icon

Som harpia?

15. okt 2023

Potrebujem nestranny pohlad, s manzelom mame dve deti, 3r a 4mesacne. Cele dni som s nimi sama, manzel bud v praci alebo si stale nieco vymysla okolo domu. V sobotu zasa bol prec od 8-14h., riesil si svoje hobby. A poobede prisli znami a boli tu do vecera. Takze zasa som bola od rana sama na deti plus do toho chystala na poobedie. Vecer zasa vsetko upratala, trvalo to asi 2 hodiny, a tak mu potom hovorim, ze rano by mohol zobrat deti mimo spalnu a ja by som si pospala (4m mi dost dava v noci zabrat a naozaj uz nevladzem). Rano vstanem, celkom vyspata, takze neostanem lezat a tak som zacala klasicky fungovat ako kazde rano. On bol doma a jedine co robil, bolo ze bol na mobile a deti pred telkou. Snazim sa aby boli pred tv co najmenej a on takto😠 zobrala som deti, obliekla ich a seba a sla s nimi na dvor, nech nie su pred tou tv. Nakoniec prisiel aj on a odisiel s nou mimo nas dvor (to mi vyhovovalo, lebo som uspavala babo). potom, ked uz sme boli doma, prisiel za mnou, ze starsia je pokakana, ci ju prebalim. Nasrano som povedala, ze nie. A vtedy ma nazval harpiou. Teraz sme sa naobedovali, starsia spi, a on si lahol na gauc a ze ide si pospat. On, co spi celu noc….ja fakt neviem co robit, aby si uvedomil, ze aj ja potrebujem nejake vypnutie alebo oddych. Fakt uz zacinam byt vyhoreta…a este som aj tak ja ta zla a harpia.

Strana
z3
bronkax
15. okt 2023

To čo máš za knedľu po svojom boku? Pána beka strč mu obidve deti do rúk a odíď na víkend. Nech vie čo to je.

deti95060810
15. okt 2023

to mal problém prebaliť pos..té decko?
chudák.

beata_k
15. okt 2023

Na to musis salamovou metodou, nie s nervami mu odvrkovat. Takto si nic nedosiahla, akurat ze mas deti na krku a on si lezka na gauci.

vivienkalejova
15. okt 2023

Si na tom tak ako ja ako kebi on neexistoval ako kebi tie deti mali len mamu a ako kebi si sa o ne starala len ty presne môj prípad ja mam niekedy taky zvláštny pocit ze sa sama seba pýtam potrebujem ho v mojom živote prečo kvôli čomu?
keď aj tak ako keby s nami nefungoval vieš my ženy sme proste na to stvorené aby sme za každým toho muža tolerovali a nám môžu len kašľať sme pre nich nič vieš čo ja bi som mu dala lekciu nechala bi som mu deti a odišla sa prejsť nákupy, kávička, atak ďalej na 1,2 hod. A potom bi si videla ako bi sa zatvaril

zmrzlinka2021
15. okt 2023

A fungoval v domácnosti niekedy? Upratoval? Varil? Pri prvom dieťati staral sa?

autor
15. okt 2023

@beata_k ako dlho mam fungovat salamovou metodou? Lebo doteraz to nefungovalo

zmrzlinka2021
15. okt 2023

@vivienkalejova ženy vedome robia mužom slúžky

ibrunova
15. okt 2023

Musíš mu presne povedať, čo od neho očakávaš, jemu asi netrkne.

elian
15. okt 2023

Nie si harpia - rodičovstvo dáva jednoducho zabrať - skôr sa zameraj,aby sa dcérka v troch rokoch už pýtala a vám ubudne týchto "kritickych" situácii a obaja si vydychnete a bude lepšie

morusha
15. okt 2023

A keby si mu otvorene povedala, že potrebuješ oddych? Nebol by ochotný? Lebo chlapi si mnohé veci sami od seba nedomyslia, vidia, že žena funguje a sú spokojní. Skús najskôr podobrom🙂

autor
15. okt 2023

@zmrzlinka2021 nie, lebo riesil vela okolo domu, tak som to neriesila. Ale bavili sme sa o tom pred druhym, uz nema co take okolo domu a ze bude mat na nas viac casu. Ano ma, ale je na mobile. Akoze obcas prebali, obcas uspi, obcas okupe…ale tento tyzden fakt bol prec, tak som cakala ze mi trochu dovoli oddychnut

zooeynka
15. okt 2023

Hlavne daj pozor aby si s kretenom lenivym aj tretie nemala.....

eliska13
15. okt 2023

Keď mali prísť poobede známi nemal ísť doobeda za svojím hobby, ale byt s deťmi, alebo pomôcť.Preco 3 r nosí ešte plienky?tak on ide teóriu, že víkend má na oddych v sobotu hobby, návšteva, nedeľa obed a pospať si
@zmrzlinka2021 napíš ako by si postupovala

denkabemommy
15. okt 2023

Muž nevidí, že všetko robíš, respektíve, že všetko nevládzeš robiť sama, aj keď mu to povieš, je to preňho nejasná informácia. Každý deň mu daj do ruky to do list, nech vie, čo sú jeho činnosti- pozor! do podrobna ale vecne rozpíš. Žijem s 3ks chlapmi, majú to vrodené, že potrebujú všetko vecne, presne a jasne vedieť.

autor
15. okt 2023

@denkabemommy ale ja na to nemam energiu ho denne korigovat a rozmyslat zanho

petamich
15. okt 2023

uz davno by som mu minimalne starsie nechala na vikend a dovidenia, ja si toto neviem predstavit 🤷‍♀️ u nas teda od narodenia maleho fungujeme uplne inak

nehovoriac o tom, ze muz je teraz na materskej s 2-rocnym a zvlada to lavou zadnou prave preto, ze vzdy aktivne participoval a nie neslo to kedysi samo, len som asi ja bola "harpia" 🙃

zobaka
15. okt 2023

prebalovanie je asi najmenej oblubena cinnost, ale je to aj jeho dieta, nechapem, preco ti svoje dieta podsuva a caka s posr. plienkou na teba, nie si harpia, on je pohodlny

denkabemommy
15. okt 2023

On sa to postupne naučí. Lenže ked si nevynaložíš energiu na to, aby si mu povedala, čo má urobiť doma on, tak môžeš robiť ďalej otroka domácnosti 😊

vivienkalejova
15. okt 2023

@zmrzlinka2021 áno lebo ten muž vedome ovplyvňuju tu ženu na to aby sa správala tak ako on chce a malo ktorá žena spraví niečo čo by sa jej život zachránil samozrejme bez neho však co mam 2 deti tým pádom sa môj život skončil ale nie nie je to tak však tie deti sú radosť ale samozrejme keď si na ne sama a muž sa o nič nezaujíma tak cítiš sa ako sviňa

avakona
15. okt 2023

Každý deň min 3 témy tohto typu. Je mi vás ľúto ženy, lebo je to len vaša neschopnosť pri výbere životného partnera a otca svojich detí a neschopnosť s tým čosi robiť, komunikovať, aktívne riešiť. Sorry not Sorry ale môžete si za to samé.

ivik4
15. okt 2023

Kua ja zacinam mat fakt alergiu na chlapov 😒.
Kazda takato debata ma v tom utvrdi 🤦‍♀️

ahhola
15. okt 2023

A kto teda 💥prebalil?

autor
15. okt 2023

@ahhola on

ahhola
15. okt 2023

No vidíš... iný by neprebalil. 😃👶

syslik81
15. okt 2023

tak sa oblec maleho mu daj do ruk nech si lahne aj s nim a povedz ze ides ku kamaratke ... chod sa prejst na hodku,dve a hotovo

lonely66
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
15. okt 2023

Ty si si myslela, ty si očakávala, ....
S chlapom musíš jednať na rovinu. On vidí, že deti aj domácnosť fungujú, tak nebude sa núkať, že čo treba pomôcť (niektorí áno, ale je ich minimum).
Takže nemaj očakávania a na rovinu sa porozprávajte.
Ako vidíš, on nemá problém prísť za tebou, že treba dieťa prebalit. Sa mu to nechce robiť, tak to chce od teba.

tehotna40
15. okt 2023

Skus zahlásiť ze na ďalší víkend ideš preč ty za svojím hobby a oddychom, ze bude s detmi. A ak je tak ako píšeš žiadna harpia niesi ale my vám do domu nevidíme. Čo si tu na koniku v poslednom čase všímam v takýchto témach je, že ženy na začiatku vzťahu pomaly ešte aj dýchajú za chlapa, hrajú sa na jeho matku, a potom sa sťažujú ze nič nerobí, pritom sú to oni,kto si tak nastavil pravidlá, nevravím ze je to tvoj prípad, ale vo väčšine prípadov to tak je, v tých ostatných prípadoch je chlap len lenivá lemra alebo nemá záujem o rodinu. Môj muž teda pracuje a pomáha dosť, ale prebaloval veľmi málo, chlapi sú už raz taký, a ešte trojročné dieťa, ved také dieťa už papá skoro ako dospelý a nieje to nič príjemné, to ma v tvojom príspevku veľmi zarazilo ze "prebaliť trojročnú". Ak nie je dcérka nejako chorá alebo hendikepovaná najvyšší čas odplienkovať 🙂 a chlapa proste viac zapajaj, nech frfle kolko chce, niesu to len tvoje deti, aj domácnosť je spoločná.

lujza123
15. okt 2023

Jasne že niesi harpia

Chlapa treba častejšie zapájať a občas robiť aj to čo on. V nedeľu doobeda zapni deťom rozprávku, relaxuj, v sobotu sa venuj svojmu hobby alebo urob niečo okolo domu.

Ženy robia tu chybu že všetko stíhajú. Všetci sú spokojný, o všetkých je postarané iba na seba kašlú. A keď si náhodou niečo doprajú ešte majú z toho výčitky že čo chúdence deti .

dadka128
15. okt 2023

Deti by som mu nechala doma, je taktiež rodič a chod von nech sa spamätá

Strana
z3