Strach zo straty blízkej osoby. Ako s tým bojovať?
Ahojte čitateľky idem sa tu len tak po sťažovať ide o môjho dedka bojím sa o neho veľmi moc v poslednom čase sa v našej rodine veľa zmenilo hlavne co sa vzťahov týka dedko ma 3 dcéry a jedného syna babka zomrela pred par rokmi ale ide o to ze posledne 2 roky sa najstaršia dcéra na dedka vykaslala chodí raz za rok nespyta sa ani ako sa ma ani nič neviem vôbec co sa stalo jeho syn príde raz za týždeň a aj to ze príde len na chvíľu každého iba buzeruje teta robí v zahraničí opatrovateľku a zostali sme na dedka len ja a mama a môj brat s otcom ale poslednle týždne je to s dedkom zle mal zdravotné problémy a teraz si všímam na ňom ako pochudol ako sa nechce ani moc rozprávať stále len spi snažím sa byť pri ňom co najviac ale taktiež mám dve dcérky a rodinu o ktorú sa taktiež musím starať ale keď si to vezmem s druhej strany tak sa bojím ze keď odídem čo i len na hodinu od dedka môže sa čokoľvek stať nechcem si to ani predstaviť tým ze nebývame ďaleko od seba som pri ňom každý deň každý deň sa mu snažím robiť deň krajším aj s jeho pravnuckami ale dnes som soli všimla keď som odchádzala tak mal zasvietene v pivnici tak som tam len tak nakukla a videla som ho ako sedi na stojicke a rozmýšľa a do toho som si všimla ako mu tečú slzy po tvári lebo viem ze aj keď sa tvári že je všetko okej tak v jeho vnútri to tak nieje viek že sa kvôli všetkému trápi.
vieviem ze sa
@viera321 áno chcela som to dokončiť len mi sekol telefón
Chcela som tam iba dopísať to ze mi je ľúto ho tak vidieť ze aj keď chce niečo povedať tam už nevie nájsť tie správne slová nevie ako by začal možno sa aj boji niečo povedať ale keď si aj spomeniem koľko krát sme sa pohádali ale vždy to boli iba hádky medzi dedkom a vnučkou ako zažil podľa mňa každý z nás ja som aj toho názoru že každý sme nejaký každý máme svoj názor a hlavne každemu sa raz vráti všetko zlé co spravil a povedal len viem ze on si teraz zaslúži aj možno ak niečo zlé povedal zaslúži si to odpustenie aj keď by som chcela aby tu ostal co najdlhšie lebo je to jediný človek ktorý tu bol pri mne aj v tých dobrých a aj v tých zlých časoch
@elizabethlove buď dedkovi oporou ako najdlhšie vieš, spríjemni mu starobu. Nerieš kto sa ako o neho stará, či veľa alebo málo. Ty dedkovi dávaj to, čo mu chceš dať, nechaj ho rozprávať o živote, minulosti, o tom, čo ho trápi. Nesúď, len počúvaj.
@0silvia0 snažím sa o to co najviac včera som mu zavolala záchranku lebo bol na tom veľmi zle je to aj tým ze je tvrdohlavý a doktorov berie ako hrozbu a pobyt v nemocnici berie ako miesto kde sa zomiera zavolala som mu ju aj preto lebo keď som prišla za ním bol dezorientovany nevedel aký je deň a keď som sa spýtala na svoje meno nevedel odpovedať do nemocnice som prišla s tým ze neviem co s nim je a keď mi povedali ze ma pravdepodobne nedolieceny zápal pľúc začala som si to vyčítať áno viem ze som sa snažila ho dostať ku doktorovi aj mama alebo aj jeho syn sa ho snažili presvedčiť ale nechcel teraz sa bojím co bude s nim bojím sa ze sa s toho nedostane alebo aj keď sa dostane aké následky to sním bude mať a zaujímavé na tom je to ze už všetci sa ozývajú co dedko ako sa ma
@elizabethlove ty si nic nevycitaj, robila si co sa dalo. Nie si jedina pribuzna, nemoze byt vsetko len na tebe.

nedokončila si, tak neviem, či chceš pokračovať, alebo nie. A či chceš poradiť, alebo si si "len" chcela vyliať srdce. Život je veľmi ťažký, a zvlášť pre človeka, ktorému odišiel veľmi blízky človek a on ostal sám, pretože deti už majú svoje záujmy, rodinu a musia sa venovať práve im. Je pekné, že keď sa dá, sa o dedka stará jeho dcéra - teda mama a tiež ty. Nič viac sa nedá urobiť a aspoň to je pekné, že sa o neho staráte. Že sa nestarajú iní, to neovplyvníš, každý sa s tým raz bude musieť vysporiadať a myslím, že každému sa to raz vráti. Akou mierou meriaš, taká sa ti vráti. Nestaraj sa o ostatných, všetko sa dá skĺbiť, keď sa chce. Tak ti držím, a celej tvojej rodinke, palce, aby ste to všetko zvládli. Hlavne, aby ste boli zdraví a aby ste sa navzájom podporovali.