Slobodná mamička a zvládanie financií
Dobrý deň. Chcela by som sa opitat tie co ste samé z ročným dieťatkom. Ako riešite bivanie. Financie?dakujem
@kikuska4444 ak nie si povolaním dcéra, ktorú dotuje bohatý otecko, nespravila si si dieťa s niekým, kto platí dostatočne tučné výživné pokrývajúce aj tvoje životné náklady alebo si nezdedila po prababke z Južnej Ameriky za vrece diamantov či inú zaujímavú komoditu, a nemáš ani dostatočné úspory, tak potom to treba riešiť prácou a zarobiť na podnájom / hypo a všetky ďalšie výdavky. Ako bonus máš rodičák, prídavky na dieťa a samozrejme dieťa má právo aj na výživné od otca (ak je zapísaný v rodnom liste).
@kitycat ďakujem že ste mi pomohli. Takúto odpoveď som čakala😊
Treba sa spytat samej seba...iba ty vies ako si na tom financne a s byvanim.Mas vlastne byvanie, financie na ucte alebo si u rodicov a zijes z rodicovskeho a vyzivneho, mas pomoc? Ak chces ist do podnajmu z rodic.prispevku nevyzijes t.j.dieta dat do jasli a ist pracovat.
@kikuska4444 pozri toto je sice poradna pre mamicky, ale s tou gramatikou to myslim dobre...ak si napises inzerat ze hladas byvanie a budu tam tieto chyby ja ako majtel nehnutelnosti by som sa zasmiala a preskocila ta vo vyberovom konani...slovesky jazyk ma vediet kazdy. Ak budes pisat na nejaky pracovny inzerat a poslel im motivacny dopis s takymito "perlami" budes zavisla na pomoci statu
Ako si na tom teda? Ake mas moznosti? Aky je tvoj plan A a plan B??? Co vsetko si uz podnikla a aj tak sa ti nedari a nevychadza ti to? Len sa nezadlz u nejakej nebankovky...ja teraz dotujem moju mamu lebo to tiez financne nezvladala
Ahoj . Ja som sama s 2a pol ročným synom . Žijeme z rodičaku a zo 100e výživného čo mi dáva manžel (rozvadzame sa-dúfam že potom to bude viac)
Sama platím nájom a všetko. Každý mesiac mi nezostane ani cent , neviem si nič ušetriť a aj teraz ledva čakám na rodičak. Ale mám blízko rodičov, viem že sa tam môžeme ísť najesť.
@kikuska4444 moja kamoska mala pravopis na haku, pouzivala len "i" a na take gramaticke rady napisala, ze sa jej v klavesnici zaseklo "y" 😁
Skusit azylovy dom pre matky s detmi (na nejaky cas kym sa postavis na nohy). Nerobim si iluzie ze by niekto prenajal slobodnej mamicke alebo aj dvom, izbu ci byt. Je to bohuzial rizikove.
@kikuska4444 bývala som v prenajatej izbe v spoločnom byte, neskôr dome. Za mňa je to určite lepšia možnosť než nejaký azylovy dom.
Co sa týka práce, zárobku treba si nájsť niečo čím sa dá zarobiť a netravit v práci príliš veľa času (niekto robí účtovníctvo, niekto predáva cez internet.....) ak si úplne sama na dieťa rátaj s častými OCR, statnymi školkami ktore sú otvorené do 16.00....
K tomu si pre spoločnosť nepotrebný odpad, nepomôže ti nikto. Pri hľadaní práce či bývania je malé dieťa obrovská prekážka a dajú ti to všetci poriadne pocítiť. Každopádne dobra sprava je že dnes sa majú slobodne mamičky lepšie než pred rokmi
@lujza123 bohuzial mas pravdu. Nie je to sranda. Niektore slobodne mamicky su rady ked je co papat po vyplateni sekov ale su to silne zeny. Klobuk dolu. Ziadna z nas nevie co bude o rok dva desat.
Nanestastie je teraz situacia ovela horsia ked nie su jasle, je ovela menej pracovnych prilezitosti a asi sa teraz neda prenajat na zaciatok ked treba dat na najom aj depozit, izba v byte ci dome ked zuri virus.
Dobrý deň, google ma doviedol až sem. Hľadal som totiž niekoho, kto hľadá na prechodné obdobie bývanie, respektíve aktuálne nemá kam ísť. Zámerne nepíšem či to má byť muž, alebo žena, pretože mi to je jedno. A teraz odpoveď na otázku PREČO?.. Mám miesto v byte pri Prešove a tento stav bude minimálne ďalší rok. Pracujem z domova a takmer všetok svoj čas trávim v prírode, takže mimo ľudí v potravinách nikoho nestretávam. Ten pán v zrkadle v síce sympatický, ale moc si so mnou nepokecá 🙂 Takže znova a hlavne preto, aby som sa nezbláznil zo samoty a aby som využil priestor v byte za ktorý platím k sebe niekoho hľadám (od ľudí čo so mnou boli som chcel 100€). Mám moc rád deti a potešilo by ma, ak by človek, ktorý ku mne príde bude rodič s dieťaťom, či dvoma (na viac by už miesto zrejme nebolo 🙂 ) A teraz tie podstatné veci, aby sme sa vyhli nevhodným komentárom a aby nedošlo k nedorozumeniam.... nejedná sa o hľadanie ženy na vzťah, pretože po sklamaní, ktoré som zažil bude trvať zrejme roky, kým budem schopný niekomu veriť a aj preto som snáď dostatočne jasne napísal, že mi je jedno kto to bude. Mňa by hlavne potešili deti, nech kľudne niečo zničia, pomaľujú, zašpinia, len nech je sranda a nech mám s kým pozerať rozprávky 😀 Ak niekoho poznáte, kto sa potrebuje postaviť na nohy, v koho možnostiach nie je uhradiť samému náklady za bývanie a kto nemá problém s alkoholom! a kto nefajčí!! a nekradne!!!, tak budem rád ak mu na mňa dáte kontakt (v profile). Moc ďakujem a prajem krásny deň Jozef

opytat, s kym/s cim, byvanie... to je pomoc gramaticka...