icon

Starí rodičia nerešpektujú naše výchovné pravidlá

Včera o 20:53

Ahojte, ako riešiť túto situáciu? So svokrovcami máme dosť vyhrotené vzťahy. Vôbec totiž nerešpektujú našu výchovu, hranice a dokonca dieťa huckajú proti nám. Ja niečo poviem/zakazem, svokor hneď šepká dcére, že si to nemá všímať, že všetko je v poriadku, že ona je predsa krásna, najlepsia na svete, najzlatšia atď. Nehovorím o tom, že jej dovolia uplne všetko, ešte ju aj podporujú v blbých veciach, učia ju somariny, nič nemusí rešpektovať, lebo je to vytúžené vnúča. Každá návšteva = nejaký problém. Svokor ju hucká aj proti iným deťom, dovolí jej robiť im zle, čokoľvek si vnučka povie, skáču ako opice. S mužom sme na nervy, nechápeme prečo nedokážu rešpektovať, že 3r dieťa ešte potrebuje hranice, musí vedieť čo sa smie a čo nie, že naozaj to nefunguje tak, že môže všetko na svete.

elanor
Včera o 20:58

obmedzit stretavanie. Tu ocividne nic ine pomoze.
Ono stari rodicia boli vzdy a su na rozmaznavanie, na vychovu su rodicia.
Ale aj to rozmaznavanie by malo mat nejake pravidla a hranice.
Tu to, ale prekracuje vsetky medze, tak hold, musia jedine starki "dostat po prstoch".

anonym_1f4bf1
Včera o 20:58

@anonym_autor obmedziť kontakt zakaždým takýmto výstrelkom vás nenapadlo? 🙄 Časom by to snáď pochopila, keď je to vytúžené vnúča.

anonym_2b4340
Včera o 21:42

@anonym_autor Môj svokor sa tiež snažil povoľovať vnúčatám veci, ktoré sme im my rodičia zakázali.Napr.svagrina vyslovene povedala dcére,ze v nedeľu ku večeru má byť doma, lebo treba pobaliť veci do školy, kúpeľ, večera, chvíľku tv a vcas spať.Dedko ju samozrejme,vzal do cukrárne/nie v sobotu,nie v nedeľu poobede, ale v nedeľu ku večeru/. Môj syn chcel ísť ku starkym.Babka slušne, že súhlasí, ale prv sa musí opýtať mamky, či môže u nich syn aj spať.Nemala som námietky, akurát ma nahnevalo, že syn, keď ho dedko posielal zbaliť di veci, tak povedal, že ešte mamky sa opýta,či môže a odpoveď dedka bola,ze aaale, čo tam mamka.Velmi slušne som svokrovi povedala, že kým mám za syna morálnu zodpovednosť a zodpovednosť pred zakonom,, dovtedy si bude pýtať povolenie a neprajem si,aby niekto toto spochybňoval a podryval moju autoritu

reanda
Včera o 21:43

tak mozno len vyvazuju vasu neprimerane prisnu vychovu.. co su to tie 'blbe veci', v ktorych ju podporuju a 'somariny', ci ju ucia? a co take si jej povedala, ze svokor jej musel sepkat, ze to nie je pravda a ona je krasna a najlepsia na svete?

anonym_bbffd0
Včera o 22:02

3 mesiace sa u nich neukazat. Ak budu dotazy preco, tak lebo podryvaju vasu autoritu a nerespektuju vas ako rodicov. O 3 mesiace navsteva, uvidite ci sa umudria. Ak nie, zasa pauzicka na par mesiacov. Vytrenovat.

anonym_f3a26a
Včera o 22:04

Stacilo mi precitat ze 3rocne decko "huckaju". Ste svojpravni s muzom? Aky je dovod toho, ze to dovolite a pokracujete v tom (navstevovani a tolerovani situacie), okrem toho ze sa potom mozes stazovat na fore?
Prepac, hlava mi to neberie.

detickyy
Včera o 22:26

@anonym_autor Predpokladám, že Vaši rodičia viac rešpektujú výchovné nastavenia (moji rodičia to tak skutočne mali). Ak bývate so svokrovcami v jednom dome, odporúčam z vlastných skúseností (u svokrovcov sme boli 13 rokov), čo najskôr odísť a zariadiť si vlastný život. Určite bude pokojnejší a radostnejší. Ak nebývate spolu, obmedziť kontakt, zdravo (je dôležité, aby boli vnúčatá so starými rodičmi v kontakte) napr. 1x v mesiaci u nich + krátka návšteva starých rodičov u vás kedykoľvek budú chcieť (a tu sa ukáže, či skutočne chcú). Rodičia môjho manžela to nakoniec nechcú, tak sa stretávame u nich aj so švagrovou rodinou raz v mesiaci.

biba_18
Včera o 23:24

prečo hneď obmedzovať kontakt? možno by stačilo nastavené hranice aj dôsledne vyžadovať. lebo čo znamená pre teba že ty niečo zakážeš a dedko to zneguje? že dieťa to urobí? no nie, neurobí a basta… keď sa mne nepáči že robí zle deťom, tak zasiahnem… má 3 roky teda predpokladám že je u starých rodičov s vami…

kocuris
Dnes o 04:52

Normálne natvrdo sa odstrihnúť. Žiaden kontakt. 3-ročné dieťa nevie posúdiť vzťahy, vy by ste mali. Predpokladám, že ide o mužových rodičov, preto by mal v prvom rade on zakročiť.

anonym_e05e7a
Dnes o 07:09
@biba_18

prečo hneď obmedzovať kontakt? možno by stačilo nastavené hranice aj dôsledne vyžadovať. lebo čo znamená pre teba že ty niečo zakážeš a dedko to zneguje? že dieťa to urobí? no nie, neurobí a basta… keď sa mne nepáči že robí zle deťom, tak zasiahnem… má 3 roky teda predpokladám že je u starých rodičov s vami…

@biba_18 a ty nepoznáš rodičov, kt. nerešpektujú žiadne hranice. Zvlášť starý tvrdohlavý chlap ktorý zožral všetku múdrosť sveta a stará mama, ktorá predsa vychovala 3 deti a nič im nechýba. Čo už im len taká mladá, sprostá nevesta bude rozprávať. 😉

biba_18
Dnes o 07:12

@anonym_e05e7a treba sa prestať správať ako mladá sprostá nevesta 🤷‍♀️

anonym_183e84
Dnes o 07:41

Daj konkretne priklady. Myslim si, ze stari rodicia su aj na rozmaznavanie a kratka navsteva snad tvoju vychovu nepokazi. My vzdy hovorime: toto sa robi takto u babicky (tety, na navsteve,kdekolvek) - ked je nieco inak ako by sme si predstavovali. A ked je nieco uz prilis, zasiahnem. Ale spomen si ked si bola mala, ci ti tiez stari rodicia nedovolili viac ako vasi 🙂

anonym_80ad28
Dnes o 07:51
@biba_18

@anonym_e05e7a treba sa prestať správať ako mladá sprostá nevesta 🤷‍♀️

@biba_18 vo vela prípadoch je jedno ako sa nevesta správa, môže byt slušná a úctivá a pre nich bude aj tak sprostá nevesta

parvinka0001
Dnes o 07:53

Nešla by som na návštevu a bodka. Keď by volali tak nech sa ozve tvoj muž že prečo nechodíte .

anonym_9b5727
Dnes o 08:18

@anonym_autor obmedziť stretávanie.. alebo nestretavať sa vôbec... a vysvetlenie jecjednoduche .. nerešpektujete vy nas, nebudeme ani my vás ..

anonym_96545c
Dnes o 08:28

@anonym_autor ako deti sme ovládali všetky "škaredé" básničky. S dedom som ako teen pozerala tutti frutti a som tu. Babky nám dovolili všetko, dedovia detto. Rodičia sú na výchovu, starí rodičia na rozmaznávanie. Netreba to podľa mňa až tak veľmi prežívať.

sense
Dnes o 08:29

Daj konkrétny prípad ako huckaju? Ako často tam chodíte. Moja dcéra už v troch rokoch keď jej dedko núkal čokoládu pred obedom, povedala že mama zakázala až poobede a keď dedko povedal že veď mame nepovieme, povedala že klamať sa nemá. Rovnako keď jej núkal Kofolu. Alebo si vzala a doniesla mi nech jej odložím. Áno vždy som bola síce ja ta zlá ale to mi nevadilo, moje dieťa ,moja zodpovednosť ,moje pravidlá. A potom na druhú stranu som počúvala ponosy, ako iné vnúčatá sú ako z divých vajec a neposlúchajú, večer nechcú spať , no bodaj by chceli keď si dali večer s radosťou dva poháre kofoly. Ale chápem že nie každé dieťa je také. Takže vo vašom prípade treba zasiahnuť hneď. Nie mlčať a potom sa sťažovať.

anonym_58f235
Dnes o 08:30

@anonym_autor presne toto iste sme prežívali. Odporúčam rázne obmedziť kontakt!!!! U nás sa to vyhrotilo až tak, ze to musela riešiť polícia. (Nechcem zachádzať do detailov). Bez prítomnosti deti povedzte svokrovcom, že návštevy budú prebiehať 1x mesacne max hodinu, po vzájomnom dohodnutí. Ony si deti vychovali, vy si vychováte svoje deti. Dohodni sa najskôr s mužom, aby ste mali rovnaký názor a bude to pravidlo pre všetkých, ktoré sa bude dodržiavať….. ak by ste videli, počuli našu situáciu, pochopili by ste. Je to hroza, čo dokáže húckanie dieťaťa spôsobiť v pubertálnom veku s takýmto dieťaťom!!!!!! Moje dieťa všetko pochopilo cca v 17tich rokoch. Klepká si po čele, babku vyslovene nenávidí, za rok ju navštívi 1x, aj to nasilu. Aj babka nás navštívi iba 1x v roku (na narodeniny vnučky). Moja dcéra ma z babky úzkostné stavy.