Slovo ľúbim ťa vraví, ale nechová sa tak

marisola
12. júl 2016

otázka...
prečo chlapi vravia, píšu partnerke slová lubim ta, milujem ta, mam ta velmi rad,a stále to iste dokola, hovoria to aj každý druhy den,ale vlastne nič nerobia,aby to potvrdili cinmi ?stalo sa vam to?je to u chlapov bezne,ci ?
je lubim ta,len nejaka formulka, naucena fraza pocas rokov vztahu,a ked to neni tak,tak si to chlap ani neuvedomuje ?a vravi to stále,ci ako to je ? ok, pmoze s nakupom, pomoze s niecim, odvezie niekam,ale inak nič, ziadne pekne slova, ziadne pekne reci, ziadna romantika, ziadne ine prejavy, ziadne hladkanie, ziadne nič..uz aj objatia strádajú, skarede slova, hádky,kriky, je to slovo lubim ta vymysel? ako tomu chápať teda ? ciny hovoria nieco ine.

guinevre
12. júl 2016

@marisola Fuha, neviem ci vela analyzujes, alebo vela ocakavas, alebo si proste vo vztahu ktory vobec nema vyznam, ale ak davno nemas 16 rokov tak by nemalo byt tazko zamysliet sa nad tym v com je problem a ci by si to nemala zacat riesit.
No a samozrejme, ak ti hovori ze ta lubi kazdy den, a potom ti este vynada, ziadne pekne slovo, nic pre teba neurobi, alebo ty pre neho, a hadate sa tak je smiesne riesit ci to "lubim ta" nieco znamena a co je za tym, proste neni nic.

marisola
autor
12. júl 2016

@guinevre som to skor myslela tak,ze ci slovo lubim ta, dokazu chlapi vraviet aj ked uz davno to tak neni ?ked nelubia ?
to hovori sice ta velmi vazne a hovori mi to kazdy druhy den, ale napise to napriklad v sms, mailoch,ale aj osobne zavse,no nie az tak casto,
moze hovoriť slovo lubim ta,milujem ta,a pritom nema zaujem nieco riešiť ?nema zaujem riešiť problémy vo vzťahu,tvari sa hlucho a slepo, nemá zaujem, je mu všetko jedno,je lahostajny,a takmer vobec ma nepocuva, NEDBA o moje stastie, nestara sa on, je mu jedno,ci som stastna,alebo nie,nehovori mi ine pekne veci, iba strohe lubim ta, ziadne ine vyznania lasky.nic.
hadame sa velmi,kriky astále,nadavanie a tak...preto nechapem tomu slovu..lubim ta

misel0806
12. júl 2016

V tvojom pripade je to slovo lubim ta skor odbijajuce,cize povie ti ze ta lubi a tym to hasne ziadna starost,iba ustna forma ,ciny ziadne... To potom co je za vztah nemi,hluchy,slepy☺

moonlight1210
13. júl 2016

@marisola no dobre, vyskrtnime to pausalne "lubim ta". Co dalej ti tam ostava? Ake dalsie prejavy zaujmu, vztahu?

rheuska
13. júl 2016

Tak prečo si s ním nesadneš a neopýtaš sa. A ty keď mu to hovoríš tak to myslíš úprimne. Niekedy je to o zvyku. Romantika sa po čase vytráca. Ale ma vzťah ste dvaja. Iniciatíva môže prísť aj s tvojej strany. A ďalšia vec, všímaš si čo robí? Niektorý muži by ti povedali, že aj vynesenie smetí je podľa nich dôkaz. Začni tým, že prídeš za ním a pobozkáš ho. Na udržanie vzťahu je potrebná intimita. Nie sex! Intimita. Tak mu ukáž čo ti chýba. Keď naznačíš to chlap nepochopí, rozumejú iba priamej reči. (Len ho nenalakaj dlhými rozhovormi. Chlap sa vie sústrediť na city iba chvíľu. 😉😀

dominika6
13. júl 2016

@marisola
pretože aj ked ho furt nasereš aj tak ťa ľúbi...čo na tom nechápeš?
a ked ti chýba neha a objatie,tak mu to povedz

elusive
13. júl 2016

@marisola A koľko ste spolu?

miriam11
13. júl 2016

@marisola si si odpovedala, nelubi ta, je s tebou zo zvyku. Daj na svoje pocity predsa. Siesty zmysel....hm?

natalym
13. júl 2016

@marisola Môj muž mi to nehovorí. Možno na začiatku, alebo mi to niekedy napísal ale už teraz mi to nehovorí.

Raz mi povedal: ,,Ak som stále tu a spím s Tebou v posteli tak ťa ľúbim, to je jasné, inak by som tu nebol.,,

majusqa77
13. júl 2016

kup si knihu 5 jazykov lasky. mozno pochopis 🙂

magmolatus
13. júl 2016

@marisola casom zo vztahu romantika vypadava a stava sa z vas normalny par aj bez tych zalubenych slov. Ale ovšem máš pravdu ak len rozprava a nič nerobí je to k nicomu.

mladazienka
13. júl 2016

Ked som zacala chodit s mojim manzelom, bolo to krasne peckove, velmi som sa tesila nasej laske, na nase vyznania dennodenne a vsetko tak krasne ruzove a prisladene, az som sa bala, ze to raz moze skoncit a ja budem z toho velmi nestastna....
A teraz som jeho manzelka.....mame ovela viac starosti, cakame babatko a predstavte si, zmenilo sa par veci v nasom vztahu....so mnou biju hormony a som niekedy protivna a nemam naladu, manzel dokoncuje nas domcek, nie vela veci vychadza podla planu a tiez som si vsimla, ze uz si nehovorime desatkrat za den ako sa lubime, uz sa ta frekvencia znizuje.....ale napriek tomu som nesmierne stastna, lebo viem, ze vsetko, co moj manzel robi, robi pre mna, nema problem mi navarit, hocikedy mi prinesie ruzicku(cca raz za mesiac), pomaha mi fakt vo vsetkom, pochvali mi obed aj ked niekedy je nic moc,a proste robi veci presne tak ako to milujem.....Cize tym chcem povedat, ze nie vsetko je o slovach lubim ta, milujem ta, ale fakt je to najkrajsie, ked sa slova lasky kombinuju so skutkami a vtedy je ta laska naozaj citelna....a kniha 5 jazykov lasky je super....lebo kazdy ma rad ine prejavy lasky....

marisola
autor
13. júl 2016

ja to z neho necítim, hoci mi vraví lubim ťa, tak nijako inak krajšie mi nevyzná lásku, nekúpi ružu, nič...nenapíše peknu romaticku sms..kedysi mi písaval ,ako ma miluje,ze som jeho jedina aneviem čo, este prve tri roky vzťahu,potom to zrazu ochladlo,toto.tieto prejavy..ja som clovek, ktorý si potrpí na pekne slova, mile, no dostavam od neho skor horšie slova,aj na moju adresu,kritiku a pod.niekedy aj nadvaky,
sme spolu dlhe roky,ale on vie,ze na tom bazirujem,na tej intimite, na slovách, na gestách a tak,a on nič. uz sa dokonca ani jazykom nebozkavame, ved provlém mame,dost sa hádavame v poslednom roku, totálne kazde dva tri tyzdne sa strasne pohádame na par dní, ja vzdy ziapem, on je skor tichšie, ale niekedy aj on na mna vyskočí, ale on dost casto zuri potichu, coho sa najviac obávam. neriešime vsak ziadne vazne veci,ako svadba, deti, dom, nič..len take menšie problémy riešime,ale stale nieco, no vacsinou som nespokojna s jeho povahou a tym,ako sa chova, preco zrazu je iny,ako bol kedysi.
on uz si ani neuvedomuje a správa sa ku mne otrasne,, neslušne, bezcitne skor by som povedala, a pokladá to za OK.

sadla som si s nim o tom uz vela razy,ale nepomohlo,on nechce komunikovat. poslala som ho aj nech si hlada inu babu, no nic. tak nech ide odo mna preč. toto uz nema zmysel, tak nechapem,naco to drzi tymi magickymi slovami a stale oslovenia pekne, zlato, mojko, andilek, a take kraviny,ked mi este v ten den povie,ze mi jebe ..tak naco toje dobre ?naco sa pretvaruje ?a on mi hovori,ze predsa to,ci ma lubi nesuvisi s tym,ze mi povie nadavku..
akoze pomoze mi s upratanim, urobi,o co ho prosim, kupi to a to, ideme na vylet obcasne, snazi sa mi pomahat, a neviem co, odvezie ma kam chcem,navari obcasne ked som unho(inak spolu nebyvame),ale inak necitim nic z neho..
ked ma objima tak len tak ledabolo, chabo, nic ziadny cit necitim,ziadny zaujem nic..

marisola
autor
13. júl 2016

mne to pripdá vždy take,že ja pridem za nim nebadane, pobozkam ho, pohladkam...a tak, snazim sa pestovat tu lasku ,ide to tak zo mna a podobne ...on toto nerobi vobec..jedineked sa schyluje k sexu..

marisola
autor
13. júl 2016

@mladazienka,
@magmolatus
@natalym
@elusive
@dominika6
@rheuska

niekedy aj cítim,že ma lubi,ked ma tuho objíme,a proste tak,sa snaží,aj mi pomoze s niečim, odvezie ma niekam, a tak,alebo ked ma pekne oslovuje, zdrobeneniou mojho mena,ale inak to necitim, jeho prejavy, gesta,miminika, nehovoria ,ze lubim ta a som ti oddaný.neviem si pomoct.necitim to akosi, a nebude chyba v mojom cítení,on sa nespráva ako milujuci chlap,..milujuci chlap predsa nenadáva, nemá stále zlu naladu, neni podrazdeny stále,vie sa ovládať, kontrolovať, nenazve ma sprostou, jeblou a neviem ako, nevyskakuje na mna,ale snazi a mi porozumieť a snaží sa aby nam bolo spolu ok,a kazdu moju snahu o zlepšenie vzťahu by bral vazne a snazil by sa tiež ho zachraniť,a nie,on robí uplny opak, nebavi sa, nekomunikuje,ked poviem,precitaj si knihu pat azykov lasky,tak nic, naco ,to je strata casu,ked poviem, robme sa navzajom viac stastnymi, povie,ze to su myty a filozoficke zvasty, ze on na to nema cas a tak..:( necitim,ze by sa snazil.

natalym
13. júl 2016

@marisola Mne môj muž v živote nepovedal, také slová aké si napísala, ale ako som už spomínala, ani že ma ľúbi mi nevraví každý deň.
Nie je to v poriadku, ak sa takto chová. ☹

marisola
autor
13. júl 2016

@natalym no vidíš, on mi vraví toto,preto sa pýtam tu, vás žien,ktoré ste staršie a niečo ste si prežili, že či je bežné, že toto v práve zamilovaný muž hovorí, že drísty žvásty, prenho nič neznamená, že šťastie a neviem čo, že strata času je čítane knih, nechce riešiť nič,ze som prehnane precitlivela ja,ze nech sa spamatam, že on robí všetko preto, že stastie je prenho proste čin, skutok,ktorým mi nejako pmoze, napríklad upratat dom,alebo zabehnuť po rožky,ked ho poprosím...(pre mna je vsak ststie to, tak by ma spravil stastnou, ze nie,ze mi pomoze s uprataním,a donese nakup, ale ze mi povie krásne nežne slová, vyznania lasky, a je jemny ku mne ,citim cit z neho),a povedala som mu to xy krat, jemuje to jedno. nerieši to. povie OK..na to nic viac,ked mu to obíjam o hlavu,a viac sa nezaujíma,a všetko je v starých kolajách.
že ci mi nestaci,ze spolu zajdeme obcasne na výlet a tak..no nestačí.
kedysi mi písaval zalubene sms, alebo zalubene riadky na nete, a tak..alebo mi doniesol ruzu len tak, ktoru mam rada, teraz uz druhy rok nič. akoby sa prestal snažiť proste.a na moje dotazy ,aby sa viac snazil neodpovedá, strata času. nechce riešiť nič.
preto sa pýtam,či je to bežná komunikacia u mužov, lebo som mladá, je to prvy vaazny vzťah a ja neviem zrazu, či je to znak lasky,alebo nelásky.

marisola
autor
13. júl 2016

lebo proste som zmätená, že neviem, jeden den mi povie, ze "lubim ta,chybala si mi ,uz sa teším na teba doma,ekd prides za mnou domov"..a v ten večer mi povie,ze som jebla , sprosta, lebo ho vytočím pre niečo( co je ale iba v jeho hlave)...schizofrenia,alebo ?

mladazienka
13. júl 2016

@marisola Presne Ti rozumiem, lebo presne nieco podobne som prezila v predoslom vztahu. bud rada, ze nie ste manzelia a ze nemate deti, lebo, keby ja som si vzala svojho byvaleho, tak teraz placem krokodilie slzy, nie preto, ze by bol zly, to nie, ale nemoze vztah fungovat, ked druhy ma moje potreby na salame a zije si svoj zivot vedla mna, lebo mu to vyhovuje a vobec sa nesnazi ten vztah nicim obohatit.Bola som nestastna, tak sme to ukoncili, hoci on to nazval akoze pauza, no a ja som si o par mesiacov nasla mojho muza a uvidela som obrovsky rozdiel ....ze vztah vie byt krasna vec, ked sa o neho staraju obaja...Nechcem Ti nieco vnucovat, ale myslis, ze nieco medzi vami by sa neskor zmenilo k lepsiemu?...

natalym
13. júl 2016

@marisola To ti neporadím, každý sme iný máme iný prejav. Ja môjho muža pošlem do riti a na druhý deň mu rozprávam, ako ho ľúbim. Môj ma do riti nikdy nepošle ale ani po rožky neskočí len tak, keď mu poviem, to by som sa načakala. 😀
Viem, že ma ľúbi a on vie, že aj ja jeho. Musíš to vedieť Ty sama.

n0mi
13. júl 2016

Zrejme k sebe asi nejdete. Ty hladas vo vztahu to co opisujes a on sa bez toho zaobide. Proste neni ten typ, akeho si si vysnivala. Je ine ked skutky vyjadruju jeho lasku k tebe. Ale aby ta niekto nazval tak ako nazval, to svedci ze voci tebe nema respekt a uctu tak ako ta ma potom aj lubit?
@marisola

marisola
autor
13. júl 2016

@natalym ja to neviem, necítim to.a nechápem tomu v prvom rade, strašný chaos mám v sebe.neviem,čomu mám rozumieť.
@mladazienka no asi tak...ma na salame moje potreby, moje stastie, vobec sa nesnazi, netvrdim,ze ma nema rad, asi ma, ale totálne je mu ukradnute,ked mu poviem,ze nie som stastna. to je prenho nič.akoze co, zase rozprávam.toto sa mi nezdá fer od neho. ja sa ho snazim robiť stastnym, a on to uplne totálne zahadzuje a nesnaží sa tiež. proste ten vzťah ma ničí ,lebo som stratila ideály o láske,ake som s nim mala. ked som sa spytala,cimby obohatil nas vztah ,mlčí, nic nepovie...zevraj naco,ked sa ja snazimmu dohovarat, toto by som si priala takto,aby si robil,toto takto, ( nic svetoborne,iba zakladneveci),tak nepovie nič,este sa urazí,že on robí maximum pre mna,ze ci mi nestaci,ked ma pekne nazyva a ked mi povie,ze ma lubi ?! ci som padla na hlavu

natalym
13. júl 2016

@marisola Čo tak neriešiť, vidieť len tie pekné veci a nechať sa unášať?
Lebo stále Ti to ide v hlave, vidíš to zlé a škaredé a nejde to z hlavy von...........

dominika6
13. júl 2016

@marisola
chlap nebude na teba pozerať ako na svätý obrázok,nosiť ti kvety,speivať pod oknom,recitovať básne,ofukovať ťa...
za chlapa hovoria činy...prejav lásky považujú to,že príde po teba autom,ked mu zavoláš,že ti pomôže v domácnosti bez reptania,zavolá ti ako sa máš,čo robíš,či má niečo kúpiť,ked je v obchode...
rozmýšľa do budúcna o zabezpečení,financiách,práci,deťoch...a to je pre nich láska,lebo plánujú s tebou budúcnosť...
oni sú pragmatickí..nečakaj že budeš mať doma snílka čo ťa bude nosiť na rukách...

aj my ženy sme nervozne,náladové,nevieme čo chceme,nedokážeme povedať čo chceme, atd atd..

mladazienka
13. júl 2016

@marisola keby mne moj muz povedal, ze so jeb....a..., tak mu taku je....m, ze zabudne, ze to slovo existuje....toto nesmie byt vo vztahu, ja by som na to nikdy nezabudla....to co povie uz nezmaze ani sexom, ani inymi vyznaniami....Aj mne, ked sa nieco nepaci, tak poviem muzovi, laska, ta co ti je, kramy mas? alebo ked daco povie s cim nesuhlasim, alebo sa mi to zda divne, tak sa ho spytam, ze co si z hrusky spadol ?....je milion sposobov ako sa vyjadrit k partnerovi, ale isto nie nadavkami....

majcika
13. júl 2016

@marisola a prečo to chceš od neho stoj čo stoj. Veď snáď vnímaš jeho zmenu atď tak snáď skus zistiť či vôbec chce s tebou ostať a budovať vzťah či sa chce rozísť. Ale zas chlapi všeobecne nemajú radi ženy, ktoré len chcú chcú chcú a sní nevedia čo. Ujasniť si musíš hlavne ty, že čo vlastne ty chceš. Potom si sadnúť s drahym a zistiť čo on chce a keď nájdete spoločnú reč a budúcnosť bude to fajn, ak nenájdete, bude nasledovať rozchod

marisola
autor
13. júl 2016

@majcika ja sa o to snazim,snazim sa s nim rozprávať,ja presne viem,co chcem,ale ked mu to aj poviem, sedime rozprávame sa,on reaguje na mna podrazdene a nic nechce riešiť, nemame proste spoločnu reč akoby,hoci ja sa ju snažím dosť vytvárať,on nie.nechce sa rozist,zialbohu, nenavrhol mi to nikdy,pýtala som sa vaickrat,ci sa chce rozist, vraj nechce.neviem,ako to mam riešiť. asi pauza mozno, co ja viem,som totálne zmatena.

@mladazienka tak obcasne mi to vylweti z ust tiez,nejaka ta nadavka,ked sa hádame.co uz .ale uz som nastolila to,ze si to nebudeme vraviet a stále mi to orzpráva.tak ja neviem...vyskakuje na mna totálne za kraviny, kritizuje ma.

@dominika6
@natalym ja sa aj snazim mysliet na to pekne,a vnímat to jeho ocami, ALE (!!) ale ale ale - ako mozem mysliet na to pekne stále,ked na mna vyskoci za kraviny a spyta sa ma.."tebe jebe "?
toto sa neda mysliet na takeho chlaoa pekne,a stále rozymslat iba pekne.
nemozem sa nechat unášať ,lebo ON ROBI VECI ZLE .a ked mu toto poviem,tak on mi povie, ze "a ty si myslis,ze si princesss, ze všetko robis gut "?

umieram z neho vazne

majcika
13. júl 2016

@marisola a ty sa rozísť prečo nerozides, keďže evidentne si ty ta, ktorej vadí (oprávnene) viac vecí vo vzťahu ako jemu. Akoby on čakal, že ty sa rozides

mladazienka
13. júl 2016

Nechce sa rozist.....jasne bo naco, sak v pohode je vsetko....ja by som mu dala ultimatum, ze nech sa zacne starat o vztah, alebo sa budem chciet rozist ja...

mladazienka
13. júl 2016

@majcika preesne v byvalom vztahu,som bola nespokojna, len cakal, kedy sa asi budem chciet, rozist a potom, kee som odisla, tak kazdy sa pytal, jeho kamosi, ze co sme sa rozisli, tak on im vravel, ze on nevie preco, ze ja som bola nespokojna....typicke....🙂