Rodinná známa
Čo znamená podľa vás spojenie rodinná znama a kto sa ňou môže stať. Môže to byť aj kamoska ktorú dlhšie poznáte? Vďaka za odpovede.
@viestta chcem len vedieť či sa môže stať dlhoročná kamoska len tak rodinnou známou.
jasne, že to môže byť dlhoročná kamarátka, ale ide o to, že sa kamaráti viac menej s celou rodinou (resp. rodičmi atd...), nie len kamarátka jedného člena rodiny
mne to trochu pripomína, akoby sa chlap stretával s nejakou "rodinnou známou", ktorá je v skutočnosti nejaká jeho kamarátka, ale nazýva ju rodinná známa (lebo inak tiež nerozumiem, načo by inak bola taká otázka)
@unicornlady je to naopak práveže a preto to chcem vedieť či sa niekto len tak môže stať rodinným znamym keď sa pozná len s dvomi členmi rodiny
@veronika2550 ci sa moze stat len tak neviem. My mame rodinnu znamu je to kamoska od malicka mojej mamky po caste pozname vsetci celu ich ako aj oni nasu rodinu. Neni to pre mna len teta ale je to rodina
@veronika2550 a to je nejako dolezite, ci niekto dostane status rodinnej znamej? Zmenia sa tym nejako vztahy?
@veronika2550 Nemyslim, ze je to nejaky oficialny titul a kazdy moze vztahy vnimat inak. Ja niektore spoluziacky z vysky volam pred druhymi, ze kamoska, lebo sa mi to nechce zlozito vysvetlovat, ze o koho ide, aj ked vyslovene kamosky nie sme by som povedala s niektorymi. A takisto moze byt, ze ja povazujem niektoru za kamosku a ona mna len za znamu. Je to aj jedno, ako sa ten vztah nazve, dolezite je, aky ten vztah je.
@veronika2550 rodinná známa je pre mňa niekto, s kým sa pozná celá rodina ale nie je to nejaký intenzívny vzťah. Aspoň ja teda za “známych” označujem ľudí, s ktorými sa poznáme, ale stretávame sa viac-menej náhodne, bavíme sa len tak neutrálne... proste vieme o sebe, že existujeme, ak to situácia vyžaduje tak sa zdvorilo porozprávame, ale nechodíme spolu po kávičkách a dovolenkách.
@veronika2550 nie,to nie je rodinna znama...ked sa pozna az s dvomi clenmi rodiny....pokial tu dvojclennu rodinu netvori manzel a manzelka.
Rodinná známa je taká osoba, ktorú považujete za rodinnú známu, neviem, čo to tu rozoberáš donekonečna, keď chceš, je rodinná známa, keď nechceš, nie je. Je to len vec danej rodiny, nie je na to ústavný zákon -
Podľa mňa to nie je rodina v priamom slova zmysle, no dlhoročná a hlavne veľmi blízka osoba
@veronika2550 ...tak "rodinna znama" nie je hodnost ani rodinny prislusnik. Ak sa napriklad tvoj partner a jeho mama poznaju s jeho ex tak ju mozu vyhlasit za rodinnu znamu a nic s tym neurobis. 🙂 ...a potom moze prebehnut debata "s kym si pises?" "S rodinnou znamou" a pise s ex.