Rodinné problémy a psychológ
Ahojte. Chcem sa rozviesť s manželom. Už to dlhšie nefunguje aj keď on si to zrejme nemyslí, jemu to asi vyhovuje resp. je s týmto životom nejako zmierený. Ja nie. Chcem si ešte dať šancu na iný život. Ja nemám už žiadnu rodinu, nejakých blízkych kamaratov nemám. Chodím do práce mám nejaké úspory, ale problem je v tom, že sa necítim psychicky dobre. Mám problémy a minuly rok to vyvrcholilo. Mala som ťažkú depresiu, teraz trpim úzkosťami hlavne zo samoty a liečim sa. Niesom ešte zďaleka v poriadku mám aj veľmi zle dni. Od januára som zmenila aj prácu. Ta stará ma ešte viac vyčerpávala a bola som totálne vyhorena. Ide oto, že teraz v novej mám skúšobnú dobu, zmluvu na rok, neviem vôbec či ma bude bavit, zvládnem ju a tieto veci. V starej som mala väčšie istoty. Preto všetko si myslím, že nieje teraz úplne vhodný čas na rozvod a takého životne rozhodnutia. Chodím k psychologovi. Je to dlhoročny profesionál ale mám pocit, že ma len ťahá dole. Keď rozoberáme moju situáciu jeho reakcie sú typu: a načo ešte čakáte?? Prečo sa hneď zajtra neodstahujete?? My nehovorte, že nemáte na nájom?? Že momentálne “nevladzem” a “nemám energiu” “liečim” sa sú pre neho iba výhovorky. Realne fakty typu že momentálne na ten nájom mi nevychádza, hypotéku mi nedajú, ísť nemám kam ho nezaujímajú… Podľa neho nemám robiť veci ktoré nechcem robiť. Že to nieje reálne take jednoduché si ani nedá “vysvetlit” Veľakrát keď mu na sedení opisujem situácie z môjho života ktoré ma trápia sa natom vyslovene akoby bavil, že či to myslím vážne .. opakuje že on tu nieje nato aby mi radil, čo mám ja urobiť. Neviem no … ako by ste Vy ďalej postupovali v mojej situácii? Ďakujem za názor
toho psychologa aj platíš? za také prihlúple rady si nezaslúži ani cent.
s rozvodom počkaj kým sa úplne nevyliečiš. S diagn. depresia by sa nemali robiť závažné životné rozhodnutia ako je napr. rozvod.
@anonym_autor uz si aj odpovedala v tvojom prispevku, teraz si v situacii, ze musis cakat.
@anonym_autor Sebe chceš dať šancu, ale manžela v podstate.využívaš ako taká pijavica. Vodíš ho za nos, kalkuluješ mu poza chrbát s odchodom, ale nechávaš ho financovať svoj život, berieš mu čas a šancu hľadať si normálnu ženu, ktorá by ho milovala. A čuduješ sa, že sa ti vodí zle? No zlým ľuďom sa to niekedy stáva. Predstav si, že by sa on takto správal k Tebe. Ak chceš nový začiatok, tak začni hneď a preber zodpovednosť sama za seba. Nevyhováraj sa a nečakaj zástupy ľudia, ktorí by ti akože mali.pomáhať. Bez barličky v podobe manžela sa budeš musieť inak obracať a aj depresie ťa rýchlo prejdú.
@anonym_autor Sebe chceš dať šancu, ale manžela v podstate.využívaš ako taká pijavica. Vodíš ho za nos, kalkuluješ mu poza chrbát s odchodom, ale nechávaš ho financovať svoj život, berieš mu čas a šancu hľadať si normálnu ženu, ktorá by ho milovala. A čuduješ sa, že sa ti vodí zle? No zlým ľuďom sa to niekedy stáva. Predstav si, že by sa on takto správal k Tebe. Ak chceš nový začiatok, tak začni hneď a preber zodpovednosť sama za seba. Nevyhováraj sa a nečakaj zástupy ľudia, ktorí by ti akože mali.pomáhať. Bez barličky v podobe manžela sa budeš musieť inak obracať a aj depresie ťa rýchlo prejdú.
@anonym_3b62f7 prosím Ťa to o čom rozprávaš? Nemáš šajnu o našom vzťahu a robíš tu nejakú analýzu môjho manželstva. Mňa môj manžel roky nefinancuje tak ako si ma roky nevšíma. O rozvode som mu niekoľkokrát hovorila ale odmietol ho. Čiže nedal mi šancu nato, aby ma niekto iný miloval, obral ma o kopec času. Majetok mame spoločný, tak ako môžem odísť ja by mohol kľudne aj on, ale neodíde lebo ma využíva ako taká pijavica. Starám sa mu o dieťa a udržujem domácnosť kým on si robí kariéru … V striedavke by toľko času na cestovanie a prácu určite nemal … kvôli nášmu vzťahu som natom psychicky tak ako som … asi toľko k zlým ľuďom. Povedomie o depresii a jej “prejdení” máš asi také aký inteligentný je Tvoj príspevok ..
Ja by som neplatila psychológa ktorý sa somnou iba porozpráva a ešte ktomu je takýto .Psychiater vie toho viac a poradí ti lepšie .
@anonym_3b62f7 prosím Ťa to o čom rozprávaš? Nemáš šajnu o našom vzťahu a robíš tu nejakú analýzu môjho manželstva. Mňa môj manžel roky nefinancuje tak ako si ma roky nevšíma. O rozvode som mu niekoľkokrát hovorila ale odmietol ho. Čiže nedal mi šancu nato, aby ma niekto iný miloval, obral ma o kopec času. Majetok mame spoločný, tak ako môžem odísť ja by mohol kľudne aj on, ale neodíde lebo ma využíva ako taká pijavica. Starám sa mu o dieťa a udržujem domácnosť kým on si robí kariéru … V striedavke by toľko času na cestovanie a prácu určite nemal … kvôli nášmu vzťahu som natom psychicky tak ako som … asi toľko k zlým ľuďom. Povedomie o depresii a jej “prejdení” máš asi také aký inteligentný je Tvoj príspevok ..
@anonym_autor Keď chceš nový začiatok, tak odíď. Nepotrebuješ k tomu mužov súhlas, dorieši to súd, rozvod aj majetok. Veď píšeš, že ti bude lepšie, že ti je zle zo vzťahu. A pritom sa ho držiš zubami-nechtami. Veď ťa nikto nenúti zostávať a trpieť, iba ak by ti to takto vyhovovalo. Ale rátaj s tým, že decko budeš mať zrejme stále len ty, pretože ak muž striedavku nebude chcieť, nedajú mu ju.
Ak o svojom trápení a nemožnosti rozvodu hovoríš roky a stále nič nerobíš, len hľadáš dôvody, prečo ešte v tom vzťahu zostať, tak sa nečuduj, že ťa ani psychiater nechce počúvať a nemáš žiadnych kamarátov. Zmena príde s činmi, nie rečami.
Nie kazdy psycholog Ti sadne, takze zmenit psychologa je normalna vec. A naozaj psycholog neradi ( teda by nemal) na riesenie svojho problemu mas prist sama za pomoci psychologa
Nie kazdy psycholog Ti sadne, takze zmenit psychologa je normalna vec. A naozaj psycholog neradi ( teda by nemal) na riesenie svojho problemu mas prist sama za pomoci psychologa
@anonym_df732a áno to viem a chápem. Mne by stačilo keby mal viac pochopenia preto, že v depresii a s úzkosťami je fakt ťažké uvažovať “triezvo”. Podporil a pochopil ma v tomto čase. Nie ma na každom sedení spochybňoval, že niesom v poriadku zato, čo prežívam. Napr. psychiatrička mi povedala, že nemám momentálne robiť žiadne vážnejšie rozhodnutia a potrebujeme dať veci dokopy.
nechodis na terapiu do Kosic?
@anonym_3b62f7 ja by som ti dopriala takú dobrú depresiu,keď nemáš ani silu žiť
@anonym_autor neviem,kde si prišla k tomu,že on musí súhlasiť s rozvodom
nechodis na terapiu do Kosic?
@anonym_5418a5 nie, som z Trnavy
@anonym_5418a5 nie, som z Trnavy
@anonym_autor ked mas pocit, ze to nie je pre teba, zmen
@anonym_autor ak si ten typ človeka, ktorému je všetko zle, všetko ťažké, nič sa nedá, chces len neustále sa sťažovať ani sa nedivím že psychológ reaguje takto.. takým ľuďom sa ani nedá nič iné povedať lebo radu nevezmú chcú len vyplakavat a overthinkovat nad všetkým. Ak to nie je tvoj prípad tak prepáč len to na mňa tak pôsobilo celé
Psychicky zle si na tom s toho ako žiješ. Chces sa dať dokopy vo vzťahu ktori ťa ničí a zhoršuje ti depresie. To sa navzájom vylucuje. Odsťahovať ak zvládneš nájom maleho bytu sa môžeš aj bez rozvodu. Nemusíš hneď robiť veľké zmeny. Keď budeš sama mimo situáciu doma uvidis. Alebo pravidelne chod na víkend niekam prec. Či ti je horšie lepšie či chces takto žiť ďalej alebo sa vrátit uvidíš z odstupu. Nemusíš sa sťahovať zajtra môžeš si pomaly robiť plán kam za čo ako kedy budeš mať nieco pozitívne svoj projekt. A rozvod poriesis keď sa situácia utrasie. A ak ti psychológ nevyhovuje môžeš ho zmeniť.
@anonym_autor staráš sa mu o dieťa?Nie je vaše spoločné?

V prvom rade vymenila psychologa