icon

Priateľ ešte nechce dieťa

26. jún 2021

Ahojte, mám taký problém-neproblém. S priateľom máme obaja 27 rokov, milujeme sa, sme zabezpečení, obidvaja máme stabilnú prácu plus pasívne príjmy, chceli by sme síce stavať dom, ale to má čas. Problém je, že ja by som už chcela dieťa a priateľ ešte nie. Vždy keď sa o tom bavíme, tvári sa, že ho to desí, že na to ešte nie je pripravený, ale keď mi jedno obdobie vychádzali pozitívne tehotenské testy, hoci sa o bábo nesnažíme a snažíme sa dávať si pozor, bol šťastný, vkuse básnil iba o tom, ako bude naše dieťa vyzerať, ako to oznámime vtipne rodičom atď. Nakoniec som tehotná nebola, nebol ani smutný, ani nadšený, zobral to v pohode. No cielene sa snažiť o dieťa nechce, vraj mám ešte počkať takých päť rokov. Ale ja zas nechcem mať dieťa až po 30, vždy som mala v pláne mať prvé ešte pred 30, možno aj dve po sebe. Nechcem meniť partnera, lebo ten môj je inak úžasný, viem, že by bol skvelý otec a nechcem mať dieťa zas len preto, aby som ho mala s niekým, koho možno ani tak nebudem poznať a prídem na to, že to je blbec a ja hlúpa s ním mám ešte aj dieťa. Mám pocit, že môj priateľ má iba strach a ja neviem čím mam argumentovať, aby ho nemal. Viete mi prosím poradiť, čo mu povedať?

Strana
z2
martyzpp
26. jún 2021

Mozno by ste mohli zvolit kompromis, pockat 2 roky. Aj on potrebuje dozriet a zacat sa na babk tesit, dopraj mu cas. Netlac na neho, predsa nechces aby robil nieco proti svojej voli…mozno by som za ten cas poriesila to, aby to nebol len priatel ale aj manzel.

mariejenka
26. jún 2021

Nechcem znieť bigotne,ale co tak najskôr svadba. Ale ako nestarám sa do vas, že urobte to a to...ale tak, len pisem,nic viac.
Argumenty žiadne, buď chcete obaja, a snažíte sa, akebo to nechaj na prírodu ...majte nechránený styk ,ty si poznáš cyklus, na plodné dni naplanuj maratón oplodnivania ( partnerovi to na nos nevesaj🤣) a ak ma zdatných plavcov jeden sa isto iste prebojuje az do vajíčka 👍👍👍

vikybotka
26. jún 2021

Možno mu to takto vysvetlit toto čo si napísala ty sú argumenty 🙂 je to vec do ktorej sa nedá nikoho tlačiť no možno poznamenať to že ani nemusí prísť u chlapa fáza že som pripravený na dieťa. Alebo zvoliť kompromis nie po piatich ale po dvoch aby si to stihla do 30. Ďalšia vec je nikde nie je napísané že sa Vám to podarí hneď 🤷🏼‍♀️ Veľa párov sa snaží aj 10 rokov .

zuvelyn
26. jún 2021

Nicim. Buď dieťa chce,alebo nechce. Dieťa má prísť z nejakej prirodzenej túžby oboch, presviedčať partnera argumentmi prečo dieťa ano podľa mna nie je ok a vo výsledku ani jeden nebude spokojný. Ty možno budes mať dieťa ale vedome s niekým kto ho ani nechcel (uz len táto myšlienka sa mi prieči) a partner bude nervozny,ze ma dieťa ktoré nechcel, možno sa on ani nebude chcieť starať boh vie.... Ak sa neviete zhodnúť na otázke detí, tak si hľadajte partnerov s rovnakými hodnotami a názormi. Za mňa je otázka detí jednou z veci kde by mali byť partneri za rovnako a nie hľadať kompromisy.

jaskolka
26. jún 2021

Môžeš mu to takto vysvetliť, povedať, ako si to písala. Ci to akceptuje, je na ňom. Na dieťa nikdy sa nedá pripravit na 100%,nebude fáza, že "už som odrazu prioraveny, tak poďme plodit". Bud ho chce alebo nechce. Co sa zmení o päť rokov? Budete mat po 30 tke, možno ani toľko už nebude chcieť, lebo už budete mat svoje pohodlie, svoje zaužívané zvyky, štýl života, trebárs dovolenku každý rok, a bude argument, že už sa cíti starý na to, a ze už nechce nič meniť. Ale možno nie, ktovie.. Zo skúseností ale viem, že chlap bud deti chce a je mu jedno ci v 25, 30,alebo 35,alebo ich nechce a nebude ich chcieť v nijakom veku. Kompromis v tomto neexistuje, teda akože počkáte 2 roky, a potom sa vrhnete na to? Alebo to úplne vzdate, lebo teba "zázrakom"to prejde? Lebo tiež poznám situáciu, že takto chlap ťahal, natahoval, aj vravel, že sa teší, že určite deti bude mať, ale neskôr.. A roky leteli, dotyčná mu verila, čakala, teraz ma 46,deto samozrejme nie, lebo už" preboha, teraz? Veď už sme starí na to" a nenápadne z neho vyšlo, že on dúfal, že ju to prejde,že keď to bude oddialovat, roky ubehnu, a ona pochopí, že na dieťa je už stará a ze už ho ani nechce

petamich
26. jún 2021

moj manzel je "terminovy" typ - vedeli sme, ze dieta chceme a v dohladnej dobe a tak sme si sadli prebrali to, ze napr. nevieme ako dlho to bude trvat, ze vela parov v nasom okoli ma problem atd. a dohodli sme sa, ze v tej dobe debaty o rok, ked skoncime na pracovnom projekte v zahranici sa zacneme aktivne a cielene snazit - suhlasil, mentalne sa na to nastavil (on to tak skratka ma, ze na vacsie veci v zivote sa musi pripravit) a tak sa to aj udialo a teraz sa na dieta tesime obaja a som rada, ze sme pockali kym sme sa mentalne nastavili obaja (my sme boli dokonca starsi, kedze s manzelom sme sa stretli, ked sme mali 31)
takto to vyhovovalo nam - nie kazdemu by musi, len teda viem, "co mam doma" 😃

ale ako pisu baby vyssie, ja by som ho skutocne nejako masivne nepresviedcala a neargumentovala, moze to skutocne vypalit nedobre a asi ziadna z nas nechce v zivote pocut "ved ty si ho chcela"
takze sa s nim porozpravaj, ci niekedy chce deti, lebo je fer ti povedat ak nie - a skuste sa dohodnut kedy by to bolo optimalne pre vas oboch a potom sa podla toho zariadte, drzim paste 🤞🏻🤞🏻

autor
26. jún 2021

Masívne ho presviedčať určite nechcem, som pripravená spraviť kompromis, ale päť rokov čakať mi príde veľa, človek bude mať vždy akýsi rešpekt pred tou predstavou, že bude mať dieťa, že prinesie na svet nový život, za ktorý bude už do konca života zodpovedný. Tomuto všetkému ja rozumiem. Myslím si, že keby som náhodou otehotnela, veľmi by sa tešil, ale aj on je presne ten typ, že sa na veľké zmeny musí najprv psychicky pripraviť. Ďalšia vec je, ktorú mu aj ja hovorím, že presne, nemusím otehotnieť na prvú šupu, niektorí sa snažia roky a ja nechcem byť v 30 deprimovaná, že neviem mať dieťa a vyčítať si, prečo sme nezačali už skôr. Nechcem ho samozrejme do ničoho nasilu tlačiť, len vidím, že v jeho prípade je to iba irelevantný strach, veď nám sám chcel vyberať mená pre deti, keď sme sa konečne zhodli na nejakom chlapčenskom, tak bol taký nadšený, že sa ma seriózne pýtal, či nejdeme na to, len ja som vedela, že si to na druhý deň už rozmyslí. 😄 a čo sa týka svadby, chápem, že pre niekoho je to dôležité, no pre nás nie, sú to zbytočne vyhodené peniaze, ktoré sme mohli investovať inde. Obaja to tak vnímame. Nerobilo by nám dvom problém zobrať sa o dvoch svedkoch, to by bolo aj ideálne, ale naše rodiny a kamaráti by nám neodpustili, že sme nespravili hostinu pre milión ľudí. Nehovorím, že raz aj na to nepríde, ale nie je to pre nás až také dôležité. Všetky veci sme od začiatku plánovali spolu, ťahali jeden druhého, podporujeme sa vo všetkých smeroch, v zásade žijeme ako manželia len na to nemáme papier a áno, keby sme sa rozišli, nemôžem ho obrať o polovicu majetku, lebo nemáme BSM.

lvula
26. jún 2021

Prepáč, ale strašne sa smejem, ze nezoberiete sa, aby si ho neobrala o polku majetku 🤣🤣🤣 to je fakt láska 🤷🏼‍♀️🤣

acrobaleno
26. jún 2021

Prosim? To je aky argument, ze rodina a priatelia by vam neodpustili, keby ste nerobili hostinu? Mozu ist tak do p*ce, svadba je den manzelov a ked chcu tak sa mozu zobrat iba o 2 svedkoch. Neverim, ze keby ta poziada o ruku tak by si povedala nie. Skor mam pocit ze on sa nechce zenit a ty si iba pristupila na to. A dieta je vacsi zavazok ako svadba. Ja by som do decka nesla bez svadby.

ayanamirei
26. jún 2021

@acrobaleno to je taka "klasika" dnesnych chlapov. Su uz tak prespekulovany ako si nechat zadne dvierka a vsetok majetok (lebo sak chlap zaraba v drvivej vecsine o dost viac, plus si teda berie vlastnu nehnutelnost, plus nie je na MD ani RD) a este aj dieta sa vola ako on (lebo zienky predsa chodia vsetko vybavovat a k lekarovi a do skolky/skoly, ale dieta sa vola ako tatinko - logika 🙈). Tak mi povedz, naco by si bral babu za manzelku? On ma vsetko a ona 💩

acrobaleno
26. jún 2021

@ayanamirei Tak ako si kto ustelie tak ma a hlavne potom su tu temy na MK

autor
26. jún 2021

Prosím vás venujte sa pointe. To o BSM som napísala iba ironicky, myslela som si, že to je jasné, asi nie pre každého. Rešpekujem, že pre niekoho je svadba dôležitá, pre nás nie, bodka. To nie je pointou môjho príspevku.

autor
26. jún 2021

@ayanamirei akí prešpekulovaní? Ani ja nechcem svadbu nie iba on, je to obojstranné. Keď už sme pri tom, ja sama mám viac ako dosť, dieťa by som kľudne vedela vychovávať aj sama, ak by sme sa mali baviť o majetkoch, financiách atď. Prosím, vyjadruj sa k téme.

autor
26. jún 2021

@acrobaleno zas si niektoré domýšlate a točíte o tom, čo vôbec ale vôbec nebolo pointou. Už normálne ľutujem, že som sa niečo spýtala.

acrobaleno
26. jún 2021

Ved si to precitaj po sebe este raz. Vychadzame iba z toho co si napisala. A co skoze ocakavas od tejto debaty? Pristel dieta este nechce a ty hej. To musis vyriesit s nim.

autor
26. jún 2021

@acrobaleno ja si čítam, pýtala som sa na nejaké argumenty, ktoré môžem povedať priateľovi, prečo sa nemá báť dieťaťa. Vy tu riešite niektoré, že je prešpekulovaný chlap a nechce si ma zobrať. Ja vôbec nechápem, ako sa dá takto odbočiť od témy. Nechceme sa brať, svadba pre nás nie je dôležitá, ale ja som sa nepýtala na to, že si ma priateľ nechce zobrať a čo mám robiť ale niečo úplne iné.

acrobaleno
26. jún 2021

Dieta nie je vec, ktora sa da dosiahnut argumentami. Hlavne pre tych, ktori ho nechcu. Ci momentalne alebo nikdy. Mna by si ziadnymi argumentami nepresvedcila na dieta napriklad. Takze jedine otehotniet a postavit ho pred hotovu vec a tam sa ukaze sila vasho vztahu. Moze to by ok, ale aj dopadnut katastrofalne. Mas na to zaludok?

lorin29
26. jún 2021

Jasne nie každý predsa chce svadbu😊je to úplne normálne.. Pokiaľ to ani jednému z vás neprekaza🙂a co sa týka dieťaťa.. 5 rokov je dosť čakať... Po 30tke sa ani neodporúča mat prvé dieťa skôr pred 30tkou 🙂... A to keď sa tešil keď si mala pozitívne testy už len naznačuje žeby chcel ale nevie si to predstaviť.. Podľa mňa sa toho len boji

lvula
26. jún 2021

@lorin29 po 30 sa neodporuca mat prvé dieťa? Cize my, ktoré sme si nasli muza v 30 s tym uz ani nemáme podla tejto múdrosti začínať? To vie povzbudiť...

lorin29
26. jún 2021

A aký argument? Napr že v dnešnej dobe je celkom ťažké otehotnieť a udržať bábätko... Takže čím skôr tým lepšie... Keďže tehotenstvo sa nedá považovať za samozrejmosť že keď sj človek luskne bude to ..a pokiaľ ste zabezpečený nevidím problém 🙂

lorin29
26. jún 2021

@lvula nie nieje to takto myslene... Ale po zdravotnej stránke.. Netreba zas chytať za slovicka🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

acrobaleno
26. jún 2021

@lorin29 Poznam babu co sa snazia od je 24 rokov a uz ubehlo 9 rokov a 2 IVF a nic doteraz a jednu 34 rocnuco na prvyx otehotnela a v porodila v pohode zdrave dieta. Ano, su zvysene rizika poskodenia plodu alebo zhorsenia zdr. stavu matky po 35. Ale aj mlade baby maju postihnute deti. 100 ludi 100 moznosti. Netreba zovseobecnovat.

lorin29
26. jún 2021

@acrobaleno ved práve a preto je to myslené tak ze netreba to odkladat pokiaľ na to majú zázemie... Nebolo to myslene nijak zle

kittykat22
26. jún 2021

Nejdem ta presviedcat aby si sa vydavala, je to tvoja vec. K tej svadbe len okrajovo. Teraz sa vies postarat o seba sama, ale ked budes mat dieta, tak to skonci a velmi dlhu dobu to nenastane. Keby sa neviem z akeho dovodu stalo ze za 12r si najde milenku, tak tebe neostane nic z majetku, ale jemu ostava polovicny narok na dieta. Muzi toho velmi radi vyuzivaju.

leskovael
26. jún 2021

No žiadne argumenty... Ak raz niekto dieťa nechce, necíti sa ešte pripravený, tak mu to nijako nevyargumentuješ. To je to isté, akoby on tebe chcel dávať argumenty, prečo dieťa nie. Tiež by si sa nenechala presvedčiť... Buď chcete obaja alebo nie, alebo sa vám pošťastí časom neplánovane.. Ja momentálne už pár rokov druhé dieťa nechcem, ak by sa podarilo jasné že nebudem plakať od nešťastia, akosi prirodzene by som mala radosť, ale som v štádiu že nie a teda žiadny argument od partnera by ma nepresvedčil aby som dieťa chcela.. Takto to proste nefunguje

ayanamirei
26. jún 2021

Normalne, prespekulovani, tak ako som napisala. Chcu zenu na vsetky funkcie manzelky, aj na rodenie deti, ktore nesu ich priezvisko, ale nechcu ofc. manzelsky zvezok pretoze potom su tam v pripade nepohody aj povinnosti - vyzivovacia povinnost a BSM napr a neda sa len tak zmiznut ako gafor. To, ze mas teraz financie je fajn, mas aj svoje byvanie, auto a financnu rezervu ? Ked hovoris, ze mas viac ako dost, tak zrejme ano, ale drviva vecsia zien v takychto zvezkoch to nema a potom odchadza z exovho bytu s holym zadkom a dietatom, ktore sa vola inak ako matka.
A k teme to, ze tvoj priatel nechce deti - nechce, lebo ma 27 rokov. Zena v 27 sa uz "citi", chlap sa citi tak o tych 5 rokov ako pises, ze ti povedal, ze chce.

miadi
26. jún 2021

@lvula nie to je blbost nic take nie je to si vymysleli zeny ktorym moc tikali hodinky ako argument ako ukecat chlapa na dieta ze treba stihnut prve do 30. Hovori sa ze idealne by malo byt prve dieta do 35r koli rodeniu ale zeny maju v pohode prve porody aj neskor. Ja som mala prvy v 33 a posledny v 38 bol lepsi ako ten prvy.

lvula
26. jún 2021

@miadi mna take reči dost rania, pretože nie mojim rozhodnutím som svojho muza stretla az v 31. Alebo ked zena v takom veku povie, ze uz je na dieťa stara.... Snad sa nam podari coskoro a nie iba jedno 😊

miadi
26. jún 2021

Autorka Mne to pride ze mas naopak priority. Najviac Ta trapi ten vek chces mat dieta pred 30. Mna toto vobec netrapio chcela som mat najprv isteho partnera otca tym detom vydavala som sa tesne pred 30. Teho sa podarilo na prvy sup. Ak ste plodni v 27 budete aj v 32 ak mate problem bude tazke otehotniet aj teraz. Ty sa zbytocne upinas na jeho reakciu ked ste si mysleli ze mas pozitivny test. Asi tak nadseny ako sa tvaril naozaj Nebol ked teraz mà 5r plan pockat. A ked si to dieta aj presadis bez nejakej istoty moze Ta snim aj poslat prec bez polky jeho majetku a potom to mozes vycitat kamaratom lebo koli nim ste sa nezobrali. Trosku pouzit rozum nez si urobim dieta s niekym kto ho este nechce a Mozno ho nechce s tebou. Svadba o 2 svedkou je lacna,Byt matkou samozivitelkou ale Hlavne ze pred 30kou tiez nie je vyhra.

miadi
26. jún 2021

@lvula podari sa neboj . Mne Povedala znama ked som bola teho v 38 ze som odvazna ze po 35 by uz zeny nemali mat deti. Ludia toho natrepu. Kludne by som mala aj tretie v 40ke 😃drzim palce v snazeni hlavne sa snazte kazdy druhy den a bud optimista neurob si z toho pracu musi to byt aj zabava.

Strana
z2