Strach o budúcnosť detí na Slovensku
Nebojite sa o svoje deti do buducna co sa tyka smerovania Slovenska?
Najnovsie zacinaju prepustat mafianov alebo im skracuju tresty.
Mnoho z nich maju az devianske natury,su to masovi vrahovia.
Vsetko je vzdy tak zle s nami vsetkymi pokial ma moc v rukach prave tato vlada.
Zakladne principy tu nefunguju a ani len to dozivotie nie je dozivotim.
Prajem si moc pre deti bezpecny zivot ale uz tu nie je bezpecne ako kedysi bolo,resp nebolo tu tolko kriminality a nespravodlivosti ako teraz.
A toto prepustanie mafianov ci skracovanie ich trestov je vysmechom do oci vsetkym normalnym pracujucim ludom.
Je to vrchol,uz hlbsie tato republika klesnut nemoze,nehovoriac o novom konsolidacnom balicku.
Mam pocit,ze sme skoncili,sme na konci so silami a uz sa len prizerame na vlastnu destrukciu😰
Nie nebojim. Kedy bola doba, ze nic taketo podobne sa nedialo? A aj horsie veci a rezimy. Fakt mam denne tolko povinnosti a programu ze nestiham rozmyslat nad tym, ako ovplyvnuje moje deti skracovanie mafianskych trestov a pod.
To, ze je mi z toho na grc je druha vec. Bohuzial ryba smrdi od hlavy a nechapem preco, ale faktom ostava, ze TOTO si nasi ludia zvolili a toto chcu.
@anonym_autor deti tu neplanuju ostat, takze kludne sa tu ti, ktorym sa to paci mozu "rozjet"...
Nie nebojim. Kedy bola doba, ze nic taketo podobne sa nedialo? A aj horsie veci a rezimy. Fakt mam denne tolko povinnosti a programu ze nestiham rozmyslat nad tym, ako ovplyvnuje moje deti skracovanie mafianskych trestov a pod.
To, ze je mi z toho na grc je druha vec. Bohuzial ryba smrdi od hlavy a nechapem preco, ale faktom ostava, ze TOTO si nasi ludia zvolili a toto chcu.
@anonym_c3df54 ved prave... ze bola taka doba uz a bolo to hrozne... takze dikes, nie
Nase deti postupne odchadzaju uz do zahranicia, ako koncia stredne skoly a idu studovat dalej. A tam sa chystaju si aj zariadit zivot.
Nehovorirm, ze sa raz nemozu vratit. Ostat v zahranici nie je hned autmaticky vyhra. Vsade treba na zazemi zamakat a vytvorit si ho. A to nie je lahke.
Ale aktualna situacia ich presvedcila, ze chcu urobit vsetko preto, aby tam ostali.
Detto vacsina ich spoluziakov. Slovenske VS ani jedneho z nich nezaujimali.
Nie zeby nemali svoje kvality. Ale... situacia je, aka je. Takze studium v zahranici je predsa len lepsi odrazovy mostik sa tam uchytit, nez tam ist az po skole.
Áno poďme všetci do zahraničia a Slovensko nechajme prepadnúť bande debilov.
Áno poďme všetci do zahraničia a Slovensko nechajme prepadnúť bande debilov.
@tim23 aktualne ti studenti boli na SK (skoly im zacinaju az neskor), takze sa protestov zucastnili. Chodia na kazdy v nasom okoli, ktory mozu.
Ale ked vidia prihluplych susedov a spoluobcanov, co pomaly hadam aj sulozia s ocami zbozne upretymi na portret Vodcu nad postelou, tak zatial nevidia svetlo na konci tunela. A mladost (a moznosti si vytvorit zazemie do zivota) maju len jednu.
Osobne si nezelam, aby ju obetovali na nase chyby, ze sme sa nedokazali zjednotit, aby sme urobili poriadok s tymi manipulatormi a ich zadubenou volicskou zakladnou pri volbach.
@tim23 aktualne ti studenti boli na SK (skoly im zacinaju az neskor), takze sa protestov zucastnili. Chodia na kazdy v nasom okoli, ktory mozu.
Ale ked vidia prihluplych susedov a spoluobcanov, co pomaly hadam aj sulozia s ocami zbozne upretymi na portret Vodcu nad postelou, tak zatial nevidia svetlo na konci tunela. A mladost (a moznosti si vytvorit zazemie do zivota) maju len jednu.
Osobne si nezelam, aby ju obetovali na nase chyby, ze sme sa nedokazali zjednotit, aby sme urobili poriadok s tymi manipulatormi a ich zadubenou volicskou zakladnou pri volbach.
@moonlight1210 ja rozumiem a nemala som namysli konkrétne tvoje deti, ale skôr som písala všeobecne o Slovákoch. Toľko krát som počula v poslednej dobe vetu,, treba odísť zo Slovenska " že mi je z toho smutne. Poznám študentov medicíny, práva atď. Všetci už zamestnaní za hranicami. Nám tu zostávajú senilný lekári, ktorí už 30 rokov nadsluhuju a všetci mladí, šikovní sú preč.
Ano, serie ma, ze moje deti budu zit v komunizme, ktory sa sem pomaly tlaci.
Ale zasa na druhu stranu, krajiny strednej europy mi pridu zatial pre zivot najlepsie, ked pozeram co sa deje vo svete.
Áno, bojíme. Preto sa ich budeme snažiť dostať do školy mimo tejto smutnej krajiny. A samozrejme vytvoriť im aj podmienka, aby tam mohli ostať.
@anonym_autor staci vyjst na ulicu, nemusi byt ani po zotmeni. Tolko fetiek, zlodejickov a podobnej chamrade uz davno nebolo vidno - dokonca ani v case, ked par km od nas bola znama bytovka plna fetakov a dilerov. Zial, volby dopadli ako dopadli, nie len tieto posledne, ani M nebol vyhra. Odist do inej krajiny? A do akej? Vsade sa to se!ie, ked nie vdaka politikom, tak vdaka migracnej politike (ok, aj to je vdaka politikom). Tu ma clovek aspon zazemie (zatial) a nie je povazovany za priselca. Cize, ano, bojim sa o to v akej spolocnosti moje deti zacinaju vyrastat. Jedine co mozeme urobit je dopriat svojim detom vzdelanie, hodnoty, urobit ich odolnymi voci hluposti, ktora sa tlaci z kazdej socialnej siete. A mat zbaleny pohotovstny batoh, keby - ved viete komu - ruplo aj dalsi krat v bedni a museli by sme utekat smer zapad.
Pardon, ale musím sa smiať. Vyrastala som v 90 tych rokoch na juhozápade Slovenska. Ti, čo si pamätajú 90 te roky v okoli DS , Samorina a Komárna napríklad vedia, že nikdy nebolo viac bezkrkych pánov s pištoľami za opaskom ako vtedy. Obálky sa nábojmi a výbušninami kolovali v NZ už vtedy.
Ďalšia vec. Videla si, čo sa deje v zahraničí? V takom Nemecku sa už ani nemci necítia doma a v bezpečí. Čo ešte taký biely, nemoslimsky cudzinec?
A nie nebojím sa.
My sme presvedčení o tom že skôr či neskôr začne vojna keď vidíme čo robia Rusi (vojenské cvičenia a náhodne stíhačky či rakety na cudzom území a podobne), bude to podobné ako s Ukrajinou, v piatok sme predali dom, peniaze odkladáme aby keď sa jedno ráno zobudíme s tým že prišli Rusi k nám tak sme mohli sadnúť do auta a začať nový život inde...
My sme presvedčení o tom že skôr či neskôr začne vojna keď vidíme čo robia Rusi (vojenské cvičenia a náhodne stíhačky či rakety na cudzom území a podobne), bude to podobné ako s Ukrajinou, v piatok sme predali dom, peniaze odkladáme aby keď sa jedno ráno zobudíme s tým že prišli Rusi k nám tak sme mohli sadnúť do auta a začať nový život inde...
@anonym_01c37c a kde byvate?
nie, nebojím sa tu, ani dospelé deti, ktoré tu pracujú. Ak by niečo malo vzbudzovať obavy, tak je to skôr geopolitická situácia, kde dve protistrany túžia po vzájomnom strete.
Ak sa však niečo v tomto zmysle zomelie, línia vzájomných stretov sa bude ťahať od pobaltia cez severské štáty, Poľsko a Nemecko.
@anonym_autor zrovna mafiánov sa nebojím.Su tu oveľa horšie veci, ktorých sa bojím.ale celkovo celá Európa ide dole vodou, takže neviem kde by bolo lepšie.Mrzi ma, že moje deti zažili COVID, vojnu na UA, infláciu, že celá spoločnosť je rozhádaná, že sa velmi zmenili medziľudské vzťahy, musím oveľa viac šetriť, že všetci klamú, že idem k rodičom s ti dávajú deťom do hlavy, že keby boli mladší tak tu nestuduju a nebývajú.Neviem si predstaviť, že vychovam deti a odídu stovky km preč.Tsk isto sociálny systém veľa starých ľudí, ktorých nie je kam umiestniť.Ja nemám rada Renatu Názlerovu, ale vypočujte si jej príspevok o tom koľko ľudí odišlo za 10 r zo Slovenska, koľko dávame na VŠ do rozvoju dáva presné čísla žiadne omáčky.Bol to príspevok na margo toho, že môže odísť nikomu tu nebude chýbať jeden z posledných teraz cez víkend.
@anonym_autor myslis mozne prepustenie Cernaka? Nie som zastanca tejto vlady, ale moznost prepustenia pri dozivoti s nou nesuvisi. Europsky sud pre ludske prava rozhodol, ze aj vazni odsudeni na dozivotie maju mat sancu na podmienecne prepustenie. Takze to by si sa musela odstahovat mimo EU
@hederamonstera tu na Slovensku
@kris_tin257 vsak ale ked ste predali dom
@anonym_01c37c ste v podnájme ci kde? my opravujeme dom, ale manžel chce nechať v zálohe peniaze presne z rovnakeho dovodu, aby bolo ne prestahovanie, ked bude treba..
@anonym_autor myslis mozne prepustenie Cernaka? Nie som zastanca tejto vlady, ale moznost prepustenia pri dozivoti s nou nesuvisi. Europsky sud pre ludske prava rozhodol, ze aj vazni odsudeni na dozivotie maju mat sancu na podmienecne prepustenie. Takze to by si sa musela odstahovat mimo EU
@mimirka32 aj Cernaka ale aj inych mafianov a hlavne znizenie trestu mafianskym madarom,ktori vykazuju sklony totalnej psychopatie.A hej,moze zato aj ta poondiata EU.Myslim,ze ked je raz dozivotie aky vyznam vobec ma to odklepnut ak to tak nie je.Podla Eu masovy vrah ma pravo??Uz pri tomto narazame na jadro problemu...
@kris_tin257 vsak ale ked ste predali dom
@hederamonstera my žijeme v byte, dom som zdedila a trávili sme tam prázdniny a víkendy, žiť sme tam nechceli a usúdili sme že nám je zbytočný že radšej ho predáme a peniaze si necháme v prípade že budeme musieť odísť nech máme na štart v zahraničí
@anonym_01c37c ste v podnájme ci kde? my opravujeme dom, ale manžel chce nechať v zálohe peniaze presne z rovnakeho dovodu, aby bolo ne prestahovanie, ked bude treba..
@anonym_20aa31 nie sme v podnájme, my žijeme v byte, dom som zdedila a trávili sme tam víkendy a prázdniny, nechceli sme tam žiť
@anonym_01c37c 🤨 Lem aby ste to stihli 😏
@anonym_01c37c 🤨 Lem aby ste to stihli 😏
@anonym_5c24f1 prečo že aby sme to stihli?
Pardon, ale musím sa smiať. Vyrastala som v 90 tych rokoch na juhozápade Slovenska. Ti, čo si pamätajú 90 te roky v okoli DS , Samorina a Komárna napríklad vedia, že nikdy nebolo viac bezkrkych pánov s pištoľami za opaskom ako vtedy. Obálky sa nábojmi a výbušninami kolovali v NZ už vtedy.
Ďalšia vec. Videla si, čo sa deje v zahraničí? V takom Nemecku sa už ani nemci necítia doma a v bezpečí. Čo ešte taký biely, nemoslimsky cudzinec?
A nie nebojím sa.
@anonym_01c37c ale ako zacnete novy zivot ak sa nepodari ujst aj tvojmu muzovi?Ja teraz nepisem o vojne ale napr o tom,ze chlapik ide na zmrzlinu v Zlatych Moravciach so svojou frajerkou a je zabity za bieleho dna mladymi romami.Odstahovat sa nie je kam(vsade multi kulti) a aby tolko kriminality nestacilo,este idu prepustat tych najbrutalnejsich mafianov a znizovat tresty niekomu,kto zabijal ludi ako ma beziacom pase.
@doriiis ale hej no to boli madari.Ano bolo to tam brutalne ale jednoducho to je taka mentalita.Madari nie su slovaci.Ja som nezazivala ziadnu kriminalitu ked som vyrastala.Max neaku lupez bankomatu a najhorsie co sa v tedy stalo bolo,ked mladi chlapci pubertiaci sa vystverali na vagon a zabila ich elektrika,to bolo tak najviac asi.Cize ja to vnimam ozaj tak, ze dnes je to krute,velmi krute pre nas vsetkych co nemame s kriminalitou az take skusenosti...
Čo deti ,ale mne ešte stále manžel ide zdrhnúť do USA za láskou svojho života.
Ale aj tak dobre ,aspoň bude o 1 hlas pre Smer menej.
Ale k veci - tu máme zázemie ,nikde vo svete nie je 100% bezpečne .
Nie, nebojím. Politiku viem ovplyvniť veľmi málo, raz za štyri roky hodenim hlasu do urny, pozriem si výsledky, ostatné je v rukách Božích. A snažím sa žiť šťastný život, teším sa z maličkostí, rodinného života. Kebyže mám denno denne vyplakavat ako tu niektoré ženy, že sa idú sťahovať, že si musia dať lexaurin, aby mohli fungovať, lebo tí nespravni vyhrali voľby.....ako ja tiež nie som spokojná, ale ľudia vo svete sa majú oooovela horšie, čo taká Severná Kórea, Sudan, Palestina, chudobné krajiny tretieho sveta, kde jedia len ryžu a fazuľu....čo môžem ovplyvniť ovplyvním, a čo nie, nestarám sa a snažím sa žiť každý deň naplno, akoby bol posledný. Veď onedlho sú zas voľby a zas môže byť situácia iná. Zatiaľ sa slobodné voľby nezrušili, tak neviem, čo tu všetci musia žiť pomaly na antidepresivach kvôli politike. A práve čakám ďalšie dieťa a rozhodujem sa podľa našej rodinnej situácie, nie podľa tituliek v novinách. Vojna môže prísť, karastrofy môžu prísť, ale ako to ovplyvnim? Nemusí byť ani zlá politika, môžeš čakať tretie dieťa a príde tornádo, ako bolo na Morave, zničí ti dom, a čo teraz, keby si to vedela dopredu, nemala by si žiadne deti pre istotu? Takto sa nedá žiť, že čo keby. Čo keby ti zajtra muža zrazí auto? Čo keby je tu zajtra obrovská povodeň, čo keby zajtra padne ekonomika, čo keby zajtra dostaneš výpoveď.....nemôžem žiť v neustálom strachu, že čo bude....
Ano, bojim sa a preto som rada, ze dieta je uz v zahranici a dufam, ze tam ostane.
Treba sa zbaviť ficoidnej rakoviny a bude to lepšie.

Ano, bojime sa. Možme sa občiansky angažovat, protesty atd, alebo až by bolo najhoršie, odíst... neviem čo ine.