Problémy so špinavou domácnosťou u rodičov
Pekný deň prajem, neviem ale mám pocit že som šibnuta už. Napíšem o čo ide. Častokrát som sama doma s dvoma deťmi. Často sama . Manžel keď príde pomáha vždy a zo všetkým pomôže a zaujíma sa o všetko. No ale chcela som zmenu hovorím ty choď do práce ja idem s deťmi ku mojím rodičom ok. Dcéra staršia 3 roky mladšia 1 rok. Staršia je šikovná. Mladšia má jeden rok úžasné chodí. Je veľmi šikovná a opakuje slova už krásne. Pohoda.Ide o to že sme prešli kus cesty a to by bolo fajn ale asi som trošku nerátala s tým že ma nenapadlo ako naši žijú.Chápem že mladšia všetko berie, chce , spoznáva pcha ruky všade do každého bordelu, koša, topánky, všetko čo je hnus. Toto chápem a snažím sa aby aspoň nechytala to čo proste nemusí. A Tu je hlavný problém. Bohužiaľ. Tu nejde len o kôš a topánky. To som presunula inam. Ide o to že tu je vážne taký humus že sa s tym nedokážem vyrovnať ani ja sama. Prišli sme na 4 dni. Dnes je prvý deň. Je tu toľko špiny, po zemi po nábytku je to stará, zažrana špina ktorá bola u mojich rodičov za čias keď som ešte ja žila s nimi. Majú psa nevidím v tom problém my máme dvoch. Ale ja si domácnosť udržujem poriadne. Chápem že moja mama nie asi sa jej nechce..alebo ja neviem. Ale po zemi že miliarda chĺpov od psa a to nepreháňam. Vysávač nevidel tento byt.. prachu toľko žeby sa dalo v ňom kúpať a reálna špina zaschnuta prosté ako ked prídete niekde a fakt je tam špina napríklad kuchynská linka, sporák, práčka, zem.Extremne špinavé a hnusné normálne akože som mama taká že nechcem preháňať nejdem a nechodím deťom umývať ruky každých 5 minút a nech su špinavé a zafuľane áno su to deti. Nech sa páči. Piesok, tráva, blato alebo doma sú špinavé od jedla alebo behajú hore dole. Ale toto ? Ja nepreháňam ja mám pocit ze keby su moje deti jej deti ..asi by ich sociálka zobrala. Manžel mi úprimne povedal tiež že takú špinu nikde v domácnosti nevidel. A teraz chcem odísť. Dnes večer zobrať deti a ísť domov. Čo by ste robili vy? Samozrejme všetko slušne. Moji rodičia nie sú zlý a správajú sa pohode aj sa snažia ale ja to nedávam.
však keď sa ti nepáči ako žijú tam nechoď... nehovorím, že je to správne ale ak ťa to trápi buď im navrhni pomoc alebo zaplať upratovačku alebo sa tomu bytu proste vyhýbaj
Chcela som podotknúť mama nechce aby som jej s niečím pomáhala a dcérka je na všetko zvedavá len behám za ňou stále a ani to nestíham. A proste nedovolí mi tam nič urobiť. A neviem čo ďalej.
@petronela11111 niektorí ľudia vekom znižujú hygienické štandardy. Žiaľ, je to aj u mojich rodičov. Nepočúvaj mamu, že nedovolí nič robiť, normálne narovinu prepáč mama, malá tu všetko chytá, keď tu máme zostať, musím upratať. Nepýtaj sa jej či môžeš, rovno sa do toho pusti. Ja som tiež u mamy minule hodinu umývala riady, tiež jej to nebolo príjemné, umývala som a ona mi tam brblala za chrbom, ale nevšímala som si ju.
Chcela som podotknúť mama nechce aby som jej s niečím pomáhala a dcérka je na všetko zvedavá len behám za ňou stále a ani to nestíham. A proste nedovolí mi tam nič urobiť. A neviem čo ďalej.
@petronela11111 zobrala by som vysavac a povysavala. Zobrala by som handru a zacala umyvat. Mama moze mat namietky, ale to je tak vsetko.
@petronela11111 ja by som mamu vyslala von s deťmi a vydrhla by som minimálne podlahy a také to kde budú deti najviac
ja by som tam už nešla pokiaľ mi to nevyhovuje a odmietajú pomoc... nech prídu na návštevu oni
@petronela11111 tak podľa mňa jej povedz na rovinu že ak chce vidieť vnúčatá tak nech si uprata byt inak tam už nikdy neprídete a buď to pochopí alebo sa urazí no neviem aký vzťah máte s mamou lebo aj svojej by som hneď povedala svoje
Mama je veľmi urážliva a presne preto už ani neviem čo jej môžem povedať. A ma síce len 52 rokov ale s deťmi na prechádzky vôbec nechodí je domased. Dedo síce chodí no momentálne je ešte v práci.
Mama je veľmi urážliva a presne preto už ani neviem čo jej môžem povedať. A ma síce len 52 rokov ale s deťmi na prechádzky vôbec nechodí je domased. Dedo síce chodí no momentálne je ešte v práci.
@petronela11111 mama sa kludne moze urazit. No a? Dolezite je zdravie a bezpecnost deti, nie to ci sa ona citi dotknuta alebo nie.
@petronela11111 tak pokiaľ nejako vážne neochorela v posl.dobe,či nejaký iný vážny problém nemá,tak neverím,že 52r.zena "odrazu" začala byť spindira.
Už som stará na zázraky v správaní "zo dňa na deň".
@petronela11111 rodičia sú už starší, predpokladám. Nemajú problémy s očami ? U mojej mamy to tiež nebolo v poslednej dobe podľa mojich predstáv. Potom mala operáciu šedého zákalu a sama bola zhrozená zo stavu svojej domácnosti. Dnes má opäť všade čistúčko. Proste s tým zákalom to dobre nevidela .
@petronela11111 však to je ešte mladá žena nemala by sa opúšťať čo bude s ňou o 5rokov?? Neviem či máte súrodencov ale ak áno tak by ste sa mali s mamou porozprávať všetci naraz a dohovoriť jej
@petronela11111 mama sa kludne moze urazit. No a? Dolezite je zdravie a bezpecnost deti, nie to ci sa ona citi dotknuta alebo nie.
@viestta No veď sme tu od rána a už mám výčitky ..mama zo srandy posadila malú do sprchovacieho kúta a malá prsty do odtoku a šup do úst . No nechcite vedieť čo všetko tam bolo. Zobrala ju za ruku mala spadla presne na tvár celá tvár odreta. Ježiš také výčitky mám už to nechcem zažiť..furt ked sme tú si poviem len že načo som tu Zase..moje detí o ktoré sa starám najlepšie ako viem a teráz mi je z toho až na grc
Mama stále taká bola. Už jej to aj môj otec vravel dokonca. No čo už. S tým už veľa nenarobím.
@viestta No veď sme tu od rána a už mám výčitky ..mama zo srandy posadila malú do sprchovacieho kúta a malá prsty do odtoku a šup do úst . No nechcite vedieť čo všetko tam bolo. Zobrala ju za ruku mala spadla presne na tvár celá tvár odreta. Ježiš také výčitky mám už to nechcem zažiť..furt ked sme tú si poviem len že načo som tu Zase..moje detí o ktoré sa starám najlepšie ako viem a teráz mi je z toho až na grc
@petronela11111 tak buď poupratuj, alebo choď domov.Mama je ešte mladá vždy tak nedbala na poriadok?
@petronela11111 tak sa konecne rozhyb a zacni to riesit. Riesenie je na konci tvojich ruk, v tom kute kde byva vysavac a v tej skrini kde ma mama vedro a handry. Za ten cas co tu pises si mohla mat povysavane.
@petronela11111 tak buď poupratuj, alebo choď domov.Mama je ešte mladá vždy tak nedbala na poriadok?
@luccija áno vždy. A domov pôjdeme tam si môžem pratat tu už to je stratené.
Mama stále taká bola. Už jej to aj môj otec vravel dokonca. No čo už. S tým už veľa nenarobím.
@petronela11111 tak keď píšeš,že vždy bola taká,tak vieš,do čoho ideš. Priprav sa na to psychicky.
No s keď vychovala bez ujmy teba,i vnúčatá pár dní prežijú😂
Upratala by som......
tak mama mala vždy bordel a tebe to začalo vadiť až teraz? Alebo si tam 4 roky nebola, či ako? Ak ti mama nedovolí upratať, zbaľ sa a choď domov, čo iné chceš robiť? Nechať deti vyjedať humus z odtoku?
@petronela11111 nechápem z čoho si tak prekvapená. Mali vždy bordel, majú aj budú mať. Je len na tebe či tam chceš upratať, prežiješ pár dní v špine alebo pôjdeš domov, iné riešenie nie je. Normálne by som mame dala na výber uprace ona, ja alebo mám ísť s deckami domov?
@petronela11111 no, mama ťa pekne vycvičila, nedá sa jej nič povedať, uráža sa, ty sa neopovážiš ústa otvoriť, lebo matka bude urazená a matkám sa predsa nepatrí oponovať... zaváňa mi to nejakou poruchou. Snáď sa aspoň sprchuje a umýva si zuby. No nič, veľa šťastia.
@petronela11111 nechápem z čoho si tak prekvapená. Mali vždy bordel, majú aj budú mať. Je len na tebe či tam chceš upratať, prežiješ pár dní v špine alebo pôjdeš domov, iné riešenie nie je. Normálne by som mame dala na výber uprace ona, ja alebo mám ísť s deckami domov?
@januska12323 zhoršuje sa to zakaždým je to len horšie a horšie. Nenapadlo by ma že to dôjde až do takého štádia.
@petronela11111 no, mama ťa pekne vycvičila, nedá sa jej nič povedať, uráža sa, ty sa neopovážiš ústa otvoriť, lebo matka bude urazená a matkám sa predsa nepatrí oponovať... zaváňa mi to nejakou poruchou. Snáď sa aspoň sprchuje a umýva si zuby. No nič, veľa šťastia.
@0silvia0 áno bohužiaľ musím priznať bojím sa jej po pár skúsenostiach už niečo úprimne povedať. Zuby si umýva aj sa sprchuje aj sa maľuje 😂 len domácnosť zajebana .
@0silvia0 áno bohužiaľ musím priznať bojím sa jej po pár skúsenostiach už niečo úprimne povedať. Zuby si umýva aj sa sprchuje aj sa maľuje 😂 len domácnosť zajebana .
@petronela11111 alebo ich poslať na nejaký víkendový pobyt a za ten čas tam popratat ak nebudú doma
nikde nepíšeš ako ďaleko bývaš od rodičov... dnes tam zostaň do večera - niečo poupratuj a potom choďte domov. ak to nie je ďaleko tak zajtra zas niečo poupratuj a takto budeš musieť chodiť keď maminka má neporiadok...
aj keď 52 r žena by ešte mohla mať poupratované, čo bude o 15 r ?
Moja mama ma 52 rokov nikde nechodí, nič ju nebaví, čo si kúpi s tym sa chváli. 20 krát povie ako pôjde s deťmi von a nepôjde ani raz.. váži 60 kil a bude hovoriť aka je tlusta. Nechodí von , nechodí nikam nechce , hanbi sa .. nerozpráva nahlas lebo co AK ľudia to počujú. Co vam poviem. Najlepšie jej je doma vo svojom bordeli a ja končím s deťmi a neprídem tam už. A nie svoje detí tam nenechám. Ja niesom ona a vďaka všetkým za radu. Prajem vám krásny piatok všetkým.
Moja mama ma 52 rokov nikde nechodí, nič ju nebaví, čo si kúpi s tym sa chváli. 20 krát povie ako pôjde s deťmi von a nepôjde ani raz.. váži 60 kil a bude hovoriť aka je tlusta. Nechodí von , nechodí nikam nechce , hanbi sa .. nerozpráva nahlas lebo co AK ľudia to počujú. Co vam poviem. Najlepšie jej je doma vo svojom bordeli a ja končím s deťmi a neprídem tam už. A nie svoje detí tam nenechám. Ja niesom ona a vďaka všetkým za radu. Prajem vám krásny piatok všetkým.
@petronela11111 skús sa porozprávať s otcom, tvoja mama potrebuje psychiatra, treba ju riešiť, ešte je mladá. Do práce chodí?
Otec v tom žije, on je zvyknutý, ale takto žiť ďalších xy rokov je hrozné

Kolko rokov si tam nebola, ze si z toho prekvapena? Malu do kocika a vydelegovat babku, nech kocikuje, vacsiu vydelegovat s dedom na ihrisko a ty zober vysavac, mop a zacni upratovat.