Som sklamaná
Ahojte podstupila som rozne operacie a liecby aby som otehotnela. S manzelom sa snazime 10r. Som po operacii pol roka a zacali sme sa snazit dnes som robila test a nic. Naco som znadala tolko bolesti, preco musime znasat tolke slkamania, bolesti atd… som velmi smutna z toho aka to je nespravodlivost tie 15-16rocne dievcata tehotne nechtiac ci tie indianky co ich maju kopu pre peniaze..
Chapem tvoju frustráciu, ale tie 15-16 ročne a “indianky” ako si ich nazvala za tvoj problém nemôžu.
Je to neskutočne nespravodlivé. Ja ťa chápem. Našťastie jedno dieťa mám, chceli by sme ešte jedno ale bohužiaľ. Tiež sa niekedy nad tým zamyslím, že človek ktorý by dal všetko na svete za vlastné dieťa ho nemôže mať, a taká čo to dieťa ani nechce ich má kopu. Somnov bola jedna taká v pôrodnici, bolo to jej 5te dieťa a hovorila mi, že sa neskoro dozvedela že je tehotná a už nemohla ísť na potrat. To malé chudatko je teraz možno v detskom domove, vôbec by ma to neprekvapilo 😢
Chapem ta az prilis dobre.
Takmer 14 rokov v manzelstve,prrsli sme si mnohym...
A dieta nikde.
Ked aj som otehotnela,potratila som.
Ked som dovrsla 40,nevedela som prestat plakat.
Ved po 40 tke sa pravdepodobnost este znizila..
Ale vdaka Bohu,potom nastal zlom a ja som to prijala.
Ak to tak je,ma to tak byt.
Vobec uz to neriesim.zijem,mam ine zaluby...musis si najst nieco ine,nie stale mysliet iba na to.
Uvedom si,ze aj zivot bez deti moze byt plnohodnotny.
Jasne,dieta ti nic nenahradi.
Ale hlavou mur neprerazis.
Zmenit to nedokazes.
Ale co dokazes je ,hladat v zivote tie pozitiva,ktore tu su.
Nie ktore nie su.
A tie zeny,co spominas...
Aj ja som to tak vzdy citila.
Ale pre nich je prave toto ten ich kriz...
Kazdy to vidime inak.
Niekto flasu do poly plnu,iny do poly prazdnu.
Ja ťa úplne chápem...ja sa tiež liečim dlhodobo a mam za sebou 2 potraty po prirodzenom otehotneni,2 neúspešne inseminacue v CAR.Prave som v situácii,že včera som si robila test a vyšiel negatívny....a to mi menzes už mešká tiež.Rano si idem robiť ďalší a smer doktorka.Opat vyvolavacka,možno zas nejaké lieky..neviem....mám pridružené ďalšie diagnózy..je to hrozné utrpenie.A nechcem ťa súdiť,ale mnoho žien je na Tom horšie...lebo byť tehotná a potratit,je veľmi psychicky ťažké.A k tým indiankam....takéto mysle je úplne vypusti z myslené.Praj a bude ti dopriate.Ak chces, kľudne napíš aj IP,mozme popísať.
@mimikarol pripomenula si mi mamicku romskej narodnosti, ktora bola so mnou nejaku chvilu pred porodom na izbe ked som bola hospitalizovana...mala 24 rokov a cakala svoje 6-te dieta. 2 deti mala uz v deckom domove a mala som pocit, ze ju velmi netrapi ani co bude s jej este nenarodenym dietatom...medzi recou este stihla porozpravat, ze ma vsetky tieto deti od troch roznych muzov. Ja som tam lezala s krvacanim a modlila som sa aby som nepotratila moje prve vytuzene babo, no napriek vsetkej snahe som potratila. Viem dopraj a bude dopriate...ale aj tak mi to pride nespravodlive a nefer. Nuz zivot je uz raz taky 🤷.
ahoj, snazime sa 4 roky a nic. kazdy ma svoje trapenie, byt matkou v 15-16, alebo byt indiankou... tiez nie je med lizat.
@barbora0308 aj toto bola cigánka, vravela že otca ani nedala zapisat do rodného listu, lebo to bol debil. Ako ja osobne si myslím, že ani nevedela kto je otec. A zo sestričkami sa hádala, že prečo malu tak často prebaľujú, prečo jej míňajú plienky. Nosili jej ju len na kojenie, mala žltačku. No horzne mi jej bolo ľúto, dlho som na ňu myslela že ako sa to dievčatko má. Neviem či na ňu niekedy zabudnem, už to bude čoskoro 7 rokov
Život nieje fer, zvykajte si!!! A tie 16 ročne indiánky majú tiež ťažký život , bez vody, elektriky atd. Čiže tiež nič moc.
@mimikarol
Lenze kym zeny v osadach zacinaju rodit v 15tych rokoch, zeny mimo osad priemerne od 27 roku zivota. Akurat po pozreti Marie Terezie som sa zacitala do wiki o vsetkych panovnickach, manzelkach - vsetky povydavane v 14 a kym nezomreli (cca do veku 32-35) porodili aj 14 deti 🙂
Veľa ľudí, keď sa zapíšu do poradovníka na adopciu otehotneju aj prirodzene psychika sa uvoľní zameria iným smerom a podarí sa.Ja by som po toľkých rokoch dieťa adoptovala, alebo bola profesionálny rodič nevydržala by som toľko čakať musela by som sa posunúť možno aj to je cesta pre Vas...Zivot je veľmi nespravodlivý my sme tiež čakali síce iba 2 roky čo to je oproti 10 r, ale posledný polrok bol ťažký a to sme nemali žiadne zdr.problemy.Aky máš zdr problém prečo operácia?endometrióza?
Ja som 100% za adopcie.Nie je to tvoja krv ale bude ťa volať mama, tvoj následník odovzdáš mu tvoje skúsenosti.Povahu mu svoju nepredaš (čo je niekedy aj výhoda) a spravíš zároveň dobrý skutok.Neviem, pouvažuj
A čo sa osadnícok týka,to sa nesnaží pochopiť Oni sú národ,čo žije vlastným životom na svete Všetci idú doprava tak oni doľava.Maju svoje vlastné zákony a prečo to tak Boh dal, my nikdy nepochopime..Chce aby sa množili.Boh je darca života Popros ho pokorne na kolenách, možno vypočuje tvoju modlitbu a dá ti aj viac,než by si prosila🙏
@karolinakr ale noo.. aj veríš tomu,čo si napísala? Chce boh aby sa množili a chce aj to aby im palce objedali potkany?
trápiš sa a úplne zbytočne... známa tiež takto sa trápila aj s manž. asi 15 rokov, potom si zobrali z DD dievčatko - bola spolužiačka s mojou dcérou a vyrástla z nej múdra slečna ktorá študuje na najlepšom bil. gymn. na SK. Z diaľky ju pozorujem a držím jej palce. Rodičia z nej majú neskutočnu radosť.
@lenkasarka a prečo nie... ale ak nemáš žiadny vzťah k Bohu - s veľkým písmenom 😉 tak ti to tu budeme darmo vysvetľovať...
@deti95060810 to že nemám vzťah k bohu ti nepretlacam ani nikomu inému. Pýtala som sa či chce aj to,aby obhryzali deťom palce, keď chce aby sa množili ako bolo spomenuté. Nemusíš mi vysvetľovať tvoj vzťah k nemu ja naozaj o to nestojím.
@lenkasarka každý ma predsa slobodnú vôľu nie? Nezahadzuj nezodpovednosť ľudí na Boha, ten stym nemá nič.
@annamalaga podľa príspevku vyššie s tým má nieco spoločne, alebo iba do vtedy kým sa to hodi? No veď práve,každý má slobodnú vôľu. Iba som sa opýtala, nemienim tu prúdiť debatu. Ja svoj názor nevnucujem ani tebe ani nikomu inému.
@annamalaga ospravedlňujem sa autorke, že je to mimo mísu, ale zaujíma ma jedna vec, zrovna včera som sa nad tým zamyslela. Ak mi to tu niekto vysvetlí... Ako to je s tou slobodnou vôľou? Boh je vraj vševediaci a všemohúci, vie teda, kto sa kedy ako rozhodne, čo urobí alebo povie, tzn má vopred určený osud. Takže slobodná vôľa je vlastne len ilúzia, lebo Boh už vie, kde a ako skončíme, či? 😁
@mala_zabka áno vie osudy ľudí , tu ide o to, že človek ma slobodnú vôľu , rozhodnúť sa ma sám , aký život si vyberie( nebude každý veriaci), rovnako ako my veriaci nemôžeme nútiť neveriacim vieru. O to tu ide. Boh nemôže zato, že si niekto narobí kopec deti , je to jeho slobodná vôľa , rovnako aj samotná viera v Boha je čisto osobná vec, nemôžu všetci veriť , lebo všetci sa necítia byt veriaci. Každý človek si môže vybrať čo chce.
@annamalaga ak teda nezasahuje do života ľudí a všetko je vlastne z rozhodnutia človeka a on sa prizerá, má vôbec zmysel sa za niečo napríklad modliť? 🤷
@annamalaga predsa len si dovolím ešte jednu vec. Vyššie je spomenuté,že chce aby sa množili. Ty píšeš ,že nemôže za to že si narobia deti. Veď jedno vyvracia druhé. Ale končím s touto debatou. To len taký poddotaz😉✌️

Je mi ľúto, že túžite po dieťati a nie je Vám dopriate, že si si toho odtrpela dosť, ale s tým ti "nenávisť a útoky" na neželané tehotenstva 15-16 ročných, mnohopočetné rodiny (áno aj biele rodiny majú 4-5-6 a viac detí) a nedajbože na ženy po UPT nepomôže. V tomto viac ako inde platí, dopraj a bude ti dopriate. Alebo sa treba zmieriť s tým , že vlastné dieťatko mať nebudete a zvážiť adopciu alebo darcovstvo. Držím palce