Robí to švagriná náročky?
Napisem sem temu anonymne, asi chapete. Ide o moju svagrinu. Naozaj ma uz fakt vytaca, chcem vediet, ako to vidite vy :D je to zena, ktora vsetko dostala (od svokrovcov, rodiny), ale nic jej nie je dost dobre a je najvacsie chudatko. Vkuse vyplakava mame aj surodencom a kazdy ich lutuje, je skupa dat na nejaku hracku 10€, takze si vsetko VYZIADA :D Doslova! Ze toto chce... a my sa im skladame aj na najvacsie dary, pritom ked sa ona mala skladat a este nemala ani rodinu, odmietla dat tolko penazi pre nase deti. To je uz nepodstatne 😃
O co ale ide... uz dlhsi cas nam akokeby robila naschval. Naposledy dcere (je jej krstna) kupila anglicku knihu a tvrdila jej, ze jej z nej ma citat a ked na to mala povedala, ze este citat nevie, lebo chodi do skolky, tak sa jej smiala ze musi vediet, ked chodi na anglictinu 🥴 ano, chodi, ale hravou formou.... plus k tomu dostala logicku hru pre deti od 8r. Hry mame velmi radi, ale primerane veku.... ok fajn. Naposledy mal muz okruhliny. Cela rodina sa dohodla, ze mu daju peniaze (tak to robime na okruhle narodeniny vzdy, a z penazi sa kupi jeden spomienkovy dar). Vybral si bicykel. Povedal, ze si nieco dolozi... druha sestra si kupila umyvacku, tiez jej kazdy daval obalku.
No a tato hviezda? Odovzdala mu asi prvy maly darcekovy kos aky nasla a adios. V nom flasa tmaveho alkoholu, ktory neznasa, nejake slane a sladke. Uz som naozaj zostala nastvana a hlavne zanho sklamana..nechapte ma zle, ale taka bola v rodine dohoda, ze sa neposkladaju na dar priamo oni ale daju mu peniaze a dolozi si, nech ma poriadny od rodiny..... a aj to tak robime vzdy... a ason keby ten darcekovy kos vyskladala z toho, co ma rad...ale ziadna snaha ☹(( tak ako pri nasej malej ze zostala smutna, ze si tu hru ani nemoze zahrat... tak ich detom vyberame vsetko primerane veku, jej som nakupovala tak, ze som behala od obchodu do obchodu, fakt kurna... nepotrebujem tu haraburdy, nemyslite si... ale to nech kludne neda nic, ako nieco len preto, ze sa patri a je to uplne odveci. Uz som povedala, ze sa skladat na ich dary ani nebudeme, lebo jej je 30€ vela a nam 100€ asi malo (a narozdiel od nich sme zauverovani az po usi lebo sme si vsetko kupovali sami). Mam jej to povedat? Ze si vazime jej stedrost ale prosim, nech sa skusi aspon trafit do veku a zaujmov? Alebo aky postoj zaujat? Este chcem napisat a podotknut, ze je to fakt osoba, co detom nekupi totalne nic a bude nariekat, ze im treba neviem aku trampolinu a nie malu ale musi byt velka a ze by to bol pre deti super darcek od nas :D
Problem je u Vas … raz ju poslite do prdele otvorene a je pokoj. Neprispeje, nevadi. Nemate naladu jej nieco dat, nevadi … zo slusnosti potriast rukou dezert a dovi. Kazdy nech si kupuje na co ma. A na co nema mu prispeje, kto chce. Kto nechce neprispeje a u kazdeho rovnako.
postoj? žiadny...
ideál bude prestať sa so švagr. stretávať , nepozývať na oslavy, odmietať jej pozvania a problém vyriešený. k čomu je už len dobré stále sa porovnávať kto čo dal, kto čo nedal.
my za 100e a ona len za 25 e...🙄
Nevhodné hračky predaj a kúp dcére čo vyhovuje. Chlap jej ten kôš mal vrátiť na jej narodeniny. A už neprispievať, nestretávať sa nútene lebo rodina. Hneď bude život ľahší.
Ja by som jej to vrátila, tak aby si uvedomila. Keď bude mať sviatok, ostatní sa budú skladať, ja kúpim dezert a kvet v črepníku.
Jej deťom kúpim puzzle alebo knihu. Vôbec by som sa neunúvala rozmýšľať, či to už majú, či nie, či ich to baví, či švagriná chudne, či má rada kvety.
A keby mala pripomienky, povedala by som jej, že je nevďačná a nabudúce ani neprídem na oslavu.
Ako sa to vraví? Aký požičaj,taký vráť. Ak je to u nej už pravidlom, aj ja by som sa tak zariadila. Kúpila darcek v takej hodnote,v akej dala ona. A aj povedať,vysvetlit jej môžeš,ak by sa náhodou čudovala, že ak sa ona prestala zapájať do rodinnych zvyklosti, tak ste sa rozhodli aj vy. Napokon, tiež nemáte peňazí nazvyš. Ak bude s tým mať problém,tak by som darcekovanie rovno zrušila.
Nič by som nekupovala jej deťom ani rodine by som sa na nič neskladala. A nič neprimaj od rodiny ani TY. A vybavene.
Tiez takych poznam, ze ruka natrcena, ze ja chcem toto a toto (diktovanie drahych darcekov a pod.) a ked mas sviatok ty, tak ti dotycny/dotycna da neico co najde doma alebo kupi najlacnejsiu kravinu. Jasne ze to zamrzi ,ked kupi dietatu hlupost, co nevie pouzit miesto toho, aby minutu zapremyslala a malej kupila nieco teda primerane k jej veku.
Vies, no…ona je vychcana a blbi su ti, co ju v tom podporuju. Teda vy. Tak jej dam k sviatku tiez nejaku chobotinu napr Nivea darcekovu kazetu 😅, detom po knizke a vybavene. Nech vyplakava potom.
Treba jej opätovať také dary aké dáva ona, nepotrebné a nechcené. Keď voľačo zapinda, zavrieť jej ústa. A čudujem sa, že si sa ešte neozvala.
@basulaak uplne s tebou suhlasim. Ze ona proste skusa, pokial moze zajst. Ja by som sa tiez s nou nehrajkala, dostavala by take darceky, ake da ona. Na vianoce darcekove kazety, prva co by mi prisla pod ruku ani by som o nej nepremyslala. A ona sa bud spamata alebo nie a mas vybavene.
ahoj, zivot by bol lahsi, keby sme nemali od ludi ocakavania. dava blbe darceky, ak sa ti nepaci napriklad alkohol, tak ho dajte niekomu, kto ho ma rad. detsku hru aj knihu vyuzijete neskor, neuc deti na to, aby ocakavali, lebo potom su sklamane. detom staci malo, najma ak chodia do skolky, preco vlastne bola smutna? mala urcite aj ine hracky, ktore si mohla vybrat a hrat sa s nimi.
ked bude svagrina chciet konkretne dary, trampoliny, kludne to ignorujte a kupte darcek podla svojho uvazenia alebo prispejte podla moznosti. a keby vas volala rodina, ze sa idete skladat na darcek, tak povedzte, ze vy si so svagrinou davate samostatny darcek, vy uz darcek mate. viac by som neriesila. ak davas vela a dostavas menej a trapi ta to, potom nedavas s radostou, ale s ocakavanim odplatenia. to je v pohode, ze cakas aj nieco naspat. ale svet nie je harmonicky, tak sa zariad tak, aby si sa netrapila.
Prosím neriešiť tieto materiálne veci ..áno nahneva to ale držíš s mužom ,? Zasmiali ste sa na tom ? Tak sa o nej bavte po večeroch ale my ti asi nič neporadime
Si odkazana na jej darceky? V zivote ma netrapilo, co som ja/moje deti dostali od rodiny. Mna vzdy trapi len to, ci ja vyberam dobry darcek, ci sa bude pacit. Svagrina je mozno koza, ze si neda zalezat, ale ty nie si o nic lepsia, ked ju tu ohovaras skrz darceky. Zrejme su moje obavy z kupy zleho darceka predsa len opravnene.
príliš veľa očakávaš. ju zmeniť nemôžeš, môžeš zmeniť seba... takže za dar sa poďakuj. a ty daruj podľa svojho uváženia. to je celé. potom nebude žiadne sklamanie, že "ona dala málo a zle a očakáva od nás veľkú trampolínu" 🙄 však dajte čokoládu a vybavené. a ako sa s tým pocitom popasuje ona už nie je vaša vec.
Ach, ďalšia rodina, kde sa rieši materiálno a kto koľko komu čoho dal/nedal ...a podla toho je ten alebo ten dobrý/horší/zlý 🙄🙄🙄
Ja keby si vypytala, nech sa poskladate na trampolinu, by som jej trampolinu kupila sama - nie vsak pre deti, ale pre ich babiky 🤪 ...by som potom chcela vidiet ako sa zatvari 🤣
Materialne veci su nepodstatne, dolezite su vztahy. Neries, nekupuj a neskladaj sa tam, kde nie je radost z obdarovania, ale nezahod kvoli tomu dobre vztahy s rodinou.
mne to ozaj pride prehnane z tvojej strany. ja osobne som teda cakala neviem ake intrigy a veci podobne, ale vobec mi nepride, ze by vam nejakym sposobom chcela naprieky. ocividne mas s nou nejaky problem, mala by si si ho co najskor vyriesit a nebyt nevdacna. moj nazor.
Ktovie, aký pohľad by na to mala švagriná. Ty máš pocit, že jej kupuješ to najlepšie, možno si to myslí o sebe tiež. Zvoľní a zbytočnosti nerieš.
Ja sa snazim mat taky postoj k zivotu, ze od nikoho nic necakam. Ak ja kupim drahy dar, necakam rovnako drahy pre seba. Niekto darceky vybera velmi starostlivo, iný ich kupu zas odflákne, alebo rovno ziaden darcek nekupi. A hlavne pribuzenstvo respektujem take ake je. Nedohovaram nikomu. Mna take boje nebavia 🙂 .
@ddaassuullaa
Nechapem tvoj komentar 😔 lebo som nikde nenapisala, ze ich dary su hluposti, ved aj mne sa hodi vacsia trampolina, bazeny pre deti, vsetky domace preliezacky, stoliky, postielky cestovne atd. Mne to da ovela vacsi zmysel, ze sa zlozi viac rodin a ma jeden velky hodnotny dar. Aj to tak bezne fungovalo. Ale nam robi akokeby opak.
Povedz mi prosim ta. Aky zmyzel ma kupit nieco odveci za 25€, ako nieco zmyselne (napr mame detske spolocenske hry za 7€ z pepca a su megasuper)... ? Preco kupit darcekovy kos, ktory darujeme dalej a nekupit za tie peniaze take veci, co by sme zuzitkovali? To mam starej mame dat flasu a energetakmi okolo? To by mozno bolo vtipne. Ale toto ani vtipne nie je.
Netrafila si sa do toho, na koho reagujes🫣 nic z toho co sa mi snazis vytknut som nenapisala🤷♀️ nadych-vydych. Neutoc bez rozmyslu
@ddaassuullaa teiž som to nedočítala, nedalo sa.
@ddaassuullaa
Ani si si neprecitala moj komentar 🙂 tak naco sa zapajas do diskusie, ked sa ti nechce?
Odpovedala som ti k veci a to k tomu, ze je to nasa chyba, ze za zapajame do niecoho, s cim nie sme sotozneni. Co nikde nepisem. A tiez som ti vysvetlila, ze nemam konkretne naroky na darceky ani sumu, ale poprosim, nech mojim detom kupi aspon nieco podla veku boze
@kvetinka75 dik za info, mozes odtial teda odist😉 pa
autorka ak si si nevšimla, nepísala som ho tebe. Trošku sa ukľudni, daj si kávu, čokoládu, čo ti spraví radosť a neber život tak vážne, lebo len sama si ho komplikuješ 😉
@kvetinka75 vsimla som si, ze komentujes diskusiu zacatu mnou 🙂 diky za radu, ale nepytam sa na toto 🙂
autorka a ja som zase tebe neodpovedala , čítaj s porozumením ale asi máš zlosťou tak zastretý mozog,

Mne sa to ani nedalo docitat do konca, prepac. Ale tolko materialneho vypocitavania, kolko si do toho prispevku vniesla ma odradilo od dorazenia az nakoniec.
Nadych, vydych - v podstate vasa chyba, ze sa nechate manipulovat do niecoho, s cim nie ste stotozneni. Zbytocne naroky na pol strany potom.
Raz, dvakrat skusim a potom koncim. Ak sa opyta, poviem narovinu, ze nemam v plane plnit niekoho zelania, ked on sa nezapaja do plnenia ziadnych zelani. Bodka. Ak sa nespyta, zariadim sa s darcekom podla seba. Zvysna cast rodiny ak je ok, nerobila by som zlu krv, iba keby sa pytali