icon

Riešenie problémov s manželovým nadmerným pitím a zlosťou na deti

16. mar 2024

Musím sa sem vyzalovat, lebo ma to veľmi trápi, som nahnevaná zlosť si vybijam na deťoch a to nechcem. Ide o to ze od Vianoc manžel začal častejšie piť. Do vtedy to bolo tak ze len keď bola nejaká oslava alebo dôvod. Teraz sa aj 2-3x do týždňa zrube hrozne. Začalo to presne po Vianociach. Začali sme stavať dom. Peniaze mame takže určite ho nič psychicky nezničí ani netrápi. Jednoducho mi povie ze po práci si s kamošmi môže dať. Ja som už zúfalá, moja láska sa meni na nenávisť. Už sa mi totálne hnusí. Mame malé deti. Podnájom. A mne je zle z toho co robí. On si stále neuvedomuje ze to co robí je zle. Už som skúšala s nim hovoriť, po dobrom, po zlom. Deň bol pokoj a zase. Tento týždeň som už zašla za svokrovcami ze ak si s ním nejdu urobiť poriadky tak od neho odchádzam. Nahucali do neho deň hral slušného a dnes zase pije u kamaráta. Som zúfalá, nahnevaná. Smutná a sklamaná hlavne. Dokonalý vzťah takto dosrat kvôli alkoholu. Ja s deťmi odísť neplánujem lebo nemám kam, byt je písaný na mňa a väčšinou sa platí mojim účtom. Dom je spoločný a chcem aby sa dostával a ja s deťmi tam budem bývať určite. Hoc by on býval sam v jednej izbe. Aj keď, nechcem a nevládzem už. Chodí do práce, zarába to áno. Ale o všetko ostatné sa starám ja.dokonca sme mali každú sobotu zaužívané ze ideme spolu na väčší nákup, teraz už posledné 2 soboty som bola ja sama inak by sme nemali čo jesť doma.

Strana
z2
danielahamar
16. mar 2024

Koľko ešte bude trvať dostavať dom?

zuzanka.zuzu
16. mar 2024

nezabudni si odkladať doklady, ak treba kameruj alebo nahrávaj keď bude vystrajat, keď toho bude veľa na deti tak ho vykopni... ak som správne pochopila tak odlubena už si. teraz to dokopaj finančne a čau. ešte si asi mladá, niekoho si ešte nájdeš.

autor
16. mar 2024

@zuzanka.zuzu áno, akože ja som mu už aj povedala ze sa chcem rozviesť ak s tým nemieni nič robiť. No on aj tak ze nemá pocit ze by robil niečo zlé. Keď nepije je úplne normáln, potom zase večer nepríde z prace ale až okolo polnoci a ledva dôjde... On povedal ze sa nechce rozviesť kvôli deťom. Aby mali rodinu, povedala so mu ze si takého otca nezaslúžia. A že radšej budem s nimi do konca života sama ako sa trápiť v takomto vzťahu.

autor
16. mar 2024

@danielahamar robíme ho svojpomocne co sa dá a co vieme. Ale tak 2 roky asi ešte

loliki
16. mar 2024

Budeš musieť chodiť vyzdvihnúť ho z práce, ako malé decko zo škôlky, aby sa nezatúlal a trafil domov.

domkakvet
16. mar 2024

@loliki velmi dobry napad, len aby na to autorka mala cas.

autor
16. mar 2024

@loliki o tom som už tiež uvažovala. Dokonca minule leto som vždy pred koncom prišla s deťmi k nemu a šli sme spolu domov, no to sme ešte nemali takéto problémy. Ale je mi hrozne ze mam mat ďalšie dieťa tým pádom o ktoré sa treba takto starat

megg1
16. mar 2024

Nakric nanho nech sa uvedomi, lebo podas ziadost o rozvod. A pred tym, vsetko bolo medzi vami ok? Ak zacal pit len teraz, mal na to dovod, ci mu zachutilo s kamaratom? Este mu mozes navrhnut liecenie (kvoli detom), ale to bude odmietat. Chyba je, ze zatial nevidi, ze ma problem.

1andrea111
16. mar 2024

Nebude to mať súvis s tým domom, keď odvtedy pije a staviate ho svojpomocne. Či to nie je na neho veľa a takto hľadá ventil, uvoľnenie?

autor
16. mar 2024

@megg1 už som aj kričala, prosila, plakala, modlila sa všetko možné. Toto predtým nerobil. Ja ho kamaráti boli takí stále, no zlomil sa k nim a už nechodí len k tým par ale dokonca cez nich k ďalším. O liečení vravím stále. Ale "on sa nemá z čoho liečiť"

autor
16. mar 2024

@1andrea111 nie nesúvisí, aj som sa ho pýtala ze ci to preto ale hovorí vždy iba ze ved ma ponúkli a bla bla. Kopec výhovoriek. Včera sľuboval ze dobre lebo už som sa s ním tak pohádala ešte aj svokrovci do neho nahucali preto lebo som sa sťažovala a on dnes zase. Jednoducho nieje doma a sedí u kamaráta.

taminka1986
16. mar 2024

Tu ti pomoze len rozvodove papiere hodit na stol pred neho. Bud mu dopne alebo nie

luccija
16. mar 2024

Chce byť dobrým otcom?ale to sa vylučuje pitím.
Veď sa môže liečiť ambulantne..ale, keď nevidí dôvod tak asi nie.Bud, alebo bude to len horšie.

megg1
16. mar 2024

@taminka1986 asi tak

kati301
16. mar 2024

A opije sa úplne že kóma alebo taká naladicka?

autor
16. mar 2024

@kati301 koma zase nie ale kat ze dôjde tackajuci domov a normálne stojí pred dvermi lebo sa bojí vojsť dnu a keď otvorím a opýtam sa ze prečo stojí pred dverami tak povie ze lebo budem zase kričať. Akože normálne akoby si zo mňa robil dobrý deň. Už spolu ani nespavame lebo on spi v obývačke na gauči keď takýto príde. Ja nespím celé noci keď nieje doma a keď príde neviem zaspať lebo sa myšlienkami trápim ze prečo to stále robi

autor
16. mar 2024

@taminka1986 viem si to aj nejak stiahnuť z netu alebo tak? Už by som to vážne vyskúšala ho aspoň po strašiť ale ísť to vybavovať niekde nemám chut

viera27
16. mar 2024

Hm,od Vianoc sa to takto zhorsilo. A ty ides cakat dva roky na dostavanie domu? Fakt? Z tychto sra.iek zdrhaj cim skor,dobre uz bolo. Teraz to bude len a len horsie. Staci aby mu raz dali fukat v praci po takomto zatahu a potom pride zabava. Ako clovek,ktory vyrastol v podobnej situacii ti nejdem ani rozpravat,co to robi s detmi.

autor
16. mar 2024

@viera27 vieš, aj sa modlím aby napríklad mu niekedy vzali vodičak kvôli tomu ze bude mat zostatkovy. Aspoň ho budem mat pod kontrolou pretože budem musieť jazdiť všade s ním, lenže sa asi viac bojím toho ze potom začne kašľat aj na prácu

1andrea111
16. mar 2024

S tým nespravis vôbec nič, pokiaľ on sám nebude chcieť prestať a liečiť sa. Ty si v tom bezmocná. Môžeš len odísť.

autor
16. mar 2024

@1andrea111 ja nemám kde ísť, odísť môže on k svojim rodičom, len ti ho už zrejme tiež nebudú chcieť. Tak veľmi sk prajem aby sa to vrátilo späť. No nič, nateraz sa mi uľavilo tým ze som to dala von, lebo to nechcem nikomu inému vešať na nos. Idem skúsiť zaspať a znova čakať kedy sa mu uraci prísť.

dorothee
16. mar 2024

Moj otec bol dobry clovek,ale alkoholik..Z mojich skusenosti ako dieta alkoholika viem,ako velmi tazky boj to je.Cim hlbsie do toho spadne,tym tazsie sa z toho vyhrabe.Je to celozivotny boj..kto ma ku tomu sklony,bude s tym musiet bojovat stale.Otazka je,ci je tvoj manzel dost silny,aby to zvladol?Moj otec nebol,a tu naozaj nepomoze ani motivacia ako su deti ci rodina.Tu ide o tu vnutornu silu chciet.To nema kazdy.Druha vec je,ci to dokazes ty,stat pri nom?Je to velmi velmi tazke.Tazsie ako si to vies predstavit.Toto kto nezazil,nepochopi.Tie pocity ked meska z prace a ty rozmyslas ci len zmeskal bus alebo uz sedi pri pive..To trpnutie pred rodinnymi oslavami,ci to ustoji alebo sa ozerie..Velmi tazke rozhodnutie ta caja,ci uz sa rozhodnes zostat a pomoct mu,alebo odist..Drzim ti palce

ruxandra
16. mar 2024

Prosím ťa, hlavne nezachraňuj vzťah kvôli deťom, ako dcéra alkoholika ti poviem len jedno, doteraz mame vyčítame, že sa nerozviedla, lebo treba mať kompletnú rodinu, kvôli deťom a pod. To je hlúposť. Nechať deťom v živote muža alkoholika je to najhoršie, čo im môžeš urobiť. Alkohol sa nedá ničím ospravedlniť.. ak je teraz slabý a potrebuje sa ventilovať pitím, o 10, 20 rokov to bude peklo.

alexnina777
16. mar 2024

A čo keby si mu dala ultimátum, bud alkohol alebo rodina? chápem, že je to ťažké ked nemáš kam s detmi odísť, ale ak sa nepojde liečiť, tak budeš
musieť radikallne niečo urobiť. K svokrovcom aspoň
na určitý čas odídt nie je riešenie?

hradnapani
17. mar 2024

ja by som sa vazne obavala, ci pri takomto style, ten dom dokoncite a ak ano, tak to bude viac ako dva roky. S alkoholikom je to tazko, asi len postavit pred ultimatum alkohol alebo rodina.(lebo inak chudata deti - tatko opity, mama ukricana... Ale inak ta chapem, lenze toto detom vobec neprospieva)

autor
17. mar 2024

Baby lenže deti ho akože nikdy nevidia opitého lebo on kým príde tak oni už dávno spia a ráno je už všetko ok. Aj teraz, hra sa so synom akoby sa včera zase nič nestalo.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

Je ochotný nastúpiť na liečenie?

ruxandra
17. mar 2024

Teraz ho deti nevidia, lebo su male a on si to pitie ako tak dokáže ustriehnuť (toto je aj cas, kedy ma este liečenie zmysel). O par rokov to uz ale nedokáže a hlavne BUDE MU JEDNO ci ho deti vidia ci nie. Ak bude “tajne” piť aj dalej, bude to len horsie. Alkoholizmus neprejde len tak ako chrípka, je to závislosť, s tym treba velmi dlho a tazko bojovať.

letfenixa
17. mar 2024

Nikdy sa nevyhrazaj niečím, čo vôbec neplánujes - odchodom.

yoxinka
17. mar 2024

Vyrastala som v rodine alkoholikov a dodnes vyčítam mame, že neodišla. Ono … teraz je to OK, ale ak neprestane, to sa časom veľmi zhorší. Čo povieš deťom, keď sa im budú deti smiať v škole, že im otec spal poštatý niekde v priekope? To sa stalo u nás. Inak, môj strýko takto pil, nedal si povedať kvôli ničomu. Nič ani rodina mu neboli viac ako fľaška. Zomrel 43 ročný, v hroznom hroznom stave na cirhózu pečene. Nemá zmysel byť spolu kvôli rodine, toto budeš raz ľutovať. Ultimátum. Alebo pôjde na liečenie alebo rozvod a potom vyhodiť z domu. Je to drsné. Ale ja by som po mojich skúsenostiach alkoholika pri deťoch a vo vzťahu neakceptovala.

taminka1986
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2