icon

Rozdvojená osobnosť

martinkova24
21. apr 2013

nejdem vam pisat cely pribeh ale v skratke,,,S priatelom sme sa spoznali v uk mame spolu dcerku,,pred rokom mu zistili hepatitidu tipu C cely rok sa musel liecit ja som zatiak zacala podnikat a prinasat domou peniaze.Minuli rok v decembri sa vyliecil a vo februari mal ist s otocom do zahranica,ale este stale su doma,,aj s otcom.Ma ma rad to viem ale pripada mi to niekedy ako by ma chcel od seba odohnat.Na jedenj starne mi hovori ak ma ma rad ako sa o mna boji /minuli tyden som bola na histerologii cakam na vysledky/ ako mu na mne zalezi. Na druhej strane ked ma zly den mi hovory ze chce byt sam ze mu vsetci ludia lezu na nervy ze mu zalezi len na malej ze je so mnou len koli tomu ze je na mne zavili /na peniazoch/,,,Done doobeda mal zase svoj den a narazky typu ze ma donuti /psychicky/ k tomu aby som sa s nim rozyisla ja uz som stratila nervy a povedala som mu ,,a co si myslis bola by som este s tebou kebyze nie je mala,,?nechcela som to povedat ale uz mi rupli nervy,,on je fakt ako rozdvojena osobnost ja to nechapem tieto jeho strihy a preco si to do r..i vybija na mne,ja som mu nikdyani slovko nepovedala ze nerobi on to stale pripomina ze ina by ho uz do riti poslala,co je asi pravda.nie?ale ked ja nemozem ja ho mam rada aj napriek tomu co mi hovory uz ho poznam a viem ze su to len jeho nalady,,este dodam ze som jeho prva nemal predomou este zenu,milenku alebo ako to mam povedat,

marcelatje
21. apr 2013

@martinkova24 nepoteším ťa, lepšie to nebude práve naopak. Tiaž som mala takého....dobrá výhovorka prečo nerobiť vždy poruke, všetko som financovala ja, on sa cítil menejcenný a vybíjal si to na mne. Utekaj od neho koľko ti sily stačia, vieš sa o seba postarať a zaslúžiš si niekoho lepšieho.

martinkova24
autor
21. apr 2013

@marcelatje 😢 ale ked ho mám rada čo s tým. Verím že robiť bude v ananglicku sme boli spolu 4 roky tam robil normálne

marcelatje
21. apr 2013

@martinkova24 aj ja som mala ale po 5 rokoch ponižovania a takéhoto správania som prišla na to že mám na viac ako na zakomplexovaného chudáka. Ja som dala veľa šancí a tiež to bolo pre mňa ťažké, ale neľutujem. Ak si ho poznáš a vieš že bude robiť ok, ale nebude ti ďalej ničiť psychiku svojimi výlevmi? Ja som bola hlúpa že som to tak dlho trpela, ale každý si to asi musí odžiť sám len pridávam svoju skúsenosť 😉

martinkova24
autor
21. apr 2013

@marcelatje do riti s prepáčením ja viem že máš pravdu mal by mi ruky nohy bozkavat aľe ja ho poznám aj s tej druhej stránky ako dobrého otca priateľa ja už neviem niekedy ako ho mám rada raz ho milujem potom nenávidím

pragmaticka
21. apr 2013

@martinkova24 vies s kolkymi som sa ja rozisla ktorych som mala rada?????? Vies kolko chlapov beha na svete ktorych dokazes dokonca este viac milovat ako jeho???? Takze taka vyhovorka ze ho mas rada, nestoji za nic. Ak si masochistka a tuzis sa trapit cely zivot, tak nech sa paci, zostan s nim. Ak chces byt ale naozaj stastna a tesit sa zo zivota, rozid sa s nim co najskor. Ak ti to riesenie pride prilis tvrde, tak nech sa paci je tu este tretia moznost, daj mu este jednu sancu, vazne sa s nim porozpravaj o tom ako ti to vadi, a ze mu davas ultimatum, nech sa postavi na vlastne nohy , je ti oporou a zacne sa konecne spravat ako chlap v opacnom pripade je koniec. A hlavne nepis ze koli dcere s nim zostanes. Som z rozvedenej rodiny a viem ze pre deti je najhorsie obdobie nie, ked su bez otca ci matky, ale ked vyrastaju pri ich neustalych hadkach!!!!

marcelatje
21. apr 2013

@martinkova24 taky tak, proste niekedy bol super a inokedy som bola z neho zrelá na psychiatriu 🙄 🙄 🙄 ale to rozhodnutie musí v človeku dozrieť, každý môže hovoriť čo chce aj tak urobíš po svojom, ja len aby si vedela že nie je jediný a ak by sa zmenil tak by asi jediný bol 😀 😀 😀 😀 😀

jana121212
21. apr 2013

@martinkova24 pred chorobou sa spraval normalne? nemoze mat depresie z toho ze nechodi do prace, nic nerobi, musi ho zena zivit? ale normalne to spravanie bohuzial nie je. a jeho otec sa ako sprava k mame? aj ty by si si mala ujasnit ako dlho si este ochotna mu pomahat. ale nehovor si, ze s nim zostavas kvoli dcere, tvoja dcera nepotrebuje takyto model rodiny, kde otec rozprava blbosti len aby sa necitil menejcenny. tak mi to trochu pride, ze jemu je urcitym sposobom psychicky zle a chce to aj na teba preniest

martinkova24
autor
21. apr 2013

@jana121212 ja si myslím že dôvod jeho správania je presne to čo píšem v prvých vetách to že ja ho zivim mi sme s uk sem prišli koli tomu aby robil v nemecku s otcom žiaľ na preventívnej prehliadke mu vyšli zle cenove testy a zistili mu hep cod vtedy to bol na pre... Jeho rodičia sú od jeho 12 rozvedený mama alkoholička otec robil v nemecku sestra zrelá na psychiatriu od 14 do teraz
@marcelatje ja si myslím že sa to zmení on si len musí dokázať že je chlap
@pragmaticka

marcelatje
21. apr 2013

@martinkova24 tak ti držím palce nech je to čím skôr 🙂

malinkaaninka
21. apr 2013

je dlho doma.nie každý to zvláda.tú izoláciu od ludí,nebyť užitočný,nechať sa živiť ženou..nemá depresiu?
http://depresia.yw.sk/index.php?option=com_cont...

nemusí mať vždy v zlom rozpoložení.depresia je sviňa v tom,že zlé chvíle striedajú "svetlé" chvílky.preto sa títo ľudia zdajú byť náladoví a k nevydržaniu.

martinkova24
autor
21. apr 2013

@malinkaaninka no vies čo ako čítam tak každé druhé na neho sedí niekedy ked už je na ton zle vravi že bu sa najradsej zabil len že na to nemá odvahu ja neviem ako mu pomôcť.dúfam že sa to zmení ked bude robiť. Koloo krát mi povedal že ho mrzí že mi ani nič nemôže kúpiť ako prekvapenie.

malinkaaninka
21. apr 2013

@martinkova24 ja mám niečo podobné doma /brat/ kým sme pochopili čo mu je a že sa neodá hnevať..prešlo času.najhoršie je,že ten človek sám musí chcieť liečiť sa.musí pochopiť že musí niečo so sebou robiť.depresiou trpí vela ludí,len sa o tom nehovorí.aj Jano Kroner sa lieči už pár mesiacov.taký komik,kto by to bol povedal.žial tato beštia si nevyberá.vytvor mu pohodu,určite mu nevrav nič negatívne,potrebuje pozitívne impulzy.chcelo by to koníček,tenis,futbal,pinponk..isť medzi ludí a doslova čerpať z nich pozitivnu energiu.

martinkova24
autor
21. apr 2013

@malinkaaninka hej a ako ho mam dostat von ved mu hovorim nech ide s kamaratmy von a on zte nie /lebo sa hambi/ ze neroby,,vcera som ho vytiahla na kavu a on si da pivo ze dobre a druhe kolko ze pivo vodka a ja ze nie ze nech pije len pivo a on ze a na co si ma tahala na kavu a ja ze no aby sme isli von tak sme isli domov a povedal mi ze bol som nou posledny krat von /bla bla/ ,,,no a dnes rano zase zacal

malinkaaninka
21. apr 2013

@martinkova24 nečakaj obrat o 180 stupnov.chodievajte raz do týždňa spolu a švihni si dva poldeci s ním.to zvládneš bez hanby.nemusíte piť slivovicu,dajte si dačo lepšie.vopred si priprav temy o ktorych sa budete baviť.najdi stranku s vtipmi a sem tam daky povedz.chodte do kina na komediu.urob doma grilovačku,pozvi jeho priatelov.potrebuje získať späť sebadôveru,nájdi si nejaké jeho dobré vlastnosti a vyzdvhni ich.napríklad ak je šikovný kutil,daj mu urobiť policu na knihy,alebo omalovať kuchyňu.on začne ešte vela krát kym sa z toho dostane,bud trpezlivá.

martinkova24
autor
21. apr 2013

@malinkaaninka no ja mam pocit ze sa so mou uz ani nechce rozbravat aj teraz prisal som domou zacal mi rozbravat o seriali co kukal,to sme sa rozpravali normalne potom som isla na ps on sedel oproti mne postavil sa a isiel von,,sa vozit na aute,,/on takto obcas ide niekde na tyche miesto luku atd tam sedi a fajci rozmysla/ no len neviem ako ho teraz vytiahnem von ked je na mna nahnevany,,s kamaratmy je to o nicom kazdemu sa vyhyba,,na vtipy on nie je velmi,,ja som trpezliva az dost o tom by som ti mohla rozpravat kolko urazok a narazok som mu prepacila viem ze teraz ma ,,svoje dni ,, a zase bude dobre len teraz co mi hovoril ,,ze ma od seba odplasi,, ze ho ja poslem do riti a ze ma uz nechce to je silna kava

malinkaaninka
21. apr 2013

@martinkova24 máš to ťažké,chápem ťa.nepoznám ani teba ani jeho.radilo by sa mi lepšie.mal by ho vidieť psychiater,mal by sa s ním rozprávať.ak si s ním bola doteraz šťastná,bola by škoda keby vám depresia zničila vzťah..

martinkova24
autor
21. apr 2013

@malinkaaninka len ako ho tam dostať s jeho povahou je to nemožné je ho ľúbim a vždy aj budem len neviem či on sa s toho dostane :( s toho jeho presvedčenia že chce byť sám :p a že mu všetci leží na nervy.. Tvoj brať sa ako prejavoval?

malinkaaninka
21. apr 2013

@martinkova24 napíšem ti IP 🙂 teraz už musím isť,zajtra rano ti napíšem.velmi by som ti chcela pomôcť.

lubikan
21. apr 2013

@martinkova24 ake je znamenie?Ak blizenec,je to normalne 😅

martinkova24
autor
21. apr 2013

@lubikan je lev ja panna
@malinkaaninka ok dakujem 🙂

moonlight1210
21. apr 2013

Hm, a na kom by si to mal vybijat ak nie na tebe? Ved s tebou zije. Teba pozna tak dobre ze vie kam kopnut a kde hryznut aby to bolelo. A jeho ( aspon trochu) uspokojilo. Nedavaj si hlupe recnicke otazky. Iba natahujes cas, aby si sa nemusela pozriet realite do oci. Riesis podruzne hluposti. Zacni riesit fakty.

marionmarion
21. apr 2013

@martinkova24 mas dve moznosti, zariadit sa musis podla toho, ci v sebe mas voci nemu viac lasky, alebo hnevu. Podla toho co pises, ma tvoj priatel problem, ktory asi sam ani s tebou nevyriesi. Sama s tym mam skusenosti a tipujem to na depresiu, ktoru mohla vyvolat dlhodoba choroba a zmeny ktore kvoli nej v jeho zivote nastali. Tvojmu priatelovi by pomohlo par sedeni u psychoterapeuta, kde by si utriedil myslienky a zistil by co vlastne chce. Ak ho mas naozaj rada, podpor ho v tom a stoj pri nom.
Ak na to nemas dost sil, hnevas sa, nevladzes uz bojovat, potom sa s nim rozid.
Je to na tebe

kaktusik007
7. máj 2013

@martinkova24 jedna rada do zivota - utekaj od psychopata