icon

Prečo je život taký nespravodlivý?

16. máj 2025

Ahojte, nemam ziadnu otazku a dobre viem, ze na toto nie je ziadna rada, ale... som nahnevana, frustrovana, smutna z toho, ze mi zomrel otec, jeden skvely clovek a moje deti si neuziju takehoto dedka, ktory by ich vsetko naucil, proste viem, ze by bol perfektny dedo. Strarsi syn mal 2 roky ked zomrel, s mladsim sa nikdy nestretli.
A co je ironia osudu, druhy dedko s nimi nema ziadny vztah, absolutne o vnucata nejavi zaujem, uz je na dochodku, casu ma a zaujima ho iba chlast v podstate, nic ine. A to ma 8 vnucat, vsetko krasne sikovne deticky a ma ich vsetky totalne na salame. Uplne ma niekedy ide porazit z toho, ze preco, preco mojmu ockovi nebolo sudene uzit si vnucatka 💔 a to sa aj zdravo stravoval, cvicil, prisla rakovina, rychlo ho vzala a niekto proste ma sancu, ma zivot a mrha nim doslova.
V poslednom case na to casto myslim.
Sprosta nespravodlivost.

Strana
z3
balerina2025
16. máj 2025

ano suhlasim, tiez sa pytam preco som zazila to iste, ako ty, moj otecko odisiel skoro, mala mala len 2,5rfoka , a on ju neskutocne lubil, zial viac ako babka. cely zivot sa tesil na vnuca a ani si ju riadne neuzil :((((((((

a tiez sa pytam preco mi umrel nedavno 43r brat. ktoremu nic predtym nebolo.
ci je zivot fer? nie,je kurva nefer.

mozem sa opytat aky typ R mal? uprimnu sustrast ti prajem.

balerina2025
16. máj 2025

a druha babka dedko uprednostnia radsej flasku, tiez. tiez tomu nerozumiem a nedokazem pochopit., ze si niektori ludia nevazia, co maju. a mrhaju vyslovene zivotom.

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
bessie12
16. máj 2025

Áno, život je jedna veľká nespravodliva sviňa. Ale na druhej strane je aj krásny.
Mne zomrela maminka, ktorá sa nedozila ani len mojej svadby, ktorá je už budúci mesiac, a nie to este vnúčat, o ktorých snívala už veľmi dlho. Bohužiaľ taky je život. Neostáva nám nič iné, len sa s tým naučiť nejako žiť. Dobrí ľudia vždy odchádzajú ako prví.

balerina2025
16. máj 2025
@0silvia0
Odpoveď bola zmazaná

@0silvia0 vidis a to si ho ani nepoznala. ale ked umre najblizsia rodina, to je nieco uplne ine. to sa neda ani porovnat. ja som si jednu babku ani nepamatala, mala som 5 rokov.a vobe cmi nechyba, lebo si ju nepamatam, ale ani nemala k nam vztah tak asi preto. len nemam na nu ziadnu spominku, tak mi nechyba ( aj ked som nikdy nespoznala, ake je to mat dve babky)

loliki
16. máj 2025

To, že sa hneváš a to, že tomu nerozumieš, neznamená, že je to nespravodlivé. Dobrí ľudia sú tu stále. Dobrí ľudia žijú v nás...

https://www.youtube.com/watch?v=aZIkpaOONdo
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
16. máj 2025
@0silvia0
Odpoveď bola zmazaná

@0silvia0 to si navravas. lebo to mas vsugerovane, ako mozes mat prepojenie, ked ste sa v zivote ani nestretli. autosugescia je silna vec.

balerina2025
16. máj 2025
@loliki

To, že sa hneváš a to, že tomu nerozumieš, neznamená, že je to nespravodlivé. Dobrí ľudia sú tu stále. Dobrí ľudia žijú v nás...

@loliki je to nespravodlive. bodka. mame narok na to aby sme si to my, pozostali, co sme stratili blizku osobu, mysleli.

barka1
16. máj 2025

Áno, život nie je fér.
Mojmu partnerovi umrela žena, nechala po sebe 3 deti.12,10,8. Nefajcila, inspirativna žena, pre inych by sa rozkrajala, žila naplno a aktivne. Boli spolu 20 rokov.
Ona mala jedinu sestru. Má 40+,žije v zahraničí, sama, bez zavazkov. 4x ročne pride k mame ( ma domcek v zahrade mojho priatela), týzden sa vala na gauči s pivom, cigaretami a knížkami. Svoje netere nikam nevezme, nic im neuvari, neupecie, nijak nepomoze. On je sám na 3 puberťákov...
Takže nie, život je plný paradoxov a vobec nie je fér.

0silvia0
16. máj 2025
@balerina2025

@0silvia0 to si navravas. lebo to mas vsugerovane, ako mozes mat prepojenie, ked ste sa v zivote ani nestretli. autosugescia je silna vec.

@balerina2025 aka autosugescia? Moji stari rodicia casto o nom rozpravali, opatrovali jeho plysoveho psa, smutili za nim, akoby medzi nami stale bol.

balerina2025
16. máj 2025
@0silvia0

@balerina2025 aka autosugescia? Moji stari rodicia casto o nom rozpravali, opatrovali jeho plysoveho psa, smutili za nim, akoby medzi nami stale bol.

@0silvia0 to ze o nom casto rozpravali, v tebe mozno vytvorilo nieco co si myslis ze si s nim mala / mas prepojenie. tak som to myslela. ty si ho realne nepoznala.
pre rodicov je to najvascia strata, stratit dieta, ani sa necudujem, ze opatrovali jeho plysoveho psa. je to neskutocna strata,

0silvia0
16. máj 2025
@balerina2025

@0silvia0 to ze o nom casto rozpravali, v tebe mozno vytvorilo nieco co si myslis ze si s nim mala / mas prepojenie. tak som to myslela. ty si ho realne nepoznala.
pre rodicov je to najvascia strata, stratit dieta, ani sa necudujem, ze opatrovali jeho plysoveho psa. je to neskutocna strata,

@balerina2025 tak nie prepojenie ale vztah, takto to moze byt? Ci mam zvolit ine slovo? Ved ja viem ako to mam, co som citila, preco ma presviedcas o nejakom vsugerovani niecoho? Dovol mi citit to, co citim, aj ked som dotycneho realne nepoznala. Chcela som len napisat nazor, nie sa tu dotahovat za pismenka

balerina2025
16. máj 2025
@0silvia0

@balerina2025 tak nie prepojenie ale vztah, takto to moze byt? Ci mam zvolit ine slovo? Ved ja viem ako to mam, co som citila, preco ma presviedcas o nejakom vsugerovani niecoho? Dovol mi citit to, co citim, aj ked som dotycneho realne nepoznala. Chcela som len napisat nazor, nie sa tu dotahovat za pismenka

@0silvia0 si ma nepochopila, nevadi. pekny vecer, dotahovat sa na tuto temu naozaj nemam chut

darina77
16. máj 2025

Kolko mal rokov ked zomrel?

0silvia0
16. máj 2025
@balerina2025

@0silvia0 si ma nepochopila, nevadi. pekny vecer, dotahovat sa na tuto temu naozaj nemam chut

@balerina2025 pisem to iste, ze sa nechcem dotahovat.

balerina2025
16. máj 2025
@0silvia0

@balerina2025 pisem to iste, ze sa nechcem dotahovat.

@0silvia0 na tuto temu je to darmo. 😒

muchotrafka298
16. máj 2025

Nic v zivote nie je fer ani spravodlive. To vieme uz od detstva. Jednoducho to tak je.

loliki
16. máj 2025
@balerina2025

@loliki je to nespravodlive. bodka. mame narok na to aby sme si to my, pozostali, co sme stratili blizku osobu, mysleli.

@balerina2025 Mysli si čo chceš. Aký máš nárok, kto ti ten nárok dáva? To, že si o niečom myslíš, že je nespravodlivé, je len tvoj subjektíny názor a nie objektívna pravda. Ale keď ti robí dobre byť naštvaná na všetko, nech sa ti páči.

balerina2025
16. máj 2025
@loliki

@balerina2025 Mysli si čo chceš. Aký máš nárok, kto ti ten nárok dáva? To, že si o niečom myslíš, že je nespravodlivé, je len tvoj subjektíny názor a nie objektívna pravda. Ale keď ti robí dobre byť naštvaná na všetko, nech sa ti páči.

@loliki kazdy ma pravo na svoje pocity
ked ty si myslis ze svet je spravodlivy dobre. ja tento pohlad taky nemam. prepac. asi som zazila v zivote viac zleho nez dobreho. ale mozno ty si ten vyvoleny.

autor
16. máj 2025
@balerina2025

ano suhlasim, tiez sa pytam preco som zazila to iste, ako ty, moj otecko odisiel skoro, mala mala len 2,5rfoka , a on ju neskutocne lubil, zial viac ako babka. cely zivot sa tesil na vnuca a ani si ju riadne neuzil :((((((((

a tiez sa pytam preco mi umrel nedavno 43r brat. ktoremu nic predtym nebolo.
ci je zivot fer? nie,je kurva nefer.

mozem sa opytat aky typ R mal? uprimnu sustrast ti prajem.

@balerina2025 aj tebe uprimnu sustrast, je mi luto, ze si prisla este aj o brata 🥺
Ale vystihla si to, zivot je kurva nefer...
Otec mal rakovinu zaludka, pri operacii mu objavili metastazy aj na crevach. Nepekny koniec, neprajem nikomu zazit,trpel aj on aj my

balerina2025
16. máj 2025

dakujem :(

rakovina zaludka a pankreasu, to je to najhorsie :( , prosim ta, a tatinko mal ake potiaze ak sa smiem opytat? kludne mi napis spravu.

aj my sme si presli peklom, trvalo 3 mesiace. nestihli sme ani prijat to ze je chory a nie to ze umiera :(

autor
16. máj 2025
@bessie12

Áno, život je jedna veľká nespravodliva sviňa. Ale na druhej strane je aj krásny.
Mne zomrela maminka, ktorá sa nedozila ani len mojej svadby, ktorá je už budúci mesiac, a nie to este vnúčat, o ktorých snívala už veľmi dlho. Bohužiaľ taky je život. Neostáva nám nič iné, len sa s tým naučiť nejako žiť. Dobrí ľudia vždy odchádzajú ako prví.

@bessie12 ano, vsimam si to v zivote, najlepsi idu prvi a zli ostavaju, este aj zdravie im sluzi.
Je mi luto, ze tvoja mamicka odisla tak skoro🙁

autor
16. máj 2025
@barka1

Áno, život nie je fér.
Mojmu partnerovi umrela žena, nechala po sebe 3 deti.12,10,8. Nefajcila, inspirativna žena, pre inych by sa rozkrajala, žila naplno a aktivne. Boli spolu 20 rokov.
Ona mala jedinu sestru. Má 40+,žije v zahraničí, sama, bez zavazkov. 4x ročne pride k mame ( ma domcek v zahrade mojho priatela), týzden sa vala na gauči s pivom, cigaretami a knížkami. Svoje netere nikam nevezme, nic im neuvari, neupecie, nijak nepomoze. On je sám na 3 puberťákov...
Takže nie, život je plný paradoxov a vobec nie je fér.

@barka1 kokos tak toto je uz silna kava fakt... trojnasobna matka odide a bezdetna ostane, ved akoze nevravim, ze hodnota bezdetneho cloveka je nizsia, to v ziadnom pripade, ale ... proste ach

loliki
16. máj 2025
@balerina2025

@loliki kazdy ma pravo na svoje pocity
ked ty si myslis ze svet je spravodlivy dobre. ja tento pohlad taky nemam. prepac. asi som zazila v zivote viac zleho nez dobreho. ale mozno ty si ten vyvoleny.

@balerina2025 Teraz je to také moderné oháňať sa s právom na emócie, pocity. 🙂 Cítiť z teba takú naštvanosť, možno je to z bolesti. Úprimnú sústrasť. Ale máš právo aj voľby. Vidieť pohár z polovice prázdny aj z polovice plný. Ty sama sa rozhoduješ aké pocity v sebe podporíš, či chceš vidieť svet cez ružové alebo cez čierne okuliare. Optimisti chodia po slnečnej strane chodníka. Ak ti je lepšie v subjektívnom nespravodlivom svete, je to tvoj výber, nie chyba sveta. 😉 Ja a mnohí iní tvrdia, že život je fajn.

autor
16. máj 2025
@darina77

Kolko mal rokov ked zomrel?

balerina2025
16. máj 2025
@loliki

@balerina2025 Teraz je to také moderné oháňať sa s právom na emócie, pocity. 🙂 Cítiť z teba takú naštvanosť, možno je to z bolesti. Úprimnú sústrasť. Ale máš právo aj voľby. Vidieť pohár z polovice prázdny aj z polovice plný. Ty sama sa rozhoduješ aké pocity v sebe podporíš, či chceš vidieť svet cez ružové alebo cez čierne okuliare. Optimisti chodia po slnečnej strane chodníka. Ak ti je lepšie v subjektívnom nespravodlivom svete, je to tvoj výber, nie chyba sveta. 😉 Ja a mnohí iní tvrdia, že život je fajn.

@loliki ja viem, ale je to kratko po tom co sa to stalo. nie su to roky. ano hnevam sa ale ja musim sama toto v sebe spracovat. a to chce cas.

tebe niekto uz umrel? vies ake to je ked ti umre rodina?mozem sa ta tak opytat, napriamo?

balerina2025
16. máj 2025

moj otecko mal 65. :(

loliki
16. máj 2025
@balerina2025

@loliki ja viem, ale je to kratko po tom co sa to stalo. nie su to roky. ano hnevam sa ale ja musim sama toto v sebe spracovat. a to chce cas.

tebe niekto uz umrel? vies ake to je ked ti umre rodina?mozem sa ta tak opytat, napriamo?

@balerina2025 Chápem. Hovorí z teba bolesť. Úprimnú sústrasť. Moja blízka rodina žije. Dúfam, že čas ti zahojí rany a prídu aj lepšie dni aj pocity. ❤

autor
16. máj 2025
@balerina2025

dakujem :(

rakovina zaludka a pankreasu, to je to najhorsie :( , prosim ta, a tatinko mal ake potiaze ak sa smiem opytat? kludne mi napis spravu.

aj my sme si presli peklom, trvalo 3 mesiace. nestihli sme ani prijat to ze je chory a nie to ze umiera :(

@balerina2025 uplne prve bolo, ze zacal mat problemy s prehltanim, potom zacal chodit po vysetreniach a ked sa dostal na gastro, tak odhalili nador v hornej casti zaludka s prerastanim do pazeraka, dostal par chemoterapii, nador sa zmensil, my sme dostali falosnu nadej, ze sa vylieci, dostal sa na operaciu, kde mu mali vybrat zaludok, tam vsak objavili tie metastazy, tak ho uz len zasili a nechali tak. Od diagnozy zil 6 mesiacov

Strana
z3