icon

Strata záujmu o aktivity po ukončení štúdia

vaneskazita
20. máj 2025

Dobrý deň, chcela by som požiadať o radu. Mám 20 rokov.
Poslednou dobou ako som vyšla strednú školu a začala skôr riešiť už inakší život - teda dospelácky ( práca , a podobne veď to poznáte ) .. Nemám nejako chuť chodiť von alebo sa venovať nejakému športu. Akože pravdou poviem , pracujem na psychiatrickom odd. a práca ma niekedy vyčerpáva. Zmeniť sa mi nedá , z istých príčin. Kamarátov alebo teda ľudí s ktorými by som občas vyšla von nemám. Kontakty sa po škole prerušili. Na strednej som tiež nemala s kým chodievať von , chodila som sama do prírody len v dedine..... Samota mi moc nevyhovovala ale predsa to nebolo také zlé. Teraz už je to iné , chodím do práce a mám aj viac voľna. Ale nejako ma už nebaví chodievať von. Pohodlnejšie mi je sedieť doma. A venovať sa umeniu. Stratila som záujem o prechádzky. Ešte keby idem s niekým tak by to bolo super. Som stále unavená. Čím to môže byť, má to niekto ako ja ?

veltraud
20. máj 2025

moze to byt prave z prace, dlhodobe sustredenie, psychicka unava. A na nu najlepsie pomahaju prave tie prechadzky v prirode 🙂. skus sa niekedy premoct, uvidis, ako ti spravi dobre

simsalabim
20. máj 2025

@vaneskazita ak si zaobstaras hafana, hned budes mat aj dovod aj spolocnika na prechadzku. A mozno sa s niekym zoznamis.

vaneskazita
autor
20. máj 2025
@veltraud

moze to byt prave z prace, dlhodobe sustredenie, psychicka unava. A na nu najlepsie pomahaju prave tie prechadzky v prirode 🙂. skus sa niekedy premoct, uvidis, ako ti spravi dobre

@veltraud Dakujem pokúsim sa ✨

vaneskazita
autor
20. máj 2025
@simsalabim

@vaneskazita ak si zaobstaras hafana, hned budes mat aj dovod aj spolocnika na prechadzku. A mozno sa s niekym zoznamis.

@simsalabim Ďakujem za radu ✨

zuzikak
20. máj 2025

mas velmi narocnu a unavnu pracu. Ak sa venujes umeniu a travis svoj cas kreativne aj to je super. S tymi prechadzkami neprestavaj a skus to prestriedat s kreativitou. Existuju aj rozne fora, kde v blizkosti tvojej dediny ludia spolu chodia napr. cez vikend na turistiky, prip. maju rovnaky zaujem o umenie ako ty. Mozno by si takto nasla niekoho na spolocne travenie casu.

renesance80
20. máj 2025

@vaneskazita tá príroda práve je dôležitá, neviem akému umeniu sa venuješ ak výtvarnému čo tak k tomu pridať fotenie a prechádzky zúžitkovať na to

vaneskazita
autor
21. máj 2025
@zuzikak

mas velmi narocnu a unavnu pracu. Ak sa venujes umeniu a travis svoj cas kreativne aj to je super. S tymi prechadzkami neprestavaj a skus to prestriedat s kreativitou. Existuju aj rozne fora, kde v blizkosti tvojej dediny ludia spolu chodia napr. cez vikend na turistiky, prip. maju rovnaky zaujem o umenie ako ty. Mozno by si takto nasla niekoho na spolocne travenie casu.

@zuzikak Ďakujem za radu , toto znie super ✨

vaneskazita
autor
21. máj 2025
@renesance80

@vaneskazita tá príroda práve je dôležitá, neviem akému umeniu sa venuješ ak výtvarnému čo tak k tomu pridať fotenie a prechádzky zúžitkovať na to

@renesance80 Venujem sa spisovateľskej činnosti ✨

margotka17
22. máj 2025

@vaneskazita myslím si, že po tak namáhavej práci by pre teba boli tie prechádzky balzamom na dušu. Skús sa ísť bicyklovať či korčuľovať, je to aj také vypustenie myšlienok z práce a načerpanie energie. Možno sa k tebe na bicykli niekto pridá, alebo ty k nemu.

vaneskazita
autor
23. máj 2025
@margotka17

@vaneskazita myslím si, že po tak namáhavej práci by pre teba boli tie prechádzky balzamom na dušu. Skús sa ísť bicyklovať či korčuľovať, je to aj také vypustenie myšlienok z práce a načerpanie energie. Možno sa k tebe na bicykli niekto pridá, alebo ty k nemu.

@margotka17 Dakujem za radu 🩷✨

bambulka224
25. máj 2025

@vaneskazita berieš aj nejaké psychiatrické lieky?
Viem, že tam pracuješ, ale musí to byť únavné a vyčerpavajúce....
Ja som bola tiež bez energie.... Začala som si dávať Ashvagandhu, hodinu pred spaním. Ráno multivitamin.
Po tyždni som nabrala energiu a vladzem Viac...

zazka666
25. máj 2025
@simsalabim

@simsalabim pridávam sa . Ten psík nie je zlý nápad
Zdá sa mi, že máš náročné zamestnanie, si taký krok od vyhorenia.

zazka666
27. máj 2025
@vaneskazita

@renesance80 Venujem sa spisovateľskej činnosti ✨

@vaneskazita Aj ja píšem. Ale je to veľm osamelá čnnosť. Ja chodím aj ochotníckeho divadla (len asi 3 mesiace, som sa im tam natisla 🙂) nehrám, ale som pretvorbe, našepkávam im, hraní a atd. A veľa sa tam nasmejem, je to taký relax pre mňa.