Priateľ mi chce predstaviť syna, bojím sa toho
Mám priateľa, z manželstva má syna. Má 7 rokov. Mám z toho strach, ja to s deťmi moc neviem. Vôbec neviem ako sa k malému správať, o čom s ním hovoriť, čo sa pýtať, nepýtať... Záleží mi na tom, keďže priateľ je s ním často, tak ho chceme už pomaly pripravovať na to, že s nimi budem často. Poradíte? Som strašne v strese, mne to s deťmi nejde, ale chcela by som, aby ma malý mal rád.
A ako sa mu mám predstaviť ? O čom sa rozprávať?
ale neboj to zvládneš, nesnaž sa byť autoratívna, skôr kamarádska a chce to čas, aby si zvykol, predstav sa mu menom, spýtaj sa na školu, ak odpovie nie veľmi nadšene tak to nerozvýjaj, opýtaj sa na kamošov, čo ho baví a bude to samé prirodzene pokračovať, malý darček je dobrý nápad, opýtaj sa priateľa čo ho baví, to ti pomôže s darčekom aj s konverzáciou
Predstav samu normálne svojím menom, buď milá od priateľa nenápadne povyzvedaj čo má malý rád,čo rád jedáva atď.. a od toho mu uvar aj kúp niečo milé 😇 prajem veľa šťastia
Prve stretko by som chcela niekde vonku ihrisko, vylet, zoo tam bude aspon o com rozpravat
Ahoj, ja som Jozefína. Trošku mám stres, že sa ti nebudem páčiť. Kúpila som ti takúto hračku, dúfam, že sa ti trošku bude páčiť aspoň tá. Ocino mi o tebe veľa hovoril. Vraj už chodíš do školy. A že ti to tam veľmi ide. A vraj ťa baví ... Chodíš na krúžok ...? Čo tam robíte? Máš rád počítačové hry? Akú hrávaš najradšej? Čo ťa na nej baví? Niekedy mi to ukážeš, dobre? Myslíš, že by som to zvládla aj ja ju zahrať? Asi by si ma prebil, že? Ale ja budem trénovať. A tak... Nechať ho hovoriť a vysvetľovať. Skús nájsť témy, ktoré ho môžu zaujímať. Ešte ma napadajú pikaču kartičky či jak sa to volá, to decká vymieňajú v škole vo veľkom (u nás). ďalej by som sa napr. pýtala, či už má vymyslené, čo by chcel na Vianoce, spoznať jeho sny a túžby a tak. Ale aj reagovať, napríklad povie čo by chcel na Vianoce a môžeš naviazať, že ty by si chcela dovolenku od roboty a ozaj boli v lete na dovolenke? Kde? Páčilo sa mu? Čo sa mu páčilo? Atď atď... Proste zistiť o čom rád rozpráva a potom ho nechať rozprávať a vypytovať sa detaily, nechať si ukázať na internete, alebo kartičky, nech ti opíše svoju obľúbenú hračku čo na doma a tak. Ono, nelíšia ísť podľa"zoznamu", skôr nahadzovať udičky a keď sa na nejaký tému chytí, tak sa vypytovať, rozvíjať to a tak. Možno sa ho opýtal, čo on nechce o tebe niečo vedieť? Odkiaľ si? Čo robíš v robote? Koľko máš rokov? Aký je tvoj obľúbený koláč či jedlo? A tak, tiež mu o sebe vyzradiť nejaké veci... Hlavne to nechať plynúť. Držím palce a želám príjemné stretnutie 🙂.
No a priatel ti nepovedal ako to bude prebiehat?
Nespominam si, ze by som dostala hracku, ked ma mama zoznamovala s novym frajerom. Volali sme ho menom a ono to tak nejak vyplynulo.
Vasim katalyzátorom by mal byt prave priatel... Tvaris sa ako by vas mal zatvorit do izby a nechal vas tam samych.. Kolko mas vobec rokov ty, a kolko priatel?
Ja len chcem s malým dobre vychádzať, aby sa ma nebál alebo aby som mu nebola nesympatická
@kitycat Tak by to bolo najlepšie, že tam bude aj priateľ, budú si robiť tak ako sú zvyknutí a on mu povie, že toto je moja priateľka, s ktorou budeme spolu všetko robiť. Dobre by bolo, keby aj dopredu povedal, aký je syn, aby sa dalo vedieť, ako ľahšie s ním výjsť, o čo sa zaujíma.
Kto si nájde muža so záväzkom, musí sa potom týmto stretnutiam prispôsobiť.
To neovplyvnis,bud sama sebou,mila,priatelska. Chalani v jeho veku radi rozpravaju o pocitacovych hrach,hrdinoch z rozpravok. Kup mu nejake male lego alebo nieco,co ma rad,to nech ti poradi priatel. Tym si ho ziskas. Normalne sa mu predstav menom a nech to kociruje priatel,ty sa len zapajaj,nebud silene prehnane aktivna. Deti si ziskas zaujmom,najlepsie je zoznamit sa niekde na vylete alebo vonku na ihrisku
Mňa nornalne predstavil a bola som prítomná na spoločnom programe (ak si správne pamätám, boli sme na kolotococh), postupne sme si na seba zvykali až sme sa uhrkali. Tak veľmi, že dnes často dobehnú za mnou a len pri odchode ležérne spomenú, že jaj, a pozdravuj otca.... (samozrejme, že chodia aj keď je doma, ale tie spontánne návštevy ho väčšinou minú)
Prve stretko dajte na neutralnej pode, chodte na vylet, turistiku, do akvaparku, na jarmok, kolotoce, niekam, kde bude okolo kopa podnetov na debaty.
Autor - to by asi viacerí chceli poznať ten recept ako byt pre niekoho sympaticky. U mňa si ľudia rozhodne nekúpia sympatie nejakými darčekmi a sladkými rečami, skôr či neskôr pravá tvar vyjde navonok. Odporúčam sa spravať normálne , akoby si sa správala ku kamaratkinmu dieťaťu, čím prirodzenejšie tým lepšie, deti nie su blbé, tie rýchlo fasádu prekuknutú.
Súhlasím s radami spraviť nejaký program, zobrať na výlet, na plaváreň, skratka niečo robiť a nezavrieť sa kdesi v byte, kde nebudú žiadne podnety na konverzáciu.
Tak priatel by ta mal na take streto pripravit. Mal by ti povedat co ho bavi o co sa zaujima, či nieco zbiera.?...a tomu prisposobit program al darcek - kino zoo....
Chapem tvoj strach. Mala som to podobne, ked som prisla k priatelovi byvat. Vtedy som spoznala jeho starsiu dceru. Bola som vo velkom strese vtedy + spoznanie noveho cloveka. Navyse tam bola ta jazykova bariera. Ale dopadlo to myslim, ze dobre. Jeho mladsiu dceru som spoznala za tento rok.
To lego je super napad, kup nejake zlozitejsie a mozte to postavit spolu... Bav sa s nim ako s kamaratom, je to normalny clovek 😁
@mikadooo tak toto neviem či je rada nad zlato 🤷♀️ ja som slobodná mamina a kebyže mám predstaviť svoje dieťa môjmu "priateľovi" a on by na ňu vyhŕkol takto...s toľkými otázkami a by jej bol stále za zadkom a vypytoval sa...tak by si sympatie určite u mojej dcéry nezískal, skôr by ju vyľakal..pár otázok úplne stačí a hlavne sa usmievať...hoci každé dieťa je iné...tam treba zistiť ako je na tom to dieťa...ale toto je až prehnané...veď tomu dieťaťu treba dať čas...priestor...slobodu...🤦♀️
autorka - hlavne to nevzdávaj keby náhodou nemal náladu 😉 ani moje dieťa niekedy nemá náladu na mňa 😀 čiže nezúfaj...
@mimka2019 však ale ona to nemyslela ako výsluch 🙈 to nemá vysypať tieto otázky, preboha.... práveže to čo @mikadooo napísala je skvelé! je to rozpis aj na 2 dni, taká barlička čo a ako komunikovať s dieťaťom keď to bezdetnej ozaj nejde (aj ja si to pamätám, toto by mi vtedy bodlo)
no verím tomu,že máš z toho nervy ale ver vždy je lepšie ked je to takýto malý ovplyvnitelný špunt (či už hračkami, alebo teda ked sa s ním zahráš hru nejakú, pôjdete na pár výletov napr. do zoo a podobne) ako keby to bola tínedžer...to je des...vlastná hlava pubertácka, pozerá na teba jak na najväčšiu kravu, že o čo sa tu snažíš...fakt bud rada, že je malý...
Predstavit by ta mal tvoj priatel, redsa len on vie, ako na chlapca ist. Zisti si co ma rad, ake hracky a nieco take mu kup. Spravaj sa normalne, ako chapem ze je to stres, ale tak ono to pojde tak nejak samo
Baby ďakujem pekne za rady. Samozrejme priateľ bude so mnou, sám mi povedal, že malý ma bude milovať. Ale viete ako to je, záleží mi na tom, aby sa ma nebál, prípadne aby nepovedal otcovi, že ma nemá rád, že so mnou nechce tráviť čas.
Priprav sa na vsetko..hlavne, na prvom stretnuti sa nic nerozhoduje. Podla mna, ta asi nebude velmi vnimat a nebude vediet si to dat dohromady. Az ked sa budete drzat za ruky alebo pusinkovat a pod, moze prist divna reakcia z jeho strany. Moje deti priatela mali radi, az kym dcera nezistila, ze nie sme len kamosi..ale 7 rokov je este malo, mozes si ho lahsie ziskat, napr darcekom, nie ako deti v puberte. Vseobecne chlapci su viac salamisti, neriesia tak ako dievcata..z mojej skusenosti. Vela stastia.
Tak dieťa má mamku a ocka pre seba. Ocko by mal pusinkovat mamku a nie tetu. Potom, po čase už bude iná situacia
@eva8 Chápem samozrejme, ale to si celú dobu nemáme dať pusu? Veď čoskoro budeme spolu bývať.
Súhlasím s @luccija, zoberte malého niekam na výlet, niekde kde to ma rad, kúp mu tam hračku aká sa mu bude páčiť, niečo na papanie, co ma rad a uvidíš, všetko bude v pohode, ničoho sa neboj, ak je zmiereny s tým, ze rodicia nie sú spolu, tak si ho získaš a získaš aj prax s detmi do budúcna keď budeš mat svoje, držím palce aby všetko dopadlo co najlepšie 🍀 a daj nám potom vedieť

Kúp mu maly darček, napr malé lego a buď mila.
Veľa šťastia