Strach zo smrti
ahojte
je prosim normalne, ze sa bojim smrti, respt sa bojim daco planovat dopredu lebo sa bojim ze umriem?
umrel mi blizki clovek velmi mlady nahle rychle
a mna napadaju myslienky, rychlo zabezpecit vsetko tak, aby muz nebol strateny ked umriem
mysliet na to aby dcera bola zabezpecena
cakaju ma vysetrenia, velmi sa bojim.
snazim sa mysliet pozitivne zaroven sa hrozne bojim, ze sa nieco deje.
ked vidim ze coraz mladsi ludia ...och.
citim sa ako blazon. zivot mi preteka medzi prstami, pozeram na ludi, ako su stastni, a ja som totalne mimo. citim sa mimo hru. citim sa divne.
akoby som sa uz nevedela vobec tesit. vobec.
mam posedenie u psychologa uz vybavene.
toto je depresia ci co to je. ked lezim, citim sa akoby som lezala v nemocnici, stale mam obraz choreho v nemocnici. dokonca nemozem odvtedy lezat na chrbte, lebo mam pocit ze tak umriem.
sibe mi, predttym som bola hypochonder, ale ked vidim ako rychlo vie choroba postupit, mi sibe z toho este viac.
ma toniekto podobne?
Mne poumierali tí najbližší, najmilší,ale nikdy som takto nerozmýšľala. Vyhľadaj odbornú pomoc!
Toto nie je normálny prejav, naozaj potrebuješ pomoc psychológa. A keby si bola veriaca, tak aj odovzdať svoj život Bohu. To by ti tiež pomohlo.
V dnešnej dobe sa ti vôbec ne oze nikto čudovať. Naozaj je tých nečakaných úmrtí nejak viac, aspoň čo si pamätám. Nehovoriac o tých negatívnych správach z každej strany. Podľa mňa nie si jediná s takýmito myšlienkami.
Mne osobne veľmi pomohlo urobiť si všetky preventivky + vyšetrenia navyše.
Ja som už naozaj obrovský strach z tej najhoršej choroby reálne mala a to cakanie za výsledkami boli také ťažké chvíle, že som si prisahal, že sa už nikdy nenechám takto strachom ovládnuť. Pozri... raz umries určite. Ci o rok ci o 40r... aj tak to zbehne ako nič 😆
Naozaj nie je čas sa takto týrať.
A čo si myslíš, že sa stane keď umries? Nič. Planéta sa neustále omladzuje (vďakabohu). Ži naplno každý jeden deň a keď umries, tak čo, bud o tom nebudeš vedieť alebo sa narodíš znovu.
@simona20201309 ano to ma caka.
Ak Ti umrel niekto blízky, tieto stavy sú bežné u veľa ľudí. Prečítaj si pár článkov na https://www.kolobehzivota.sk/
je to uzkost, uz vygradovana, psycholog by malpomoct, ak neprejde lieky
Neboj sa budeš v poriadku. Si silná a statočná.
Veľmi dobre viem ako sa cítiš a čo prežívaš. Ja som na tom bola podobne v čase od babkinej choroby až po jej smrť. K tomu ďalšie problémy o ktorých tu pisať nebudem. V priebehu tých par mesiacov som prestala zvládať vlastný život. A presne ako píšeš bála som sa smrti, bála som sa že budem rovnako chorá ako babka a že zomriem. Zvonil mi telefón a ja som mala paniku ho zdvihnuť, lebo som sa bala že sa niekomu z mojej rodiny niečo stalo. Čistá katastrofa. V noci som nemohla spať a cez deň normalne žiť. Samozrejme veľa malo na svedomí to že som s babkou ostala doma čo moja psychika nezvládala, stále jej bolo zle, neustále volanie sanitky, ten zúfaly pocit, že jej nemôžete pomôcť. Z toho stresu som mala extrasyatoly a samozrejme že som bola presvedčená o tom, že mam chore srdce a zomriem.
A ako som sa z toho dostala ?? Myslim že to bolo tým, že sme sa po babkinej smrti odsťahovali z domu, zmenila som prostredie, spôsob života a psychicky sa dala do poriadku. Trvalo to nejaku dobu ale zvladla som to.
Určite ak maš možnosť porozpravaj sa o tom s niekym, ja som to držala v sebe a snažila sa tvariť že to zvládam.
Nieje to o slabosti, niekedy je toho na človeka proste veľa. 😉
@paulina19 ano zmena by mi urcite prospela, asi taka zivotna zmena

Ved práve preto treba žiť ,nevieš kedy a kde bude koniec.Len plánuj a ži