Prekonávanie smútku z Vianoc bez rodiny
Som mladé dievča ktorej zomreli všetci starý rodičia tento rok to budú prvé vianoce bez babky💔💔rodičia su rozvedeny, žijem sama. Každý deň len plačem ako mi chýba. Keď vidím tych ludí ako sa tešia na vianoce, kupujú darčeky, tešia sa že idú vianoce kupujú stromčeky,ozdoby, pečú oplátky, medovníky, v tescu plné košíky.. Je na tom niekto podobne? Vianoce sú o rodine a keď mám byť len s mamou a plakať tak sa vôbec neteším. A nahoršie je vidieť smútok z toho aj na nej💔😭. Prosím vážte si svoje rodiny, mamu otca, súrodencov, starých rodičov, bratrancov, tety ujov, niekto také šťastie v živote nemal.
@anonym_autor
Život píše rôzne príbehy...ja budem tento rok sama. Prvý krát v živote.
Minulý rok som bola s manželom a jeho mamkou. Stihli sme sa rozviesť...a pred Vianocami mi zomrela mamka.
Pozriem si rozprávky, budem sa tulkať so psíkmi a pôjdem do kostola pozdraviť Ježiška malého.
@anonym_autor zlatinko😪 je mi to veľmi ľúto, úprimnú sústrasť.
Ver, že babinka je na krásnom mieste kde nie je bolesť ani staroba a je stále pri vás. Bohužiaľ, sme malí páni aby sme rozhodovali, kedy kto odíde a nikto z nás tu nie je večne. Babinka na vás bude čakať, aby vám potom všetko mohla poukazovať ❤️🩹
Myslím, že určite by aj mamine pomohla spoločnosť, aj keby ste iba plakali, je to úplne v poriadku a absolútne pochopiteľné, strata veľmi bolí 😪 neuzatváraj sa do seba a do svojho kruhu, babinka by toto určite nechcela 😔 Držkaj sa ❤️🩹
@anonym_autor
Minulý rok som bola s manželom a jeho mamkou. Stihli sme sa rozviesť...a pred Vianocami mi zomrela mamka.
Pozriem si rozprávky, budem sa tulkať so psíkmi a pôjdem do kostola pozdraviť Ježiška malého.
@lucyluska obíjmam vás silno ❤️🩹
@anonym_autor
@lucyluska Mne zomrel dedko, babka, dedko, krstný otec, a teraz babka❤️🩹❤️🩹
@anonym_autor
@lucyluska To ma veľmi mrzí
@anonym_autor verím, že je to nesmierne ťažké. Možno vidíš okolo seba len "to krásne pozlátko", čaro Vianoc. Ale nie si v tom určite sama. Život píše ťažké príbehy, osudom skúšaných ľudí. Aj ty a mamka ste rodina. Do ničoho sa nenúťte, prežite sviatky tak ako vám je najlepšie a najprirodzenejšie🍀
@anonym_autor verím, že je to nesmierne ťažké. Možno vidíš okolo seba len "to krásne pozlátko", čaro Vianoc. Ale nie si v tom určite sama. Život píše ťažké príbehy, osudom skúšaných ľudí. Aj ty a mamka ste rodina. Do ničoho sa nenúťte, prežite sviatky tak ako vám je najlepšie a najprirodzenejšie🍀
@tibor79 Ďakujem.
Ahoj je mi to ľúto ja som tak isto dopadol najlepšie som si vychádzal so starými rodičmi zomreli tiež chybujú mi teraz zostal prázdny dom v ktorom som vyrastal od malička...neviem ako to bude ďalej prebiehať hlave sa mi mocú všelijaké myšlienky už som mal všeličo na plane do budúcna,ale nejde to pretože mam strach o svojich rodičov keď zomrú..tak ja zostanem už úplne sam..Neviem čo bude so mnou pri najhorším....život ide ďalej a čas ukáže
Mne uz zomreli všetci.Rodicia, starý rodicia.A to mam len 34 rokov.Ty to máš o to horšie, ze si sama, ja mam muža a deti takže kvôli nim sa teším.Ja by som na tvojom mieste bud tie Vianoce odignorovala, to som robievam ja, kým som bola sama, alebo sa dohodla s nejakou kamarátkou co bude tiež sama aby ste boli spolu.Prajem veľa sil
Ahoj je mi to ľúto ja som tak isto dopadol najlepšie som si vychádzal so starými rodičmi zomreli tiež chybujú mi teraz zostal prázdny dom v ktorom som vyrastal od malička...neviem ako to bude ďalej prebiehať hlave sa mi mocú všelijaké myšlienky už som mal všeličo na plane do budúcna,ale nejde to pretože mam strach o svojich rodičov keď zomrú..tak ja zostanem už úplne sam..Neviem čo bude so mnou pri najhorším....život ide ďalej a čas ukáže
@stelly652 Ahoj, nám ostal tiež dom po starých rodičoch prázdny kde som vyrastala, keď sa niečo stane mame tak už budem hotová
Mne uz zomreli všetci.Rodicia, starý rodicia.A to mam len 34 rokov.Ty to máš o to horšie, ze si sama, ja mam muža a deti takže kvôli nim sa teším.Ja by som na tvojom mieste bud tie Vianoce odignorovala, to som robievam ja, kým som bola sama, alebo sa dohodla s nejakou kamarátkou co bude tiež sama aby ste boli spolu.Prajem veľa sil
@anonym_9149ec No kamoska ma frajera, mamu otca, sestru babku takže sama nebude😔
Máš mamu, máš otca. Je kopec ľudí ktorí nemajú rodičov tak sa vzchop. Mam kolegyňu, nemá mamu nemá otca súrodencov, ale má starých rodičov a obaja dgn. Alzheimer a ani ju nespoznávajú
Má priateľa a chce aspoň 3 deti, aby raz neboli samé ako je ona
Aj ty si časom zalozis vlastnú rodinu
To že ľudia zomierajú je prirodzene, nemôžeš sa takto ľutovať
@stelly652 Ahoj, nám ostal tiež dom po starých rodičoch prázdny kde som vyrastala, keď sa niečo stane mame tak už budem hotová
@anonym_autor mne minule čo sa tam stále v babkiným dome je to,že z ničoho nič keď som pozrel na fotky a videl na fotke babku deda tak som sa rozplakal spadol na kolena pretože išli zo mňa emócie silne a spomienky s detstva chodím aj do kostola v nedeľu sam za seba sa po modliť aj za babku a dedka a zapáliť sviečku dosť často chodím len sa bojím sam o seba
Máš mamu, máš otca. Je kopec ľudí ktorí nemajú rodičov tak sa vzchop. Mam kolegyňu, nemá mamu nemá otca súrodencov, ale má starých rodičov a obaja dgn. Alzheimer a ani ju nespoznávajú
Má priateľa a chce aspoň 3 deti, aby raz neboli samé ako je ona
Aj ty si časom zalozis vlastnú rodinu
To že ľudia zomierajú je prirodzene, nemôžeš sa takto ľutovať
@pribinak s otcom sa nebavim a nežije na slovensku, na vianoce s nim nebudem. Babka mala Alzheimer nepoznala ma viem čo to je💔😭
Toto je aj pre mňa nočná mora, nie preto že zostanem sama, ale preto že sa koli mne takto budú trápiť tí, ktorých milujem, zostanú tu a budú smutní.
Skús sa trošku pozrieť na to inak, ako veľmi ich bolí, že sa trápiš, že si smutná.
Máš ich v srdci, im je už dobre a určite nechcú aby si takto prežíla Vianoce, spomínaj, usmievaj sa, máš život pred sebou a budú na teba dohliadať zhora, ja na tých mojich budem tiež🤓
ja sa najviac toho obávam keď už úplne zostanem sam a kto sa o mňa postará jedine že pôjdem do starobinca iné východisko nemám
máš ešte mamu, ja už nemám nikoho, všetci moji blízki mi už zomreli
@anonym_autor sme viaceri ktori budu cez Vianoce plakat :((((((((((((( mne pred rokom umrel moj milovany bracek velmi necakane :((((((((((((((
ja sa najviac toho obávam keď už úplne zostanem sam a kto sa o mňa postará jedine že pôjdem do starobinca iné východisko nemám
@stelly652 ja som mlada mam 25 rokov
@anonym_autor sme viaceri ktori budu cez Vianoce plakat :((((((((((((( mne pred rokom umrel moj milovany bracek velmi necakane :((((((((((((((
@anonym_180b2b :(((
@stelly652 ja som mlada mam 25 rokov
@anonym_autor raz budes mat svoju rodinu a deti. si este mladucka 🍀 tu by sme viacere mohli byt pomaly tvoje mamy
@anonym_autor ahoj, neviem odkiaľ si. Možno by ti pomohlo nájsť si kamošku a trosku prísť na iné myslienky. Ja presne niekoho takého hladam. Tiež mám svoje starosti, ale aj radosti. V meste, kde bývam veľmi nemám rodinu ani priateľov. Ak máš záujem len tak pokecat, napíš správu.
@anonym_autor mrzi ma tvoja strata,hadam nikto by sa na tvojom mieste netesil na vianoce. Ber to tak,ze casom by tak ci tak umreli,nikto tu nie je vecne. Musi to skratka len preboliet,uvidis ze o par mesiacov sa na to budes pozerat uplne inak, a budes viac v pohode. Skus si urobit radost,zajst mimo domova,na nejaky vylet,dovolenku,s kamaratmi,podniknut nieco zabavne. Pokial places je to dobre,horsie by bolo keby si to v sebe dusila a prejavilo by sa to niekde inde,napr na zdravi. Vela sil zelam.
nechcem to zlahcovat. to nie je moj umysel. viem ze kazda strata boli. tiez nemam ani jedneho stareho rodica. vsetci si tym prejdeme skor ci neskor. minule vianoce sme mali prve bez svokra. mali sme dobre vztahy takze tiez nam chyba ale ja to takto nevnimam.
nemyslim si z by niekto chcel aby sa ludia kvoli nemu trapili. treba si to odsmutit ale na druhej strane ak ta babka milovala chcela by aby si bola stastna a nie aby si sa rutila z jej straty. neverim ze by bola rada keby ta pocula a videla takto.
neexistuje clovek ktory by niekoho nestratil.
@anonym_autor Je mi to ľúto velmi a zažila som aj ja podobné Vianoce už ako 12 ročná. Prvé Vianoce bez otca (zomrel) a veľa smutných Vianoc len my dve s mamou. Zažila som na štedrý deň pohreb starej mami. Nezabudnem nikdy na tie Vianoce.Ako nám nešiel domov autobus s pohrebu a dve hodiny na Štedrý deň sme mrzli v treskúcej zime na zastávke a nakoniec prišli neskoro domov premrznuté,vyhladnuté a nečakal nás doma nikto. Len prázdny byt. Žiadna nachystaná večera, pod stromčekom darčeky. Bola som smutná, nešťastná a nahnevaná na celý svet.Ale žiaľ aj taký je život.
Takže nie si v tom sama. Všetko raz prebolí..Tomu je už mnoho mnoho rokov ,ale pamätám si to dodnes. Budú aj lepšie, krajšie, veselšie raz 💜🎄🎁
nechcem to zlahcovat. to nie je moj umysel. viem ze kazda strata boli. tiez nemam ani jedneho stareho rodica. vsetci si tym prejdeme skor ci neskor. minule vianoce sme mali prve bez svokra. mali sme dobre vztahy takze tiez nam chyba ale ja to takto nevnimam.
nemyslim si z by niekto chcel aby sa ludia kvoli nemu trapili. treba si to odsmutit ale na druhej strane ak ta babka milovala chcela by aby si bola stastna a nie aby si sa rutila z jej straty. neverim ze by bola rada keby ta pocula a videla takto.
neexistuje clovek ktory by niekoho nestratil.
@pralinka25 Súhlasím a nie je nad stratu rodiča a hlavne keď deti stratia rodičov,rodičia deti. Ale žiaľ všetko raz prebolí a človek sa musí zmieriť a naučiť žiť aj bez nich.

@anonym_autor tak chod na nejaky "pobyt" aj s mamu