icon

Problém so vzťahom so sestrou

2. aug 2025

Ahojte som už vyslovene zúfalá s frustrovaná. Ja naozaj už neviem čo mám robiť mám hrozný vzťah so sestrou a myslím si že ona nie je asi úplne normálna. Som presvedčená o Tom že nemá niečo s hlavou v poriadku. Bývam s ňou a ešte s jednou sestrou a rodičmi. Každý deň sa s ňou niekto z nás hada, je neskutočne drzá voči rodičom a mňa s ďalšou sestrou neustále provokuje. Ja mám 21 sestra má 25 aoe s ňou nemám naozaj žiadny problém povedala by som že sme ako najlepšie kamarátky, samozrejme že sa tiež občas pohadame ale to si myslím že je pri súrodencoch úplne normálne každopadne s mojou mladšou nedokážem byť ani minútu v jednej miestnosti ona má čerstvo 16 a to ako ma dokáže každý deň vyprovokovať už nie je normálne. Rodičom nemá problém povedať zmizni, drz hubu a podobne skrátka nemá žiadny rešpekt. Od rodičov neustále len pýta peniaze a to takmer každý deň. Rodičom som to už hovorila že toto nie je normálne že ona nemá žiadny rešpekt a že ich využíva iba na peniaze. Nepomáha v domácnosti nerobí absolútne nič celý deň je buď len na počítači alebo je niekde s kamarátkami vonku. Ja som z toho naozaj už smutná a zúfalá neviem čo robiť pretože rodičia s tým tiež nič nerobia a ja ju už asi ťažko prevychovam. Je pravda že ja sa dám veľmi ľahko vyprovokovať a ona už vie ako na mňa a ako ma dokáže naštvať. Takže každý deň sa s ňou len hádam a jej to robí neskutočne dobre akoby to vyhľadávala, no zo mňa tak berie energiu ja potom nemám na nič chuť a mám pokazený celý deň s ňou sa nedá ani normálne porozprávať pretože stále skáče do reči nepočúva a myslí si že ona jediná ma pravdu.

zmrzlinka2021
2. aug 2025

@anonym_autor prečo ju neignorujes?

januska12323
2. aug 2025

Nedaj sa vyprovokovať, mala by si mať viac rozumu ako ona a hľadaj cestu ako z domu odísť.

autor
2. aug 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor prečo ju neignorujes?

@zmrzlinka2021 už som skúšala aj to nepomáha ona proste bude dovtedy provokovať kým nevybuchnem

autor
2. aug 2025
@januska12323

Nedaj sa vyprovokovať, mala by si mať viac rozumu ako ona a hľadaj cestu ako z domu odísť.

@januska12323 mňa ale trápi hlavne to že rodičia budú musieť potom s ňou žiť a keď je takáto v 16 neviem čo z nej vyrastie, ja sa môžem odsťahovať aj druhá sestra ale potom neviem ako to budú zvládať rodičia a ľudia v jej okolí. Ona dokáže neskutočne ľudí manipulovať a predstierať ma aj frajera a ten nevie o ničom čo ona stvára doma proste vonku nahodí pretvárku a je z nej milé dievča

anonym_291040
2. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 mňa ale trápi hlavne to že rodičia budú musieť potom s ňou žiť a keď je takáto v 16 neviem čo z nej vyrastie, ja sa môžem odsťahovať aj druhá sestra ale potom neviem ako to budú zvládať rodičia a ľudia v jej okolí. Ona dokáže neskutočne ľudí manipulovať a predstierať ma aj frajera a ten nevie o ničom čo ona stvára doma proste vonku nahodí pretvárku a je z nej milé dievča

@anonym_autor čerstvých 16? Teraz je v otrasnej puberte. Telo ženy, rozum ani náhodou. Bojuje o svoje miesto, má pocit, že všetko vie... Postupne sa to bude po troškách zlepšovať, len vydržať do 18-19r. Asi len ignorovať ju. Ty si tá už zrelá, ty sa skús ovládať. Ber sestru ako dobrú školu dobudúcna, do partnerského vzťahu.

ivangeline
2. aug 2025

Je v puberte. Čo čakáš? Ak rodičia doteraz nedodržiavali prísne pravidla a hranice, veľa teraz nezmozu. Pc a mobil by už nemala… ;D keby som jej mama. A pomáhať v domácnosti by musela, ak by chcela peniaze na blbosti. 🙂

anonym_fe1680
2. aug 2025

to si asi opísala moju čerstvú 17tku. čo máme doma
len počítaj s tým že tieto mladé dievčatá sa ešte zmenia. ani ty v jej veku si nebola taká ako teraz.
neboj sa , rodičia si dajú s ňou rady .

vilma7
3. aug 2025

Je v puberte, žiaľ to obdobie treba asi len prečkať, s tým nič nespravíš, prieskaju s ňou hormóny.
Ak napíšeš ze ty si taká nebola, no nemusela si byť, každá má úplne inú pubertu.

autor
3. aug 2025
@vilma7

Je v puberte, žiaľ to obdobie treba asi len prečkať, s tým nič nespravíš, prieskaju s ňou hormóny.
Ak napíšeš ze ty si taká nebola, no nemusela si byť, každá má úplne inú pubertu.

@vilma7 áno ja to chápem aj ja som bola drzá v puberte lenže ona je taká už od detstva čo si pamätam vždy taká bola

motylik2559
3. aug 2025

Ahoj, ked pises ze bola taka od detstva, tak za to si potom mozu rodicia sami, ze ju odmalinka neviedli inak a uz tam mali tie hranice nastavit. Teraz uz ozaj vela nezmozes...resp. mozno by sa aj dalo, ale to by museli chciet rodicia-napr. vreckove dostane, ale ide poupratovat v spolocnych priestoroch bytu, umyt riady, daju zoznam a nech ide nakupit...v pripade,ze bude drza a povie im drz hubu alebo zmizni, tak odoberu mobil, pc dokym si neuvedomi,ze takto sa bavit s rodicmi nema. Toto naozaj zmozu len rodicia, ale kedze oni na to kaslu, tak im to asi nevadi🤷‍♀️ V tom pripade sa mozes ty aj sestra odstahovat. Toto naozaj nechaj na rodicov a ty si sprav pekny zivot bez dennych hadok inde🙂