icon

Som tu nazvyš

juli779
19. feb 2021

Neviem už kam a čo. Cítim sa. Ja neviem. Moc ma mrzí že nemám energiu. Nemám deti, nemám niekoho na kom by mi záležalo a s kým by to nebolo len mlatenie prázdnej slamy. Nevlastním nič, živia ma rodičia, som chorá a slabá a nemám energiu ani nadšenie niečo zmeniť. Napokon ak som v dohľadnej dobe niečo skúšala nevyšlo. Všade okolo klebety, nicota, reklamy, tak by som chcela aspoň na pár dní sa s nikým rozprávať.

nafka0483
19. feb 2021

@juli779 Pred par dnami si praveze pisala, ze mas rodinu a aj partnera, ze im na tebe zalezi a lubia ta. Na druhej strane, ze ti lezu na nervy neustale kontroly. Chcela si niekam odist a mat pkoj od vsetkeho.
Teraz sa praveze potrebujes porozpravat. Mas v sebe asi zmatok, chaos. Skus psychologa - vyrozpravas sa, vypocuje ta bez odsudzovania, bez intrig, bez klebiet a aj poradi, alebo pomoze naviest.
Pracuj na svojom zdravi, neviem ake mas problemy, ked pises, ze si chora. Venuj sa sebe, naberies energiu, najdes si pracu, osamostatnis sa... len treba zacat, psycholog na zaciatok je velmi dobry prvy krok.

alguno
19. feb 2021

@juli779 aj ja sa tak cítim. Mám chuť zaspať...

juli779
autor
19. feb 2021

@nafka0483 preto mam termín na psychosomaticke, ujdem tam od všetkého ale zmení sa tým niečo? Dúfam len ze na beriem sebavedomie a energiu.

juli779
autor
19. feb 2021

@nafka0483 nepíšem ze nemám partnera, píšem ze nemám niekoho na kom by mi záležalo a s kým by to nebolo len mlatenie prazdnej slamy.

teleskop
19. feb 2021

@juli779 akú máš chorobu

juli779
autor
19. feb 2021

@teleskop epi s bezvedomím a bez aury, poruchu osob, bolesti kĺbov a chrbta neviem dlhšie stat bez bolesti

mauceuka77
19. feb 2021

Nie, určite niesi nazvyš. Každý živý tvor na tejto planéte ma svoje miesto. Možno si vyhasnutá a nevieš nájsť smer... skús hľadať a vypatraj v sebe alebo si spomeň na niečo, čo vieš robiť. Napríklad spievať, tancovať, písať, box😉 niečo študovať atd. Teda bud sa k niečomu vráť , čo ta robilo šťastnou alebo niečo nájdi. Ale narodila si sa preto, aby si miesto zaplnila a už je na tebe, čím to miesto vyplníš. Skús nájsť či je to láska, radosť, smiech a či niečo iné🍀

nafka0483
19. feb 2021

@juli779 Aha, rozumiem. Urcite ti pomoze psycholog, minimalne na zaciatku 🙂 bude to lepsie, uvidis. Asi to bude chciet aj vyriesit si vztahy, ae vsetko postupne.
Kvoli poruche osobnosti sa aj liecis? Chodis k psychiatrovi, mas nasadene lieky? Lebo aj to s tym suvisis, treba dostat aj toto pod kontrolu.

juli779
autor
19. feb 2021
mauceuka77
19. feb 2021

Vieš ako sa hovorí, že základom energie je kyslík
( dych), pohyb, slnko, voda a správna strava. Možno ti chyba len niečo z toho

juli779
autor
19. feb 2021

@nafka0483 lieky psychiatrické som vysadila úplne, je to už pol roka, pri tých liekoch necítim nič a v hlave nemám nič a vyzerám ako zelenina, tato diagnóza nemusí byť riešená liekmi, skôr by pomohol smer kam ísť a priatelia a naozajstná zamilovanosť

nafka0483
19. feb 2021

@juli779 Tak potom psychoterapia, ak nie lieky. Ale lieky vysadzaj len pod dohladom lekara, nie samovolne, ved prave psychiater by ta mal navigovat dalej - ku psychologovi, terapeutovi a pod.
Neboj sa, vsetko to ma vychodisko, len potrebujes k tomu odbornikov aby ta nasmerovali ako dalej. Pomoze ti najst ten smer ;)

juli779
autor
19. feb 2021

@nafka0483 stále mi "priateľ" hovorí ako on mi pomôže a ja tam ísť nemusím, zvládnem to sama, som silná, on je obyčajný kokot nenávidím ho nenávidím ho nenávidím ho nenávidím ho najradšej by som to všade vykricala ale nemôžem, iba potichučky súhlasné prikyvnem ze ho aj ja milujem pretože momentálne som na ňom citovo závislá je to ako droga

mandarinka555
19. feb 2021

@juli779 Ty si dobrý "pacient" 😂 Svatá ty prostoto 😝

nafka0483
19. feb 2021

@juli779 Nemilujes ho, ale si citovo zavisla? Akym sposobom? Len tym pocitom, ze nie si sama, ze mas vztah?
Nesuhlasim s nim v tom, ze nepotrebujes ist na terapiu. Urcite ju potrebujes a ano, zvladnes to, len potrebujes trosku pomoct, nasmerovat. Ak ti je taky vztah na pritaz, tak to ukonci, naco si pridavas trapenie.

miadi
19. feb 2021

@juli779 tsk sa rozid. Nenavist je hrozny pocit naco to v sebe živyś? Nie je jediny chlap na svete. Aj on si zasluzi niekoho co ho bude milovat. A ty mozes najst niekoho koho by si lubila.

juli779
autor
19. feb 2021

@nafka0483 ukončila som to pred par dňami, takmer som sa na druhý deň zbláznila od trápenia ze som bez neho, my od kedy sa poznáme sme spolu každý deň až na výnimky, hneď na druhý deň som sa mu ozvala a vrátila sa, vyzeralo ze to bude super toľko vecí sme si vysvetlili ale ho.. Je to stále o tom istom

juli779
autor
19. feb 2021

@miadi ale on mi ako jediny dáva občas uznanie teda často a keďže nemám záľubu, prácu, ani deti, priateľov tak je to taka vec co ma drží ako tak a dni idú ani neviem ako, je to zvláštne ale sú tu také veci vždy mám pri nom plynatosť, čo pri nikom inom som. nikdy nemala, toto vás asi rozosmeje ale je to nepríjemné

nafka0483
19. feb 2021

@juli779 Nenavidis ho, tvrdis ze ten vztah je mlatenie prazdnej slamy, ale zblaznila si sa od trapenie, ze si bez neho? Nemas sama v sebe jasno a krutis sa v tom dookola... urcite potrebujes pomoc odbornikov.

miadi
19. feb 2021

@juli779 mas ho ako taku barličku Lebo nic lepsie nenas. Ale mohla by si mat ine veci ktore by ti vyplnali cas a robili Ta štastnou. Skus nieco vyrabat tvorit mozes aj nejaky job z domu cez net skusit. Skus veci ktore si nikdy neskusila. Nebudes sa citit zbytocna. Potrebujes nejaku aktivnu formu sebarealizacie.

freehug
19. feb 2021

@juli779 Urcite je nejaky dovod preco si na tejto planete. Zivot je dar, aj ked niekedy to tak nevyzera. Sam som si presiel narocne obdobie (rok a pol pn), kde lekary mi vobec nevedeli pomoct. Dost ma to fyzicky a psychicky oslabilo. Moje sebavedomie a sebaucta bola v haji. Nebola to 1 ale 5 veci naraz. Az som prisiel do urciteho okamihu a mal som dost slapania kapusty a chodenia k lekarom ako na klavir z 0 vysledkom, tak som sa pevne rozhodol, ze si zoberiem svoje zdravie do vlastnych ruk. Rozhodol som sa a povedal si (a milionkrat opakoval kazdy den), ze som zdravy a denne si opakoval, ze je to stale lepsie a lepsie. Vyhladaval som aj dostupne alternativy, tak sa zacali veci postupne zlepsovat. Nevedel som sa dockat dna, ked som mohol vysadit Tralgit kvapky, to som bol ale stastny. Teraz od toho uplynulo vyse roka, co uz pracujem a citim sa pomali 2x lepsie nez ked som mal 20 rokov.

juli779
autor
19. feb 2021

@freehug to je krásne

freehug
19. feb 2021

@juli779 Kazdy kto si presiel narocne obdobie, vie si ako tak predstavit ako cestou prachadzas. Clovek v takych okamihoch potrebuje vela psychickej podpory a pohody. Je mi jasne, ze ani sucastna situacia ani zdravym ludom moc neprospieva. Je mi s celej duse uprimne luto ludi, ktory dnes naozaj potrebuju pomoc a pri tom sa im nedostava. Napisem za seba, cast mojho uzdravenia zavisela oddo mna, musel som sa sam rozhodnut a "buchol som s pastou po stole" a povedal si "A dost!, Takto to dalej nejde!'. Neviem ako dlho riesis dane veci, ale treba byt so sebou aj trpezlivy. Hodne som skumal "sam seba" a snazil sa pochopit, preco som musel riesit to co som riesil, co mi ten problem chcel povedat. Teraz z odstupom casu, chapem to ako zivotne lekcie respektive ako proces ucenia, kde som si mal uvedomit urcite veci.

nafka0483
19. feb 2021

@freehug Skvely pristup. Obrovska cast uspechu je vlastne odhodlanie a chcenie, istym sposobom aj take prinutenie sa, sebadisciplina.

mauceuka77
20. feb 2021

@juli779 presne. Takéto problémy nám len ukazujú, že máme zmeniť cestu- čiže inú odbočku. Lieky určite nepomôžu