icon

Rozmýšľam zbytočne dopredu

10. aug 2022

Ahojte baby , terapie va vás čo bude? Ja sa trápim strašne dopredu nad veľa vecami a rozmýšľam nad vecami ,nemôžem spať kvôli tomu , ako tomu zabrániť?nejakú čarovnú formulku nemáte? Napr mala som covid , pred tým som bola s dcérou v nemocke a už sa bojím že má vyhodia , hoci som tam zatiaľ len brigadne,s tým že prídem kedy môžem , ale aj tak mňa tá myšlienka umara , lebo som dlho nebola v práci a čo ak ..že ja tu robotu chcem ...
Alebo rozmýšľam že čo ak my nevyplatia vyplatu , ale viem že proste musia má vyplatiť (teda mali by )..
A takýchto veci je veľmi veľa , už som som z toho unavená , lebo ja len nad takýmito vecami rozmýšľam 😔potom som nervózna na deti ,na všetko..neviem ako žiť optimickejsie ?

elizabet173
10. aug 2022

riadim sa týmto „Najviac strachu som si v živote prežil kvôli veciam, ktoré sa nakoniec nikdy nestali.“ — Mark Twain
Keď sa nad tým zamyslíš, nijako tvoj strach neovplyvní to, čo sa má stať. Okrem toho sa môže stať ešte kopa ďalších nepríjemných vecí, na ktoré ani nemyslíš. Takto si iba znepríjemňuješ život a k ničomu to nevedie. Ak si s tým sama nevieš poradiť, navštív odborníka

0silvia0
10. aug 2022

Ja to riesim tak, ze vzdy si poviem, ze ked sa nieco stane, az potom to budem realne riesit. Nebudem si hlavu zatazovat fabulaciami. Dokym sa ta vec nestane, netreba si ju vizualizovat.

wtroa001
10. aug 2022

Ahoj, rozumiem tvojim myslienkovym pochodom, pretoze sama som mala tento problem. Odporucam sa na chvilku zastavit a skusit sa na svet pozerat viac "detskymi ocami". Najst v sebe zvedavost, radost namiesto vecneho strachovania sa a predstavovania si roznych katastrofickych scenarov. Skus sa viac sustredit na to, co je v zivote dobre, co sa ti podarilo a co skvele by sa ti mohlo stat zajtra. Musis svoju pozornost venovat pozitivnym veciam. Ak by si o tom niekedy chcela viac popisat, kludne ma kontaktuj, rada pomozem. 🙂

jjanulienka
10. aug 2022

Skús knihu sila prítomného okamihu😉

lujziana44
10. aug 2022

Možno by ti pomohla nejaká motivačná literatúra, skúšala si niečo také? Ale vážne, treba si povedať, že je hlúposť trápiť sa nad vecami, ktoré sa reálne ešte nestali, zaťažovať si nimi zbytočne hlavu, robíš sama sebe zle. Skús sa nejako rozptýliť, rob to, čo ťa baví, snaž sa nemyslieť na zlé veci. Viem, že sa to ľahko hovorí, ale nesmieš myslieť negatívne, môžeš si privodiť kadečo zlé.

salamistka
10. aug 2022

No tom som celá ja :D strach, či sa všetko podarí, čo ako dopadne a ČO AK to nedopadne dobre, ale vždy sa všetko viac-menej podarilo...vlastne som takáto ustráchaná hlavne odkedy som mama, cítim zodpovednosť za budúcnosť svojej dcéry, vidím chyby ktoré som spravila vo výchove a bojím sa, že kvôli tomu bude mať problémy a podobné myšlienky....celkovo inak žijem spokojný život, mám všetko čo potrebujem, navonok samozrejme úsmev ale vnútri ma celý čas niečo zožiera..

majka1921
10. aug 2022

@salamistka och, napodobne. Ale ja to mam vychovou, moji rodicia boli aj su extremne uzkostlivy.
Btw.neber to v zlom, ale ako vtip - tvoj nick nesedi s tvojim mindsetom :D

salamistka
10. aug 2022

@majka1921 som zvyknutá, že mi to píšu, moja odpoveď: chcela by som byť...aj môj otec je podobnej povahy

marsmykkok
10. aug 2022

@salamistka
@majka1921 pridávam sa do klubu. Bohužiaľ človek si vytvára vzorce v detstve a keď od malička v tom žije je to ťažké nepochytiť... Ja mám takú mamu extrémne uzkostlivu a vidí všade problém a zlé, rovnako obe staré mamy také boli a ja hoci sa snažím taká nebyť som podobná...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
10. aug 2022

@mamula20 🤦no až takto zle som s tým rozmyslanim nie som

salamistka
10. aug 2022

podľa mňa to patrí do inej témy

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mandzula
10. aug 2022

Ja som sa rokmi naucila, ze ak sa nad niecim zamyslam a neviem to vyriesit do 5 minut, tak sa zamyslat prestanem. A ono sa to potom nejako vyvrbi.

hiro
10. aug 2022

@mamula20 "miesto toho,aby isli do ulic" :D Akoze ked vyjdu ludia do ulic tak ludia nebudu musiet setrit a pritecie ropa? :D

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mandzula
10. aug 2022

@mamula20 a ty akoze co vyriesis vypisovanim na MK, ved zorganizuj nejaku vzburu, trieskanim do klavesnice toho asi vela nevyriesis, takych "hrdinov" su plne socialne siete.

hiro
10. aug 2022

@mamula20 "az nebudu mat ludia nic." :D A to akym sposobom sa spravi ze ludia nebudu mat nic? Mame sa luxusne, 90% ludi na svete nema tolko ako ludia na Slovensku. A aj tak nieco maju. A ty tvrdis ze my budeme mat menej ako najchudobnejsi ludia na svete? Nic?

marsmykkok
10. aug 2022

@mamula20 myslíš že je to iba o tejto vláde? To si potom veľká optimistka...

hiro
10. aug 2022

Tak tak, tato vlada je neschopna a este nas aj zadlzi. Ale slusni a schopni ludia nejdu do politiky takze myslim ze ani dalsie vlady nebudu najlepsie. Vymenit ich prezlecenymi fasistami co len vymenili rovnosaty a fakle za saka a tituluju sa ze su narodovci? Ktori nemaju nijaky iny plan len nastolit totalitu a rozvrat? Zakazat umenie a kulturu? Ako to pomoze Slovensku?

ckocka
10. aug 2022

No vidíš, stačí jeden príspevok o kúpkaní a chápeš aké je to absurdné.

jana_eyre_2
10. aug 2022

Tieto myšlienkové pochody veľmi dobre poznám, bohužiaľ sa ich neviem zbavit.. vraj pomáha meditácia, napocuvane, načítane mam toho viac a toto zväčša radia.. lenze mne sa v meditácii príliš nedarí..

Zatiaľ robievam to, že skúšam snívať o niečom čo by ma potešilo, (dam príklad predstavujem si že sme si kúpili najlepší karavanovy príves a ako by sme to tam mali zariadené) vždy vtedy keď ma prepadnú myšlienky na niečo čoho sa obávam, alebo čo má trápi.. vďaka tomu viem zaspať alebo sa ukľudniť keď mi je z tých myšlienok najhoršie..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
hiro
10. aug 2022

(na Sri Lanke teraz vysli do ulic, prezident utiekol, vyrabovali domy politikov, uz tam skoro ani nemaju funkcnu vladu - a pritiekla na zaklade toho ropa/benzin/klesly ceny/inflacia?)