icon

Problém s predajom domu kvôli rodine

natalie171923
15. sep 2023

Pokúsim sa to skrátiť.. pred rokom sme sa presťahovali do zahraničia a do nášho domu (do prenájmu) sa nasťahoval mamin brat (my spolu nemáme žiaden vzťah) už to bolo plné hádok ale to nechám tak.. vyplatil nám rok do predu (od augusta do augusta) s tým, že po roku budeme chcieť dom predať a má sa rozhodnúť či ho bude chcieť on alebo nie.
Za ten rok samé problémy, šeky zaňho platila moja mama, mne urobil dlh na internete, nebol v dome vyše 4mesiacov atď. Prišiel apríl a s mamou sme sa dohodli že dom sa bude predávať, ona už mala toho dosť a ja tiež. Písala som mu nech sa rozhodne ohľadom domu, ak ho nechce ide na predaj.. odpísal že chce ho, zatiaľ nemá peniaze, tak nech ho teda predávame.. Mama mala reči typu : v máji musí ísť na predaj aby sa predal, na jeseň už ťažko sa predá, musí to byť čím skôr, veď on vedel že pôjde na predaj, mal čas sa zariadiť, ja ti pomôžem s predajom, zavolám tam realitku ...
Potom bolo ticho a v júni, keď som sa pýtala ako to pokročilo tak riešila že treba tam najskôr urobiť revíziu podlahovky, lebo niečo tam nejde..začiatkom júla dom stále nebol na predaj a ona stále svoje s tou podlahovkou až som sa dozvedela že vlastne jej brat ten dom chce kúpiť, už by mal mať peniaze z biznisu tak naňho sa čaká.. ja som ostala ako obarená, že takto sme sa nedohodli že ideme naňho čakať (pretože je to ten najnezodpovednejší človek akého poznám) a dom sa maj už dávno predávať. Po pár správach vyšlo na javo, že na ňu tlačí jej brat a babka teda jej mama, že všetko bude ok, že peniaze budú, že on ho chce, nech počkáme.. hneď som kontaktovala jeho, že somnou nikto nič neprebral a je to môj dom nie mamin ani babky.
Kontaktovala som ho, že sme sa na ničom nedoholi, že naňho budeme čakať a on len že už bude mať peniaze a ma vyplatí.. mama nech počkám, že isto budú babka to isté .. postavili ma do situácie, že buď počkám alebo budem najhoršia na svete.. a tak to ide : v júli do dvoch týždňov už to má byť, začiatkom augusta peniaze budú, v polke budú.. ja som mu v polke augusta povedala že nájom mu ten mesiac končí, že mám toho dosť a ďalej nečakám, ak naozaj ho chce, musí mi dať minimálne zálohu 10% inak sa od 1.9 môže vysťahovať a dom ide do realitky. Sľuboval na 100% že bude záloha.. že inak bude bezdomovec, nemá kam ísť.. samozrejme je polka septembra a záloha nieje, najnovšia správa zo včera: že v pondelok sa to celé uzavrie a bude aj záloha aj už všetky peniaze.. tak ako vždy, určite sú to len prázdne slová.. no s mamou sme sa pohádali, písala som v polke augusta aj jej, že dom ide na predaj, my sme mali plány s peniazmi a všetko stojí kôli nemu, že som čakala ale mám toho dosť.. ona na to písala aká som bezcitná, že mi ide len o peniaze, nemôžem počkať keď sa človeku nedarí, koľko nám ona pomohla atď. Takže somna spravili tu najhoršiu, pričom mňa samu do tejto pozície postavili ... ja nemám slov, som z mami sklamaná, ona ešte sa tvári urazená a mne chce hrať na city.. nemám chuť sa s ňou ani baviť. A ešte mi ona povie, či teraz už nemám ani záujem komunikovať a je mi jedno ako to celé je .. tak mne či jej ? Ako toto mohla vlastnej dcére urobiť ? Ťahať ma za nos kôli bratovi a ešte ja som zlá lebo chudák bude bezdomovec keď ho vyhodím ..
Neviem čo mám robiť ani s mamou ani s ním, som zúfalá 😔

alickapusinka
15. sep 2023

Najhoršie je to vždy s rodinou kšefty. A vydieráčské reči a hranie na city. Mala si trvať na svojom prísť domov dom dať do RK a jemu poslať papier že vysťahovať sa do vtedy. Ináč podáš žalobu na súd. Nemala si to robiť mala si dom predať. Každý človek sa učí na vlastných chybách.

colsami
15. sep 2023

Najhorsie je predavat rodine. Hocico. To ze on chce pockat a slubuje je jedna vec, skor je problem ten, ze mama ignoruje vasu dohodu. Raz ak mal byt dom na predaj a uz sa inzerovat, mala tak spravit. A nie vas tahat za nos.

Zbytocne asi vyplakavat v tejto situacii, vezmi kluce od vsetkych zucastnenych a dohodni sa s realitkou. A ak ujo nazbiera peniaze, nech sa paci, vsetko riesit s realitackou a vybaveny cely predaj, uz hocikto to kupi.

gejb
15. sep 2023

@natalie171923 rozposlala by som im správu ze teda keď sľúbil ze sa to v pondelok vyrieši, vy mu teda verite a z dobrej vole počkáte do utorka kým nabehnú peniaze. Potom už žiaľ nemate na výber pretože vás tlači cas/vydavky/situácia cokolvek a v stredu idete do realitky podpísať zmluvu aby ho mohli inzerovať.
Kým nezatlacis nič sa nepohne...vyjadrí najprv dobrú vôľu ze si ochotná teda počkať do toho pondelka/utorka a potom ti naozaj nemajú uz co vyčítať...

h2
15. sep 2023

No, pozri, teraz je piatok, ešte aj sviatok, teraz aj tak nemôžeš nič robiť. Sľúbil na 100% do pondelka, tak do pondelka vydrž. Správu o tom, že to bude, máš. Čiže keď to v pondelok (utorok) nebude, môžeš začať konať vo veci predaja domu. Ty. Nie tvoja mama. Keď má tvoj strýko záujem o dom, má čas presne dovtedy, kým sa nenájde iný kupec.

muchotrafka298
15. sep 2023

Toto je uplne ze najhorsia situacia, aka moze byt. On mal zmluvu do augusta, ktora mu skoncila. Pokial nebudes mat na ucte peniaze do pondelka (dufam, ze povedal 18.9.),lebo pondelkov je do roka dost vela, tak to normalne pisomne vyzvy, aby sa vystahoval, ze je ukoncena zmluva a dom sa predava. Pokial ma seriozny zaujem, ma zlozit zalohu a pripadne spisat zmluvu o buducej zmluve, kedy vyplati zvysok a podobne.

Ano, to sa dalo cakat, ze budes totalna hyena, ktora rodinu z domu vyhadzuje. Vztahy su uz aj tak pokaslane s mamou a babkou, tak toto by som sa tym teraz netrapila. Dom je tvoj, nie mamy ani babky a mozes s nim narabat ako uznas za vhodne. Toto hranie na city "ved sme rodina" alebo "nemozes len tak stryka vyhodit, co si o nas ludia pomyslia" su uplne ze bezna vec.

deti95060810
15. sep 2023

vykopnúť a dom predať... FINITO.
nakoniec ti dom zničí a nebudeš mať ani e a ani dom - najskôr budeš dávať dokopy dom...😉

taga
15. sep 2023

Ja nechapem, preco si vobec niekedy v maji / juni / juli riesila s mamou ci sa dom bude alebo nebude predavat a pytala sa jej ako to pokracuje. Je to tcoj dom alebo jej?
Najomcovi v auguste skoncil najom..
Vyzvi ho na vypratanie domu, alebo vymen zamky, dom si daj do poriadku a daj ho na predaj.
Ked chce, nech kupi a hotovo

olimuc
15. sep 2023

Prvu chybu si urobila ty, ze sa spoliehas na mamu. Je to tvoj dom, takze si to musis zariadit sama. Ty si jej dcera a on je jej brat, velmi zla kombinacia… pravidla mali byt stanovene presne a 1.9 mal byt dom bez diskuzie u RK. Neostava Ti nic ine ako pana vystahovat a obehat RK a zariadit predaj, nemal peniaze doteraz a nebude ich mat ani najblizsi rok. Tak budes hyena a co, za rok by si bola na tom istom ale sprosta hyena… pretoze stracas cas a bohvie, co Ti este porobi v dome … ani poriadne neplati… dokedy ro budete ty a mama tahat? To, ze si niekto nevie zariadit zivot? Nema peniaze na dom? Nech ide do garzonky 🤷🏻‍♀️ ked bude mat ujo peniaze, daj mu adresu RK … nech sa dohodnu

natalie171923
autor
15. sep 2023

@colsami no práve, keby normálne povedali že či by sme nepoznali nedohodli sa .. ale poza môj chrbát mama ignorovala našu dohodu a ešte zo seba ide robiť ublíženú, že mi chcela len pomôcť a ja som nevďačná.. toto ma najviac serie, čo urobila mama

namornicka
15. sep 2023

Uz to neries s mamou, komunikuj priamo so strykom a ked sa nedohodnete tak realitka. Peniaze nema a vyzera, ze v najblizsej dobe mat nebude. Nestracaj cas.

natalie171923
autor
15. sep 2023

@muchotrafka298 nenapísal dátum, práve to som mu písala nech povie dátum do kedy zloží minimálne zálohu a tak sa budeme baviť ďalej o dátume úplnej splatnosti samozrejme cez zmluvu.. mrzí ma práve to, ako sa pokazili naše vzťahy na ňom..

natalie171923
autor
15. sep 2023

@taga pretože sme sa sťahovali ďaleko z EU, na iný kontinent a nemôžem len tak ísť na SK, preto mi ponúkla pomoc s predajom domu..

natalie171923
autor
15. sep 2023

@olimuc ešte som chcela ukázať, že ja niesom tá zlá a keď sa dušoval koncom augusta, že potrebuje už len chvíľu počkať, tak som povedala ok ale musí zložiť aspoň zálohu.. samozrejme nezložil, myslela som že to aj máme konečne ťukne, že má stále nem prázdne reči a ja nerobím nič zlé no očividne má oči zalepene, úplne ju oblbol

h2
15. sep 2023

@natalie171923 Predaj domu je vec, pre ktorú sa oplatí pricestovať aj z iného kontinentu. Aj tak nemôžeš predať dom bez toho, aby si neprišla osobne. Jedine, že by si už predtým splnomocnila mamu, aby v tejto veci konala v tvojom mene. A to si asi neurobila.

januska12323
15. sep 2023

Ako chceš predať dom bez svojho podpisu? Veď ty teraz ani nevieš ako ten dom vyzerá, či ho nebude potrebné vypratať, opraviť atď. Realitka ti môže akurát tak nájsť kupcu ale zvyšok treba osobne.

muchotrafka298
15. sep 2023

@natalie171923 ty sa vobec tu nemusis za nic ospravedlnovat, velku trpezlivost a ustretovost si k nemu mala cele mesiace. Ale jasne, rozumiem tomu, ze nechces si zle narobit v rodine, rozhadat sa so vsetkymi. Len nemozes im na druhej strane v kuse ustupovat, lebo sa moze stat, ze panko bude zit v tvojom dome na veky vekov amen a do smrti sa ho nezbavis. Este budes vlastny dom udrziavat, aby tam mohol byvat zadarmo.

aliziana
15. sep 2023

@natalie171923 no len aby Ti neponúkol nakoniec tak polovičku hodnoty domu...

ema22270
15. sep 2023

Tak nech si ho mamina nastahuje k sebe, ked si ho takto obranuje. Pochybujem, ze peniaze zozenie, len Vas taha za nos. Vztahy uz asi budu pokazene medzi Vami všetkymi, ale s tym sa uz tazko teraz da nieco urobit. Trosku (dost) ta vsetci zneuzili by som povedala. Je to tvoj dom a ty si ho predaj.

nelili1978
15. sep 2023

@natalie171923 TY si ten dom videla v akom je stave? Nemôže byť problém, že niečo zničil?a teraz ho všetci kryjú.

cacianka
15. sep 2023

@nelili1978 presne to mi napadlo, vybývali ho, nie je to ich majetok tak sa k nemu správali úplne bezohľadne, teraz to chcú maskovať, naťahovať, a znížiť cenu. Alebo bohvie aké kšefty s ním porobiť.

Treba prísť osobne, alebo aspoň zohnať niekoho razneho, dôveryhodneho , osloviť realitku a urobiť dôkladnú obhliadku domu.
Hyena v očiach "rodiny" už budeš aj tak, lebo medveď, tak by mi už bolo šumafuk čo budú hovoriť, vydierať, hrať na city. Z hentoho trubiroha bezdomovec nebude, nech si býva kde chce, aj tam kde doteraz, keď nemá € na dom ,nech ide do garsónky, na ubytovňu alebo k tvojej mame, keď chce byť taká charitná

0kristina0
16. sep 2023

Je uplne jedno kde teraz zijes, aj tak by si mala prist a urobit poriadjy, kontaktovat realitku atd. Teba nezaujima v akom stav je tvoj dom?

kandelabra
16. sep 2023

@natalie171923 to si si ale riadne zarobila na problemy. Rodina bude teraz tlacit, chudacik stryko nema kde byvat, a ty mas predsa prazdny dom. Este zacnu ze si ho mas nechat, ze keby ste sa nahodou rozhodli vratit sa tak mate kam ist, ze to je vlastne pre vsetkych takto vyhodne... Obavam sa, ze si to budes musiet poriesit sama, aj ked to bude komplikovane kedze si v zahranici, ale ako vidis, na rodinu sa spolahnut neda.
Este mi napadlo, pises ze je to vas dom, cize predpokladam, ze mas priatela/manzela? Ten je spoluvlastnikom? Lebo ak ano, mozno by sa dalo poprosit niekoho z jeho strany, nech pomoze.

natalie171923
autor
10. okt 2023

Hádajte čo ... Každý týždeň ďalšie sľuby a stále sa nič nestalo, peniaze nemám a prešiel ďalší mesiac ..
Poprosila som otca nech nafotí dom a ujovi písala že ak nesúhlasí že tam budú chodiť ľudia na obhiatky kým tam je, tak nech sa vystavuje okamžite a ak mu to nevadí, tak ma čas sa vysťahovať do konca mesiaca.. plus nech mi zaplatí nájom za september a teda aj oktober .. samozrejme som najhoršia na svete .. už má vysoký cukor, ide dostať infarkt a neviem čo ... Veď on už naozaj mať peniaze bude

jaden
10. okt 2023

@natalie171923 na vine si Ty sama, do akej situácie si sa dostala... vieš, že Ťa chcú ojebabrat, aj tak sa s nimi dohadujes. Ale asi máš na to, zabezpečiť niekomu zadarmo bývanie a spoliehať, že sa to samo vyrieši... len aby si mala o chvíľu čo predávať

januska12323
10. okt 2023

Prečo to stále naťahuješ? Daj termín na vysťahovanie, príď na kontrolu alebo pošli niekoho spoľahlivého, vymeniť zámky a dovi, dopo, dopi.

cacianka
10. okt 2023

@natalie171923 otec nevie narobiť poriadky ? Nie je to jeho brat, iba švagor a skôr vidí skutočnosť, že henten hrdina len balamuti, teba aj sestru.
Treba celý dom prelustrovat, do všetkých detailov, nafotiť, zavolať realitku. Nech strýko vidí že sa veci hýbu, že realitka reálne ide dom ukazovať záujemcom.
Jemu by som už dom v žiadnom prípade nepredala. Aj tak budeš za zlú a predajom jemu to bude len horšie, stále budú pindy že si ho ožobráčila, predala nad cenu, že tam boli chyby. Urob rázny poriadok aj s mamou, sama sa ponúkla pomôcť a teraz všetko brzdí, brata neskutočne preferuje a neskutočne ide proti tebe. Už mohol byť dom dávno predaný, strýko mal platiť ani neplatí, len majú všetci blbé reči.
Keby € mal, tak už zloží 75% zálohu, alebo veľmi slušne povie prečo ich ešte nema - kde naozaj viaznu. Takto ťa len ťahá za nos a neverím že € má alebo bude mať. Nahodil vyckávaciu taktiku, že cenu znížis, nebodaj mu odpustis a on takmer zadarmenko dostane dom. Oslov hoci aj advokáta, nech napíše predzalobnu výzvu - vypratanie domu, preplatiť náklady čo dlží, a nech na to dozrie, spolu s otcom.
Už musíš tvrdo, nech si nikto nemyslí že ti môže srat na hlavu, ani strýko ani mama ani celá rodina.