Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?
Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?
@anonym_autor ako si si syna vychovala, tak mas. Je logicke, ze ju to viac taha k vlastnym rodicom, ale preco to tam taha viac aj tvojho syna, to my nevieme…
@anonym_autor zase téma, kde sa paušalizuje, ja okolo seba nič také nepozorujem. Je mi ľúto, že to máš tak, ale zďaleka to nie je pravidlo
@anonym_autor ako si si syna vychovala, tak mas. Je logicke, ze ju to viac taha k vlastnym rodicom, ale preco to tam taha viac aj tvojho syna, to my nevieme…
@sissy27 lebo chlapi sú väčšinou v robote a ženy doma s deťmi a chodia ku svojej mame.Mama je vždy srdcu bližšia ako svokra jedine, ak má žena so svojou matkou zlý vzťah a svokra je fajn osoba.
Tiež chodím k svojim rodičom svokrovcov mám rada, ale nechcem s nimi tráviť viac času.Muzi chcú mať doma kľud a im to je jedno nemajú takú emocionálnu výbavu.
@anonym_autor a prečo by si nemala ta zena uprednostňovať svoju stranu rodiny,či ma ona nútiť svojho muza a tvojho syna aby k vám chodil? Však je dospelý môže myslím toto on v pohode riesit
@anonym_autor tak treba pockat alebo prísť na návštevu
@anonym_autor brata sa opýtaj prečo nechodí na návštevy, dozvieš sa viac ako týmto výkrikom.
Ty si tu už raz pisala... Ty si tá podryvacna čo sa do všetkého stará. Ži a nechaj žiť, lebo o brata prídeš načisto a potom budeš spokojná.
@anonym_autor a čo bráni zažovi, aby sa rovnako on venoval svojej rodine?
Pretože chce len muža?
Podľa mňa je to prirodzené. Ženy majú s matkami zvyčajne blízky vzťah a aj názory na výchovu detí, aj sa proste doma cítia uvoľnené.U svokry sú vzdy u cudzích ľudí, nedovolia si kritizovať výchovné zásahy voči svojim deťom-zo slušnosti....proste, keď nemusia, nemajú potrebu tráviť čas v mužovej rodine.
Muži sú zas zvyčajne menej pripútaní k rodičom, tak potom doma netlačia na to aby sa tam častejšie chodilo.
Pre tých, čo sú veriace 😉
"Muž opustí otca i matku a priľne k svojej manželke."...
O žene toto neplatí 😄.
Sú určite výnimky. Ale častejšie je tento model.
Mozno sa u Vas neciti dobre, zena ked vstupuje do muzovej rodiny prechadza niekedy velmi kritickym procesom, a vtedy staci malo, napr "nevinna" poznamka buducej svokry / svokra alebo muzovho surodenca a je to v r..i. ked moju najlepsiu kamaratku priviedol jej priatel domov, predstavit ju, tak jeho babka zahlasila, no teda, ja som si pre teba vybrala inu nevestu a este sa na tom bavila. A nebola to ziadna senilna babka. No hadaj kolkokrat boli u babky. A to byvala vedla.
@sissy27 poznám pár kde to syna ťahá k rodine ale ona kvôli tomu robí cirkusy 😒
@biba_18 ja zas poznám rodiny, kde si nevesta lepšie rozumie s mužovou rodinou ako s vlastnou 🙂 je to individuálne a toto je len ďalší výkrik do tmy zatrpknutej nepríjemnej ženy, ktorá bude obviňovať všetkých okolo, ale do zrkadla sa nepozrie aby zistila, že pravdepodobne ona sama je ten problém.
Nepoznám ťa, ale uz len z tohto tvojho písania mi prídeš trochu ako harpia sorry... možno by si sa mala nad sebou zamyslieť a zmeniť sa a budú viac navštevovať aj teba
@anonym_autor Ved stale ( no dobre, tak na 90%) má bližšie žena k svojej matke a k svojej rodine ako ku muzovej rodine. Je to proste prirodzene. Nechapem, co sa tak nad tym pozastavujes. Ak mas dceru tak asi ti je tiez blizsia ako nevesta, ci nie ?
Hovori sa, že dcera rodinu prinesie a syn odnesie. A vyzera, ze to tak trosku naozaj funguje.
@anonym_autor napisem ti to ako nevesta, ktorej “nikdy zle nic nikto neurobil”. Proste moji svokrovci nie su stotozneni s vyberom ich syna a to ho vychovali uzasne a nie su spokojni s ich vyberom. Oni by sice neboli spokojni s nicim, ale o tom potom. Vzdy ked sa nieco riesi o detoch, so mnou nekomunikuju, ignoruju ma, nenapisu mi, ani mi nezavolaju, ci pridem, komunikuju s mojim manzelom. Ked sme u nich, komunikuju aj so mnou. Ale nezavolaju a nenapisu, co kupit detom na sviatky, nezavolaju ci prideme a potom sa cuduju, ze k nim nechodime. Od zsciatku nemali potrebu si so mnou vytvorit vztah. Ja som sa spravala slusne, aj ked som sa velakrat dozvedela ako ma obkydavaju poza chrbat. Vyrastla som z toho aby som bola silou mocou ku vsetkym dobra a ako oni ku mne tak ja k nim. Nepridete? Preco by som mala ja nosit deti. Nezavolate? Preco by som im ja mala posuvam info, fotky o detoch. Len ono sa to castokrat ukaze az vtedy, ked su na svete deti, vnucence a zrazu zacnu mat zaujem o ne, ale nevedtu nikdy nerespektovali, nespravali sa slusne a ked su deti na svete, chcu byt s detmi stale a mas im ich nosit ale elementarna ludska ucts z ich strany pred detmi nebola. Tak preco sa maju nevesty po narodeni deti snazit ked ich mali svokrovci za nic? Skus sa pozriet do vlastnej rodiny a poupravit spravanie. Lebo tvarit sa mozes, ze vsetko je ok, ale tvoje vyjadrovanie v diskusii napoveda o inom. Asi to nebude take ruzove na vasej strane rodiny ako to tu prezentujes.
Najlepsia rads je, opytaj sa priamo svagrinej v com to tkvie a mas po probleme.
Lebo je to ich rodina? S tou muzovou nemajú nič, iba tak papier. My mame tiež pozvánku travit cele sviatky až do troch kráľov u svokrovcov v krásnom prostredí hôr ale mne sa tam byt toľko nechce, iné názory na výchovu, iný žáner filmov, iné jedlá, iné zvyky, neustále prispôsobovanie sa domácim.. pôjdeme IBA na 6 dni 🙈😅
Pretoze aj pre svokru je blizsis dcera ako nevesta
@anonym_autor ja mám takú zlú svokru ... fuj zle mi je keď si na ňu len spomeniem, no na šťastie už som ju 11 rokov nevidela
a ty si si položila otázku či ty si dobrá svokra?
@anonym_autor ja mám takú zlú svokru ... fuj zle mi je keď si na ňu len spomeniem, no na šťastie už som ju 11 rokov nevidela
a ty si si položila otázku či ty si dobrá svokra?
@anonym_62f519 skús si to prečítať ešte raz 🤦🏻♀️
@anonym_autor ahoj, u nas nepreferujeme ziadnu stranu, na oboch stranach vychadzame vyborne - by som povedala, chodime spolu aj na dovolenky, vylety, dokonca chodime aj vsetci spolu, my ,muzova a aj moja strana, vratane surodencov. Ale treba povedat, ze nasi rodicia na oboch stranach sa k nam spravaju ako k dospelakom a nie ako k detom...nedostavame nevyziadane rady ani k nam a ani k nasim detom... ( toto by sa nepacilo ani mne) ... teraz riesime Vianoce a ideme na 5 dni na jednu stranu a na 5 dni na druhu a kazdy rok sa tie strany striedaju ( este sme sviatky neslavili samostatne- mam by sa to ani nepacilo, ak by sme boli na vianoce len 2+2 ....take vsedne ako kazdy vecer by mi to prislo), takto maju vianoce svoju atmosferu a spad 😉 .

lebo svetom vladne velky egoizmus...uplne sa vytraca pokora a sebaobetovanie pre druheho