Sebecká sestra ?
je od sestry sebecké alebo nie keď mi nepozicala peniaze ktoré som potrebovala pre dieťa keď mi to tento mesiac nevyšlo a oni si idú kúpiť nové auto lebo sa im paci a pritom majú uz 3?
@anonym_autor Autorka ano je pekne, ak si rodina pomaha. Ale napisala si malo info. Tvoj muz/partner sa o dieta nestara? Ty sa mas tak zle,ze ti nevyslo na dieta kvoli comu? Dieta ma kolko rokov?
Na druhej strane sestra ma svoj zivot a financie su ich a oni rozhodnu ako s nimi nalozia. Ona ti poziciat moze, ale aj nemusi a nie sebecke to nie je, aj ked pomoct je pekne, ale tiez zavisi od okolnosti. Neviem teda ake mate vztahy- ty a sestra, ale v prvom rade opis svoju situaciu skor nez sa tu spusti lavina kadecoho...
Už ti niekedy požičala? A vrátila si jej vždy včas? Pomôžeš jej aj ty nejakým iným spôsobom?
@huxy samozrejme
nie je to jej povinnosť. a predpokladám že si sami peniaze zarobili, môžu si s nimi robiť čo chcú.
@anonym_autor a smiem vedieť, ako jej ty pomáhaš?
Plus o nej píšeš v množnom čísle, čize asi myslís sestru s partnerom. Ale tam potom nerozhoduje len sestra, ale má do toho co kecať jej partner
@huxy no predsa je jej sestra!😃
Ak je to bežné, že "nevyjdu peniaze", ak je to o tom, že si nezodpovedná/nepracuješ/nemaš finančnú gramotnosť a očakávaš, že okolie ti bude požičiavať lebo však predsa pre dieťa a veď oni majú a ešte si aj dovolia kúpiť ďalšie auto, tak nech dajú aj mne, apod. tak to považujem za sebecké a najmä nezodpovedné od teba.
Ak je to výnimočná situácia, do ktorej si sa dostala z vážnych relevantných dôvodov a sestra sa ti otočila chrbtom, tak to za minimálne nepekné považujem od nej.
Čo keď je sestra. Asi vie dôvod prečo nechce požičať. Nech ide na brigádu manžel.
Pokiaľ v tom nie je žiadny háčik ani z tvojej strany, tak mi to príde zvláštne, že vlastná sestra nepožičia a ešte keď to potrebuješ pre dieťa ale keď má na to dôvod, tak si v tom niečo bude a nemyslím, že to bude len spomínané auto
A to kolko si chcela? Tolko co vyjde auto?
Mala by si sa naucit hospodarit. Pracujes vobec?
Príde mi to trochu zvláštne, ale prečo to robí, vie asi len ona. Neviem, či máš vo zvyku si požičiavať stále, či to aj vrátiš, alebo či jedno z áut nemajú pokazené...
Načo si si urobila decko, keď nemáš peniaze na to, aby si ho živila?
@huxy samozrejme
@anonym_autor co samozrejme? Pozicala ti niekedy? Vratila si nacas? Pomahas jej?
Ale po pravde, ak k nim chodis pravidelne ako do bankomatu, tak jedneho pekneho dna si povedia dost. Oni svoje peniaze nukradli, takze oni rozhodnu ako ich minu a ci ti ich pozicaju. Preco ti nevychadza koncom mesiaca na dieta? Aj to je dolezite. Keby vyplul kotol a na opravu ste minuli vsetky rezervy co mate, tak dobre, je dovod pozicat. Ale ked jednoducho mate dieta ale nemate prijem, tak to treba riesit. Alebo menej minat alebo viac zarabat.
@anonym_autor Nie je to sebecké. Jedná sa o jej peniaze, na ktoré Ty nemáš žiadny nárok.
Ani neviem či sebecké ale za mnou keby príde súrodenec že potrebuje peniaze pre dieťa nevahala by som a dala toľko koľko viem .
@anonym_autor nie je to sebecke. Mas taku istu moznost pracovat a zarabat ako ona. Nie je jej povinnost ta financovat.
Ja už zásadne nepožičiavam peniaze. Pár krát som v dobrej viere požical, aj rodine aj kamarátom a VŽDY bol problém s vrátením. Opakujem VŽDY. Ono si povedzme úprimne, ale ľudia čo si požiciavajú peniaze, nie su zodpovední. Zodpovedný človek má dostatok financii, nezodpovedná troska nerieši čo je a bude, len sa nejako vezie životom.
@anonym_autor nie je sestrina uloha poskytovat financne sluzby
@anonym_autor skor by som nechcela mat taku nezodpovednu sestru ako ty, ktora zjavne je financne negramotna, a este caka, ze ju zachrani sestra?
chceli sme si pozicat na zaplatenie vyletu co malo ist mase dieta so školou,chceli sme 50 eur,sme sestry,ako dvojčatá,vzdy sme si pomahali pomahanim v domácnosti strazenim deti vymienanim veci varenim peniazmi...nikdy sme nemali problém,a vždy sme vrátili,do pondelka by tie peniaze mali naspäť,ja som teraz na materskej a pritom pečiem torty na zakazky a moj partner je remeselnik predovšetkým murar maliar
chceli sme si pozicat na zaplatenie vyletu co malo ist mase dieta so školou,chceli sme 50 eur,sme sestry,ako dvojčatá,vzdy sme si pomahali pomahanim v domácnosti strazenim deti vymienanim veci varenim peniazmi...nikdy sme nemali problém,a vždy sme vrátili,do pondelka by tie peniaze mali naspäť,ja som teraz na materskej a pritom pečiem torty na zakazky a moj partner je remeselnik predovšetkým murar maliar
@anonym_autor vy ste s peniazmi tak natesno ze nemate teraz nazvys 50 eur?
Co by ste robili keby prisiel neocakavany vyssi vydavok ktoreho uhradenie by nepockalo- pokazi sa auto, spotrebic atd?
Sestre by som pozicala vzdy.ale zo svojich penazi.Lebo roky fungujeme kazdy zo svojim uctom a vyhovuje nam to.Takze by som nepotrebovala manzelov suhlas.
@anonym_autor vy ste s peniazmi tak natesno ze nemate teraz nazvys 50 eur?
Co by ste robili keby prisiel neocakavany vyssi vydavok ktoreho uhradenie by nepockalo- pokazi sa auto, spotrebic atd?
tak tento mesiac to vyslo tak se nemame navyše
Sestre by som pozicala vzdy.ale zo svojich penazi.Lebo roky fungujeme kazdy zo svojim uctom a vyhovuje nam to.Takze by som nepotrebovala manzelov suhlas.
@anonym_3780fc oni nemaju spoločný
@anonym_autor Autorka a to vam nevychadza 50€, ked pecies a tvoj muz pracuje? Nemate nic nasporene do rezervy? A teraz keby sa stalo nieco zavaznejsie co by trebalo hned riesit, tak co by ste robili? Peniazmi ako si napisala predpokladam ty sestre nie, ale ona tebe, kedze vam dokazala prist takato situacia...Mozno kebyze poprosis sestru o inu pomoc a nie financnu, tak by neodmietla, ale ak to takto byva aj keby z casu na cas, tak to moze zacat vadit aj surodencovi. To ozaj nemate ziadnu rezervu? A ako som sa pytala vyssie, kebyze nieco dolezite musite riesit hned, ako by ste to zafinancovali, plus strava atd do vyplaty? Zacnite si aspon co-to odkladat, pretoze sestra nie je vasa banka zakazdym "ked vam nevyjde". To,ze to vratis je sice pekne, ale ide o princip. Radsej nerieste financne pomoci, lebo sa kludne moze stat,ze sa do buducna pohadate zbytocne, lebo jej to prerastie cez hlavu. A dalsia vec, ked ju nazyvas sebeckou, nie je ti to ani trochu blbe podla toho co si opisala? Keby bola sebecka ti neda nikdy ani vindru a nepomahala ti ani nijako inak, skor to na mna posobi, nehnevaj sa, ale ze jej zavidis. Muz nech si najde este nejaku fusku aspon sem-tam a odkladajte co sa da.
Podla mna vobec nehovoris celu pravdu.Chyba tam B.Jedna zena by na dieta peniaze dala,tvoja sestra ma urcite dovod preco odmietla a 3.auto to nebude kedze ide o 50 eur.
Pred 4 dňami chodili prídavky na deti + ti chodí materská, to si všetko minula? 50€ je smiešna suma, to naozaj nemáte žiadnu rezervu? To je celkom adrenalínový život.
Očividne sestra veľmi dobre vie, prečo ti nepožičala peniaze a sebecká si jedine ty.
@anonym_autor úprimne neviem. Ja by som síce rodine 50 eur požičala bez zaváhania. Ale zároveň mi toto nepríde ako situácia kedy by mal ísť niekto pýtať peniaze od druhého, hoc rodiny. Čo ja viem. Ja si neviem predstaviť ísť si požičať peniaze mimo vážnych situácií. A aj možno z tohto vychádza to moje "požičala by som bez zaváhania" lebo ani ja, ani moje okolie nie sme takto zvyknutí, že by sme si vlastne len tak požičiavali peniaze 🤷♀️ Tým nevravím, že výlet pre dieťa nie je dôležitý, ale skôr tie okolnosti ohľadom toho mi prídu také, že je to skôr taký zvláštny mix nezodpovednosti alebo čo ja viem. Skrátka požičiavanie peňazí by za mňa nemalo byť niečo bežné, ale niečo úplne výnimočné vo vypätých situáciách. Tvoj postoj mi preto príde zvláštny.
@anonym_autor dnes su stavbari tak drahi , ze nechapem,ze nemate prachy ..predpokladam,ze ich muz mozno aj ty prefajci 🥲🥲

Už ti niekedy požičala? A vrátila si jej vždy včas? Pomôžeš jej aj ty nejakým iným spôsobom?