icon

Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry

sabina101010
24. mar 2025

Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá

Strana
z9
januska12323
24. mar 2025

Keď to je frajerovi jedno vychovaj ju ty, zvykni si alebo zo vzťahu odíď.

dajna8
24. mar 2025

Ako dlho si s priatelom? Do akej miery sa zapajas ty do vychovy? Ci je to vsetko na nom a ex?

klara1205
24. mar 2025

Tak s tymto som bojovala aj ja 4 roky...nastastie je to vsetko uz prec

zojazoja
24. mar 2025

A tebe by sa nechcelo sa jej troska povenovat? Je to male dieťa ešte, ruku na srdce..koľko 9 rocnych deti si samé od seba dobrovolne ide umyť zuby, prezliecť sa? Na mobile je prečo? Nemá žiadne aktivity u vás alebo s vami?

kuggis
24. mar 2025

Aj moja dcéra by sa neumyla kebyže ju neženieme, aj zuby by si s radosťou neumyla, celý deň by bola v pyžame...ale na to sú rodičia aby to vyžadovali, nechce sa mi veriť, že mama jej to všetko toleruje len vie ,že u otca jej prejde všetko

michaela329
24. mar 2025

Ale toto by mal riešiť s ňou partner, nie Ty. Vždy je riziko ísť do vzťahu, kde sú deti. Ale nie je to chyba toho decka - je to chyba partnera a Ty to musíš jasne komunikovať.

zuzubb007
24. mar 2025

A ty jej nevieš povedať??? Býva u Vás by len tak frkala

vevesh
24. mar 2025

@sabina101010 prave si opisala asi tak 90% deto v tomto veku bez ohladu na to, ci su z celej alebo rozvedenej rodiny🙃🙃🙃 no, ak ti vadi jeho dcera, tak vies, kde su dvere a poslat priatela alebo seba prec so spolocnej domacnosti.....neviem, ako co si cakala, ked si si nasla priatela so zavazkom🤔🤔🤔🤔 Previazanu skatulu a v nej "bambulku"?

zuzinka888
24. mar 2025

Tak devat rocnu treba este vychovavat- zda sa byt velka no je to este dieta. Treba dizriet na hygienu- zuby aj docistit ci pomoct umyt vlasy ak ich ma dlhe, a nahnat do sprchy. To by si cakala vela aby mala zmaknutu hygienu. A toto je prichut vztahu zo zavazkom- jednoducho mudis robit "rodica" dietatu alebo sa rozid- kedze asi ocko na to kasle.

jaass
24. mar 2025

@sabina101010 si dospela. Nech sa paci keď si s malej otcom tak ju začni vychovávať aj ty 😊 či čo si si myslela, že teba sa to nebude absolútne týkať? Týka a veľmi.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@dajna8 dva a pol roka zo začiatku som sa snažila venovala sa jej učila sa s ňou ale žiadna odozva

sabina101010
autor
24. mar 2025

@jaass ona nemá žiadnu výchovu matka na ňu kašle lebo ma ďalšie dve deti s inými mužmi a ja som sa zo začiatku snažila venovala sa ďakujem prosím čo sú základné slová som ju naučila ja.ona hodí veci na zem a smeje sa šak tatino uprace poviem ty si to pekne zdvihni ulož a uprac to ako keby som stene hovorila

sabina101010
autor
24. mar 2025

@kuggis matka na ňu kašle keďže ona má ešte ďalšie dve deti.jej mama povedala že ona ani na rodičovské chodiť nebude ze sa nebude za ňu hanbiť za to aká je tupa je tretiačka na vysvedčení má štvorky

subartic
24. mar 2025

@sabina101010 a akú odozvu by si chcela?
Ja stojím každý jeden večer nad 15, 11 a 7 rokov deťmi a ženiem ich do kupeľne umyť si zuby. Stojím pri nich aby to neodflákli ako dozorca, inak by si tie zuby neumyli . Rovnako tak môžem vysvetľovať že každý jeden deň čisté spodné prádlo a ponožky , keby nekontrolujem aj kľudne 4 dni , telefón po určitej dobe a hodine zabavujem, inak by boli na nich nonstop cez víkendy .

subartic
24. mar 2025

@sabina101010 a akú má výchovu otca ? Ten je kde v tej výchove ?

beronsche
24. mar 2025

@sabina101010 to je hrozne.. a to priateľovi nevadí, jeho dcéra je evidentné zanedbavana matkou?
Matka na ňu kašle, otec na ňu v podstate kašle, jeho partnerke vadí.. nuž dievčatko to v živote bude mať ešte tazke-pretazke..

Z toho mala, čo si napísala, mi príde, že by bolo fajn dieťa získať do výlučnej starostlivosti a potom sa jej venovať, venovať a venovať..
Ak nemá nejakú dg., nie je normálne, že ?a v 3.roc štvorky...

subartic
24. mar 2025

@sabina101010 otec chodí na rodičovské ? zaujíma sa , učí sa s ňou ,chodí konzultovať k učiteľkám ?

zuzanita1609
24. mar 2025

Tiež rozmýšľam,že akú odozvu by si chcela? Si s chlapom so záväzkom snáď dobrovoľne a ak máš rada deti, skús ju ty troška usmerniť.

subartic
24. mar 2025

@beronsche prečo len matkou ? Otec čo ?

beronsche
24. mar 2025

@subartic už som to upravila... Kašľu na ňu všetci dospelí, ktorí by ju mali v živote usmerňovať a najmä, ktorí by jej mali dať pozornosť a bezpodmienečnú lásku..
Veľmi smutné...

lucylaw
24. mar 2025

@sabina101010 Takto ti poviem,ak v tom tvoj partner nevidí problém,môžeš sa aj na hlavu postaviť a neurobíš s tým absolútne nič..Mne sa tak pred takmer dvomi rokmi rozpadol vzťah,ex mal 2 dcéry (15 r a 17 r),ktoré po sebe neupratovali,neumyvali sa,proste nič nerobili..A výsledok bol taký,že mi ex oznámil,že buď od nich nebudem nič chcieť alebo sa rozideme,lebo on od nich nemôže chcieť aby si upratovali a umývali sa,lebo im to nedáva zmysel a on ich do toho nemôže nútiť,lebo by boli chuderky nešťastné..Takže už je z neho ex..Ak s partnerom v tomto nedrzite spolu,tak je to boj s veternými mlynmi..

sabina101010
autor
24. mar 2025

@beronsche ja som mu povedala malá ma 9 rokov ona nebola v živote u zubára . nemá žiadnu diagnózu len sa s ňou neučí ani jeden ani druhý to že si s ňou priateľ skôr že priateľ za ňu napíše úlohy to učenie není.a potom jej matka mu vypisuje aká je tupa

ivik4
24. mar 2025

No ak na nu matka kasle a otec ma na haku, lebo vsak chudiatko z rovedenej rodiny a on chce byt chrumkavy, dala by som ju do pucu ja na tvojom mieste. Ci to Vas vztah zvladne je ale druha vec 💁‍♀️. Bud prisna, daj jej nejake body ktore musi dodrziavat a hotovo.
Kamoska mala isty cas frajera so 4r. Dcerou a snazila sa ju nejak vychovat ale ocinko mal velky problem ze by jeho dcera mala posluchat a nerobit si co chce. Rozisli sa.
Ja by som tiez nestrpela aby mi decko nechavalo kade tade spinave veci jak prasa. Moje alebo cudzie
Vela 9rocnych nerobi vsetko samych od seba, moj syn by si aj hlavu zabudol keby mu dam na to priestor a to ma svoje hranice aj rezim od malinka

dajna8
24. mar 2025

@sabina101010 Tak ked ona sa na to kasle a priatel sa tiez nema nejak k cinu, mozes iniciativu prebrat ty. Inak sa to nema z akeho dovodu zlepsit. Nie je v takom veku, ze by si sama zacala uvodomovat este niektore veci.

enmery
24. mar 2025

Preboha. Chudák dievča. Nechcená matkou s nadávkami, otec ju asi berie ako vzduch, ty ju tam nechceš. Strašné. Ten chlap musí byť isto poklad. Keď serie na hygienu a zdravie svojej dcéry a na jej budúcnosť. Čisté terno.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 ja mám rada deti ja som sa snažila lenže keď to snaženie je úplne zbytočné a môžem sa aj na hlavu postaviť on ju vezme v piatok zo školy a od piatku je na telefóne

sense
24. mar 2025

@sabina101010 tak by som nechala priateľa nech po nej upratuje a robí poskoka.aj keď mi je v podstate toho dieťaťa ľúto... matka na ňu kašle aj tatko na ňu kasle

beronsche
24. mar 2025

@sabina101010 nuž neviem, či by som sa dokázala pozerať na to, že muž, s ktorým si budujem život, takto nechutne kašle na vlastné dieťa. Na jeho citové potreby a rozvoj...

To dievčatko čakajú v zivote obrovské problémy.
Vďaka vám trom (nuž áno, si v jej živote, vina teda padá aj na teba).
Keby tvojmu ignorantskemu chlapovi na nej záležalo, nieco už rieši..
Lebo poskytnúť dieťaťu len to materiálne, to nestačí.

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 tak prehovor do duše priateľovi,ak mu záleží na dcére,mal by mať hlavne on zaujem. Ako chceš s takým oteckom roka mať aj vlastnú rodinu? Teda počítame s tým,že si s ním preto,že chceš byť s ním aj do budúcnosti a mať tiež rodinu a deti s ním. Či?

subartic
24. mar 2025

@sabina101010 a ako si myslíš že sa bude venovať tvoj priateľ vašim spoločným deťom ak budete nejaké mať ? K zubárovi mohol ísť s ňou aj on . Len to je ťažko , keď ani on jej nevenuje takú starostlivosť ako by mal . To dievča je ako utrhnutý vagón .

Strana
z9