icon

Predaj rodičovského domu

5. dec 2025

Ahojte skúsim skrátiť , štyria súrodenci .zdedili rodičovský dom, som najmladšia. Dom bol dosť zanedbanom stave, na sklonku života ňom žil otec s opatrovateľkou(milenkou)a o dom sa nestarali. Jeden so súrodencov robil nejaké prieťahy tak dlho sa neukončilo dedičské konanie a brat dovolil panej aby tam zostala.ak bude platiť nájomné, ona si však tam nasťahovala deti vnúčatá a pod.
Nakoniec sme sa dohodli tak, že brat si nechá casť kde stál kedysi dom nášho deda a rodičovský dom predáme.
Kúpil ho mladí pár s malým dieťaťom. Začali ho rekonštrukovať( vodovod, kanalizácia,strecha atď). teraz sa však rozviedli a chlap mal vážny úraz som sa predáva.
Brat ktorý tam vedľa má skoro dokončený som hovorí že chodí dosť záujemcov ktorých by pekne povedané za susedov nechcel. Momentálne nemá voľné financie. Prosí má.aby som to odkúpila spať, lenže pýtajú niekoľko násobne vyššiu sumu než za akú kúpili. A ešte jedna vec,
Ja dom mám som, deti mám v zahraničí nechystajú sa domov. Kúpili by ste

Strana
z3
martinkatinka
5. dec 2025

Nie.

anonym_75d467
5. dec 2025

ani nahodou ..nech si to kupi brat

anonym_dcad50
5. dec 2025

@anonym_autor
V ziadnom pripade nie

pribinak
5. dec 2025

Nie, nekúpila

autor
5. dec 2025
@anonym_75d467

ani nahodou ..nech si to kupi brat

@anonym_75d467 veď píšem že stavia, má.hypo, možno aj to bude málo na dokončenie

anonym_75d467
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_75d467 veď píšem že stavia, má.hypo, možno aj to bude málo na dokončenie

@anonym_autor a? to nieje tvoj problem ak chce sukromie a vyberat si susedov nech si to poriesi inak ako teba do toho tahat..na co ti je dalsie bremeno? nechces tam byvat ,nemas to komu dat ,nemozes to prenajat-kedze by ti do toho kecal ... proste to nepotrebujes... za usetrene peniaze chod na dovolenku a poriadne si ju uzi - nemas zaco

autor
5. dec 2025
@anonym_75d467

@anonym_autor a? to nieje tvoj problem ak chce sukromie a vyberat si susedov nech si to poriesi inak ako teba do toho tahat..na co ti je dalsie bremeno? nechces tam byvat ,nemas to komu dat ,nemozes to prenajat-kedze by ti do toho kecal ... proste to nepotrebujes... za usetrene peniaze chod na dovolenku a poriadne si ju uzi - nemas zaco

@anonym_75d467 ako to pekne napísať, u nás sa rozmohol taký fenomén úžerníci povedzme že shnedý kupujú lacné domy a dávajú do prenájmu bývalým obyvateľom L IX.

domkakvet
5. dec 2025

@anonym_autor ak mas o dom zaujem, tak kup, ale nie kvoli bratovi.

anonym_75d467
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_75d467 ako to pekne napísať, u nás sa rozmohol taký fenomén úžerníci povedzme že shnedý kupujú lacné domy a dávajú do prenájmu bývalým obyvateľom L IX.

@anonym_autor ty stale ospravedlnujes brata a davas dovod preco kupit-tak ho kup ..ale je ti zbytocny .. co ak sa uvolnia domy z inych smerov-aj tie vykupis? ved nech to preda a ide staviat niekde na samotu .. teba to nemusi trapit .. s tym clovek musi pocitat

autor
5. dec 2025
@anonym_75d467

@anonym_autor ty stale ospravedlnujes brata a davas dovod preco kupit-tak ho kup ..ale je ti zbytocny .. co ak sa uvolnia domy z inych smerov-aj tie vykupis? ved nech to preda a ide staviat niekde na samotu .. teba to nemusi trapit .. s tym clovek musi pocitat

@anonym_75d467 nie, len ani ja by som nechcela tak akýchto susedov a asi ani ty nie....a nič také tam nie je

la_dolce_vita
5. dec 2025

Ak by som mala volne financie, tak ano, kupila by som ten rodicovsky dom.

petamich
5. dec 2025

Ak by som nemala v umysle tam byvat, tak nie nekupila by som. Chapem, ze chces bratovi pomoct ale toto ziadat je podla mna privela.

anonym_c1610c
5. dec 2025

Skús ísť na to pragmaticky.
Máš peniaze ktoré by si použila na kúpu? Ak áno, premysli si, čo s nimi chceš spraviť, či sa dajú zhodnotiť a aký zmysel by pre teba malo vlastniť ten dom.
Zase mať niečo čo bude len chátrať a strácať na hodnote asi nemá zmysel.
Čo na to tvoja rodina, deti, možno muž? Nemyslím či ten dom chcú, ale čo sú myslia o tom oni.

mane01
5. dec 2025

@anonym_autor akože bavíme sa o dome, áno? Lebo píšeš o tom akoby to bola nejaká somarina za pár šupiek … úprimne, ja by som ani tu somárinu nekúpila, keby mi ju nebolo treba, nieto ešte dom.

anonym_6ae583
5. dec 2025

@anonym_autor ak nemas v plane tam byvat, preco by si to mala kupovat? aby si zachranila brata? a myslis ze toto je riesenie?

autor
5. dec 2025
@mane01

@anonym_autor akože bavíme sa o dome, áno? Lebo píšeš o tom akoby to bola nejaká somarina za pár šupiek … úprimne, ja by som ani tu somárinu nekúpila, keby mi ju nebolo treba, nieto ešte dom.

@mane01 ide o nás rodičovský dom. Definuj somarina za pár šupiek.
Otec zomrel úctihodnom veku 97 rokov. Ten dom staval on a jeho otec nas dedko

anonym_5c24a3
5. dec 2025

Okej, takze dost dolezita otazka ked to zvazujes. Kolko to ma stat? Si anonym, tak kludne. Otazka cislo 2, mas na to volne peniaze? Ci musis brat hypo? Hovoris "zacali ho rekonstruovat". Ale aj dokoncili kompelt rekonstrukciu? Ci dom treba dotiahnut? Vrazit dalsie peniaze?
Hovoris ze sa skupuju lacne domy. Asi to teda nebude uplne toip top dom a bude to niekde dedina v kosickom kraji. Je to vobec nejaka normalna obec?
Realne co by si s tym robila? Byvat tam nechces. Nemas komu dat. Prenajmes? Najdes na to niekoho do podnajmu vobec? Ci tam bude stat prazdny dom? Ci ako?

anonym_5c24a3
5. dec 2025

A ku konkretnej otazke: mat na to volne peniaze ktore mi nebudu chybat, mozno by som to pre brata spravila. Ale dom by nemohol vyzadovat dalsich x investicii a starosti (co je velmi otazne kedze ak byvas v dome, urcite vies kolko starosti je vzdy s domom) a musel by sa najst niekto seriozny kto by platil najom. Inak fakt netusim naco by som kupovala (hoc aj byvaly rodicovsky) dom kdesi, ked mi je fakt nevyuzitelny.

anonym_fe3088
5. dec 2025

Vedela by si si predstaviť sa tam v budúcnosti presťahovať a žiť tam?

mane01
6. dec 2025
@anonym_autor

@mane01 ide o nás rodičovský dom. Definuj somarina za pár šupiek.
Otec zomrel úctihodnom veku 97 rokov. Ten dom staval on a jeho otec nas dedko

@anonym_autor myslela som to tak, že bežne sa človeku niekde nepovaľuje suma peňazí na kúpu celého domu. Ľudia si na domy berú hypotéky na 30 rokov. A tebe povie brat: kúp ten dom. Len tak, ako keby to bol hrniec alebo kolobežka. Chápeš? Ale z tvojej odpovede mám pocit, že brat zrejme vie, že si nejako citlivá na ten dom, tak na teba hra divadlo ako bude dom zničený adt… je to len dom. Aj keď ho postavil tvoj otec, je to materiálna vec. Ktorú nepotrebuješ. Úplne súhlasím s kockou čo napísala, že keď sa bude predavat susedný dom z druhej strany bratovo domu, kúpiš ho tiež?

autor
6. dec 2025
@mane01

@anonym_autor myslela som to tak, že bežne sa človeku niekde nepovaľuje suma peňazí na kúpu celého domu. Ľudia si na domy berú hypotéky na 30 rokov. A tebe povie brat: kúp ten dom. Len tak, ako keby to bol hrniec alebo kolobežka. Chápeš? Ale z tvojej odpovede mám pocit, že brat zrejme vie, že si nejako citlivá na ten dom, tak na teba hra divadlo ako bude dom zničený adt… je to len dom. Aj keď ho postavil tvoj otec, je to materiálna vec. Ktorú nepotrebuješ. Úplne súhlasím s kockou čo napísala, že keď sa bude predavat susedný dom z druhej strany bratovo domu, kúpiš ho tiež?

@mane01 tak po prvé není tam iný susedný dom to som už písala.
Po druhé síce mám citový vzťah k tomu domu, ale primárne nejde o jeho zničenie. Ide o to že tie domy sú blízko,. kedysi boli na jednom pozemku. Je vidno všetko na druhú stranu aj tak že je tam teraz plot.
Po tretie vám by sa páčilo ak by sa vo vašom susedstve usídlili neprispôsobiví? Tak väčšine ľudí ktorých poznám by to vadilo.

anonym_fe3088
6. dec 2025
@anonym_autor

Po druhé síce mám citový vzťah k tomu domu, ale primárne nejde o jeho zničenie. Ide o to že tie domy sú blízko,. kedysi boli na jednom pozemku. Je vidno všetko na druhú stranu aj tak že je tam teraz plot.
Po tretie vám by sa páčilo ak by sa vo vašom susedstve usídlili neprispôsobiví? Tak väčšine ľudí ktorých poznám by to vadilo.

@anonym_autor to že dom je blízko mal rozmýšľať brat keď tam začal stavať

anonym_9571c6
6. dec 2025

A čo s tým domom budeš robiť keď z tvojich detí tam nikto bývať nepôjde, ty dom máš. Financie na to nemáš budeš sa zadlžovať. Okrem toho že ho budeš splácať budeš platiť aj dane, vodu,.elektrinu, plyn. Starať sa o dom, okolie aby nechatral. Máš deti. Čo ak im bude treba pomôcť. Tiež s kúpou nehnuteľnosti alebo auta alebo niečoho. A ty im proste nebudeš mať ani dať kvôli tomu domu

anonym_9571c6
6. dec 2025

Časom vekom nebudeš mať kvôli tomu domu ani financie chodiť za tými deťmi do zahraničia

martinkatinka
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fuha, ale to ty uz musis byt tiez v dochodku, ked otec zomrel v 97 rokoch. To ti treba este v tomto veku dom, o ktory sa treba starat?

autor
6. dec 2025
@martinkatinka

@anonym_autor fuha, ale to ty uz musis byt tiez v dochodku, ked otec zomrel v 97 rokoch. To ti treba este v tomto veku dom, o ktory sa treba starat?

@martinkatinka nie som, otec bol na vojne, potom v zajateckom tábore. Mamka bola o hodne mladšia. Oženil sa aj potom sa narodil najstarší brat, ja a mladší brat sme o dvadsať rokov mladší..

autor
6. dec 2025
@martinkatinka

@martinkatinka dom mi netreba, buď by sa predal normálnemu záujemcovi alebo by neskôr kúpil brat Nemám k dispozícii takú čiastku

sidicek
6. dec 2025

Tak nad tymto by som ani nerozmyslala

mk1111111111
6. dec 2025

Tak co sa vlastne pytas?, ked nechces, aby tam ini byvali, tak ho kup

anonym_6ae583
6. dec 2025
@anonym_autor

@martinkatinka dom mi netreba, buď by sa predal normálnemu záujemcovi alebo by neskôr kúpil brat Nemám k dispozícii takú čiastku

@anonym_autor na co tato diskusia??????????????????????????

Strana
z3