Rodinné oslavy ako pretvárka
Dobrý večer, tiež vnímate rodinné oslavy ako pretvárku?Je jedno či ide o krstiny,jubileum,svadbu a podobne. Každý len kalkuluje kto čo dal, koľko do obalky a podobne. Švagrina mi úprimne povedala, že niektorých ľudí volá čisto len z nejakej rodinnej slušnosti a ak by tí ľudia neprišli, bola by aj rada nič by sa nestalo..
Neviem či úplne ako pretvárku, skôr zvyk. Ja v ňom pokračovať nebudem a buď idem aby som neurazila,alebo vôbec.Neznášam tieto akcie, mám rada komornejši oslavy -iba my súrodenci a rodičia. Prekáža mi,že je tam veľa ĺudí, hluk, členovia rodiny,ktorých nepotrebujem vôbec vidieť.Zbytočné a všetečné otázky, skúmavé a hodnotiace pohĺady.No, chýbať mi nebudú.
@anonym_autor nie, sme radi, ze sa stretneme a spolu oslavujeme. Darceky a peniaze netreba.
Stretavame sa lebo sa chceme stretavat, je nam jedno ci a co kto dal, tak to sa potom lahsie stretava. Na falosne oslavy plne pretvarky nechodim/e 🙂.
Stretávame sa normálne, aj bez potreby darcekov... nielen rodina, ale aj priatelia...
@anonym_autor je to tak a realita. ľudia čo ti nepasuju tak bývajú tvoja rodina bohužiaľ. sustred sa na tých čo máš rada, ti ta budu v tvojom živote obohacovat a budeš šťastná a naplnená, posúvať sa vpred.
Nie, stretavame sa radi a hladame prilezitosti, aby sme sa stretli.
@anonym_autor nie, nevnímam to tak. Stretávame sa hoc kedy aj mimo osláv, podáme si koláče, jedlo, punč.. lebo chceme 🙂. Ale mi sme úzky okruh. Súrodenec, švagriná, rodičia. Nevolam k sebe širšiu rodinu, ani ku nim nechodím, lebo tam som cítila tu neuprimnost.. A to ja nemusím, ani zo slušnosti 🙂.
Nie, u nás nie - stretávame sa iba mama a súrodenci s rodinami a neriešime kolko kto/kedy
Nie, mame skvele rodinne oslavy a vzdy sa vsetci na seba tesime 😊 a vobec si neriesime vzajomne dary peniaze, ani na svadby krstiny oslavy atd. Proste kazde rodinne stretko sa nam rata, pomimo tychto materialnych veci.
A ak by som to mala brat ako pretvarku, na take by som mimochodom nechodila, uchadza mi vyznam.
U nas to tak nie je. Vzdy volam iba toho koho chcem, t.j. rodicov surodencov, svokrovcov.. nikdy neriesim ani ja ani moja mama kto nam co dal a kolko.. bohuzial moja svokra ano, ale ignorujem to, davam vzdy to co uznam za vhodne.
U nás veľmi záleží, kto robí oslavu. Ak je to moja časť rodiny, tak často je to len pretvárka a ukazovanie sa… ak mužova časť rodiny, tak tam chodím veľmi rada, aj ich rada pozývam, lebo som v tej časti rodiny našla aj ďalšie spriaznené duše.
Volam len surodencov a rodicov. Stetavame sa radi. Davame 20e/sviatok. Tak sme dohodnuti..
Nie. Nikde nechodím nasilu a s pretvarkou.
Okrem jednej členky rodiny - sesternice, sa stretávame radi a nikto nekalkuluje. Jediná sesternica kalkuluje, vymýšľa posedenia, len aby zhrabala peniaze. Keby mohla, tak by rodila ako čerešňa, len aby sa bankovky od rodiny sypali.
@anonym_autor nie, vôbec nie, je to super príležitosť stretnúť, zabaviť, pokecať, kto čo dal do obálky, alebo koľko stál darček nikto nerieši
@anonym_autor u nás tiež tak. Neriešime síce dary a obálky, ale môj muž napríklad nemá rád svoju sestru, a jej muža nemusíme obaja, ale tak je to babkine dieťa tak nechýbajú na oslavách. Tam ale zohráva rolu alkohol, ak nepijú, ok. Ale to bolo raz dva krát za 15 rokov ...
@anonym_autor Rodinne oslavy, ako u koho,ako kto. Nikdy som nic neocakavala. Ale ked ma zacali svokrovci a svagrina urazat, tak som prerusila kontakt. Neslo vobec o peniaze,ale o neprijemny - toxicky pocit z tych ludi.

Nie, nasastie u nas v rodine to tak nie je. Stretavame sa ako rodina aj bez darcekov a nestretavame sa len na oslavach.