icon

Predaj alebo prenájom bytu: Čo je lepšie?

1. dec 2023

Zdravím žienky, mám dilemu čo urobiť s bytom. Som slobodná matka a materska mi čoskoro skončí. Splácam jednoizbový byt a snažím sa ho prenajať, čo sa mi ale nedarí. Uvažujem nad tým, či by nebolo lepšie ho predať.
So synom budeme bývať pri mojich rodičoch. Byt je veľmi malý a ak opäť začnem naplno pracovať, bývať tam s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeme. Ak ho ale predám, budem musieť zmeniť trvalý pobyt, zamestnávatela a vlastne všetko, pretože byt je od mojich rodičov veľmi vzdialený.
Nerada by som urobila zlé rozhodnutie, za vaše rady vopred ďakujem.

martinkatinka
1. dec 2023

Tak skus cez realitku prenajat.

kris_tin257
1. dec 2023

Určite by som ho nepredavala, predať ho môžeš hocikedy ale rokmi bude mať vyššiu hodnotu. Najlepšie je prenajať neviem prečo sa nedarí s prenájmom, či kvôli lokalite stavu či cene no skús to nejak vyriešiť

eternity24
1. dec 2023

Odkiaľ si , že máš problem prenajať 1izbovy byt? To sa mi nechce veriť. Na tvojim mieste by som ho určite prenajímala a nepredávala. A teda úprimne , ja na tvojom mieste aj som 😀 Tiež som samozivitelka a svoj byt prenajímam.

beata_k
1. dec 2023

Ceny bytov klesaju. Urcite ho nepredavaj. Mozno zniz cenu najmu...

evaachesa
1. dec 2023

Určite nie je veľmi múdre predávať byt. Niekde musí byť zadrhel prečo ho nevieš prenajať. Možno lokalita, zariadenie alebo vysoká cena. Skús ho ponúknuť cez realitnú

zuzanna33
1. dec 2023

Makléra ak si to už vzdala ale ešte by som skúšala prenajať mi sme to spravili a nevzdali sa ...Nikdy by som nepredávala

tttbb
2. dec 2023

Ahoj, neviem odkial si, ale 1izbovy byt bez problemov prenajmes. Ak je naozaj problem, tak prenajmi aj pod cenu - vzdy je to lepsie ked ti bude generovat aspon nejaky prijem. Predavat by som nepredaval ak si nie si na tisic percent ista co dalej, lepsie mat aspon nejaku strechu nad hlavou ako ziadnu.

autor
2. dec 2023

ďakujem všetkým za rady ❤️ máte pravdu, skúsim niečo vymyslieť a byt nepredám