majú všetky poruchy osobnosti vo zv. B ( nacistická, hraničná, histrionska, ... ) Určite treba poriadneho psychiatra, najlepšie z nemocnice, kde robia podrobnú diagnostiku. Otázkou je, čo s tým. Pretože pravdupovediac, so psychopatiou a poruchou osobnosti neurobíte vôbec nič. Každopádne je to asi vrodené, tak sa tým netrápte, že je to vaša vina. Choďte po diagnostike na terapie.

alickapusinka
5. okt 2025

Aj ja si myslim že je to nejaka porucha osobnosti.Nie je normálne že má priateľa že k vám príde TY navariš a ONA povie že sa s nim rozišla.Alebo hraje že odpadla ved to sa človek aj zľakne určite by som ju vzala za psychiatrom. To nie je o pozornosti že chce pozornosť toto je už určity druh psychickej poruchy.

euka210
5. okt 2025

@anonym_autor urcite je to na psychologa. To nie je ze pozornost, ale riadne cez ciaru.