icon

Riešenie komplikovaného vzťahu po rozvode s bývalým manželom

13. sep 2025

Ahojte, píšem za svoju staršiu sestru, ktorá sa pred rokom rozviedla. Má so svojim bývalým tri deti, najmladší synček má len tri roky a najmä kvôli nemu stále rozvod odkladali a neskôr, keď k nemu predsalen došlo sa rozhodli spolu ostať naďalej bývať. Ich vzťah je veľmi komplikovaný a ťažko sa to všetko vysvetľuje... Sestra z toho nebola nadšená, ale bála sa, že by deti niesli ťažko, keby sa ich otec odsťahuje. Jemu to vyhovovalo, lebo si nejak postupne uvedomil, že on rozvod ani nechcel (to sú jeho slová, ale žiadosť o rozvod podal on)... Najprv to malo byť len dočasné, kým to všetko deťom vysvetlia, ale už je to rok. Jej ex si medzitým kúpil druhý byt, ale väčšinu času aj tak stále trávi u nich doma. Sestra je z toho nešťastná, chce konečne začať žiť svoj život, ale on ju neustále kontroluje. Nepreniesol sa cez to, že je medzi nimi koniec. Vlastne ona je pri ňom v takom začarovanom kruhu. Nechce to riešiť cez súd, pretože sa bojí, že by to ublížilo deťom. Nechce s ním však ani ostať, lebo ho už samozrejme nemiluje. A on nespolupracuje a jediné vhodné riešenie je podľa neho, ostať spolu a možno sa v budúcnosti znova zosobášiť. Neviem ako jej mám pomôcť...

pribinak
13. sep 2025

Sestra ho prečo pustá do domu či bytu? Nerozumiem

alex49
13. sep 2025

Ked to sestra nechce riešiť, tak ty nič nevyriešiš. Majetok majú rozdelený?

enmery
13. sep 2025

Sestra najviac ubližuje deťom, keď vyrastajú v takom chorom vzťahu a prostredí...ale to jej, zjavne, nevadí.

autor
13. sep 2025
@pribinak

Sestra ho prečo pustá do domu či bytu? Nerozumiem

@pribinak "kvôli deťom"

barka1
13. sep 2025

Sud, majetkové vysporiadanie. Co by na tom malo ublížit detom? A už vobec tomu trojrocnemu...omnoho horšie nesu rozvody deti v puberte a tesne pred nou.
Sestra musí byť razantnejsia, ale asi na to nemá povahu. To su potom vsetky rady zbytocne.

pribinak
13. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak "kvôli deťom"

@anonym_autor čo kvôli deťom? Čo je to za stupídnu výhovorku?

Odovzdám deti dole pred vchodom a tam si ich aj preberiem
Tvoja sestra si to musí upratať v hlave čo naozaj vlastne chce
Vyhovárať sa na deti je až smiešne. Tie deti nie sú padnuté na hlavu s skôr či neskôr bude takéto dievadielko smiešne aj im

januska12323
13. sep 2025

Vyriešiť majetok a pána manžela alebo seba odsťahovať. Sestra musí sama konať nie čakať na milosť pána. Deti trpia viac keď nevedia čo môžu čakať.

minenkaa
13. sep 2025

Tak sestra nech si to ujasní ,chce s ním žiť koli deťom alebo s ním nechce žiť

alickapusinka
13. sep 2025

Najväčšia kravina že rozviedli sa bývaju dalej spolu kôli deťom páradna výhovorka.Ten chlap otec deťom bude dokiaľ budu žiť aj ON.Toto sú len výhovorky nič viac.Vôbec jej neprekaža že deti žijú v takom prostredí podľa mňa sestra ma iba výhovorky nič viac.A načo sa rozviedli ked dalej žiju spolu.Len hlavne že ma výhovorku kôli deťom.Všetko treba zvaliť na deti.

mogaa
14. sep 2025

Čí je dom alebo byt? ak spoločný riešiť vysporiadanie BSM súdne, ak jej dovi dopi, zajtra sa osťahuješ a hotovo....len ono to nefunguje tak že ak je bývanie spoločné, že ho nevyplatí a čaká že sa odsťahuje....

ukgirls
14. sep 2025

je byt len jej? maju to vysporiadane? ak ano treba vymenit zamu a odsrihnut sa..detom vysvetlit ze ocino tam uz nebyva ale ma pekny druhy byt kde za nimmozu ist ked im bude chybat .. otazne je-co lastne sestra chce.. lebo keby bola rozhodnuta tak ju to napadne aj samu - vymena zamkov netrva tak dlho