Spory o starostlivosť o dieťa
Chcela by som pomôcť kamoške s nasledovným problémom:
Z predchádzajúceho vzťahu má 7 ročného syna. Malý má otca zapísaného v RL, ale otec s nimi nežije od jeho 3 rokov. Malý je sluchovo postihnutý, otec si našiel inú, nemal o nich záujem. Neplatil na neho, dohodli sa, že jej dieťa nechá a ona nebude chcieť výživné. Medzitým sa rozišiel s priateľkou, našiel si ďalšiu a odvtedy robí kamoške a malému peklo.
Chce jej vziať dieťa, vyhráža sa jej, že unesie dieťa a viac ho neuvidí, lebo on nestrpí, aby bol jeho syn s cudzím chlapom.
Včera už pretiekol pohár, došiel za nimi, kde stavajú dom a chcel si zobrať dieťa. Teraz jej robí prieky, že nesúhlasí so ZŠ, kam ho ona zapísala - bez jeho vedomia a chce dieťa na dovolenku, do zahraničia, kde žije na striedavo s SR. Ak ho vezme, on ho určite nevráti. Na druhej strane v amoku vypisuje kamoške, že má debilné dieťa.
Ona sa vydala pred mesiacom, má manžela s ktorým sa o malého starajú spolu už vyše 2 rokov, stavajú spolu domček v Maďarsku. Malý sa má dobre, žijú zatiaľ v KE, terajší otecko pracuje v zahraničí, chodia po výletoch ...
Adoptovať si ho nemohol, keďže ten cvok nesúhlasí.
Ona sa bojí ex, robí prieky. Súd o zverenie podá zajtra, ale je to na dlho, keďže on už má trvalý pobyt v zahraničí - Švajčiarsku.
Čo by ste robili?
Najala si šikovného právnika a podala neodkladne opatrenie
Len taka uvaha,pises,ze pracuje vo Švajciarsku.Neviem si dost predstavit,ako by tu sam fungoval s maloletym...
Len taka uvaha,pises,ze pracuje vo Švajciarsku.Neviem si dost predstavit,ako by tu sam fungoval s maloletym...
@anonym_900845 nevidel ho vyše 3 rokov, teraz ho cez leto videl 4krát. Z toho na 2krát, ho rovno capol po tváričke, lebo "čumíš ako blbec".
@anonym_0a2bf8 podané bude, len sama kolízna povedala, že to bude náročné a zdĺhavé, totiž so zápisom dieťaťa do ZŠ musia súhlasiť obaja rodičia.
@tundra asi nikto. Malý je síce sluchovo postihnutý, ale rozpráva, odčítava z úst a čo to vie aj v inom jazyku, ako po slovensky.
@anonym_900845 nevidel ho vyše 3 rokov, teraz ho cez leto videl 4krát. Z toho na 2krát, ho rovno capol po tváričke, lebo "čumíš ako blbec".
@anonym_0a2bf8 podané bude, len sama kolízna povedala, že to bude náročné a zdĺhavé, totiž so zápisom dieťaťa do ZŠ musia súhlasiť obaja rodičia.
@tundra asi nikto. Malý je síce sluchovo postihnutý, ale rozpráva, odčítava z úst a čo to vie aj v inom jazyku, ako po slovensky.
@anonym_autor pokial je vo Švajciarsku sam,dost tazko dostane pre syna povolenie na pobyt.Ty s tym samozrejme musis suhlasit,aby syn vycestoval.Podla mna robi ramena,nieco zarobil a mysli si,ze si to môze dovolit.Drzim palce v tazkej situacii.Ak by si potrebovala nieco riesit vo Švajciarsku,kludne mi napis.
@anonym_autor pokial je vo Švajciarsku sam,dost tazko dostane pre syna povolenie na pobyt.Ty s tym samozrejme musis suhlasit,aby syn vycestoval.Podla mna robi ramena,nieco zarobil a mysli si,ze si to môze dovolit.Drzim palce v tazkej situacii.Ak by si potrebovala nieco riesit vo Švajciarsku,kludne mi napis.
@tundra ďakujem. Žije vraj s partnerkou.
Súd môže udeliť súhlas so zápisom dieťaťa do ZŠ, namiesto rodičov.
taka dohod aje proti zaujmom dietat zacat pytat vyzivne a to riadne vzhladom na postihnutie dietata a podat neodlladne opatrenie na zverenie maloleteho domstarostlivosti matky
Na čo je prosím tá dobre toto “píšem za kamosku” keď je totálne evidentne , že to píšeš o sebe . Však to píšeš ako anonym - presne ako teraz ja , nikto nevie kto si . To ja len tak
@anonym_autor a prečo by si ho mal adoptovať keď ma vlastného žijúceho otca? 😅 toto nepochopím.
@anonym_autor a prečo by si ho mal adoptovať keď ma vlastného žijúceho otca? 😅 toto nepochopím.
@anonym_a11803 asi preto, aby žil v úplnej rodine, navyše ak ho bio otec nevidí 3 roky a potom zrazu chce dieťa aj cez únos, aby bol pokoj.

@anonym_autor ako často sa so synom stretáva?