icon

Priateľ nechce ísť bývať do nájmu

8. jan 2026

ahojte, len potrebujem vas nazor, mam 25 priatel 29, sme spolu rok a pol a byvame daleko od seba … ja by som chcela aby sme spolu isli do nájmu a byvali spolu ale on nechce lebo nechce platit nájom … obaja byvame pri rodičoch, ja sa chcem osamostatniť a chcela som s nim ale on somnou do nájmu nepojde… co si mam o tom mysliet

Strana
z2
crazy_cat_lady
8. jan 2026

A hypoteku si tiez nechce brat? Ci je to len o tom, ze nechce vyhadzovat peniaze za podnajom, alebo je pohodlny a vyhovuje mu mamahotel

biba_18
8. jan 2026

no proste - že nechce 🤷‍♀️
čo chce rovno kúpiť byt či ako si to predstavuje do budúcnosti?

autor
8. jan 2026
@biba_18

no proste - že nechce 🤷‍♀️
čo chce rovno kúpiť byt či ako si to predstavuje do budúcnosti?

@biba_18 zatial som nic nepocula ani o tom zeby si chcel nieco kupit

amdornik
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chýbajú tu dve veci, teda také hlavnejšie:

- on má prácu tam, kde býva? musel by meniť prácu alebo ďaleko dochádzať? nebude toto dôvod?

- pýtala si sa ho vôbec na to, či by šiel do spoločného vlastného bývania s tebou? čiže kúpa, nie nájom?

stellarstar
8. jan 2026

S týmto asi vpred nepohneš, nechceš nejakého iného normálnejšieho chlapa do budúcnosti?

anonym_efcaaf
8. jan 2026

S ex som sa presne pre toto rozišla. Boli tam síce aj iné dôvody, ale odmietnutie spoločného bývania lebo nebude vyhadzovať za nájom bola posledná kvapka. Aj po rokoch to beriem ako správne rozhodnutie. Chlap, ktorý myslí vzťah vážne chce spoločné bývanie. A ak aj nie prenájom, tak aspoň vie predostrieť iný plán.

liz_lemon
8. jan 2026

tak sa ho spytaj na hypoteku, necakaj, ze zacne sam, aby si s nim nestracala cas, aby si vedela s cim mas ratat

autor
8. jan 2026
@anonym_efcaaf

S ex som sa presne pre toto rozišla. Boli tam síce aj iné dôvody, ale odmietnutie spoločného bývania lebo nebude vyhadzovať za nájom bola posledná kvapka. Aj po rokoch to beriem ako správne rozhodnutie. Chlap, ktorý myslí vzťah vážne chce spoločné bývanie. A ak aj nie prenájom, tak aspoň vie predostrieť iný plán.

@anonym_efcaaf to iste on, ze zbytocne vyhadzovanie penazi, a ze z coho to budeme platit ( pritom obaja v pohode zarábame, keby sa rozdelíme 50-50 tak to ani nejak extra nepocítime ) , a ze ved teraz sa mame dobre mame nejaky štandard mozme si ist na veceru a kupit si co chceme a hluposti …. Mame sa dobre ? Byvame od seba skoro tri hodiny a vidime sa podla toho ako mame volno, prejazdime xy penazi… no proste … presviedčam ho ako hlupa, uz neviem ci fakt ja blbo rozmýšľam alebo co , ci chcem nieco nenormalne ?

anonym_efcaaf
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_efcaaf to iste on, ze zbytocne vyhadzovanie penazi, a ze z coho to budeme platit ( pritom obaja v pohode zarábame, keby sa rozdelíme 50-50 tak to ani nejak extra nepocítime ) , a ze ved teraz sa mame dobre mame nejaky štandard mozme si ist na veceru a kupit si co chceme a hluposti …. Mame sa dobre ? Byvame od seba skoro tri hodiny a vidime sa podla toho ako mame volno, prejazdime xy penazi… no proste … presviedčam ho ako hlupa, uz neviem ci fakt ja blbo rozmýšľam alebo co , ci chcem nieco nenormalne ?

@anonym_autor v preklade "mne je takto dobre a nechcem nič meniť". Keď som to riešila s ex som pochopila, že ak mám chlapa prosiť, aby so mnou žil, tak vzťah pre mňa stráca zmysel.

anonym_e86b31
8. jan 2026

A kde si myslí že bude bývať zadarmo ?či donekonečna u rodičov ?tak od tohto by som dala ruky preč lebo to nieje zmýšľanie skoro 30 ročného chlapa do budúcna

anonym_a23dd9
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor byvate od seba 3h.... jemu asi vyhovuje ze sa nemozes len tak zrazu zjavit pred dverami, ma rad klidek.3h vzdialenosti mu to paradne zabezpecuju. Vidite sa len podla planu. Asi neplanuje budovat spolocne hniezdo a zakladat rodinu?

crazy_cat_lady
8. jan 2026

Tak potom su to len vyhovorky, jemu to takto vyhovuje, ma doma servis, ty si daleko, takze ma priestor aj pre seba a nemusi sa tolko prisposobovat. Absolutne nie chlap do zivota. Mala by si to s nim ukoncit

biba_18
8. jan 2026

tak bohužiaľ toto je jasné 😏

veronikah96
8. jan 2026

Toto nevyzerá na chlapa,ktorý by sa v blízkej dobe chcel v živote s tebou niekde posunúť. Len je otázne dokedy si ochotná ty čakať či sa niečo niekedy zmení, či to teda stojí za to čakať možno na nič.

koniarova
8. jan 2026

Zabíjaš roky dievča. Nájdi si chlapa, ktorý bude chcieť byť s tebou. Nie v 29 rokoch u mamičky v izbičke.

michaela329
8. jan 2026

Úprimne - ja som tiež nechcela s frajerom bývať, tiež sme mali vzťah na diaľku, videli sa cez víkendy a voľno a teraz sme manželia, 15 rokov spolu. Ja som dokonca nechcela kvôli svojej pohodlnosti - tie dva roky randenia boli náhodou pekný čas. Ale on vedel, že bez svadby ja do tohto nepôjdem, komunikujte o budúcnosti, či sa raz vidí aj inde ako doma u matky a ako to s Tebou myslí - ak to nevidí ako vážny vzťah, aspoň sa môžeš zariadiť.

tiika
8. jan 2026

@anonym_autor takže on chce skôr šetriť, nemíňať peniaze, keď nemusí, je spokojný a možno sa na spoločne bývanie ešte necíti - veď to nemusí byt hneď zle. Avšak ako si to predstavuje do budúcnosti? Chcel by sa osamostatniť neskôr, chcel by bývať s tebou, ako a kedy? Čo on na to, že by si sa chcela vídať častejšie? Jemu to cestovanie, náklady na dopravu, menej času s tebou nevadí?
Ak sa chceš osamostatniť a on nemá záujem ani nehľadá iné riešenie, môžeš si nájsť niečo sama. Proste čakať, obviňovať druhého zo svojho sklamania ti neprinesie ulavu. Rovnako i vzťah je dobrovoľne rozhodnutie. Je super mať veci nastavené rovnako, byt na rovnakej vlne, no nie je to podmienkou. Zariad sa tak, aby si bola spokojná, nie frustrovaná.

tiika
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a nerozmýšľas vôbec blbo, proste ti niečo nevyhovuje a potrebuješ to zmeniť. Hľadáš riešenie, no vyzerá to tak, že týmto spôsobom a teraz to nepôjde. Môžete sa sa skúsiť nájsť iné spoločne riešenie, ale viac ho nepresviedčaj, nemá to cenu.

anonym_90cfc2
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bývate od seba 3hodiny? To kto ku komu sa nasťahuje do mesta?

anonym_f6a9da
8. jan 2026

@anonym_autor on určite šetrí, aby prerobil detskú a potom sa spolu nastahujete ku jeho mamke a ockovi do domu. Veď predsa nebudete míňať peniaze na vlastnú nehnuteľnosť, keď už jednu máte a aj s mamkou a ockom. 👍🤣🤣🤣. Este pár rôčkov a bude mať našetrené. 😉

ninusa221
8. jan 2026

Kúp si sama byt 🙂 a budeš mať pokoj.

zero1
Včera o 07:48

No dobre, ale ak by ste začali bývať spolu tak kde? Tri hodiny od tvojej práce alebo od jeho? Jeden z vás by musel prísť o prácu. Dosť podstatná vec..

anonym_d3c51d
Včera o 07:53

To vazne? Byt od seba 3hodiny. A neriesit? Vo vasom veku?
Mnohi su uz v manzelstve. Byvaju spolu. On sa nejako nechce rozhybat. Toto mu vyhovuje.
Do kedy?

renesance80
Včera o 08:20
@anonym_autor

@anonym_autor zbytocna strata casu a energie na takeho

danica2711
Včera o 10:03

@anonym_autor buď s tebou nechce bývať alebo je to lakomec a lenivec. Jedno lepšie ako druhé, tento exemplár je strata času

bomba36
Včera o 10:10
@anonym_autor

@anonym_autor 3 hodiny od seba je pomaly cez celé Slovensko, to je nejaký chlapec zo zoznamky? Ste spolu ale zároveň spolu ani nie ste. Je jeden z vás ochotný sa sťahovať bližšie k tomu druhému, alebo chceš podnájom niekde úplne inde? Ako by ste to riešili potom s prácou?

alenka58
Včera o 10:21

keď takto rozmýšľa tak lepšie s ním nebyť, ty máš iné myslenie

domkakvet
Včera o 15:53

@anonym_autor ja ho chapem, peniaze za najom su vyhodene.

maminkadeticiek
Včera o 16:00

Tak sa ho narovinu spytaj aku ma predstavu o vasom spolicnom zivote do buducna.A hned zistis o co mu ide.Podla mna mu vyhovuje mamahotel.Takychto rodicov nepochopim.

petrao2
Včera o 16:13
@anonym_autor

@anonym_autor bavili ste sa o budúcnosti?
Co bude, ci bude manzelstvo, deti, vlastne bývanie
Nechce len minat peniaze na cudzie alebo nechce sa vobec stahovat?
Je jedinacik a caka ze zdedi po rodicoch tym padom neriesi?

Strana
z2